-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
addikt
Ügyes vagy!
Én is vason szoktam sütni mostanság, úgy csinálom, hogy sütőpapírra borítom a tésztát, ami egy lapáton van, így könnyű becsúsztatni a 250 fokra előmelegített sütőbe, amibe van egy tálka víz is ami a gőzt biztosítja, mert nem gőzölős a sütőnk.
Nem sütöd alacsony hőmérsékleten, mintha kicsit vastag lenne a héja? A formázás valóban lehetne kicsit feszesebb, de majd belejössz. -
-
soldier2
őstag
Jó lett, gratulálok. A fotó nálunk elmaradt, lassan egy éve, hogy kovásszal készült kenyeret sütünk (korábban hullámzó lelkesedéssel élesztőt használtunk). Az új sláger a királybúza liszt, szinte elronthatatlan a kenyér. Nekem azt mondta egyszer egy pék, hogy a kovászolt kenyeret hosszában vágjuk be. Jó mélyen. Mellette meg lehetnek felületes bemetszések díszítő jelleggel. (nálunk a feleségem a mester, én csak néha próbálkozom )
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kr:sz
tag
Itt van egy kis okosítás a Bigaval kapcsolatban: [mi az a biga]
Amúgy egy előfermentált tészta?! (nem tudom ez mennyire "szakmai" megfogalmazás). Így talán kicsit ízesebb, levegősebb, könnyedebb lesz a tésztád. Amennyiben bigaval csinálod a tésztát, nem kell a készítéskor sem olyan sokat keleszteni kb max 2 órát, mert a biga előtte már napokat "érlelődött" a hűtőben.
Amúgy a napokban linkeltem egy poolishos receptet is, érdemes ezt is megnézni: [poolish]
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
csaladellato.hu-ról szoktam rendelni, 10kg-os kis zsákokban (vak kg-os kiszerelés is csak drágább).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
De miért tartod kint? Mióta felnőtt lett (kovászéknál ez 8-10 nap) hűtőben tartjuk, és ha hetente sütünk nincs semmi macera (a sütéshez megetetettből teszünk félre). Ha valami miatt elmarad a sütés akkor hetente etetjük. Rozs és búzalisztes is van, 2 befőttes üvegnyi helyet foglal a hűtőben.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha 2 naponta sütsz eteted a köztes napon? Hét közben nem nagyon jut idő ilyesmire (a mai nap épp kivétel), hétvégén sütünk 2x 700g kenyeret, többnyire kitart csütörtök/péntekig. Nem is baj, ha nem túl friss, kevesebb fogy, kisebb a súlygyarapodás
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Na jó, akkor én is:
Volt egy kis huncutkodás a smokerrel (porchetta), a kenyér bent sült a villanysütőben (odatapadás ellen sütőpapírt használunk, de próbáltam korábban csak a pizzasütő kövön natúran kis lisztel arról is simán elvált. Mindkettőt előmelegítve használtuk)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
-
adp
őstag
Huuu valami konkretabb markakra gondoltam. Nekem mozzarellabol a sparos es a szarvasi ami bejott. Konzerbol pedig a Luigi nevezetu, [link] De ezt is ugy keszitemi, hogy olivan picit megpiritom az osszevagott fokost es radobom a konzervet so, bors, cukor, bazsalikom, osszerottyan, es megvarom meg picit kihul.
-
-
-
soldier2
őstag
Én annyira nem érzem, lassan egy éves, de a feleségem hozott már sok sok éveset is (lehet most annak az ükunokája van). A környezet hőmérséklete legalább annyira fontos. Igaz nálam hétközben hűtőben van, sütés előtt kap egy etetést.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Legfelső polcon a fűtőszálból sugárző hő is jobban éri, így simán 250 °C fölé meheta lap hőmérséklete. Sütöttem úgy is, jó lett (résnyire nyitott ajtóval).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
Kenyérrel nem amortizálnám a kést. Ha csak arra kell, lehet fogazott késés gépet vennék. Én főleg húsokat szelek. Szóval kenyérhez inkább fogazott, például Graef Vivo 20. Vagy egy jó kis ipari, mert itt is igaz, hogy bigger is better, tehát a késátmérő a lényeg. Ez ránézésre van vagy 300-as kés, és nevetséges áron van, ez meg Greaf M90 áron megy. [link] 40-ért ez is jó szerintem.
A receptet nem felejtettem el, de vidéken van A könyvben.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
-
Chris Kiki
senior tag
Köszönöm! Esetleg ezt még lefordíthatnád nekem magyarra: A bulk dagasztástól 4,5 óra. Óránként hajtás. Én körbehajtom, végén a deszkán megy a szirom.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows 8 / 8.1
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Netfone
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- TP-LINK routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mazda topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...