Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrystall

    senior tag

    válasz maxika2004 #5233 üzenetére

    Na, megkérdeztem hogy is van ez a cikcakkozódás a DVD-be konvertáláskor 1080p-ről.

    Tehát, azért nem jó az, amit kiexportálsz, mert az 50i-ben van. Mivel a DVD 50p-t nem támogat. És emiatt cakkozódnak a dolgok, mivel eltolódás jelentkezik a félképek között mikor átteszi a felvételt váltottsorosba a konvertáló. Ez konkrétan BOB deinterlace probléma. DVD-nél egyetlen esély, ha 25p-s DVD-t csinálsz, csak akkor meg vigyázni kell, hogy gyors pásztázások ne legyenek, mert ugyebár 25p-nél veszít a videó a mozgások egyenletességéből.

    Beírom ide, hogy a problémával kapcsolatban miket kérdeztem, hátha ez segít:

    1. Van-e megoldás erre a konkrét esetre, hogy 1080p-ből DVD 50i-be konvertálsz.

    Válasz: A konvertálást nézve nincs. A visszajátszást nézve lehet, de annak feltétele, hogy vagy a lejátszószoftver feljett bob deinterlace funkcióval rendelkezzen, vagy a TV-d rendelkezzen azzal. Sajna, a válaszoló szerint ilyen esetek a szoftverek és a TV-k többségénél nem állnak fenn. Példának hozta, hogy avisynth-ben QTGMC algoritmus elbírna ezzel a cakkozódással, de pl. sok nagyon drága Prémium szériás HDTV-ben is gyengébb algoritmus van, mint az avisynth-ben. Mert azigazán jó algoritmus már már megfizethetetlen TV árral párosulna. Itt van példa:

    Sima bob deinterlace, ilyen a tied is a Power DVD-ben:

    Fejlett bob interlace:

    Sajna tippet nem tudott adni, hogy melyik szoftver tudna ezzek normálisan megbírkózni, azt mondta csak, hogy ha írsz egy AVS szkriptet, akkor az avisynth algolitmusát használva lejátszható cakkozódásmentesen a kapott videó.

    2. Ha eleve 50i-ben vennél fel, az megoldja a problémát?

    Válasz: Nem.

    3. Ha 25p-s DVD-t csinálsz, akkor az előhövő vibrációt csökkentheti, ha olyan TV-n nézed, amin van interpoláció, pl Smart Motion meg ilyenek?

    Válasz: Ez TV függő.

    Konklúziónak azt mondta, hogy ha már úgyis szép 1080p-s felvételt tudsz csinálni, ne vesződj azzal, hogy lerontod a minőségét DVD szintre. Vagy ha mégis, akkor marad a 25p-s DVD.

Új hozzászólás Aktív témák