Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Kezdő kérdésem van.
Most ismerkedek egy Dahua IPC-HDW2231T-AS-0280B-S2 kamerával.
Csak egy rövid ideig tudtam tegnap foglalkozni vele. A helyi hálóm 192.168.2.x címen van. Próbáltam megtalálni a kamerát, előbb siker nélkül, már azt hittem, hogy rossz a vadonatúj kamera, végül a Smart pss alkalmazás meglátta. A MAC cím stimmel, az IP címe pedig 192.168.1.168 ha jól emlékszem az utolsó tagra. Pingelni, belépni nem tudtam.
Nagyjából eddig jutottam, majd estére tudom folytatni az ismerkedést.
Persze azóta is ezen pörgök és most esett le, hogy gondolom ez a cím van alapból beállítva rajta. Valamilyen módszerrel be kell rá lépni és átállítani a helyi hálóm címére.
Jól gondolom?
Bocsi, ha nagyon láma vagyok még! :) -
Digger
senior tag
Egy Dahua kamerám van, amit jelenleg egy Synology NAS kezel.
Van arra mód, hogy egy 1-2 órás eseményt rögzítsek valamilyen alkalmazással, függetlenül a NAS-tól? -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Egy üresen álló házat szeretnék két kamerával megfigyelni. Olcsó megoldásra törekedtem, wifis V-301 típusjelű kamerát vettem, de azért választottam ezt a típust, mert van RJ45 csatlakozása is. A kamerán usernek admin van feltüntetve, jelszónak meg egy gyártási dátummal kezdődő jelszó van. A routerre dugva megjelenik a kamera, de amikor egy böngészőből szeretnék a felületre belépni, akkor elutasít, meg sem jelenik a bejelentkezéshez szükséges párbeszéd. Valamit rosszul csinálok?A V380 nevű applikációval wifin sikerült működésre bírni. Viszont egy érdekességet figyeltem meg. A routerre csatlakoztatás után az Advanced IP Scannerrel fedeztem fel, hogy létrejött mindkét kamerához egy aliosthings nevű virtuális gép, illetve IP cím. Ezt vajon mire használja? Valami hátsó kapu nyílt a gépemre, vagy egy felhő tárolásra szükséges szolgáltatás lett telepítve?
-
Digger
senior tag
válasz Kroni1 #25862 üzenetére
Ha van egy Synology NAS szervered, az kettő kamera rögzítését teszi lehetővé. Ha további kamerákra van szükség, ahhoz már licenszet kell vásárolni. Maga a szoftver tökéletes, rengeteg szolgáltatása van és nagyon sok kameratípussal tud működni. Lehet távolról kezelni, akár telefonról is. Az eseményekről azonnal kapsz pop-up üzenetet a telefonra.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Van kettő noname kamera, amit be kellene üzemelnem.
A Wifi elérés működik, de én vezetékesen szeretném használni.
Ahogy a képen is látszik, felhasználó nevet és jelszót adtak hozzá.
A hálózatomra feldugva kapnak IP címet, amit tudok pingetni, de amikor Edge böngészőből próbálok csatlakozni, azt elutasítja.
A tűzfal átmenetileg ki volt kapcsolva.
Milyen portot kellene a csatlakozáshoz használnom?[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
Van ebben valami átverés?
Gyanúsan olcsó.
Vagy csak az NVR kerül ennyibe? Nincs hozzá "doboz tartalma" lista. -
Digger
senior tag
Van egy kis Annke rendszerem ami N44PAM típusú NVR-ből és kettő I51DN kamerából áll. A kamerák magasra fel vannak szerelve, nehezen férek hozzájuk, POE tápot kapnak.
Szeretnék böngészővel bejelentkezni közvetlenül rájuk, de nehézséget okoz a táp megoldása, mert most éppen nincs POE - LAN splitterem.
Az otthoni LAN hálózatom 192.168.0.X címen van, az NVR pedig a 192.168.254.X című hálózaton osztja DHCP-vel a címeket a kameráknak.
Rá tudok dugni az NVR-re egy laptopot úgy, hogy az NVR osszon neki DHCP címet a 192.168.254, X tartományra, de természetesen nem szeretném a laptop RJ45 portját a POE feszültséggel tönkre vágni.
Le lehet kapcsolni átmenetileg az NVR egy portját a POE feszültségről? -
Digger
senior tag
Sok NVR-ben, vagy (kamerában?) van riasztási bemenet és kimenet is.
Ezekhez milyen hardver illeszkedik? -
Digger
senior tag
Annke NVR-em és kameráim vannak, mindegyiknek van földelés csavarja.
Be szoktátok kötni őket? A LAN kábel mellett visztek zöld/sárgát is? -
Digger
senior tag
Amikor beüzemeltem az Annke NVR-t, jobb híján egy évek óta álló D-Link NAS-ból kitermelt 1T diszket tettem bele. Maga a HDD Seagate tipusú volt és a NAS-ban előtte körülbelül 5 évet pörgött már, hiba nélkül.
Néhány hét után beadta a kulcsot. Tudom, hogy vennem kell egy normális HDD-t, de addig is beletettem az említett HDD párját. Nos, a formázás után megnéztem az állapotát és persze tele van r/w és egyéb hibákkal. A hibásszektor vizsgálat érdekes módon még nem jelez rossz szektort, bár csak a feléig engedtem lefutni.Szóval kérnék szépen tippet egy nem túl drága, NVR-be passzoló diszkre.
A rendszer egy üresen álló házat figyel, négy kamerával.Másik téma.
Van egy irodában egy Synology NAS szerver, amit sűrűn kell kívülről VPN-en keresztül elérni, ezért üzleti díjcsomag van, amihez fix IP cím is járt. Nem akartam a szolgáltatóval a NAT-olás miatt küzdeni, ezért beszéltem rá a főnököt erre a megoldásra, aki történetesen a nejem.
Azon gondolkodom, hogy mennyire romlik a NAS biztonsága, ha az NVR a NAS-ra ftpzne, oda küldené a logokat, ilyesmit, esetleg biztonsági mentést oda küldene.
A megfigyelt ingatlannál Vodafon előfizetés van, csak az ő általuk adott modem/router van az NVR mellett. A routerbe be tudok lépni, a kérdés az, hogy csak azt használva tudnék-e egy VPN kapcsolatot létrehozni az irodai hálózattal.
Csinált valaki már ilyen megoldást?[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
válasz jézusom #26561 üzenetére
Nem az NVR biztonságáról beszéltem, hanem a NAS biztonságának romlásáról.
Úgy láttam az NVR-en csak a hagyományos FTP küldésre van lehetőség, míg a sokkal biztonságosabb sftp-re sajnos nincs lehetőség.
Ha beállítok a NAS-ra egy FTP szervert, akkor annak a tűzfalon portot kell nyitni, a bejelentkezési név és jelszó kódolatlanul megy át, ami rontja a biztonságot. Ahogy írtam, az irodai hálózat és a NAS fix IP-vel rendelkezik, így folyamatosan támadják is.
Engem inkább ez aggaszt. -
Digger
senior tag
válasz Bondix #26574 üzenetére
A minap egy reklámban láttam olyan megoldást amivel falfúrás és wifi nélkül lehet netkapcsolatot biztosítani egy család ház körüli kameráknak. Az egyetlen feltétel, hogy a padláson legyen egy kiépített 230 voltos dugalj. A megoldás lényege az, hogy a netet a 230 voltos vezetékeken viszik fel a padlásra. Szükség van még a megoldáshoz egy POE switch-re és a ház sarkain levő kamerákat már egyszerűen be lehet kötni.
Az NVR a lakásban van telepítve. -
Digger
senior tag
Egy vidéki háznál telepítettem egy Annke NVR-t három kamerával. Egy régi NAS-ból kitermelt HDD-t raktam bele, ami persze nem sokáig bírta. Nem csoda, mert vagy öt évig pörgött a NAS-ban, aztán három évig pihent a fiókban.
Ma vettem egy új winyót. Itthon az asztalon már működik a NAS, mobilról elérem és sikerült beállítanom azt is, hogy Gmail levelet küldjön fotóval együtt, ha mozgást észlel.
Szeretnék időnként távolról bejelentkezni a webes felületre.
Ehhez már megvan a NOIP regisztráció, de valamit bénázok, mert nem megy a dolog.A kérdésem az, hogy a NOIP használatakor kell e valamilyen portot nyitni a szolgáltató routerén, vagy anélkül is mennie kellene? Vodafon szolgáltató van, a router pontos típusát most nem tudom megnézni, mert vidéken van. Arra emlékszem, hogy be tudtam már lépni a router webes felületére.
Menni fog ez így? -
Digger
senior tag
válasz Hullyzsolt24 #26653 üzenetére
Elindítod a Youtube alkalmazást, és beírod, hogy hikvision password reset
Rengeteg találatot ad.
A feliratokat és az automatikus fordítást beállítva könnyű dolgod van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest