Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
-
Alg
veterán
(áramkört zársz)
Régesrégi fizikaórás bal-és jobbkézszabályokból kiindulva, ha valami elektromásgnes megoldás van a dologban akkor lehet hogy nem mindegy melyik irányban folyik az egyenáram... Amúgy kipróbáltam, elsőre nem hallok különbséget.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
oneiros
tag
Híres fülhallgató a Buxton-tól, itthon is kapható.
REI-HR 300
Természetesen nem saját fejlesztés: [link] [link] [link]
Vajon tényleg 10 mm-es grafén driver van benne?https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
-
Tulku
veterán
Tegnap meghallgattam ezt a tini p1-et és valamelyik másik borzalmát Nigérnek (az is vmi planár vagy elektrosztatikus csoda volt)
Nos a tinip1: Valószínű egy vasdarab van benne, ami a hangot átviszi két réz lemez között...tehát max gain-en 80 (!!!!!!) hangerún hallgattam az N8-al. Én basszushiányt nem tapasztaltam, annál inkább vmi rettenetes kiemelést középmagas tájékon, de olyat ami annyira zavaró számomra, hogy sokáig nem bírtam...így sem térről, sem egyéb másról nem tudok nyilatkozni, mintha el lenne repedve egy anyag és egy ponton szakadás lenne benne...nem lehet túl széles a sáv ahol ezt teszi, de ott nagyon...számomra a hallgathatatlan kategória....elképzelni nem tudom, hogy ezt IEM-nek szánták, ez szerintem továbbra is ipari piezo...egyféle illesztékkel próbáltam, ami rajta volt, izoláció annál a nullával egyenlő, tehát ez is pipa...A másiknak a nevét sem tudom, de az épp az ellentéte, egy mocsaras méyésmássemmi...ott közepekről, magas hangokról nem illik beszélni....az könnyebben hajtható volt...és az még rendesen illeszkedett is a fülembe, míg a tini fémborzalom egy rettenet volt...
Gyorsan felvettem Nigér Zeus XR-ét és megkönnyebbülten hátradőltem...végre zenélt az N8 (na ez meg a másik véglet volt, min gain 30-40 közötti meghajtás....véletlen a tinip1 hangerején kapcsoltam be, azóta akklimatizálódok)...Zeust el kéne oroznom Nigértől, de nem adja az istenátka
Na mindegy úgy is jön a Fibae7, az majd csak megnyugtat....
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz fericske #83471 üzenetére
Igen, tudom, olvastam a te tuningodat, csak az valszeg keveseknek jutott eszükbe alapon (vagyis átalakítás, meg EQ nélkül) meg tényleg azt írják, hogy kevés benne, de azt hiszem te is ezt írtad
Most jött ki amúgy a Shuoer TAPE v.s. TinHiFi P1 összehasonlító videóval BGGAR.
(#83509)Tulku
Nem lehet, hogy ott valami durva missmatch volt a dap meg a füles között?[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz -FreaK- #83510 üzenetére
Ezen a dapon még rosszul nem szólt füles, fejes, legfeljebb rosszabbul-jobban egymáshoz képest...de minden lehetséges (kimeneti impedanciája nagyon alacsony, de mesterségesen lehet emelni is...semmit nem ért)
Már akkor kezdtem gyanakodni mikor 0 izolációt tapasztaltam akárhogy illesztgettem a szilikont....de mikor az a 3-6 kHz közötti valami elkezdett reszelni, akkor tudtam, hogy gyors lesz a teszt...
De elkérem Nigértől és elviszem fülestére...hallgassa aki akarja...[ Szerkesztve ]
-
-
-NoVa-
addikt
Csak tippelni tudok, azt is óvatosan, de a mikrofonok membránjának a karakterisztikáját jól visszaadja a P1, és a régebbi nagyobb fémtartalmú mikrofonokkal felvett anyagokon ezt a fémesebb hangot vissza is adja jól, de én a C16-tal is kihallottam ezeket.
Amíg a gitár úgy szól, ahogy a gitár, a dob, mint a dob, és a feleségem úgy énekel, mint a feleségem, részemről elégedett vagyok a fülessel, ugyanakkor sejtem, hogy egy Layla után feltűnőbbek a hibái. Bele kéne hallgatni valami jobba, de félek, sok súlyos impulzusvásárláshoz vezethet.
-
darvinya
titán
…kimeneti impedanciája nagyon alacsony, de mesterségesen lehet emelni is...semmit nem ért…
Ezt hogyan?
Raktál be impedanciát, mert SW oldalról csak egy humbuk ultraextraszuperbass mosás.Ha alacsony impedancia kimenetes, tehát kapacitásos, akkor a mikró planár nem tud jól szólni, mivel az is kapacitásos.
Legtöbb DD és BA impedanciás, így kapacitásos kimenet legjobb hozzá.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
fericske
addikt
Mert el lett b@szva.
Nem hallunk annyira másképp, csak amit már egy párszor leírtam, marha nehéz rendesen meghajtani. Aztán még jön, hogy játszani kell az illesztékekkel, meg sokat járatni, de ez a két utóbbi semmiség az előző problémához képest.
Ezért nem tudom ajánlani.
Mert ez így egy röhej kivitelezés.
De ha rendesen meg van hajtva, úgy odaver az érzésnek, hogy bármelyik általam eddig hallott füles mellé merem tenni, és én is hallgattam már csilliós-milliós füleseket, köztük szinte az összes JH meg 64 füleseket is, amiket te is.
Ha azt a P1 hangot ami az asztali Ant cuccon keresztül jön - a fejestalin lesz Ant cucc - meg tudták volna csinálni normálisan, hogy egy jobb képességű telefon is meg tudja hajtani - valami mikronos hártyáról van szó elméletileg, nem is értem - akkor teljesen komolyan mondom, hogy a $200 feletti kategóriát ellehetetlenítené. -
Tulku
veterán
válasz fericske #83516 üzenetére
Nekem mesterkélt, mesterséges az egész....de majd a fülestén döntenek, bár az N8-on kívül gyakorlatilag nem fog megszólalni semmivel, azt garantálom....
Nem basszushiány volt és nem dinamika hiány...-egyszerűen reszel...nem tudom leírni jobban...
De lehet hogy magas a mércém, bár 2-3-4 armatúrás füleseket is hallgatok....persze nem hosszan, de hallgathatóak számomra...
Darvinya: Neeee....erőlködőknél állítható kimeneti impedanciáról nem hallottál?[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Fizikailag igen, ami elektronikailag fizikailag max. relés áramkörbe kapcsolással lehet.
Minden más elektronikus kapcsoló zaj és hangkép torzulással jár.
SW oldalról pedig egyenesen lehetlen kapcsoló áramkör nélkül, s ezeket csak ultraextraszuperbass mosás humbukkal lehet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Leonardo91
senior tag
Sziasztok
Galaxy Buds vagy Bose SoundSport Free ?
E kettő közül vacilalok.. Melyiket ajánlanátok?| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
fericske
addikt
Értelek én. Mások sem fogják azt ott másképp értékelni.
Ahhoz, amit én mondok, hallok, több feltételnek kell teljesülnie, amik közül egyik sem adott ott.
Már írtam néhányszor mik azok....
Alapvetően masszív erősítés. A dapomról egy kissé grízes (reszel?) a produkció, ami a tapasztalataim alapján a gyenge erősítés jele.
Nem érdekes.
Igazi óriásölő lehetne, de elcseszték.
Nem vicces, hogy egy iem-t nem lehet kiszolgálni hordozható eszközről.
Ha nem volnék mókolós féle, ezt is visszaküldtem volna, mint az Audiosense T800-at (na, az nekem volt szörnyű élmény).
Egy újratokozás és akusztikai tuning ráférne, de laborkörülmények kellenek hozzá szerintem.Nem lenne rossz, ha hallhatnád valójában mit tud, mivel most rá vagy kattanva a témára, csak le vagy ragadva azoknál a nyüves armatúráknál.....
-
Tulku
veterán
válasz fericske #83520 üzenetére
Nem tudom, erősítés gyanánt mit értesz, illetve mit tesz egy Krell atombomba a reszeléssel középmagasban, de biztosan igazad van...
Én eddigi tapasztalataim szerint a gyenge erősítés első hallásra felfedezhetően a dinamikai alapoknál jelentkzik, az általatok említett gyenge basszus pl pontosan ennek a jele...
No itt erről szó sincs, basszus van, de mellé egy amolyan reverse hangkép ...és ez nem armatúra vs planár ügy, meggyőződésem, ha egy Audeze isine terméket hallgatnék, azt bőven elfogadhatónak találnám e körülmények között...
Arra gyanakszom, hogy a rajongó tábor talált 1-2 (sic) erőlködőt, amelyke frekimenete a közepeken kellően visszafogott (értsd más szerkezetekkel erősen középhiányos képet mutatna) és itt a két termék összhatása egy kiegyenlítettebb képben jelentkezik...
Továbbra is tartom, hogy ez vmi ipari piezo-nak lett kifejlesztve, csak megmaradt egy gyártósornyi termék és valamit kellett vele kezdeniük...
Darvinya: Igen, értem, biztosan humbug....nyilván....természetesen...Ámen![ Szerkesztve ]
-
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
főleg elektronikus zenéhez, illetve rádióműsor hallgatáshoz vezeték nélküli best buy füles 10-20k között?
Aurea mediocritas
-
kalanchoe
senior tag
Sziasztok!
(Még mindig) a Sony MDR-EX15LP vezetékes fülhallgatóm használom, ami szerintem tök kellemes az árkategóriáját nézve, de most már tényleg váltanék valami jobbra.
Az már biztos, hogy valami vezeték nélküli megoldást keresek, és ebből eddig a Xiaomi Mi AirDots/Redmi Dots a legszimpatikusabb. Van esetleg valami más versenyző az árkategóriában, ami jobb hangminőségben, kialakításban ettől max 15-20k forintig?
Ami talán meghatározó infó lehet: IEM típusú legyen a kialakítás, AirPods-hoz hasonló direkt nem játszik. Leginkább pop, hip-hop típusú zenéket hallgatok, vagy rádiót/podcastokat, így igazából nincsenek különös elvárásaim hangzásban
Előre is köszi a segítséget! -
addikt
válasz AXisBOLD #83524 üzenetére
20k-ig nincs konszenzus best buy sajnos
(vagy olyan nincs, amit a topiclakók hallottak)
legolcsóbb ajánlott true wireless a Jabra Elite 65t kétszer annyiért“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-Skylake-
addikt
Valaki aki hasznal ES100-at tudna par szot mondani rola, hogy :
- milyen minosegu a keszulek haza ?
- mennyire valid a megadott uzemido ?
- mennyit valtozik az uzemido ha balanced fulessel hasznalom es nem sima 3,5ossel ?
- mennyire stabilan tartja a BT-t ? (Nem tavolsag erdekel, sosem lenne 70 centinel meszebb a forrastol )Illetve ha valakinek van valami tuti tippje hasonlo meretu de jobb bt amprol az ne tartsa magaba.( Vagy ha valaki hallotta az es100at is es mondjuk btr3-at, xb10-et az megirhatna , hogy melyik hol helyezkedik el egymashoz kepest)
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Vezetéknélküli (TWS) fülhallgatót szeretnék venni.
Cél utazás közben filménzés mobilon, zenehallgatás.
Tehát fontos, hogy ne késsen hang videóhoz, ezért asszem fontos aptx támogassa.
Fontos még, hogy legyen hozzá többféle fülpárna.
Sajnos legtöbb fülhallgató kiseik fülemből, ezért jó lenne oylan típus aminél legkisebb valószínűsge ennek...Ár: max 30-40ezer
Kinéztem a Creative Outlier Air-t, de pont nemrég írta itt vki, hogy ahhoz pl csak 1 méretben adnak gumiharangot....
-
-NoVa-
addikt
válasz -Skylake- #83527 üzenetére
Ha nem felejti el sógornő bepakolni, akkor holnap lesz ES100-am a BTR3 mellé
Addig Vicze1-nek van mindkettő, szerinte a BTR színezi a hangot.
Szóval saját vélemény most csak a FiiO-ról: BT kapcsolat LDAC-on akkor akadozik, ha teljesen leárnyékolom a tenyeremmel a telefont vagy a BTR3-at, amúgy a zseb-zseb távolság nem gond neki. Akkuidő ebben is extrém, az ES100-nak elvileg több. Mivel hétköznap USB DAC-ként is használom, a péntek-hétfő közti időszakban meg a pár óra használatot még 90%-nak jelzi az Android beépített visszajelzése (ami nem túl preciz ). -
Tulku
veterán
Füles találkozóra el tudom vinni az XB10-et és az ES100-at is...
Más: Elkérem a héten Nigértől azt a planárt, megmérem különböző tippekkel...aztán elviszem füles találkozóra is...
Nyilván tévedhetek, láttam viszont már egy mérést, ott a mélyhiányon kívül magasban láttam egy völgyet és gyorscsúcsot, lehet azt hallom, arra vagyok érzékeny...de ez továbbra is piezo
Tanács: planárnál ne takarjatok el semmilyen nyílást, mert abnormálissá teszi a közepeket...(talán visszhangossá is)[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
-NoVa- nagyrészt leírta, remélem ír ő is saját tapasztalatot és összehasonlítást, 1 vélemény nem vélemény.
Pontosabb válasz a kérdéseidre.1. Kopogós műanyag, ami nem kell jó benyomást, de semmi bajom nem volt vele. Nagyon könnyű tőle. (BTR3 egy sokkal masszívabb minőségibb benyomást kelt.) Mivel ez egy Kickstarter projekt eredménye elsősorban, így a csomagoláson és a külsőn is nagyon érződik, hogy inkább a belbecsre koncentráltak, nem pedig a körítésre.
2. Üzemidő teljesen korrekten van megadva. LDAC-kal csökken úgy 1-1,5 órát. Füles/fejestől is függ, mert ha nehezebben hajtható jobban leszívja. Többet kell erölködjön.
3. Sajnos még passz erre. Elvileg kevesebb, mert nagyobb feszt tud ráadni,
4. LDAC-nál nem árt a rálátás úgy 10-15m-t viszi, de fejeseket kivéve, minden BT vevő ugyan ezt tudta eddig.
Most olyan 5-6 értelmes BT modul van a piacon, a felsoroltakon kívül még ott az M0 és a HiBy W5, meg a mi nem jut épp eszembe.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Na megjött a Rock Zircon. Kb negyed órát hallgattam, de nagyon meg vagyok vele elégedve, szuper basszus van benne!
Összehasonlítva egy vsonic vsd3s-sel nekem sokkal jobban bejön a Zircon, úgy hangra, mint kényelemre, árról már nem is beszélve.
Ha a 15-20$-os bluetooth fülesek is ilyen jó minőségüek, akkor nem kérdés, hogy nekem nem kell ennél jobb.
Szerintetek amúgy mi most a legjobb ajánlat 15-20$ körül bluetooth füles tekintetében aliexpress-ről? -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Bluetooth fülhallgatóval kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Korábban egy Magnat LZR volt vezetékes, amivel tökéletesen meg voltam elégedve, de már a masodikkal járok úgy hogy egyszercsak a jobb oldali szól csak.Mar unom hogy várok a garira... Talán Bluetooth jobban bírja,mert nincs vezeték megtörés.Felhasználás leginkább Sport.Rock, pár elektronikus (DnB,Minimál).
Ár 10e alatt.Köszönöm a segítséget!
XBOX ID: GoTReX #4839
-
-FreaK-
veterán
Tin Audio T4, még nem jelent meg.
A Tin lesz az új KZ, hogy pár havonta jön új füles? -
M3aN
senior tag
Sziasztok! Vezeték nélküli fülhallgatót szeretnék vásárolni, ami edzés közben is bent marad, de pánt nélküli kialakítású. Honor telefonnal futna jelenleg (a jövőben meg még ki tudja) és ezért a Honor termékeit néztem. Mennyire ajánlottak ezek, illetve mi lehet a jó vétel? 30e körül már van JBL is ahogy láttam.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kalanchoe #83537 üzenetére
Ennyi pénzért nagyjából 12 egy tucat lesz bármit választasz és a Sáomi feltehetőleg nem a rosszabbak közül való. A kicsi büdzsébe egyszerűen nem fér bele semmi komolyabb belső, hiszen kell egy digitál-analóg konverter, plusz erősítés, nameg az összes kékfog elektronika is. Ha még ráadásnak tws is, tovább nő a zűrzvavar.
Vannak az olcsó kínaiak, amelyekt azért nem tudsz biztonsággal ajánlani, mert akkora a minőségi szórás egyes darabok között, hogy a hallgathatatlantól a meglepően jóig bármi lehet.(#83538)@ teljesen irreleváns, hogy melyik gyártó terméke a telefon és a füles. Sőt, a márkahűség egy inkább káros becsípődés, mint hasznos. A JBL ár/érték arányban aztán különösen nem ajánlott vétel. Végül pedig mennyi zsét szánsz rá valójában?
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
M3aN
senior tag
válasz RetepNyaraB #83539 üzenetére
Ez a 30e Ft környéke amit szánnék rá, de nem feltétlen kell kimaxolni.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Sziasztok!
Mostanában egy Soundmagic ES18-at illetve Sony MDR-XB50AP-t használtam felváltva. Soundmagic nem rossz, de nem is jó (főleg EDM, Hip-Hop és Pop zenét hallgatok). A Sony kényelmesebb, jobban szűri a külső zajokat, mint a Soundmagic (az összes gumiharang variációt kipróbáltam Soundmagic-nél, nem jött be). Viszont mindkettőnél érződik még egy picit a doboz hangzás, ami idegesítő hosszútávon. Abszolút hiányzik belőlük a tér érzet, tudom hogy IEM esetében nem egyszerű megvalósítani, de gondolom 20k-s ársávban már azért lehetne találni olyat, ami nem ilyen. Sony jól tudja a basszust, de a közép és magas emiatt el is veszik sokszor.
Mi lenne az az ársáv, ahol pl a hangzás már ott van, mint egy fülhallgató esetében? (Nincs valami komoly technikám fülhallgató téren sem, de a Superflux HD681 Evo elég jó nekem, kb hasonló lenne IEM-ben is az elvárásom).
Úgy érzem karakterisztikában V karakterűt keresek és nem gond a basshead, ha a közép és magas nem mosódik össze. Soundmagic nem jött be, olyat nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Min hallgatod és milyen formában (pl telefon, spotify)?
Mennyit szánsz rá?
Fülhallgató ráadásul alapvetően zártabb érzés, mint egy fejes. Pláne egy nyitott fejes. Sok lejátszónak de akár systemwide telefonos eq-nak van sztereó tér szélesítő funkciója, ami, ha ésszel használod nem cseszi el a hangot (nagyon), de érezhetően lazítja a teret."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
_NCT
őstag
válasz RetepNyaraB #83543 üzenetére
Ez a jövő kérdése, de úgygondolom 25k lenne a határ ezek után. Telefonon utazás közben hallgatnám (itt a Soundmagic el is vérzett, túl sok zajt engedett be kívülről, mind1 milyen harang volt fenn), illetve notebook-on munka közben (ha nagyon jót sikerül találnom). Próbáltam az EQ-t, de egy A3 2016-oson nem várok csodákat.
Formátum szerint Flac a mérvadó, de néha becsúszik spotify is.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Nyilván számtalan lehetőség van; ha nem kell mikrofon, akkor pl. a carbo zero tenore egy remek alternatíva. Kicsi, jól szól, jól szigetel. Nem basshead, de helyén van az alja.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kalanchoe
senior tag
válasz RetepNyaraB #83539 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem ez a Redmi/Mi AirDots lesz így a nyerő, mert nem akarok kínaiakkal kísérletezni. Meg ettől többet sem szeretnék rákölteni egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok