Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz BomiBoogie #28589 üzenetére
A legjobb teszt ha arra használod amire vetted. Ha jó akkor jó. Nekem pont fordítva volt anno. Teszten még ment, játékban meg már nem... Nem érdekelnek annyira a tesztek. Azokra legyenek azok ráizgulva, akik arra veszik a drága kártyákat...
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
-
atenza
senior tag
Sziasztok, van valami tapasztalat erről a típusról?
gigabyteJelenleg egy szintén gigabyte 650ti boost-om van, anno mindenhol azt írták h ez a leghalkabb és olcsó is volt így ezt vettem, de megbántam mert rezgő hangot ad van amikor jobban, van amikor kevésbé, a venti mintha hozzáérne a körülötte lévő peremhez, vagy rezegteti csak nem tudom, de idegesítő, és dühít h erről sehol nem írtak. Lehet hogy alapjában véve jó lenne, és kicsit meg kéne hajlítanom a műanyag keretet h ne rezegtesse.
A másik pedig hogy a két asus közül melyiket vennétek?
-
Raidon
őstag
Sziasztok visszajott a kartya es az alabbi hiba miatt megvontak a garit....
Leejtve megutve nem volt se nalam se az elso tulajnal mert nekem ugy tunik hogy rosszul raktak fel az alkatreszt a nyakra. Kivancsi lennek hogy a hiba az adott alkatresz jo felforrasztasa eseten amit maszekban kell megcsinaltatnom elofog e jonni....Otletek?
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
-
Raidon
őstag
Ha terhelve van vagy huzva ugy jatek kozben semmi de alaporajelen bongeszoben meg mikor tolt a jatek pl Tomb Raider villognak a betuk a tipp amit kiir a jatek meg ilyen feher haromszogben villog a felirat mellett amugy jatekok kozbn semmi hiba.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
odorgg
addikt
válasz Raidon #28606 üzenetére
Gyártó vonta meg, vagy a kisker, vagy nagyker? Mert ez szerintem gyári hiba. Pár évet lehúztam egy elektronikai cégnél, ahol jópár ilyet láttam, hogy beültetésnél ferdén kerül az alkatrész a helyére, és úgy forrad oda a pedekhez. Vagy csak szimplán selejtes volt az alkatrész, és már görbe érintkezőkkel helyezkedett el a tokozásban, ahonnan fel veszi a beültető gép.
A forrasztás biztosan gyári, és látszik hogy a forrasz anyag már a görbe alkatrész érintkezőire ferdén futott fel.Simán írnék egy levelet az ASUS-nak, ha csak a kisker vagy a nagyker szivat ezzel...
szerk: most nézem a cimkét, akkor gondolom már asus dobta vissza. Hát elég nagy pöcsök voltak.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
nagyúr
válasz Raidon #28612 üzenetére
meg lehet próbálni írni egy olyan levelet, hogy a képen szereplő probléma egyértelműen láthatóan gyártási hiba, vizsgáltassák meg egy szakértővel, mielőtt a fogyasztóvédelem teszi, stb. nem biztos, hogy beválik, de egy próbát megér.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raidon
őstag
válasz odorgg #28611 üzenetére
Tisztelt Cím!
Mellékeltük szkennelve a hivatalos szervízes kisérőlevelet, és a hiba fényképét. A kártyát postázzuk a mai nap folyamán. Magyarországi disztribútortól vásároltuk a terméket, így nyilván ő hozzájuk kell a kártyát visszajuttatni, amit meg is tettünk, Ők a hivatalos gyártói szervízbe küldték ki, aminek a visszaigazolását, most ismét mellékelem, ezen is az szerepel, hogy az exportör a magyar. Azt senki sem mondta önnek, se mi, se a szakszervíz, hogy villámkár érte a készüléket. Sérülés található a kártyán, amit valószínű túlfeszültség okozott, ami sok mindentől előfordulhat.
Azert eleg viccesek a fiuk....
Akkor fogyasztovedelem?
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
-
odorgg
addikt
válasz Raidon #28614 üzenetére
A fotó alapján bal oldalt esetleg lehet egy felszakadt ped is, de elég sötét ahhoz, hogy ezt így ne lehessen eldönteni. Viszont túl feszültségnél égésnyomnak kellene legalább lennie. Olyat még nem láttam, hogy túlfesztől eltekeredjen egy alkatrész a nyákon, mindenféle égésnyom nélkül. Persze nyom nélküli túlfesz előfordulhat, de ugye itt nem arra hivatkoznak.
"Sérülés található a kártyán, amit valószínű túlfeszültség okozott, ami sok mindentől előfordulhat."
Szóval fogalmuk sincs mi okozta a sérülést, csak találgatnak. Ez így eléggé érdekes szakvélemény. Gyakorlatilag feltételezések alapján vonták meg a garit.
Fogyasztó védelem, és egy hivatalos bevizsgáltatás, egy próbát meg érhet.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Raidon
őstag
válasz odorgg #28617 üzenetére
Fuggetlen szakertoi szakvelemeny-re jovo heten viszem a kartyat Kozben beszeltem a Biztositommal bevizsgaljak es a reszleteket megbeszeljuk. Minden ilyen kirx kraxra kotottem a gepre is tobbek kozott biztositast.
Aztan ha kiadjak a hivatalos papirt hogy mi a gond akkor majd jol az ASUS pofajaba nyomom...
Meg engem neztek hulyenek...Fogyasztovedelemmel beszeltem...
Ha ok kitartanak az allaspontjuk mellett hivatalosan papirt kell kozolnom hogy nekem mi az allaspontom ha lehetseges csatolnom kell fuggetlen szakertoi velemenyt.
Arra kotelesek 5 napon belul valaszolni.
Meg a bekelteto testuletet dumaltak nekem...Szoval megvarom a biztosito mit mond aztan kivancsi leszek...
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 670 OC-m. A problémám vele, hogy marhára melegszik. Játék alatt felmegy 80-85 fok körüli hőfokra is. Mindent elkövettem a csökkentés érdekében. Újrapasztáztam a hűtőt, ahol lehetett, kitakarítottam a lamellákat, mindhárom, venti megy.
Eredménye nem igazán volt.
Azt olvastam a neten, hogy elég sok probléma volt/van ezekkel a típusokkal. Nekem fagyás és hasonló hibák még nem fordultak elő, de ez a 80 fok egy kicsit zavar, nem utolsó sorban a hűtészaj mértéke is elég magas.
Valakinek ötlete? -
axwel18
senior tag
válasz Faterkam #28623 üzenetére
Nem tudom nekem eddig akárhányszor volt Gigabyte kártyám mindig volt vele valami gond, gtx 470-esem black screenes volt, gtx260-as régi gigabyte kártyám állandóan lekapcsolt túlmelegedés miatt. Én ezek után nem vennék Gigabyte vga-t csak Asus és Msi amit vennék. Persze mindenből lehet kifogni rossz darabot de Gigabyte-al eddig csak mellé nyultam.
-
Faterkam
addikt
válasz axwel18 #28624 üzenetére
Amiket írtál, mind forrófejű kártyák voltak! Nekem eddig egy MSI 560Ti Hawk volt a legtüzesebb (80c)! Fűtötte a házat, mint állat! Be is kellett tennem +2 ventit miatta :/ Ezután a Giga 660 a maga max. 60 fokával a megváltás volt. Szóval nem lettem MSI fan
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
a347
aktív tag
válasz axwel18 #28620 üzenetére
Köszi a válaszokat srácok, bár okosabb nem lettem tőle.
Alap probléma, hogy a hűtő a ház oldalába ordítja be a meleg levegőt és nem hátul tolja ki, mint a normál, referenciák. Ha leveszem az oldallapot, max 2-3 fokkal lesz "hűvösebb" a GPU.
Nem lehet, hogy egyszerűen a spéci, gyári hűtő a kaka? -
Stonerice
őstag
Szerintem illene lehűtenie akkora hűtőnek a 670-est. nem feszült meg a hűtő a kártyán? Esetleg a kártya előlapja ha nem ment a helyére, és hátrébb nyomja a hűtőt, az elemelkedhet a gpu-tól.
Vagy pedig, ha magas az alaplapon a déli híd hűtés, akkor alulról az is feszítheti. vagy netán egy kábel odacsúszott a déli híd borda és a kari hűtője közzé? Papírlapot, vagy valamilyen kártyalapot érdemes ott áthúznod, hogy legyen minimális hely azokon a helyeken.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Erdeklodnek, hogy egy chieftec ctg-550-80p-s tap megbirkozik-e egy gtx770 vagy 760-as tappal egy i5 tarsasagaban?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
Ne haragudjatok, kicsit elirtam. gtx770 es gtx760 videokartya(nem tap).
Rendben koszonom, akkor ezekszerint az 550-es tapom elbirja a gtx 770-et. Ennek orulok."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Matisz77
aktív tag
Hali ez a táp [link] szerintetk elvisz 2db 770 GTX-et?
4670K 4,6 Ghz
1 SSD
1 HDD
1 ODD
20 wattos pumpa[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz Matisz77 #28639 üzenetére
A kérdést itt tegyed fel, ha még nem tetted fel: Melyik Tápegységet vegyem?
Amúgy szerintem 650W kevés lesz egy 770 SLI-nek... Én 750-850 alatt nem vennék tápot semmilyen SLI-hez.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
válasz shteer #28643 üzenetére
Azzal, hogy egy 6850 CF-et nem igazán bírt el egy 600W-os táp (nem kínai, nem török, nem ukrán, normális tápról beszélünk). i5-750 volt a gépben 4ghz körül járt, 2db 1TB-os HDD, 4 venti. Ahogy meglett a második kártya elkezdett újraindulgatni, mint utóbb kiderült, pont 600W körüli volt a fogyasztás, az meg már bőven nem jó... Lecseréltem egy 720W-osra, és minden ment tovább, a régi táp meg egy másik gépbe került, ami még ma is megy... Mint minden mást, ezt is úgy kell nézni, hogy nem szabad 101%-ra kihasználni, hanem hagyni kell egy kis teret is. Ha az autóval 250-el mész 24/7, akkor valószínű nem fogja megérni a 100ezer km-t sem.
Ha a gép mondjuk 650W körül fogyasztana, akkor nem egy 650W tápot kell adni neki, hanem 750-et legalább, hogy maradjon üresen 100W terhelhetőség.
A kérdést feltevő kolléga gépe nagyjából 650W-ot fog fogyasztani, ha 100% load-on van a gép, mert mit tudom én mit csinál éppen vele, nem tudhatjuk, de úgy kell nézni, hogy mennyit fogyaszt, ha 100%-on ki van használva... Oda nem jó egy 650W-os táp, mert lehet újraindul a gép egyből, de lehet, hogy menni fog, csak X idő után beadja a kulcsot.
-
BlackSoft
addikt
válasz shteer #28646 üzenetére
EVGA. Pontosabbat nem tudok mondani, mert nem nálam van a gép, amiben van.
De ne akard a hibát keresni, mert látszik, hogy erősen ez a lényeg, ilyenbe belekötni... Az emberke megkérdezte elég-e lesz neki a 650W. Nem lesz elég, mert 100% load-on akár többet is húzhat majd a gép, és üres is kell neki, szóval minimum 700W, de én 750-et legalább vennék, hiszen lehet később lesz valami cserélve, ami többet húz.
-
Qtya72
aktív tag
Üdv!
Erről a kártyáról[link] van valakinek tapasztalata hőmérséklet,és zaj szempontjából?
Érdemes HD7870-et erre cserélni?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz shteer #28648 üzenetére
Biztos elég lesz a 650W terhelhetőség, amikor 660W-ot is ki lehet húzni a gépből Egy CPU upgrade után is, amikor 700W-ot fog húzni
Az az indokolatlan, ha azt mondom, vegyen egy AX1200i-t, mert majd egyszer lesz 4960X-je, meg Titan Z-je, és akkor is jó lesz a táp, nem amikor valamit akar venni, ami a penge élén táncol...
(#28649) Qtya72: Miért nem veszel egy DCII-est? Az nem is hangos, és nagyon jól hűt, és olcsóbb is. Vagy valami "hely" okból kifolyólag kell egy kis kártya?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest