-
GAMEPOD.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Kenyérrel nem amortizálnám a kést. Ha csak arra kell, lehet fogazott késés gépet vennék. Én főleg húsokat szelek. Szóval kenyérhez inkább fogazott, például Graef Vivo 20. Vagy egy jó kis ipari, mert itt is igaz, hogy bigger is better, tehát a késátmérő a lényeg. Ez ránézésre van vagy 300-as kés, és nevetséges áron van, ez meg Greaf M90 áron megy. [link] 40-ért ez is jó szerintem.
A receptet nem felejtettem el, de vidéken van A könyvben.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Menjetek most is, a héten volt lisztváltás. Az a feketehajú, vékony srác szerintem a tulaj vagy valami köze biztos van a bolthoz (azt hiszem Szabolcs). Szeretem az olyan helyeket, ahol jelen van a tulaj is aktívan (kávézókból is azok a legjobbak, hogy ne menjek messzire, velük szemben a Wombat).
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Vito biga receptje nagyon menő, marha jó kis tészta lett belőle (nagyon macerás), viszont kemencével/hővel szarul állunk. Készül most egy sufni gázos lap, arra kell egy kupola, aztán meglátjuk hogy mi sül ki belőle. Alulról melegíti majd gáz 6-os öntöttvasat, kap oda egy termosztátot, meg majd belövünk lézeressel, hogy milyen benne a klíma, mert ez a 275 fokot tudó kemence csúfosan elvérzett. A kalács azért jó lett.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Honnan van? Olaszboltban vettem kilósat, de nem túl bestbuy, hogy finom fogalmazzak. Itt van 5kg-os, de 15k a minimum kosárérték.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Láttam, múltkor ment a vaj téma is.
399 Ft 1 hónap szavidővel az intersparban. Rochefort Tengeri sós vaj (250g)https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Első ooni sütés. Van még mit gyakorolni. Újdonság, akkora sürgős forgás volt körülöttem, hogy sose fértem oda időben a kemencéhez. Nagyon pörögni kell, kb 60-90 mp egy pizza, ez idő alatt 4x meg kell fordítani, mert hátul van csak láng. Elég a 220g-os buci, így majd a leendő forgatóval szerintem lehet majd dolgozni. 5 Stagioni liszt, Caputo élesztő. Recept:
Pizza Style: Neapolitan
Dough Balls: 5
Ball Weight: 220 g
Water: 63%
Salt: 3%
RT leavening: 8 h
RT: 22°C
CT leavening: 14 h
CT: 5°C
-------------------------
Main dough doses
Flour: 663 g
Water: 417 g
Salt: 20 g
ADY: 1.1 gLegközelebb 65% hidróval megyek. Egyelőre kézzel csinálom, szeretném megtanulni kézzel is, mielőtt gépre váltok.
Maga a cég nagyon korrekt, a kövön pici lepattanás van, kérdeztem tőlük ez gond-e, rögtön meg is dobtak egy 60 EUR kuponnal, ebből ki is jön egy forgató. Lapátot találtam itthon nem túl drágán, de vágni kell a nyeléből, mert nagy kemencéhez való.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Azért vettem gázost, mert az volt a tervem, hogy majd sütök a lakásban is. Egyelőre még nem állt be a workflow, mondjuk olyan 75%-os a sikerességi rátám, amivel mindösszesen annyi gond van, hogy amikor nagyon nem sikerül, akkor harapni lehet a füstöt De most úgyis nyári szezon jön, mire be kell költözni, talán már menni fog. Azért, ha lesz rá lehetőségem, összehozunk majd fej fej mellett egy fa vs gáz Ooni sütést.
Elhasználtam a kuponomat is, amit a lepattant kőért kaptam, jön egy perforált lapát, meg egy forgató. Bár a netes vélemények alapján utóbbit nem lesz egyszerű használni a szűk hely miatt.
Paradicsomszószból a Gusti sajátmárkás bejött, ráadásul baromi olcsó is: 6x2500 gramm 5430 Ft, de egyesével sem vészes: 1080 Ft. 1 doboz 20-25 pizzára elég.
Van még egy Mutti (1524 Ft), meg egy Strainese (2159 Ft). Jó lenne találni ezekből kisebb kiszerelést is, bár az olaszboltban 990-et fizettem a piciért, akkor inkább fagyasztgatom ezt is. A hétvégi 15 pizza is fagyasztottból készült, jó vizes lett, picit csalódott is voltam, de 10 perc alatt szépen elrotyogtattam a felesleget belőle.Amit még próbáljatok ki, az a Caputo száraz élesztője, nagyon más állagú tésztát ad, mint a Budafoki. Sokkal könnyebb volt dolgozni vele, a Budafoki tészta elég folyós lett, pedig a hidró is alacsonyabb volt 62 vs 65%. Hétvégére is gyúrok be egy kis tésztát, 4x220g buci van tervben, egyelőre 5Stagioni-ból.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Pont egy ilyet vettem. Te mit csinálsz ezekkel a nagy kiszerelésű paradicsomokkal? Az volt rajta 3-4 napon belül el kell fogyasztani. Lesz ezeknek bármi baja 2-3 hét hűtőzés után, ha rendesen le van fóliázva?
Szerintem vele én is beszéltem, az árlista nagyon ismerős Caputo 25 kg-os lesz, Simivel felezünk. Tény, otthonra a kilós azért kezelhetőbb, de majd megy a diszperzitesbe
Jó, hogy mondod, menni is akartam. Motoban direkt ettem egy bivalymozzarellás pizzát, hogy megnézzem, hogyan is készül. Sima, paradicsomos alap megsült, a végén pedig ment rá a bivalymozzarella. Úgy, hidegen, ahogy van, zacskóból kiszedve. Meg a végén paradicsom. Tehát mindkét feltét hideg volt, nekem ez nagyon nem jött be. Szerintem pár mp-et megérdemelt volna mindkettő a kemencében.
https://barbieripnk.hu/
-
-
Toobee
veterán
Itt is készültek a korongok. Nem tudam kivárni a holnapot, kapott egy kis boost-ot. Úgy állítottam be az élesztő mennyiségét, hogy holnapra legyen kész, szóval nem a legtökéletesebb a tészta.
Kevertem be 2 verziót is:
60% hidró 48h hűtő, 6 óra szobahő
65% hidró, 24h - az időre való tekintettel - spájzos kelesztés
Caputo száraz élesztő mindkét esetben, 5Stagioni liszt.
Megjött a lapát+forgató kombó is, itt nem tudom szabad-e hirdetni, de hamarosan eladó lesz (kaptam Oonitól kupont, így tőlük berendeltem a sajátmárkásat). A lapát rendkívül jó minőség, a forgató kevésbé, inkább a kialakítás miatt, de már az első pizza is ment vele, szóval a feladatát ellátja.Elindultam a kővel is picit feljebb, ezek olyan 420-440 fok között készültek, itt már nagyon észnél kell lenni, kb 20-25 mp-nél van az első fordítás.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Picit off lesz, de ki hogy védekezik a kilók ellen? Én igyekszem csak 4 előtt pizzát enni, de még így sem könnyű, a múlt héten 3 nap is ettem.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz jozsi252 #800 üzenetére
Obis, 3000 Ft volt talán csővel, bilinccsel együtt. Ezeket szerintem megtalálod a YT-on vagy az Ooni oldalán is.
Vegyél majd lapátot is, ha teheted, akkor perforált legyen, illetve egy forgató sem árt. Fog még kellene 1-2 spakli is, meg kelesztődoboz. Lisztre van már terv?
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz jozsi252 #802 üzenetére
Mindenre találsz választ az ooni oldalán, azért írtam, hogy nézd át. Vásárlás előtt alap dolog szerintem, hogy megnézed mit lehet tudni róla
https://support.ooni.com/support/solutions/articles/24000043770-what-is-a-regulator-and-which-one-do-i-need-
Nekem van felesleges lapát+forgató szettem.
A sima lapát 5k, forgató 6k.Én sérülten kaptam, egy pici lepattanás volt rajta, így viszont nagyon jutányos áron lett Ooni lapát + forgató, mert kaptam kupont.
Liszt: Caputo vagy 5Stagionival biztosan nem lesz gond. Mondjuk az első pár égett pizzához valami olcsóbb is jó lehet, majd a 3. kiló lisztnél már lehet durrogtatni a patronokat.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Intersparban 499-re le van akciózva a bivalymozzarella.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Cozze Pizza Sütő 13″
Én nem ismertem őket. Szimpatikusabbnak tűnik, mint a 12-es Koda.https://barbieripnk.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...