Új hozzászólás Aktív témák

  • k_miso

    tag

    válasz bigrock #3073 üzenetére

    A tesztelésnél igyekeztem a legközvetlenebbül vizsgálni a képet, böngészőn keresztül is, így jutottam el a legközvetlenebb képhez: a kamerában rögzített képhez. Sem a minőséget sem a pulzálás periódusát nem befolyásolta.
    Próbálkoztam a hálózat terhelésével is, hátha ki tudom mutatni, hogy valamilyen sávszélességi probléma rejlik a háttérben: egyetlen routerre eresztettem rá a négy új és a négy régi wifi-n. A régi kamerák kiváló képet adtak, de a négy új pulzált.
    Érdekes az is, hogy a pulzálás periódusa és erőssége változó. Sajnos nem sikerült kifigyelnem, hogy mitől függ. Az éjszakai felvételnél pl. nem pulzál. Csökken a pulzálás, ha kimaszkolom a kép egy részét. Minél nagyobbat, annál inkább megszűnik. A kép felénél már rendben van a kép.
    Én inkább valamilyen tömörítési hibára gondolok. Talán a fw. túlzottan erőforrás igényesen tömörít, vagy egyszerűen gyenge a procija. Ezt a gondolatot támasztja alá az a tény, hogy beltérben minden rendben látszik. Ott ugyanis statikus képet kell rögzítenie. Kültéren minden izeg-mozog. Alig van változatlan pixel.

    miso

Új hozzászólás Aktív témák