-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz bugizozi #522 üzenetére
Szerintem a tönköly semmiképpen nem alkalmas erre,. Én úgy gondolom, hogy már a tk. búzaliszttel is jobb lenne az eredmény, de a Caputoval biztosan.
Továbbá amin még én változtatnék: a 200 g sima helyett 200 g 00 lisztet használnék és csökkenteném a víz mennyiségét olyan 420 ml körülire. Lehetséges hogy az is segítene, hogyha 1 Óra pihentetés után már eleve “szétbucizva” tennéd be a hűtőbe.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kozsy18
tag
válasz bugizozi #528 üzenetére
Hajjaj, de van am! Sokkal intenzivebben dolgozik, mint a kommersz tarsai, hutoben kis aktivitassal napokon at elvan, ha pedig pultra kerul 2-3 ora alatt pille lesz belole meg 4-5 nappal keveres utan is. Hutoben tartom, lekupakolva, semmi baja szerintem addig, amig vizet nem kap. Zsenialis cucc, jobb mint a Paneangeli pizzaeleszto, pedig az is nagyon allati.
Elmeletileg mukodnie kell a classic liszttel is a kevereknek, maximum a vegeredmeny texturajaban varnek kulonbseget, de majd a nalam tapasztaltabb kenyersutok nyilatkoznak bovebben...
Paradicsombol ha epp nem tudtam szerezni semmi fenszi pancelost, akkor Lidl/Aldi polcairol valami minel kevesbe feldolgozott anyagot (hamozott, de nem apritott) vasaroltam. (Neha volt pelda zoldfuszeres apritottra is, de arrol most nem nyilatkozom ). A kinalatbol [Mutti] vagy [Cirio Pelati] iranyaba mennek."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
cSuwwi
aktív tag
válasz bugizozi #528 üzenetére
Kézzel dagasztod bele a kenyér/pizza lelkét.
Én 2 perc alatt gyúrom meg a kenyeret ráadásul kovásszal, ami ragad mint a fene... utána meg 2 perc mire levakarom a kezemről a maradékot a szőrömmel együtt (ami akár a kenyérbe is belekerülhet), ettől lesz szó szerint "kézműves"Mint a klasszikusban: [link]
-
kozsy18
tag
válasz bugizozi #553 üzenetére
En egy ideig Ikeas Kuggisban kelesztettem, amig 60 fokon Lujza el nem oblogette (mosogatogep). Tekert ra egy csomot, igy a szelektivben vegezte szegeny... ugy ertem, a doboz
Kifejezetten kelesztotalcak/rekeszek gasztroboltokbol, nagykerekbol beszerezhetok, de en szemezgettem egy ideig mintatarto ladaval is laboreszkozos uzletbol, ami lenyegesen olcsobb es tobb meretben kaphato.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Zirowe
nagyúr
válasz bugizozi #693 üzenetére
Ismerős a fehér/zöld gép a háttérben.
Sajnos nálunk annyira nem vált be, párszor használtuk csak, azóta meg csak porosodik a pulton..We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kozsy18
tag
válasz bugizozi #731 üzenetére
Ujabban enyhen olajozott kezzel megfogdosom a bucikat es teszem a kelesztotalba, igy kevesbe ragadnak ossze es konnyeden kiemelheto ebbol a muanyag vacakbol.
Egyszerusege miatt poolishoztam az utobbi hetekben, a kesz elotesztat 24 orat kovetoen keszrekevereskor fel oraig, olajozva, folia alatt kelesztem (nehany ezredik Vitos videobol lestem). Valoban osszeall, ha ragados a massza, sokat segit.
Tenyleg kicsit tulsutottnek tunik keprol. Mennyi volt a sutesido/sutot homerseklete/elomelegites?
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz bugizozi #743 üzenetére
Tedd legfelulre, grillt kapcsolj ra. Ha eppen lesz aldiban/lidl-ben pizzako, egyet vegyel a tepsire, azt a 3000-et megeri.
igy a sutesido lenyegesen kevesebb lesz. ~3-3.5 perc volt nalam az elozo sutovel hasonlo korulmenyek kozott, es nem noveszt vastag kerget.
Ha a grill megegeti, vagy az alja kezd odaegni, azzal tudsz jatszani, hogy a tepsit megforditod, esetleg nem a sinbe, hanem annak tetejere teszed - noveled/csokkented a tavolsagot a lap es a cekasz kozott."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bbuffy
senior tag
válasz bugizozi #1017 üzenetére
Kovászos.
300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már
Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Digitalpimp
senior tag
válasz bugizozi #1178 üzenetére
Én megelégedéssel használom a Lidlben kapható 1300W-os Silvercrest gépet több, mint 2 éve. Van hozzá nagy rozsdamentes tál, meg nagy üvegkelyhes turmix is. Kicsit hangos, de más baja nincs. Az 1,5kg+os keverékeker is bírja.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mano66
senior tag
válasz bugizozi #1178 üzenetére
Igen a watt a lényeg. A drágábbakban van amelyikben fém a fogaskerekek. A kisebb teljesítményűek nem tudnak rendesen dagasztani. Lágy tésztákhoz jók. A kemény tésztához erő kell a dagasztáshoz.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
Aidan85
aktív tag
válasz bugizozi #1178 üzenetére
Én egy Bosch MUM48R1-et használok már 3 éve. Keményebb tésztánál lehet hallani, hogy erőlködik, de még bírja. Hol lehet lekopogni???
Ennél kisebbet semmiképp se! -
wierra
senior tag
válasz bugizozi #1188 üzenetére
Emagon ennyi (lenne).
Lidl-ben meg majd ha ismét kínálatba teszik, megtudjuk.[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Digitalpimp
senior tag
válasz bugizozi #1188 üzenetére
A nagy gép 40K szokott lenni, a kicsi most van 20-ért. Mondjuk szét kell nézni, mert nálunk is volt még nagy gép egy raklappal. Gondolom karácsonykor most nem fogyott úgy mint mikor én vettem. Akkor 30 volt a nagy.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz bugizozi #1654 üzenetére
A jofogadon arulja egy csomagolás sérülteket áruló bolt. A doboz több helyen szakadva, nyomodva volt de a gép perfect. Van nekik fekete szinben is. Számla 1 év gari papír Vecsésre benne a dobozban. Csak a kezelesi fuzet maradt ki.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
|AP|
veterán
válasz bugizozi #1807 üzenetére
én is pont ezért szeretnék feljebb lépni az otthoni sütőről.
7-8 perc sütési idő, amit el tudtam érni a beépítettel, de az még mindig sok.
Ha az elején feltéteznék, akkor ennyi idő alatt barnára pirulna a mozzarella is.
Ezzel a kiveszem-visszarakom módszerrel meg az a gond, hogy a nyitogatással sok hőt elvesztek.
Egyre jobban érik a fejemben egy Effeovens -
fradi81
veterán
válasz bugizozi #1993 üzenetére
Pizzaappot ismered? Az kiírja mennyi élesztő kell. 62% elég száraz akkor ott inkább a túlkelés lehet vagy rossz nagyiliszt talán. Milyen dobozba rakod? Ha valami széles ládaszerűbe rakod akkor kis lisztet szoktak alá, ha kisebb dobozba aminél hozzáér a falához azt meg olajozni kell. A képen lévő golyót feszesíteni kell akkor lesz sima a felülete.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
válasz bugizozi #2102 üzenetére
Köszönöm!
Igen kicsit rövidítettem. Holnap dagasztok majd újra most 9 bucira valót fogok csinálni a hétvégére. Rendelek Mercatotol Vigevano Vesuviot, nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz. Nagyon sokan dicsérik, ki akarom próbálni én is.
Olvastam hogy az Allegrotol is lehet rendelni, lehet kipróbálom azt is. Bár az 5kgos Saccorosso itthon 5000ft, annyira nem vészes. 25kg-os zsákkal nem merek venni nehogy egy idő után bogaras legyen vagy nem tudom.
Kellene valami megoldás amiben a lisztet jól tudom tárolni. Gondolom a zsák azért jó mert szellőzik benne valamennyire?iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Gaming notebook topik
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Apple notebookok
- Anime filmek és sorozatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...