Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz mate317 #3366 üzenetére

    Más az edzés, és más a verseny. Nem lehet minden futáson egyéni csúcsot futni!
    Én a félmaratont tartom a fő számomnak, és mellette még egy 3:15-ös maratonra fogok felkészülni tavaszra. De ritkán futok versenytempóban edzésen. Persze havonta szoktam futni egy félmaratont versenyen. És egy 15 km-t harmadoló edzésben, azaz 5 km laza, 5 km erős (de mégse 5 km versenytempó), és a vége 5 km laza. Ha valaki minden edzésen csúcsra járatja magát, akkor abból csakis sérülés lehet! Persze más, ha csak pár gyors 400 méter van egy-egy nap, és más ha minden nap 10+km versenytempó.
    Edzésen 5:15-5:45 p/km közti tempót szoktam futni tereptől, és távtól függően, de laza 150-155-ös pulzussal. Félmaratoni versenyen legutóbb 4:35 volt az átlagtempóm, és 180-as átlagpulzus. Persze edzettem ilyen tempóval, és pulzussal, de csak résztávon, és dombedzésen. Szóval a versenyre felkészülés sok apró összetevőből áll össze.

    Más: megírom majd a beszámolómat a sárvári félmaratonomról valamikor. De jelenleg még futni is alig van időm, és nem hogy gépezni:( Kedden futottam 7 km-t, és ma is kellene egy 10-est. Remek formában vagyok, és még mostanában ki kellene futnom egy 20 perces 5 km-t, vagy egy 42 perces 20k-t. De csak hétvégén tudnék gyors 5-10 km-t futni, amikor meg más dolgom van:(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák