-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
Láttam, hogy a kávés topicban osztottad a Biga videót Vito-tól. Már én is próbáltam, de sajnos katasztrófa lett a vége. A tészta valami fenomenálisan lágy, puha könnyű volt. na most még a nyújtást is megcsináltam, de nincs lapátom és amikor felkentem rá a paradicsomszószt akkor a tészta könnyed lágysága miatt szétszakadt. Pedig nem is cuccoztam meg, hogy esetleg a súlya szét szakítsa a tésztát, de mégis így alakult... te hogyan oldod meg?
-
kr:sz
tag
Illetve ti honnan szereztetek pizzavasat? A pizzavas árait kicsit sokkalom, illetve nem tudom, hogy van-e valami plusz hozzáadott értéke az ott kapható "professional" vonalnak?
-
kr:sz
tag
No lehet újra megpróbálom, hátha jobban sikeredik majd ezúttal a dolog. Én amúgy Lisztet a Culinarisban Pesten (Pizzaliszt Gran Mugnaio 00-s pizzalisztjét) vettem hozzá, élesztő az sima lidlben kapható szárazélesztő volt.
Illetve nekem gázos a sütőm, így az alján mikor volt mérőm 300+ fokot is sikerült összehozni. Ehhez lehet elegendő lenne egy pizzakő is. Azonban úgy tűnik, mintha a vas mégiscsak jobb lenne.
Nem tudom amúgy mennyire ismeritek Alex the french guy-t én nagyon kedvelem a srácot és ebben a videóban kimaxolja és meghekkeli a sütőjét, hogy menjen 400 fokig : [link]
Illetve itt egy pizza túrája, lehet inspirálódni : [link]
-
kr:sz
tag
Itt egy egész ígéretes pizza recept, hátha valakinek jól jönne, még nem próbáltam, majd ha lesz pizzavasam nekiesek: [pizza recept]
-
kr:sz
tag
Különbség számottevő fa vs fém lapátt között?
@mindenki aki posztolt a napokban: eléggé guszták az alkotások!!
[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
Itt van egy kis okosítás a Bigaval kapcsolatban: [mi az a biga]
Amúgy egy előfermentált tészta?! (nem tudom ez mennyire "szakmai" megfogalmazás). Így talán kicsit ízesebb, levegősebb, könnyedebb lesz a tésztád. Amennyiben bigaval csinálod a tésztát, nem kell a készítéskor sem olyan sokat keleszteni kb max 2 órát, mert a biga előtte már napokat "érlelődött" a hűtőben.
Amúgy a napokban linkeltem egy poolishos receptet is, érdemes ezt is megnézni: [poolish]
[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
Skacok!
Én is próbálkoztam vassal, de még nem az igazi a dolog. Azonban láttam több helyen is (youtube), hogy samott téglákat/lapot raknak be a sütőbe. Esetleg valaki próbált már hasonlót?
Amúgy Vitónak is van egy videója ahol 13 különböző módon készíti el a pizzát otthon: [link]
-
kr:sz
tag
Talán, itt a mamutban is kapható?! Személyesen még nem néztem rá, de ezek után megejtem. [Caputo élesztő]
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a tésztákkal ti milyen lapon dolgoztok? Egyszerűen a konyhapulton, vagy érdemes beruházni egy gránit lapra? Esetleg egy rozsdamentes lapra?
Üdv,
Krisztián -
kr:sz
tag
Köszi mindenkinek!! Akinek esetleg van Ariete gépe, az mesélne, hogy milyen "hekkeléseket" lehet végig vinni a gépen?
-
kr:sz
tag
Aha, köszi az infót! Livia-val is szemeztem, de az üveg tetővel vannak "kétségeim". Illetve több helyen olvastam, hogy annyira nem záródik jól körben.
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Szerintetek otthoni sütőben, Lidl pizzakőre van értelme beruházni? (Vagy csak kidobott pénz) A sütő 300 fokot tud elvileg.
-
kr:sz
tag
Te használod? Láttam, hogy van professional verzió, de már az is szép árban. +lapát és ahogy láttam van már reflektor is 😄Árban már lehet kijönne egy Ariete. ( csak pici a konyha és rá kell jönnöm, hogy egy ilyen Ariete nem férne el)
Nápolyi csoportban rákeresve a vassra és a reflektorra van szép eredmény egy srácnál.
-
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Nem szorosan a topichoz kapcsolódó kérdés, de mégis talán releváns. Ha már kenyér, ki milyen vajat használ? Én próbálnék most keresni normális magyar vajat (prémium/kézműves vonalon), de nem tudom hol indítsam a keresést. Minden tippnek örülnék
-
kr:sz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.