-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Nekem is most jutott eszembe, hogy este pizzát kéne sütni. Így csak 6 órás lesz a tésztám, tehát nem lesz hárdkór De sebaj, mert most a sütőm sem az
Mindenkihez:
Vajon ha veszek pl. ilyen konzervet és nem fogy el, szabad / lehet / érdemes fagyasztani? Vagy akár az ebből készített szószt?[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kr:sz
tag
Láttam, hogy a kávés topicban osztottad a Biga videót Vito-tól. Már én is próbáltam, de sajnos katasztrófa lett a vége. A tészta valami fenomenálisan lágy, puha könnyű volt. na most még a nyújtást is megcsináltam, de nincs lapátom és amikor felkentem rá a paradicsomszószt akkor a tészta könnyed lágysága miatt szétszakadt. Pedig nem is cuccoztam meg, hogy esetleg a súlya szét szakítsa a tésztát, de mégis így alakult... te hogyan oldod meg?
-
kr:sz
tag
No lehet újra megpróbálom, hátha jobban sikeredik majd ezúttal a dolog. Én amúgy Lisztet a Culinarisban Pesten (Pizzaliszt Gran Mugnaio 00-s pizzalisztjét) vettem hozzá, élesztő az sima lidlben kapható szárazélesztő volt.
Illetve nekem gázos a sütőm, így az alján mikor volt mérőm 300+ fokot is sikerült összehozni. Ehhez lehet elegendő lenne egy pizzakő is. Azonban úgy tűnik, mintha a vas mégiscsak jobb lenne.
Nem tudom amúgy mennyire ismeritek Alex the french guy-t én nagyon kedvelem a srácot és ebben a videóban kimaxolja és meghekkeli a sütőjét, hogy menjen 400 fokig : [link]
Illetve itt egy pizza túrája, lehet inspirálódni : [link]
-
bbuffy
senior tag
Igen, világos rozsliszt, most még naponta etetem, friss kovász. 20 nap kb és már csak heti egy kaja, és illetve több ha többet sütök.
Egész jó lett, bár lett két nagyobb lyuk benne. Nem vágtam be elég mélyen és nem levegőzött ki rendesen.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
A sok jó kép meghozta a pizzasütéshez azok kedvét is, akik nem tervezték, hogy sütnek a hétvégén. Tegnap este párom is megtette a szükséges előkészületeket, holnap pizza lesz (kipróbálom a felső polcos nyitott ajtós módszert, eddig elősütött (saját, nem mirelit) tésztára tettük a feltétet, és úgy vissza az aljára, kíváncsi vagyok így mennyivel jobb)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
krizmo_
addikt
Köszönöm!
Igen, a kenyérhez hasonlóan készült, 1 óra fermentálás után adtam hozzá az olajat és a sót, majd 2szer hajtogattam 40 percenként, és ment hűvösre, ma is sütök belőle és holnap is tervezem.#145 bl4ze
Ne sajnáld rá, mert megéri, gondolj bele évekig fogod használni, és nagy szolgálatot tesz.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Kösz, szeretem az ilyen részletes magyarázatokat. Az biztos, hogy míg egy élesztős kenyér a sütés kezdete után már sokat nem nő, addig a kovászos térfogatnövekedése jórészt a sütés megkezdése után történik (amiösszhangban van a levezetett magyarázattal).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Topikgazda
Én ezt az 5 stagioni sörélesztőt használom: [link]
Warloo93: ha valóban 4 fok van a hűtődben akkor igen. De 1 g-nál több élsztőt akkor se tegyél, jobb 10-20 %-kal alábbi lőni az élesztő mennyiséget, mint hogy túlkeljen. Maximum ha szombaton még a sütés előtt 3-4 órával úgy látod, hogy nem kelt meg eléggé, akkor rakd ki, és akkor nem 2, hanem 3-4 órát legyen szoba hőmérsékleten.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
X_C
tag
Kifejezetten szívmelengető látni hogy az ilyen "hétköznapi" dolgokban is, mint a kenyérsütés fellelhetőek a héjszerkezetek membránfeszültségi állapotának jellemzői. Van egy olyan gyanúm, hogy vegyipari gépészmérnök vagy, de javíts ki ha tévedek. Amennyiben nem tévedek, akkor tényleg kicsi a világ
-
soldier2
őstag
Ha lezárod légmentesen (csattos üveg gumigyűrűvel) akkor a felszabaduló gázok nem tudnak távozni. Csak hajtsd rá a tetőt, de ne zárd le.
Ránézésre egész jól alakulVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
Tőle van. Annyi hogy én bl80 al csináltam, és méz nelkül a kovászt. Es 90 g os gombócokat csináltam. Igy is jó lett. Kifli atom, gyerek úgy falta mintha sosem evett volna. Bolti fasorba sincs, kovaszos kifli meg keves helyen van.
[link][ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adp
őstag
Hétvégén elvittem tesómhoz a pizzás cuccokat a vasammal együtt. Neki villany tűzhelye van, de valahogy nem lett ilyen szép lepirult az alja a tésztának, pedig 45p-ig melegítettem elő a sütőt a vassal, mi a gond? A vas a felső harmadban volt és grill funkción ment. A teteje gyönyörű lett de az alja semmilyen. Nálam a gázsütővel 3.5p alatt szétégettem valamelyik nap a pizza alját.
-
adp
őstag
Ez a sütő csak 250-et tud, én nem a legfelsőbe tettem hanem egyel lentebb... Olyan mintha nem lett volna elég meleg a sütő és a vas mert az alja szinte alig pirult meg. Na mindegy asszem marad otthon a gáz sütő mert azzal jobbat tudok készíteni, igaz a teteje nem lesz ilyen szép de az alja az patent.
[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
Talán, itt a mamutban is kapható?! Személyesen még nem néztem rá, de ezek után megejtem. [Caputo élesztő]
-
M3aN
senior tag
Megnéztem az olasz videókat, mind a biga mind pedig a poolish videót, aztán gondoltam megkérdezlek az eltérésekről, mi volt a tapasztalatod az eredetivel.
Az olaszban ugye:
-Poolish összekeverése után 30 percet szobahőmérsékleten pihen
-Poolish 6-24 órát hűtőben
-Poolish és liszt összekeverése majd dagasztása után lefedve 15 percig pihen pulton
-Olajos kézzel a tésztát áthajtogatni amíg sima nem lesz és zárt gombóccá zárni
-Edényt megolajozni belülről, tészta bele, lefedni és 30 percet szobahőmérsékleten pihen
-Tésztából zárt gombócokat formázni, lefedve (lisztezve és fóliázva) 2 órát pihen szobahőmérsékletenNálad a változás, hogy a poolish azonnal megy hűtőbe, majd tészta dagasztása porciózása után 2 napra megy vissza.
Mint lelkes amatőr kérdezem, hogy így az előfermentált tészta megkeleszti a dagasztottat és lágyabb? -
bugizozi
őstag
Kelesztő láda - ez lesz a kulcsszó amit kerestem, köszi bár lehet ez is megtenné [link]
Ciccuka: köszi, ilyen kerek légmentesen záródó kelesztő tálunk nekünk is van, de abba nem tudom szétbucizni, és hosszan úgy keleszteni, mert összeérnek.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
max hőfok (~250 fölé lehet tekerni kicsivel) fél óra előmelegítés, "pizzavas" gyanánt egy tepsit tettem be középre (3 hely van) arra tettem a pizzát sütőpapíron
Legközelebb lehet felülre teszem és rányomom a grillt, meglátjuk csak nem tudom megsül-e rendesen az alja így.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 10
- E-roller topik
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Politika
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- POLICE EPIC férfi analóg karóra!
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó