Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eumano
tag
Sziasztok!
Reolink B800 poe kamerám csatija beázott.
Van esetleg valami megoldás arra, hogy a korrodált csatlakozót és kábelt kicseréljem?
Néztem, hogy lehet kapni ilyen univerzális kábelköteget csatival, mindennel együtt, ez jó lehet esetleg?
[link]Segítségeteket előre is köszönöm!
Robi
-
dabgergo
őstag
Nagyon élvezem ezeket az Annke kamerákat, és a 8MP se tűnik túl soknak, nagyon szép éles a képe, tök jól bele lehet zoomolni.
Most egy építkezést figyelek vele, mert nem mindig tudok ott lenni.
A kérdésem az lenne, hogy távolról is tudom valahogy nézni PC-ről vagy csak a mobilos Annke Vision működik?
Illetve a kamera képének megfordítását jól láttam h Annke Vision app-ból nem tudom megtenni? -
dabgergo
őstag
Köszönöm!
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok!
Végre a felújítás után eljutottam oda, hogy a kamera rendszerrel tudjak foglalkozni. Behúztam 3 helyre a házban és 4 helyre a házon kívül cat5e kábelt. A vezetékek másik vége a kisházba vannak, ami fagymentes.
Van egy épített NAS-om, amibe hajdanán vettem 3 WD purple 8GB-os HDD-t, ezen fut egy HA és egy OMV is, ami alatt egy csomó minden dockerben fut. A régi elképzelésem az volt, hogy ide fogom menteni a kamerák képét is és a HA-ba is majd bekötöm automatizálás végett, de úgy emlékszem erről anno lebeszéltetek. Szünetmentesem még nincsen, de az a NAS miatt is jó lenne.
Mikre kell figyelnem? Felbotnás, látószög? Kintre és bentre más kamera ajánlott? Hangot vesznek, lejátszanak ezek? Egy komplett rendszerhez mire lesz szükségem és kb mennyire fog ez kerülni? Beszerzésben, ha 2,5 héten belül gondolkodom, akkor honnan érdemes?
Előre is kösz!
-
bbalika81
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni, mert bár bőszen próbálok olvasgatni de nem tudok döntésre jutni melyik márkát válasszam. Tp-Link Tapo vagy EzViz?
1 beltéri és 1 kültérit szeretnék, "alap" megfigyelésre a ház bejáratánál, illetve bent, ha már bejutott...Bentre:
Tp-Link Tapo C200 (vagy C210? egéri a felérat egyáltalán?)
vagy
EzViz C6N 2MP (vagy 2K 4MP: itt is kérdéses megéri a felárat a jobb felbontás)Kintre:
Tp-Link Tapo C310
vagy
EzViz C3TN (vagy C3N?)Köszönöm előre is, ha bármelyik márkával/típussal megosztod tapasztalatod!
-
vacs
Topikgazda
válasz bbalika81 #21059 üzenetére
Szia, mekkora területet szeretnél figyelni, milyen messze van a kerítés, kell-e emberi alak felismerés, később lesz-e bővítve, külföldi rendelés oké-e, mekkora összeg áll rendelkezésre?
A 4-ből 3 kamera "csak" h264 és 15 fps-t tud, ezek miatt nem a legjobb választás szerintem.
Az EzViz C3TN már tud h265 kódolást 30 fps-el, ami sokkal jobban hangzik.(^)(>.<)(^)
-
bbalika81
aktív tag
A kinti az utcefronti keritést és kapukat látná, kb kamerától 6 -7 méterre a kerítés.
A benti a nappalit nézné, úgy hogy lássa a bejárati ajtót és terasz ajtát, kb 4 méter távolságra.
Emberi alak felismerés nem szükséges, elegendő csak a mozgásra riasztás.Külföldről nem szívesen rendelek ilyet, és összegben is ahogy látd a belépóket nézem, de ha megéri a felárat akkor inkább lépek egyet feljebb csak "használható" legyen.
C3N-ről is én 30fps H265 infót olvastam.Beltérire van esetleg valami javaslatod? Kicsit jobban húzok az EZVIZ felé...de tényleg nemtom melyik a megbízhatóbb, kezelhetőbb.
Köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz bbalika81 #21061 üzenetére
Mit érsz a belépő kategóriás kamerákkal, ha pont amikor kell, elmosódott, felismerhetetlenek lesznek rajta az emberek?
Ha már kamerákat akarsz venni, akkor olyat vegyél, aminek van értelme. Annke vagy reolink, ezek is még az olcsóbb kategóriák, de ezek már használhatól. A külföldi rendelés jelenleg annyit tesz, hogy németből, vagy csehországból, semmi plusz költség, semmi plusz bonyodalom nem jár ezekkel.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
jézusom
addikt
Hali!
Szerintetek, egy ilyen rendelésnél a kupon táblázat mit jelent? Lehetne EU-ból rendelni? -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem igazán konyítok a kamerarendszerekhez. SZóval nekünk a házon Dahua kameráink vannak, 4db, és az NVR. Fent van telón a gDMSS Plus app, amivel távolról is rá tudok nézni a kamerákra. Viszont tegnap este óta ezt írja ki:
User is locked, please wait a while or reboot device to retry.
Van valakinek ötlete, mitől lehet ez? Sajnos nem vagyunk otthon, úgyogy nem tudom most újraindítani sem az NVR-t. Azt próbálom kitalálni, hogy a jövőben hogyan tudom ezt megoldani, mert épp a héten állítottam üzembe egy home servert, amin OMV fut. Ezt gondolom tudnám majd használni valahogy, hogy elérjem az NVR-t, ugyanúgy, mintha otthon lennék. -
dabgergo
őstag
Annke Vision esetén nektek is relatíve hosszú idő mire normálisan betölti a kamerák képét?
Van h egy-két percig csak köröz és várni kell. Ez egyéni hiba vagy ilyen lassú amúgy is?
(Akkor is lassú ha Basic-ra állítom HD-ról a megjelenítést.)Másik kérdésem az lenne h azt meg lehet oldani h mondjuk az utolsó X perc felvételét felhőbe is mentse ne csak merevlemezre? Pl. google drive-ba?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz sambenez #21067 üzenetére
Utolsó update 2019.nov-i. Nem igazán világos, amit ott írnak, hogy most akkor végül is lett-e, és mi a mo. Látom valaki írt VPN-el kapcsolatos megoldást, de nekem őszintén szólva az kicsit magas.
Szerk.: na basszus, most próbáltam újra, és most meg elindult!
[ Szerkesztve ]
-
gozso
őstag
válasz Nemes94 #20784 üzenetére
én most pont ugyanebben a cipőben járok. dahua rendszer, férj eléri yettel előfizetéssel P2P-ben, feleség yettel előfizetéssel mobilneten már nem. minden működik, voda, telekom hálózatból elérni. (GDMSS Plus androidon)
amit eddig kipróbáltam: külön felhasználó mindenkinek, admin felhasználó... és nem működik
valami ötlet esetleg?
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
vacs
Topikgazda
-
papafater197
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a kameráról ? Dahua imou rex? -
vacs
Topikgazda
válasz papafater197 #21072 üzenetére
Szia.
Az Imou kamerák ajánlott kategória, valószínűleg elégedett leszel vele.(^)(>.<)(^)
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Kezd összeállni a kép, valószínűleg egy Annke C500 (vagy C800, de inkább előbbi) lesz egy Tenda PoE injektorral. Viszont most nézem a specet, és ezek csak 15 FPS-t tudnak? Valaki cáfoljon meg. Ha tényleg csak ennyi, akkor ezen az áron (40$ a mikronos C500 kuponnal) van 30FPS-es 4-5 megapixeles?
hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kérdezném,hogy kültéri kamera beállításában van egy olyan opció,hogy fehér fény be-ki kapcsolása. Órát,percet tudok állítani. Ez mire is jó?
Üdv: Attila
-
bigrock
Topikgazda
válasz tillatrilla #21078 üzenetére
Ha ColorVu szériás kamera, akkor infra helyett látható fehér fényt bocsát ki, így elvileg éjszaka is színes képet fog adni. Ezt lehet ki/be kapcsolni rajta.
-
-FLY->
őstag
Sziasztok!
Beltérre keresek kamerát, ami az ablak mögül tudja figyelni a külteret, 5. emeltről a parkolót. Van köztéri világítás. Tudnátok valamit ajánlani?
-
Marci112233
addikt
válasz -FLY-> #21082 üzenetére
Ablak mögül nem lesz jó a kép főleg éjszaka amikor bekapcsolt az IR rajta. Mondhatni semmit nem fogsz éjjel látni a képből. Így inkább kültéri kamerát nézz amit vagy vezetéken vezetsz be, vagy ha nem opció akkor marad a wifis kamera aminek jelét bentről tudod fogni, de így is a kültérre célszerű tenni.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-FLY->
őstag
válasz Marci112233 #21083 üzenetére
Meg tudom oldani, hogy mondjuk az ablak kávába ki kerüljön, így viszonylag kis fúrással tudok neki tápot adni. Akkor így mi a javasolt, ami nem feltűnő, de látni lehet egy rendszámot is akár?
-
Marci112233
addikt
válasz -FLY-> #21084 üzenetére
De 5. emeletről minimum 5 MP kamera alá nem adnám, illetve mivel gondolom az emelet számából társasház, így azt hiszen engedélyt is kell kérned majd hogy kirakhasd. Azt hiszem ezt a közös képviselővel kell elintézni, de ebben nem vagyok jártas.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
sambenez
addikt
válasz Marci112233 #21085 üzenetére
Meg legalább 6mm-es fókuszú kamerát kellene keresni.
-
vacs
Topikgazda
papafater197: valószínűleg támogatja
BViktor8: nem írtad, hogy mekkora területet akarsz figyelni, milyen messzire kéne látni a kamerának, de a 2MP az nem túl acélos manapság, kb 5 méterig lesz felismerhető egy emberi arc.
(^)(>.<)(^)
-
topi66
aktív tag
Rendelt valaki már az Annkétól Crater kamerát és meg is kapta már ?
-
jézusom
addikt
válasz BViktor8 #21081 üzenetére
SZia!
Elég necces. Mondjuk maximum PT lesz a kamerád, a zoom csak digitális. Ha nincs zseton, akkor eu raktárból nézegess! Most ami jó zoomos az 50k eu raktárbol, 2 éve még 30 volt. 20 körül is van de a zoomot el kell engedni akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz eihwaz #21049 üzenetére
Synology ezeket támogatja jól: [link]
Illetve ezeknek szűkebb változatát. Pl. Dahua 2431 sorozatot támogatja, akkor is, ha a model betű vége nem egyezik. IVS (pl. vonalátlépés) kompatibilisen lekezeli.
Ami itt nincs, félő, hogy csak generic onvif módon tudod hozzáadni, az meg nem fog vinni semmit, csak a sima mozgás alapú jelzést illetve örülhetsz, ha azt egyáltalán felismeri. Szóval ködös, esős időben folyamatos felvételed lesz. Véleményem szerint kiértékelhetetlen, ha csak nem egy mozgásérzékelővel/riasztóval össze nem kötöd és a jelzési időre konkrétan rákeresel. -
Proci85
senior tag
válasz bbalika81 #21059 üzenetére
C200 beltéren van 3, jó képe van, hangja xar.
Kültéren C310 van, mossa a képet eléggé, nem túl fényes este, de elmegy kategória. Hangja über xar, folyamatosan sistereg (szél?). A vonalátlépéshez net kell neki, az ember felismeréshez meg net+felhős előfizetés.
Tapo 320 WS-t dicsérték, hogy világosabb este.
Nem próbáltam, de szerintem egy Dahua Imou vagy valami hasonló többet ad ennyi pénzért. -
Proci85
senior tag
válasz papafater197 #21074 üzenetére
Általában igen.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Sikerült beüzemelnem a rendszert, köszönöm minenkinek a segítséget, az egyik port hibás jól meg szivatott, de nem lényeg mert 8 kamera úgysem lesz rajta.
Esetleg át tudom valahogy állítani a 4 részre osztott képernyőt, hogy mind a 4-et lássam? (1 port a hibás) szóval most 2-3-4-5 ös portokat látom, de ugye most a 4 részre osztott mezőben csak 3 kép van. Próbáltam előre sorolni de nem engedte a rögzítő.
Emailes riasztást nem sikerült beállítanom, ennek van valami trükje? Pedig minden mezőt kitöltöttem Kért egy gmailes címet amiről küldi gondolom, ahhoz keleltt egy jelszót írnom. Majd megadni miylen címre küldje. Teszt üzenet hibát írt, na mindegy ez legyen a legnagyobb baj
Ilyen készülékem van. [link]
2 db C800-as és 2 db C500 Kamera van rajta, hát így mobilneten keresztül meg élőben sincs olyan nagy különbség a kettő között. A C800-ban csalódtam mert 30 méterről nem tudtam leolvasni a rendszámot pedig az eredeti adatfolyamot néztem. Az is lehet, hogy nálam van a gond.Valakinek van jó 5 lete a hűvösen tartáshoz? Padlásra tettem, de eléggé meleg van, nem szeretném ha gond lenen vele. Arra gondoltam hungarocelből építek egy dobozt, (vagy veszek a metróbak kék thermoládát.) az aljára teszek egy alulemezt és a két oldalát kivágom, majd beszerelek 2 db 120-150cm-es ventiket hogy áthúzzák a levegőt rajta. Vagy veszek egy álló ventit és simán ráirányítom Mondjuk ha ezt a hetet túléli akkor mindent.
Egyébként Digi netről üzemel az egész rendszer, eddig szüperül működik.
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Van 3 Dahua Imou IPC-G22 kameránk. Az egyik, mindig ugyanaz, gyakran kerül offline módba. Lehet olyan hiba miatt amit én is javítani tudok vagy vigyem szervizbe?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest