Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duc
aktív tag
válasz SkyTrancer #29198 üzenetére
Grat, elég nagy az ugrás a két kártya között! A hőmérséklet szerintem a gyári halk ventiprofil miatt ennyi, de teljesen rendben van főleg ha közben csendben van a cucc. Furmarknak sok értelmét nem látom, akkora terhelést folyamatosan nem ad neki semmi normál felhasználás (játék) alatt.
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
flymi
addikt
Tehát általánosan elfogadott vélemény, hogy MSI GTX770 jobb, mint Giga? Vagy csak szimplán halkabb? Vagy ki-ki másra esküszik?
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz VoidXs #29204 üzenetére
Ősrégi Giga alaplappal nyomom, nincs bajom vele. A videokártyát már meg sem említem, mert kiröhögtök. (Galaxy 9500GT) De érdekes mód sok újabb játékot elvisz (Mafia2, Fifa12, GTA4, M&B, NFS,...) és nem szaggat, nem kockás, élvezhető.
Már tervezgetem az új konfigot, csak még a teljes keret nincs meg rá. (~300e Ft)
Ezért is érdekelne, hogy melyik lenne a legjobb, legbölcsebb választás a 770-esek közül./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
tthomasso
tag
Ha gondolod, találkozhatunk. Leírom az utóbbi pár év videókártyáit, amik voltak Nálam: ATI-k közül 5870, 6950, 7850, 7870, NVidia GTX 760. Ez mind Gigabyte volt, gondom egyikkel sem volt. A GTX 760 novemberben lesz egy éves. Én még nem csalódtam Giga videókártyában, az alaplapjukban már igen. Üdvözlettel!
Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!
-
VoidXs
nagyúr
válasz tthomasso #29207 üzenetére
Én az MSI-vel ugyanígy vagyok. Tökéletesek a kártyáik (az az egy darab 4-5 centis venti hatékonyabban és halkabban hűt, mint a Gigán az a három), két éves lett pár napja a tőlük származó 670-em, ellenben az alaplapjuk akármennyire is jó volt (zajmentes integrált hangkártya, az nem akármi ám, ja meg lehetségesebb az OC, mint ezen a zs-kategóriás ASRockon), meghalt hamar.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
polgi803
őstag
válasz VoidXs #29208 üzenetére
Csak 1 mondat. Nekem volt Asus Z77, azután Asrock Z77 ext. 4, azután Asus Z87, majd Asrock Z87 extr. 4 és meg kell mondjam az életem (!) legjobb lapjai voltak az Asrock-ok. Az Asus mellettük egy nagy 0 volt, pedig nagyon tartottam az Asrock-tól. Most talán hamarosan újabb gépet építek és valszeg megint Asrock lesz a lap...
-
VoidXs
nagyúr
válasz polgi803 #29209 üzenetére
Nekem ez az első találkozásom vele, meg az utolsó is. Bár a BIOS-frissítés megoldott dolgokat, de olyanokkal kell még most is foglalkoznom, hogy fel nem ismert memória (random indulásnál elveszik egy kis RAM, CMOS reset oldja meg), egyszerűen nem jó az OC, a további CPU opciók pedig nem azt teszik, ami ki van írva. BIOS-tól távolodva, az USB 3 nem ismer fel USB 2-t, a wifi stickem képes túlterhelni az USB-hubot (újra is indul, kb 5 mp-ig nincs se egér, se bill, ez FPS multi közben tökéletes), és még ott van a legalja hangkártya, amit már szerencsére nem kell eltűrnöm, de az egér mozgatása zajt okozott. Gondolom mondanom se kell, mi volt ott maxon járatott CPU mellett. A Skype túloldalán útépítésre panaszkodtak.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
scream
veterán
válasz VoidXs #29210 üzenetére
Nekem már sok lapom volt, és idáig talán a mostani AsRock a legjobb. Mint mindenhol máshol, itt is vannak gyári selejtek, lehet épp olyan került hozzád, de nálam ment minden tökéletesen.
Amúgy aki FPS-t picit is komolyabban veszi nem játszik WiFi-vel, nem, hogy WiFi stick-kel... Illetve a Skype-nál is úgy hiszem, hogy nem (csak) a hangkártya volt a szűk keresztmetszet, hanem az olcsó WiFi stick.
-
VoidXs
nagyúr
válasz scream #29211 üzenetére
Máshogy nem tudtam megoldani. TP-Link mindkét vége, a késleltetése elhanyagolható, 45-60-as pingem van játékban, ami tökéletesnek mondható. A wifi stick mit rontana a hangon? Nem torzít a pingtest szerint. A baj oka az, hogy szoftveres volt a jelerősítés (és nem is kicsi, 30 dB), most hardveres (Xonar), gyakorlatilag stúdiómikrofonom van, a ventit hallani.
[ Szerkesztve ]
-
swado
tag
A Giga nagy előnye, hogy nincs lematricázva a hűtő csavarja, így gari vesztés nélkül lehet jobbra cserélni. Persze ez nem mindenkinek számít. Amúgy az MSI valóban halkabb a Giga-nál. Nálam mindkettő volt, a Giga jelenleg jól szellőző házban 100%-on terhelve 72 fokig megy föl max. Csendesnek viszont nem nevezném.
Az alaplappal viszont volt gondom. Én egy ideig nem veszek Giga-t.
[ Szerkesztve ]
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
flymi
addikt
A tervezett konfigomba én sem vennék Gigát, legfeljebb a videokártyát. Alaplapból ASRockra voksolnék. Táp és Ram Corsair, SSD Kingston, HDD már van WD 3TB, nincs gondom vele.
9500 GT után minden előrelépésnek számít nálam, de 760 vagy inkább 770? Persze leginkább 780Ti, majd ha nyertem a lottón.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
swado
tag
Ezen én is sokáig filóztam, végül pedig a 770 teljesítményétől sem estem hasra. Egy Gtx 460-at váltott ami FullHD közepes grafikával mindent vitt. Persze úgymond nem rossz, mert az élsimításon és a Vsync-en kívül minden beállítás mehet ultra-ra, viszont nekem pont ezek kellenének néhány játékban fps-esés nélkül. Ehhez viszont már gyenge, és hát az ára már ennek sem valami baráti.
-
Archeres
tag
Hát igen az élsimítástól minden kártya képes megfeküdni. Én azt mondom a 770 kategóriájában egy nagyon erős kártya. Nálam is kérdéses miként viszi majd a későbbi játékokat, de én a helyedben simán lemondanék az élsimításról ha cserébe jobb texturákat vagy effekteket kapok.
-
veterán
Valószínűleg igen, de az is lehet, hogy még előre hozva sincs, mert 1-2 hét kell mire a "boltok polcain" is megjelenik az árcsökkentés. Szerintem ez olyan 10k-s árcsökkentést fog jelenteni Forintban, aztán esélyes, hogy a 770-et a GTX 960 megjelenése után szépen kivonják.
-
nagyúr
yup, simán lehet, hogy csak a kommunikációt hozták előre - az olyan nVidiásan hangzik kíváncsi leszek a hatására, mert 1 hete még 82-83 volt a legolcsóbb 770, ma 86 körül. elvileg be kellene csúsznia kevéssel 70 alá, de ki tudja...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
swado
tag
válasz SkyTrancer #29216 üzenetére
Archeres, SkyTrancer
Igen, sajnos az én elvárásaim voltak túl nagyok a Gtx 770-nél. Ez az első ilyen kategóriás kártyám, és azt vártam tőle, hogy most aztán minden úgy fut majd mint egy álom......és nem. Rá kellett jönnöm nekem is, hogy teljesen mindegy mit veszek, valóban nem kaphatok tökéletesen folyamatos képet max. grafikával.
Ahogy itt-ott olvasgatom a dolgokat, már csak azért sem, mert eleve megoldhatatlan még sok esetben a tökéletes kép elérése. Egyszerűen a szoftver (vagy mi ) nem képes rá. Gondolok itt az FullHD-ben is teljesen általános "recés" egyenes vonalakra.
-
Archeres
tag
Sajnos maximum az abszolút csúcskártyákkal oldható meg a 60 fps stabilan, vagy még azokkal sem. Ha veszel vga-t olyat vegyél ami jó sokáig kiszolgál legalább kezdetben ultra/high később medium/high beállításokkal úgy, hogy elérj egy jó fps értéket folyamatosan 30+ vagy ha lehet olyan 45 körül legalább. Erre a célra szerintem a 770 tökéletes választás, bár a későbbi játékokat még nem tudjuk. Plusz okosan kell beállítani a játékot is. Én speciel a 2X-es simítás felett már nem látom a különbséget főleg nem úgy mikor mozgásban van a karakter. Árnyékokkal szintén ez a helyzet, lehet itt így úgy soft meg atom szép shadow ha közbe pont nem azt figyelem a játék 99%-ban. Ha van nagyon sok pénzed vegyél 780ti-t SLI-ben, de amennyit ráköltesz szerintem az már nem éri meg. A 770 jó kártya visz mindent gyönyörűen és szerintem fog is még egy darabig ha a többi alkatrész is stimmel.
-
swado
tag
válasz Archeres #29230 üzenetére
Persze, én is próbálom az arany középutat megtalálni, beleszámítva a reális erőforrásigényüket a játékoknak, amire valóban szükség van a szép grafikához, és a mesterségesen magasra tolt gépigényű játékokat is. Így nézve még a Gtx 760 is egy teljesen jó választásnak tűnik, kizárólag a tavaszi árcsökkentés miatt vettem én is 770-et.
Viszont már nagyon unom, hogy van egy viszonylag erősnek mondható konfigom, és az FPS játékokban (most pl. Bioshock Infinite, Metro LL) mégis minden fordulásnál ketté szakad a kép (jó, BF4-el nincs gond). Ha berakom a Vsync-et, és lehúzom a grafikát high-ra, akkor pedig egyszerűen nem olyan folyamatos a kép. És nem azért, mert ezt figyelem. Hanem, mert rendesen bántja a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
Archeres
tag
válasz FLATRONW #29233 üzenetére
Én csak a Linus tech tips videóban láttam igaz 120hz-es monitoron tesztelték. Enélkül volt tearing viszont ezzel mint kés a vajon úgy ment és nem volt tear sem. Én adnék neki egy esélyt, de amúgy nincsenek ilyen fps cap programok, amiben megadod meddig menjen max és ott lockolja?
-
FLATRONW
őstag
válasz Archeres #29234 üzenetére
Megnéztem azt a videót. Ott v-sync nélkül stabilan 150 fps volt a sebesség, tehát az adaptív v-sync bekapcsolása esetén mindig szinkronizálnia kellett 120 fps-re. Azonban, hogyha 120 fps alatt lett volna a sebesség, akkor adaptív v-sync esetén is kikapcsol a szinkron és ez képtöréshez vezet. Hogyha stabilan a monitor frissítési sebesség felett van az fps, akkor teljesen mindegy hogy melyik v-syncet használod.
Például az RTSS-ben be lehet állítani minden programra külön külön az fps korlátot vagy az összesre egyszerre, de ez nem megoldás a képtörésre. A v-sync több, mint a képkocka sebesség korlátozása, ez a nevéből is kiderül. A korlátra azért van szükség v-sync esetén, hogy legyen egy alap frame time, amihez a többi képkockát szinkronizálni lehet.
Ne ez legyen a kártyaválasztásod alapja , mert nagyot fogsz csalódni benne.
[ Szerkesztve ]
-
Archeres
tag
válasz FLATRONW #29235 üzenetére
Nos ebbe így még nem gondoltam bele, de ez a jelenség ezek szerint minden nagy teljesítményű kártyánál előfordul mert nincs rá gyógyír jelenleg. (Vagy csak én nem tudok róla?) Mindenesetre tesztekben videókon én nem láttam tearinget pedig sok játékra megnéztem a 770-et. Ez lehet a youtube miatt van vagy csak egyszerűen én nem vettem észre. A választásom fő oka pedig nem ez hanem a nagy teljesítmény, a shadow play és a physx
-
FLATRONW
őstag
válasz Archeres #29236 üzenetére
Igazából ennek nincs köze a teljesítményhez. A problémát az okozza, hogy a monitor nem akkor frissít amikor a gpu kiszámolta és küldi neki a képet. Erre megoldás jelenleg a G-sync, majd később pedig az A-sync is.
G-sync és A-sync esetén a monitor frissítése bizonyos korlátok között dinamikusan változik, attól függően hogy a gpu mennyi idő alatt végez a kép kiszámításával. Tehát a monitor alkalmazkodik a gpu pillanatnyi sebességéhez. -
Matisz77
aktív tag
Valakinek van tapasztalata 770 SLI-vel? Mennyire jó? 2560*1080-ahoz kellene vennem lehet még egyet!
-
swado
tag
válasz Matisz77 #29238 üzenetére
Nekem nincs, de ha lemenne az ára 70k alá, lehet hogy felhúzom magam és karácsonyra kapok még egyet. Addig még ráugrok kicsit erre a témára, amiről Archeres és FLATRONW beszélget. Hogy mi ez az adaptiv Vsync pontosan, és hogy G-Sync-es monitorok valóban megoldották-e a problémát.
-
Archeres
tag
válasz FLATRONW #29237 üzenetére
Igen a G-sync-ről nézegettem videókat én is, de ha jól tudom oda más monitor is kell az általad leírt okok miatt. Mindenesetre én inkább örülök ha több fps-em van aztán vagy cappelem majd vagy v-sync bekapcs nekem valahogy azzal is folyamatosnak tűntek a játékok.
swado: Elvileg nagyon jó SLI-be a 770, legalábbis sokan dicsérik, hogy nagyszerűen működnek együtt.
[ Szerkesztve ]
-
beklasmd
újonc
Középkategóriás vidkair készülök venni és ki is néztem magamnak a következőt:
GIGABYTE GTX 760 2 GB OC DDR5 rev. 2Szerintetek jó választás vagy válasszak másik márkát? MSI, ASUS, GAINWARD?
-
eLit-MiLan
őstag
Hmm nem lesz jobb a 780Ti-től? Azt hittem hogy már kb a 970 is megközelíti a szintjét [link]
Origin / Steam Name: eLit-MiLan || The headless chickens invaded our world...even me.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest