Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz eihwaz #20100 üzenetére
Sambenezhez hasonlóan én sem értem a kérdést. Ha a ház felől figyelsz kifelé, akkor négy 90 fokos látószögű kamera elvben ugye lefed 360 fokot.
Gyakorlatban már kevésbé, és az sem mindegy, hogy milyen szögben néznek függőlegesen.
Érdekes, de nem kompromisszummentes megoldás lehet nagyon széles látószögű kamerákat használni, mint pl. a Reolink 170 fokos ikerkamerája.
A profi megoldások eleve két-három koncentrikus zónával dolgoznak, de legalább közelítőleg jó megoldást is csak a hely, az igények és a lehetőségek pontos ismeretében lehet felvázolni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TillaT
tag
Sziasztok!
1., Mennyire jó/ajánlott alternatíva egy IP kamerás megfigyelőrendszer kiépítéséhez NVR+kamerák helyett egy laptopot/asztali gépet használni rögzítésre is képes free szoftverrel? Mellette és ellene szóló érvek is érdekelnének. Főként olyanoktól, akiknek mindkét alternatívával vannak tapasztalataik.
2., Hardverileg milyen számítógép ajánlott egy IP kamerás rendszerhez (kamerák+számítógép+free rögzítő szoftver) működtetéséhez?
3., Azoknál az IP kameráknál, amelyek saját SD kártyára is képesek rögzíteni, mekkora kapacitású kártyák ajánlottak 2, 4, 5 és 8 Mp-s kamerákhoz?
A kamera nem kellene, hogy folyamatosan rögzítsen. Napközben szinte mindig van otthon valaki. Így jellemzően csak az esti szürkülettől reggelig kellene rögzíteniük, események -vonal átlépés, területre belépés, ember érzékelés- esetén.Úgy tervezem, hogy költségoptimalizálási és tapasztalatszerzési célból először csak egy-két kamerát vásárolnék, hogy a tervezett helyekre felszerelve láthassuk (egy PC közbeiktatásával), hogy az adott helyeken milyen paraméterekkel bíró kamera elégítené ki leginkább az igényeket.
Kültér, saroktelek, udvari területek. Éjszaka sincs teljesen sötét, mert a közvilágításból sok fényt kapnak a közterületekkel határos kerítésszakaszok. -
amargo
addikt
Nálam annyi nehézség, hogy az NVR olyan helyen lenne, hogy monitort nem fogok tudni rákötni. Ez mennyire jelent gondot?
Ez a típus lenne (annke 4K 8 Channel H.265+ PoE NVR): [link]“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
varmi2
nagyúr
válasz amargo #20111 üzenetére
Olcsóbb és kábelezés szempontjából jobb megoldás a nem poe nvr+ poe switch. Ugyan is, akkor nem kell a kamerák lan kábeleit külön-külön elvinni az nvr-ig. Hanem elég egy lan kábel, ami a routerbe megy, és a kamerákat elég csak a switchig vinni, onnan ismét elég egy kábel, ami a swichtől a routerig megy. A switch meg lehet fenn a padláson is. Egy ilyen mondjuk tp poe switch 13k körül van.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
amargo
addikt
válasz varmi2 #20114 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom korábban, de nem értem miként jönne ki olcsóbban? Egy sima POE+ switch 4 port-al is 20e, akkor kell hozzá még a sima NVR is, amiből 4K-at én nem igen láttam simát.
Ha viszont van egy POE képes 8 csatornás NVR-em, amit amúgy szintén felraknék a padlásra (megfelelően), ez 37e-ből megvolt a nem tudom merre lehet 20e 4K képes NVR?amúgy pont nem rég sikerült vennem egy buta switch-et, amit végül visszaküldtem, ami a táp feladatot megoldotta volna, viszont, ha már a padlásra rakom, akkor vlan tag-ben jöhetne tovább 2 szobába is onnan a LAN, nyilván ez is meg van 26-28e, de akkor még mindig nincs NVR.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz sambenez #20116 üzenetére
Szigetelés alá kerülne egy IP44-es dobozba, kis szellőzést kapna. De persze, ha hamarabb pusztulna meg a hdd (van két nem használt 1TB-om, ami ha elpusztul se zavar, mert nem használom), mint tényleg szükséges legyen a gyerekek felé is LAN, akkor is talán nyerek egy kis időt. Lehet rossz terv, nem tudom.
szerk:
Köszönöm, utána nézek. Kérdés, hogy ez jól kezeli-e az annke kamerákat, itt korábban jeleztek elérhetetlen funkciókat, ami az annke rögzítőjén keresztül elérhetőek voltak.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz sambenez #20118 üzenetére
Már kettőt vettem (vagy is jön 1,5 hónapja..), még 1-2 db lesz szükségem, alapjában véve nem egy olyan környék, de a gyerekek egyre többet fognak kint játszani a hátsó kertben és persze az ajtót senki nem fogja zárni.. így nem árt, ha van valami a besurranók ellen.
(a szomszédhoz tavaly így mentek be besurranók, pedig kb 4nm ablak felületünk néz pont a bejárati ajtójukra..)(amúgy az annke nagyon durva csak a kosaramba tárolom a cuccokat és kapásból adnak rá mindenféle kedvezményt)
[ Szerkesztve ]
-
-
sambenez
addikt
válasz nihill #20120 üzenetére
Ezt konkrétan nem ismerem, csak rákerestem alin hogy létezik-e még POE nélkül.
Nekem egy ilyen 32ch-s van. De még 28$-ért vettem. -
amargo
addikt
válasz varmi2 #20121 üzenetére
Pont ilyet küldtem vissza 2 hete, akkor még 20e volt Mert a 105PE-et akartam venni csak elnéztem, de végig gondolva, akkor már jobb lenne a 108PE (abból már van 1db)
A szigetelés alatt nem lesz -20.
-
Marci112233
addikt
válasz sambenez #20116 üzenetére
Ha már szóba került a HDD, akkor itt elmondanám hogy nekünk egy géptároló alatt tehát tető alatt, de nem fűtött, sőt nem is zárt helyen egy analóg rendszerben több mint 15 éve muzsikál egy 500GB-os Seagate HDD gond nélkül. De 2 éve egy szintén géptárolóban, de már vasvázasban szintén dolgozik egy Toshiba P300 2TB-os HDD. Mindkettő fából készült dobozban dolgozik.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Sajnos 1 hét alatt két csavart kapott a barátnőm autójának a kereke, szombaton a téligumi cserekor vettem észre, hogy csavar van benne. Majd vasárnap már a nyári gumiban volt... Mindkettő a bal hátsó, szinte biztos a szándékosság. Mindig szabályosan parkol, nem tudunk róla, hogy lenne ellenségünk. Mindig kedvesek, figyelmesek vagyunk a szomszédokkal. Teljesen értetlenül állunk a dolog előtt.
A második emeleten lakunk, arra gondoltunk, hogy a konyhai ablakra belülre felszerelnénk egy kamerát, mert ott sose engedjük le a redőnyt és jól rá lehet látni az utcára. A háznak nincsen udvara, ahogy kilépsz egyből az utcára jutsz. Kintről kb alig lehetne látni, szabad ilyet csinálni vagy feljelentés lehet belőle? Gondolom, hogy kívülre semmiféleképpen ne szereljek fel ilyet, de mi van akkor ha lakáson belül van?Előre is köszönjük szépen a segítséget.
-
amargo
addikt
Ne haragudjatok, de komolyan úgy érzem valami félre ment.
IP44-es dobozban szellőzéssel a szigetelés alatt lesz, ahogy írtam a legelején is és már többször is azóta.A pára a harmatpontnál csapódik ki, van a födémen párazáró fólia, hova tovább 25-35cm kőzetgyapot szigetelés. Inkább attól tartok, hogy rovarok másznak be, de arra meg teszek fel hálót a szellőző csőre.
-
félisten
válasz sambenez #20128 üzenetére
Ha viszont kikapcsolja az infrát (aminek a jelen esetben amúgy sincs sok értelme), akkor talán-talán, ügyesen elhelyezve a kamerát lehet esélye. Nálam pár hónapig ment így egy Mi beltéri kamera, és amikor volt kint némi fény, akkor egészen használható (bár a jótól távol álló) képet adott.
MaCS
-
TillaT
tag
Saját kártyára is rögzíteni képes -2, 4, 5, és 8 Mp-s- kamerákhoz, mekkora kapacitású kártyák ajánlottak?
- Ha a kamera nem kell, hogy folyamatosan rögzítsen, csak éjszaka, események -vonal átlépés, területre belépés, ember érzékelés- esetén. -
félisten
válasz TillaT #20133 üzenetére
Ez nagyrészt egyéni preferenciák és szokás kérdése, meg persze az sem mindegy, hogy a kamera milyen tömörítést használ és ténylegesen mennyi felvételt készít.
32 GB alá nem mennék le, de biztosan van olyan helyzet és vélemény, amely szerint a 256 GB is indokolt.
Az mondjuk biztos, hogy a nagyobb kártyából baj nem lesz...
MaCS
-
eM'82
addikt
sziasztok,
4K-s jó minőségű IP kamerát szeretnék venni (2-t). PoE elég fontos lenne.
Ezek mennek NVR nélkül is, szimplán routerre / NAS-ra kötve, vagy mindenképpen kell hozzá egy külső rögzítő eszköz?
[link]
Mondjuk az ára is igen szép.A lényeg, hogy távolról is szeretném elérni, nem csak belső hálózatról.
köszi -
Digger
senior tag
Egy Dahua kamerám van, amit jelenleg egy Synology NAS kezel.
Van arra mód, hogy egy 1-2 órás eseményt rögzítsek valamilyen alkalmazással, függetlenül a NAS-tól? -
félisten
válasz Helga0203 #20140 üzenetére
Direkt Neked címezve írtam le:
Pan
Tilt
ZoomPersze rengeteg, zoomolni nem tudó, olcsó kamerára ráírják, hogy PTZ. A titok nyitja az, hogy maga a testmozgató mechanika nagyon olcsó, a motoros zoomos optika már drágább. Így aztán forgatható-dönthető kamerákkal Dunát (Jangcét) lehet rekeszteni (rengeteg a klón is), de zoomosból már jóval kevesebb van.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz MaCS_70 #20141 üzenetére
Ő is olvasta, hogy mit írtál neki, hiszen arra válaszolt, csak nem fogalmaztál kellően egyértelműen!
Ezek a TVPSii kamerák manuálisan állítható zoom-al rendelkeznek, így szűk látószöget is tudsz csinálni!
Ez megfelel a PT kamera fogalmának?Közben szerkesztetted, így már más.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
Szia.
Az oldal tetején a topik összefoglalóból idézem:
"Az IP kamera egy önmagában is működőképes eszköz, a hálózaton saját IP címe van, így közvetlenül is rá lehet csatlakozni, illetve nem szükséges hozzá számítógépet vagy rögzítőt (nvr) használni. A legtöbb típus tud rögzíteni sd kártyára, nas-ra vagy ftp tárhelyre is.""Mondjuk az ára is igen szép."
Te zoom kamerát linkeltél, ez mindig drágább, mint a fix optikás.
Az Annke ajánlott, tud rögzíteni sd kártyára vagy nas-ra, de azt nem tudom, hogy az ember és gépjármű felismerés nas-al működik-e!Marci112233: köszi a hdd beszámolót, beleírtam az összefoglalóba!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Marci112233
addikt
Mivel ugye a HDD működés közben hőt termel, nem hiszem hogy télen a hideg kárt tenne benne. Mondjuk egy tartós áramszünet egy hideg téli napon mit tenne egy HDD-vel azt nem tudom, mert télen áramszünet fél óránál több még nem volt így azt elviselte a Seagate HDD gond nélkül. Nyáron már volt nála több órás leállás áramszünet miatt, de ugye nyáron semmi baja nem lehet ebben az esetben.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
faki_
senior tag
Hátha valaki más is belefut Shinobi TP-Link Tapo C200 párosnál:
Nem tudom, mikor jött elő a hiba, mert ritkán használom, de egy ideje vagy nem adott képet, vagy a böngészős indításkori pillanat megmerevedett képét mutatta csak. Mindhárom kameránál ugyanúgy, amiből kettőnél a hardver verzió 1.0, a firmware 1.1.16, a harmadiknál 2.0, ill. 1.1.17. Ugyanekkor Tapo C310 és Hiseeu (R80X30-PQ) rendben megy.A Shinobi kamera beállításaiban az INPUT résznél az alábbiakat beírtam mindnél, így újra rendesen mennek:
Analyzation Duration: 100000,
Probe Size: 100000,
Monitor Capture Rate: 25,
Use Camera Timestamps: Yes,
Accelerator: No.
(Előtte a Probe-ra automatikusan kitöltött értékek voltak: 10000000, 1000000,-,-,No.)Más:
Az összefoglalóban is említett Hiseeu-nál meg lehet oldani nem túl barbár módon, hogy fix állásban maradjon? Lemondanék a forgathatóságról és dönthetőségről, mert bosszantó a rendszeres pozícióvesztés. Sokszor áramkimaradás nélkül, stabil kapcsolat esetén is újraindul és máshová áll be. -
pinnacle
nagyúr
Miről lehet az, hogy eleinte szép színes a kamera képe (Xiaomi IMILAB EC3), de pár másodperc múlva, amikor teljes felbontásra vált, "kifehéredik"? Sokkal jobban néz ki az eleinte látszódó kép. Az eleinte látszódó kép dátuma azért későbbi, mert többször próbáltam elkapni, míg végre sikerült. Több eszközről néztem, mindenhol ez van.
Itt nem is annyira látszódik, telefonról rosszabb. -
TillaT
tag
Mindhármótoknak (MaCS, vacs, momcrew) köszönöm, hogy válaszoltatok.
vacs:
Még nincs kamera, csak nézegetem a lehetőségeket és gyűjtöm (pl. itt Tőletek is) az információkat. Ezért csak általánosságban érdekelt, hogy figyelembe véve a kérdésemben jelzett üzemeltetési körülményeket, az egyes kamerafelbontásokhoz milyen min. méretű SD használata ajánlott, hogy biztosan ne okozzon gondot a memória mérete.
Előzetesen látni szeretném, hogy milyen költségekkel (kamera+SD) kell tervezzek, ha beépített memóriás kamerára (kamerákra) esne a választásunk.MaCS:
Arra gondoltam, hogy a mai modern(ebb) IP kamerák már min. H.264 tömörítést használnak, vagy jobbat. Láttam már a neten h.265 és h.265+ tömörítéssel dolgozót is, de tüzetesebben nem néztem utána még.momcrew:
- Mennyi ideje használod a kínai Techege IP kameráidat?
- Írnál konkrét típust is? Rájuk keresnék.
- Nem volt velük még problémád? Meghibásodás, garanciális lehetőségek?Úgy látom, itt a fórumon jó páran vannak, akik közvetlenül távol keletről szerezték be a kameráikat, kamerarendszereiket. Én is sokat tépelődtem (tépelődöm) ezen a lehetőségen, mert kétségtelen, hogy a költségek tekintetében még ma is versenyképes ez az út. Ugyanakkor kissé bizalmatlan (mondhatni félős) is vagyok, mert nem igazán tudom, milyen lehetőségek vannak a garancia, szavatosság vonatkozásában.
- Mi van, ha eleve egy hibás terméket kapok?
- Mit tehetek, ha egy-két hét/hónap múlva meghibásodik a cucc?A fórum lapjait nézegetve feltűnt, hogy többen vagytok, akik Annke termékeket használtok, de nem találtam sehol olyan infót, hogy milyen az Annke szervizháttere, milyenek a garanciális lehetőségek és azokat hogyan lehet érvényesíteni.
Már én is tettem fel ezzel kapcsolatban kérdéseket (#19976), de nem érkeztek rá válaszok.
Pedig azt gondolnám, hogy egy-egy jól beszerezhető termékmárka háttere sem mellékes, és valószínűleg az árinformációk, kedvezmények, beszerzési források mellett másokat is érdekelnének a garanciával, szervizelhetőséggel kapcsolatos információk is.
Gondoltam már rá, hogy egy-egy közvetlen üzenetben megkeresem azokat, akik írtak az Annke rendszerekről, de aztán letettem róla. Nem akarnék senkit sem zargatni. Biztosan meg van az oka, hogy nincs minden aspektusa kellő részletességgel kitárgyalva a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- megfelelő táp
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest