Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- EAFC 25
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok! L2TP/IPSec VPN-hez milyen MTU-t kellene / illene használni? az áldozat egy EdgeRouter Pro, és az Ubi fórumán/kézikönyveiben 1024-től 1492-ig láttam mindent már leírva. A csatlakozó fél oldaláról Win7/Win10 kopogtat majd.
Ha már itt tartunk, a PPTP egyszerűbben konfigurálható lenne az esetemben, de az valóban annyira sérülékeny már, hogy öngyilkosság használni?
[ Szerkesztve ]
-
Igazából enterprise környezetben erősen tiltott. Otthon meg mindenki úgy bohóckodik ahogy akar
Egy dolog szól mellette, hogy openvpn-hez képest messze könnyebb telepíteni és konfigurálni. És lényegesen kisebb az erőforrás igénye.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Egy olyan boltot, üzéetet keresek Budapesten, ahol van raktárkészlet hálózati alkatrészekből,
kábel aljzat, dugó, stb...Most konkrétan a fali merevebb kábelre keresek utp dugót !
Ma kéne megoldanom a vásárlást/szerelést, fogó meg ezek vannak.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szrobi66
aktív tag
Sziasztok! Szolgáltatót váltottam, és sima modem helyett speedport entry 2i modem-router kombót kaptam, de ez elég sz@r. Rákötöttem egy routert. A kérdésem lehet nagyon amatőr, de nem tudom, mit állítsak be... Szóval a router wan ip címe: 192.168.1.100, lan ip-je:192.168.2.1 A speedportba be akarom állítani a DMZ-t, de nem tudom, hogy a routerem wan, vagy lan ip címét adjam meg.
-
titán
válasz szrobi66 #6361 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy van-e benne PPPoE Passthrough mód mert akkor a saját router-ed publikus IP címet kapna (feltéve ha nem vagy eleve NAT-olt címen de az kikapcsoltatható).
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szrobi66
aktív tag
Köszönöm szépen!!!
Sajna melózok, este tudom megnézni.
Még 1problémám van, hátha ebben is tudnátok segíteni: utorrentet használok, ha bármit elkezdek letölteni, akkor az maximum sebességgel jön, viszont még a böngészőt sem tölti be, és semelyik másik eszközön nincs net, míg megy a letöltés, és a feltöltés szinte egyenlő a nullával. Valahol olvastam, hogy a utorrent régebbi verziója megoldja a problémát. -
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6363 üzenetére
Egyébként ez a PPPoE Passthrough mód mit takar pontosan? Hol keressem, a speedportba, vagy a routerbe? Ha NATolt, ezt hogy lehet kikapcsolni?
-
titán
válasz szrobi66 #6364 üzenetére
Milyen verzió van felrakva?
A gond az az, hogy nagyon el van eresztve a torrent, limitálni kellene a kapcsolati számot/feltöltési sebességet, hogy jusson másnak is a netből.#6365 Doky586
Szolgáltató váltás volt így nem tudja visszatenni a régi modemet ami talán már nincs is meg.#6366 szrobi66
A PPPoE Passthrough esetén a saját router-ed lesz a hálózat kezelője, a HGW pedig lényegében csak modem funkciót fog ellátni. A HGW-ben kell ezt beállítani majd a router-en az előfizetéshez kapott user/pass párost kell megadni. Nézz be a T-s topikba és ott megmondják, hogy hol van ha van benne.
NAT-olt címet úgy tudod leellenőrizni, hogy megnézed a HGW-ben milyen WAN oldali cím szerepel, majd egy netes IP megmutató oldalon, pl ezen, megnézed mit ad ki, ha a kettő egyezik akkor nem vagy NAT-olt címen, ha nem egyeznek akkor NAT-olt címen vagy de tudod kérni, hogy tegyenek vissza publikusra.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6367 üzenetére
Kb 1 hete taktam vissza a win7et 10ről,és a legújabb verziót töltöttem le, 3napja váltottam szolgáltatót, viszont ilyet még sosem tapasztaltam, hogy teljesen elszedi a netet, sőt volt olyan, hogy elfelejtettem kikapcsolni a torrentet, és multiztam ps4en
-
titán
-
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6370 üzenetére
Este kipróbálom, még a letöltéssel tudnék mit kezdeni, de hogy a feltöltés max 2,5 kb/s, az gáz. Érdemes foglalkozni ezzel a PPPoE Passthrough-al? Vagy elegendő az, hogy dmzn engedek mindent a routerre, és a routeren vezérlek mindent?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Gubek-Einste #6367 üzenetére
Már megint kötözködő hangulatban vagy..
A szolgáltató váltás sok esetben csak azt jelenti hogy a kapott számlán másik cég szerepel a fejlécben és a sárga csekken másik számlaszámra kell a pénzt befizetni..
Ha technológia váltás nem történt (régen is adsl volt, most is adsl maradt), akkor miért ne lehetne visszatenni a régi modemet??? Legfeljebb nem fog működni a pluszba megrendelt drótostelefonja (ami a francnak se kell). A régi adsl modemeket nem szokta visszakérni a szolgáltató. Tudtommal a vidanetet felvásárolta a T, úgyhogy igazi szolgáltató-váltás nem történt.
-
titán
válasz szrobi66 #6371 üzenetére
Érdemes foglalkozni a PPPoE Passthrough-al mert így a saját router-ed teljes értékű lesz, nem kell a szolgáltatói eszköz korlátaival együtt élni. DMZ-t akkor használj ha nincsen lehetőség a PPPoE Passthrough-ra mert így dupla NAT van a hálózatban amit érdemes kerülni ha lehetséges.
#6372) Doky586
Én egyértelműen technológiai váltásra gondoltam, vagy ADSL->VDSL, vagy koax/wifi/stb->VDSL szintem és emiatt írtam amit írtam mivel a kapott eszköz, Speedport Entry 2i, egy VDSL képes HGW így feltételezésem szerint a váltás VDSL-re történt meg és ekkor nem használható a korábbi előfizetéshez tartózó modem. Elnézést kérek ha esetleg megbántottalak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6374 üzenetére
Nagyon szépen köszönök minden információt! Rengeteget tanultam ma tőletek! Ha elakadnék valamivel, akkor még kérdezek, ha nem gond!
-
titán
-
szrobi66
aktív tag
válasz Gubek-Einste #6376 üzenetére
Egyenlőre úgy néz ki, sikerűlt a PPPoE Pass-through-os megoldás. Speedportban egyszerüen on-ra tettem, routerben WAN Connection Type: PPPoE/RussiaPPPoE+felhasználónév+jelszó (ahogy régen volt).Érdekes, hogy a speedporton belül rácsatlakoztatott eszközként nem a router wan ip-jét, hanem a lan ip-jét mutatja, de gondolom ez normális... Torrenthez most már nincs erőm, de holnap tesztelem, ha nem megy normálisan, akkor felteszem azt amit Te használsz Gubek-Einste. Mégegyszer köszönök mindent!!!
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Van egy T-home ADSL internet előfizetésem. Ezen a hálózaton található egy fabrikált vezérlő. Hogy távolról elérhessem a vezérlőt ezért a hálózaton Router-én DDNS-t alkalmaztam.
Tavaly ősszel még ment, most nem. LAN-on megy.A DDNS szerint a WAN IP cim az: 31.46.xxx.xxx
A routeren viszont: 100.100.xxx.xxx
Szóval totál más.Rémlik valami olyasmi, tavalyról, hogy a T-home al-hálózatokba helyezi a felhasználókat, hogy IP címeket (interneteseket) spóroljon.
Ez történt itt is?
Hogy tudnám a hálózatomat újra elérhetővé tenni?
GA
-
brickm
őstag
De az ő ÁSZF-jük gondolom tartalmazza, hogy a végponti címet bármikor mozgathatják, értesítés nélkül is.. mert sajna nem értesítenek senkit róla.
De a UPC is cisnálja..sőt ők távolról belenyulkálnak a technikolor routerükbe is, teszik fel az IPV6-os szoftvert, amit még modem üzemmódba se lehet betenni...csak az ipv4-est. Őket is hívni kell, hogy legyenek kedvesek visszatenni a 4est...Minden ilyen ügyfelem 1\2 - 1óra telefonálásba kerül...
Amúgy az se lenne jobb, ha IPV6-ra pakolnának át, a NAT-olás helyett, hiszen a nem ipv6-os, vagy nem dualstack-es cucokkal szintén ki vagy lőve a hálózatodból...így egyik kutya másik eb. Míg el nem terjed mindenféle bizbaszon az IPV6.
-
G.A.
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Doky586
Én Bp(másik előfizetés) és vidék(ADSL) között használtam eddig.brickm
Meglett közben az email is, amiben pont ezt írták le.GA
-
richard00
újonc
Sziasztok!
Előttem már hasonló problémája volt másnak is, win7-nél de neki megoldódott "magától". Igazából az lenne a problémám hogy adott egy Szerver 2008 R2 64 bites op rendszer, és van több windows 10 es számítógép amit szeretnék tartományba léptetni. Xp-s gépen próbáltam az gond nélkül tartományba lépett. Viszont Win 10 nél már adódnak gondok.
Egyszerűen kiírja hogy nem tud csatlakozni a tartományhoz.( betudom írni a felhasználó nevet és a jelszót, gondolkozik egy-két percet és utána kidob a hibaüzenettel)DNS szerver fut a szerver gépen( lehet ezzel lesz hiba). Alapból a gép dhcp-ről kapta a címet (két háló kártya van a szerverben) és két hálózat is van az épületen belül, de kizártam a sulinetes routerből egy címet és azt adtam meg manuálisan, hasonlóképpen a másik hálózatnál is.
Az alapértelmezett DNS átjáró pedig a 127.0.0.1 lett.(nem én állítottam be, miután felraktam a DNS szervert ez lett) . Mind a két hálózaton ugyan azt a hibát írja ki.Fórumokon azt írták hogy 2008 és Win10 gond nélkül működnie kellene. Esetleg valami frissítést kellene letölteni vagy más lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv,
Ricsi -
krealon
Topikgazda
válasz szrobi66 #6361 üzenetére
"Szolgáltatót váltottam, és sima modem helyett speedport entry 2i modem-router kombót kaptam, de ez elég sz@r. Rákötöttem egy routert. A kérdésem lehet nagyon amatőr, de nem tudom, mit állítsak be... Szóval a router wan ip címe: 192.168.1.100, lan ip-je:192.168.2.1 A speedportba be akarom állítani a DMZ-t, de nem tudom, hogy a routerem wan, vagy lan ip címét adjam meg."
Sajnos topikot tevesztettel.
Otthoni halozat vagy a Router gondok a megfelelo hely. -
veterán
Ehh, már megint csöcsre szaladtam.
Adott egy L2TP/IPSec kapcsolat Win7 kliens és telephely között. Munkacsoport van, RADIUS nincs, a kliens lokálisan hitelesít a hálózat peremén lévő, VPN szerverként is funkcionáló EdgeRouter Pro-ban.
A dolgozó eléri a belső erőforrásokat, kiválóan működik minden hálózatos szoftver, de internetkapcsolat, na az nincs. Ha Windows-ban kikapcsolom, hogy a távoli átjárót használja, akkor azonnal lesz net, és a hálózati erőforrások is elérhetőek maradnak, de ekkor ugye azt a hálózatot használja az internethez a gép, amelyen éppen csücsül. Ez nekünk több szempontból sem jó, így nem járható ez az út. Érdekes, hogy ping megy ki domain névre, illetve IP-re is ilyenkor, tracerout szintén lefut. A default gateway ipconfig szerint 0.0.0.0Most jön a csavar: a fentebb vázolt tünetek csak akkor jelentkeznek, ha egy adott (idegen vállalat) telephelyén lévő AP-n keresztül kezdeményezzük a VPN kapcsolatot. Megosztott mobilinternettel, vagy más, mondjuk mezei adsl internettel tökéletesen funkcionál minden, van net, a hálózat tallózható, stb. A default gateway mező ilyenkor üres.
Az AP-ről semmit sem tudok, az biztos, hogy az adott hálózat peremén egy Mikrotik eszköz ül., A helyi rendszergazda kisegített annyival, hogy ránézett a logokra, de szerinte semmi különös nincs benne. L2TP/IPSec tiltva nincs náluk. Annyit tett, hogy a mi vállalatunk felől is engedélyezte a befutó DNS kéréseket az 53-as porton, IP alapján. Sajnos ez nem oldotta meg a helyzetet.
Látott már valaki hasonlót?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most voltam tesóméknál falun ahol újonnan cserélték le (Telekom által) a rezes kábelt üvegre. Amin kamilláztam az az, ahogy megoldották a kábel elvezetését. Ilyen feszítőcsiga szerű szarokon húzták be a végpontig az üveget, mindenféle tehermentesítő kábelre való felerősítés/légkábel nélkül. Ez a csigás (legalábbis feltételezem h vmi ilyesmi) cucc annyira megtartja/megfeszíti az üveget, hogy még vihar esetén se tud megtörni?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Magnat
veterán
válasz TheProb #6388 üzenetére
Szia,
itt új értelmet nyer a feszítőfa kifejezés egy esetleges ág képében, ami összeakad a kábellel
Amúgy tényleg érdekes, szóval nincs egy drót a ház meg az oszlop között, hanem közvetlenül az üveg van rögzítve?
Szerk: most jelent meg a kép, nem láttam még ilyet.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
TheProb
veterán
válasz Doky586 #6391 üzenetére
Hol látsz azon tehermentesítést? Komolyan kérdem, mert átmérőre nem tűnik vastagabbnak, mint 1 sztenderd üveg.
(#6390) brickm és Magnat: Akkor nem csak nekem gyanús. Nem akarok fröcsögni, mert sose láttam még ilyet, lehet, hogy ez már valami következő századi technika... Majd idővel kiderül, hogy mennyire időtálló. Gondolom nem itt tesztelik először, vagy inkább remélem.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
FireShadow
senior tag
Lehet egy hálón 2 gépnek vagy eszköznek ugyanaz a "neve"? Mint amit pl Windowsban is beállít az ember. Nem lesz tőle olyasmi mint az IP cim ütközés? Azért kérdem mert van 2 LIFX villanykörtem aminek mindekettönek ugyanaz a neve és a UPC routerem lehet nev alapjan azonositaná öket hogy foglalni tudjak nekik egy-egy IP-t a DHCP-ben de csak az egyik sikerül. A másik olykor lecsatlakozik magától.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
krealon
Topikgazda
válasz FireShadow #6393 üzenetére
"Lehet egy hálón 2 gépnek vagy eszköznek ugyanaz a "neve"?"
Sajnos topikot tevesztettel.
Otthoni halozat a megfelelo hely. -
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan (esetleg online) subnet kalkulátort, amivel két IP-ről gyorsan és üzembiztosan kideríthető, hogy éles helyzetben elérnék-e egymást?
-
titán
-
veterán
válasz Gubek-Einste #6397 üzenetére
Két tetszőleges IP címről eldönteni, hogy ha egy adott fizikai hálózatban lennének, elérnék-e egymást. Példa feladatok megoldásához, ellenőrzéséhez kellene.
-
titán
-
krealon
Topikgazda
"Tudtok olyan (esetleg online) subnet kalkulátort, amivel két IP-ről gyorsan és üzembiztosan kideríthető, hogy éles helyzetben elérnék-e egymást?"
Pl: http://jodies.de/ipcalc
Beirod az elso IP-t, netmask-ot, alatta aHostMin:
HostMax:ertekek megadjak a halozat hatarait. Ha a masik IP e ketto koze esik, akkor "latjak" egymast (azonos broadcast domainben kozvetelnul eljutnak az IP csomagok az egyiktol a masikig).
Remelem jol ertelmeztem a feladadtot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest