Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
Akkor BTR3 vs ES100 (vigyázat, hosszú, és főleg betűk vannak benne, sok, kép alig):
Méret/forma:
Kb ugyanaz. Általában a bal farmerzsebemre teszem fel a csiptetővel, ott a BTR3 alján lévő dugónál kicsit kényelmesebb lenne az 90 fokos jack dugó, így kissé túl hosszú, figyelni kell rá leüléskor. Az ES100-nál a balanced port áll így pont jó irányba (balra kifelé), nekem így jobb irányba tartja a kábelt.Építési minőség:
Egyértelmű itt a FiiO előnye, jobb ház, jobb gombok. Az ES100 power/start-stop gombja szinte érintőfelületként könnyen nyomható (de legalább a balanced jack közelsége miatt nehezen hozzáférhető), a hangerő és a next/previous gombok meg határozott erős, teljesen eltérő karakterisztikájú. Ok, ha ergonómiai finomításon is átesik, nem ennyibe kerül, elfogadható kompromisszum
Az USB mozgatásra érzékenyebb, igazából a MicroUSB elég nagy hátrány rajta. Már régóta csak Type-C cuccaim voltak, mechanikailag is sokkal jobb csatlakozó.Akkuidő:
Az ES100 app visszajelzi, és szépen lehet nézni, ahogy fogy. Keveset használtam még valódi összehasonlításhoz, elégnek tűnik ez is. Óránként most kb 10% megy le, lehet extrapolálni.BT kapcsolat:
Az ES100 nagyobb puffert használ alapból, meg erre a műanyag ház is jobb, stabilabb a jel.Hang:
3.5mm-en a C16-tal összehasonlítva, lekapcsolt EQ-val, alapteljesítményen nagy különbség nincs. Más DAC, kicsit más karakterisztika, egymáshoz képest tényleg van némi hangszín különbség, de nem ég és föld. A default DAC filter a BTR3-nál sharp roll-off, az ES100-nál slow, talán ezért is kicsit más részletek kerülnek előtérbe, más a térérzet, feltűnőbbé teszi a kettő közti váltást. Jobban tetszik kicsit az ES100 hangja, de ez csak még egy szubjektív szavazat, elég közel állnak egymáshoz.SW:
Itt az ES100 tényleg kiemelkedő. A BTR3 app a led letiltáson meg az esetleges Car mode és hasonló apróságokon túl semmit nem tud. Az EQ-ja LDAC-ra nem működik, és amúgy is csak a telefonon. Az ES100-é USB DAC-ként használva is érvényes, így végre nem kell szinkronban állítgatni a Windows-Mac gépeken, amiken használom, mindenhol levéve laposra, az ES100-on meg belőve a fülesre, és mindenhol ugyanúgy szól.
A másik óriási hasznos dolog a beállítható hangerő limit. Ok, a P1 esetén a BTR3 teljesítménye is bőven ellátta ezt a feladatot, de azért a C16 -hoz ott is jó lenne. Rengeteg plusz kivezetett funkcionalitás esetleges ritka eszköz/használatfüggő hibákat kompenzálni, amiből a legtöbben jók lesznek defaulton, de annak a néhány usernek, akinek ez kell, életmentő.
Persze mindkét esetben az app kb egyszer kell, beállítod amit akarsz, és kész. A FiiO probál mindenes médiaközpontként is működni, azt hagyjuk.
Illetve ott az Ambient sound feature az ES100-nál, aminek a kipróbálását most minden kolléga az irodában épp totális csönddel lehetetlenít el, de a ki-bekapcsolással azért sikerült egyszer jópár másodpercre teljesen akadozóvá tenni a zenét, szóval nem ez lesz a legstabilabb pontja.USB Dac:
Az eszközön futó EQ nagy hatalom, de azért negatívumok az ES100-nál:
- MiniUSB kontakt-stabilitás miatt mozgatásnál hajlamos eldobni az USB kapcsolatot. Nem mellékesen olyankor rebootol az ES100, ezt a FiiO reboot és BT zeneleállás nélkül megoldja. Egyébként a Windows az ES100-at is BTR3-ként írja ki a hangcuccok között, gondolom azonos USB vezérlő van bennük, és nem kér le új HW nevet emiatt a gép. Már csak azért is valószínű, mert az az egyetlen C-s kütyüm, ami a MacBook Pro töltőjéről nem fogad áramot, pedig kérésre az is ad ki 5V-ot, meg 9-et, és 22-t.
- Túl sokat akar tudni az ES100. A FiiO gombjai nem vezérlik, csak a BT oldalt. Az ES100-on simán megtörtént, hogy megállítottam a telefonon futó zenét a gombjával, mert szóltak hozzám, utána ugyanarra a gombra a gépen a browserben egy háttérben lévő tabon futó youtube videót indította el.Nagyon szubjektív konklúzió:
Ha csak 3.5mm jack kell, és nem égetően fontos az eszközre mentett EQ profil, akkor a BTR3 60%-os árával egy jobban összerakott és kitesztelt kütyü.Balanced oldalon viszont annyival többet hoz ki a P1-ből térben és halkabb hangerő mellet is megmaradó dinamikában, hogy nem kérdés, kb ugyanakkora méretben ennyivel nagyobb teljesítmény jó. Külön az SW extrái és a természetesebb hangja is indokolnák a felárat, a teljesítményével együtt igazán olcsón mérték
Mellesleg a Tripowin C8 kábel MMCX csatlakozói legalább olyan szorosan illeszkednek, mint az eredeti hozzáadott, emiatt kicsit izgultam. -
_NCT
őstag
válasz RetepNyaraB #83545 üzenetére
Gondolkodom még Blitzwolf nevű kínai csodában, főleg a dual-driveres FYE7-es verzión. Kíváncsi lennék minőségben mennyit adna hozzá a mostani madzagos Sony hangzásához, illetve tényleg olyan jó-e, mint amennyire dícsérik 1-2 review-ban. Néha a madzag nyűg, de 30-40k-t nem adnék egy fülesért, csakhogy olyan hangzás legyen, mint az otthoni ~10k-s fejhallgatómnak.
-
vicze
félisten
válasz -NoVa- #83552 üzenetére
Anyagminőségről annyit, hogy nekem a csíptető rugóját fedő kis fém többször kijött(elengedte a ragasztás), amitől szétesett a csipesz, mert kicsúszott az alsó tartó rész. Elég csak visszatuszkolni és jó megint, de a végső megoldás 1-1 csepp pillanatragasztó volt.
"MiniUSB kontakt-stabilitás miatt mozgatásnál hajlamos eldobni az USB kapcsolatot. Nem mellékesen olyankor rebootol az ES100"
Vagy az egység csatlakozója vagy a kábel hibás lehet, mert én lóbálni tudom USB-n és semmi baja. Elég gyakran rántom meg és még sose vesztette el a kapcsolatot.
Az appban tudod állítani, hogy reagáljon az USB csatlakoztatásra. Lehet self powerd mód, akkor nem tölti az USB és nem lesz restart. Mivel ha töltöd is át kell váltson a belső aksira ezért van a reboot. Igen sajnos erre tervezésnél nem gondoltak, SW-vel sajnos nem orvosolható."ugyanarra a gombra a gépen a browserben egy háttérben lévő tabon futó youtube videót indította el."
Ez Windows feature, 1903 óta működik. Mac-en tudtommal alapból ment. Én nagyon hiányoltam és sokszor használom. Update után meg is lepődtem, hogy végre működik. Sajnos így se mindennel megy, de legalább böngészőt vezérli.Én valahogy amúgy elértem, hogy külön eszköznek lássa a BTR3-at és a ES100-at, de már nem emlékszek hogy. Azt tudom, hogy telepítettem mind a kettő driverét külön.
Amúgy kb. azonos a véleményünk az eszközről.
A BTR3 közép emelését jobban érzékelem, mert közép emelt alapból a fülesem, így a ++ már sok. Ezért írtam a BTR3-ra hogy színez, az nagyon füles függő, hogy mennyire hallod, hogy a mértékét.
ES100-at összességében univerzálisabbnak érzem és több füleshez fog passzolni mint a BTR3. -
_NCT
őstag
válasz -NoVa- #83555 üzenetére
Köszi szépen, valahogy sejtettem hogy ~19k-ért nem azt kapom amire számítok. A jobb típusok pl Sony 700-as széria meg 40k. Megnézem az itt ajánlott TWS-eket.
Szerk.: TWS-eket eldobtam, látom hogy kvázi kispénzből (20-30k) nem lesz minőségi cucc, csak tucatkacat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
annyit én is hozzátennék az ES100-hoz, hogy nem elég, hogy az anyaghasználat puruttya, még kopik is. és nem csak a gombok, de a szürke "keret" is az éleknél. eléggé elszomorító, hogy mondjuk egy évesen úgy néz ki, mintha a kutya szájából vettem volna ki....
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vicze
félisten
válasz f4lcon #83557 üzenetére
Hát nekem most 1év 3hónapot, és bár vannak rajta karcolások, meg csúszik másik az asztalon ahogy rángatom, de ezeket kivéve nem tapasztaltam kopást.
Az biztos, hogy nem legtartósabb. Amúgy vegyszeres kéz miatt nem lehet?
Van itt az irodában olyan akinek megeszi a keze a olcsó műanyagokat, és "speckó"(drágább) egeret kellett vegyek, hogy ne úgy nézzen ki mintha a kutya szájából vették volna ki, 1 hónap után. -
MrChris
nagyúr
Tönkrement a telóm gyári vezetékes mikrofonos fülhallgatója és keresnék másmilyet. Korábban volt Sennheiserem ami mic nélküli volt és megfelelt, csak tönkre ment a drótja. Amit kinéztem az a CX300S-t ennek 16.500ft az ára amit már erre a célra magamnak kicsit drágállom, de ha jó, ajánlott akkor megvenném. Van esetleg ennél, ezért az árért, kevesebbért jobb? Nézegetem a Sony-kat pl mdr-ex 450h, de egyiket se ismerem. Volt korábban 15 éve egy drágának mondható, kábele nagyon jól bírta, de szerintem az évek tönkrevágták a magasait.
[ Szerkesztve ]
-
Timbersaw
újonc
Elhagytam a fulesem,így muszáj vagyok nézni valamit ,20k a keret rá. Soundmagic e80 al szemezek , esetleg van nála sokkal jobb vétel ?
-
MrChris
nagyúr
válasz kemcso #83560 üzenetére
Stílus: Tuc-tuc-ot kevésbé hallgatok, de elektronikust igen, meg komolyzenét és filmzenét is, meg sok rádióbeszélgetést.
Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább? Izoláció, ne dübörögjön, kiegyenlített legyen, érthető legyen a rádióadás beszéde, 5 évet kibírjon.
Milyen árban gondolkozunk? 10-20e
Milyen kialakítást keresünk? In-ear/IEM
Milyen kábelvezetésű? Szimmetrikus, hagyományos, normál.
Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? Van és egy gombra amivel fel tudom venni a telefont.
Fekete, vagy valami sötét színben lenne megfelelő. -
Timbersaw
újonc
válasz Timbersaw #83561 üzenetére
Soundmagic e11d lett végülis , mert typeC telefon,tablethez kell, nem kell hozza legalább átalakítóval pöcsölni . Kiváncsi leszek a hangjára milyen lesz a beépített dac-al, gondolom jobb mint a beépített dac eszközöké. Ebbe bele építettek amp ot is akkor?
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Na ámberek...
Revidiálom magam részben!
Tehát Nigér odaadta ezt a tinihifit, hogy vigyem fülestalira...mondom kipróbálom más kábellel, meg más illesztékkel, hátha....már ha ennyien mondjátok, mondják...csak ne egyedül menjek forgalommal szembe...
Nos a Custom tip ugye jóval hosszabb, mint a normál, itt rögtön beakadt valmi, de sajnos az MMCX egyik oldalon egy kihúzás után ki-bejárt, ezért más kábelek szóba sem jöhettek....
Üvöltöttem Nigérnek, hogy inkább megveszem és csinálok belóle CIEM-et, hogy meg tudjam fejteni, mit okoz tkp a meghosszabbított cső....hát nagyon sokat...
Kell a hosszabb út az N8-on, de baromi nagy csóvel...még az elején vagyok, de így hallom, a hangját...persze a mérésem így teljesen más, mint azeredeti tinihifié, de elindult valami...
Vannak benne bezony lehetőségek, bár akad néhány probléma, de orcosolható...most egy gyorsban rittyentett CIEM-et hallgatok épp....
Már a kábe választás is ég és föld eredményt hoz...épp egy 1939-es Bodor féle magyar LITZ-el hallgatom és biza organikus elegyet alkotnak...
Sajna uraim, innen egyéni út lesz ez az ügy...mivel ezt már csak én hallom, tapasztalom... -
Timbersaw
újonc
válasz kemcso #83564 üzenetére
Hello. 20k ig keresek valami fülhallgatót ipad/telefonhoz. Mindkettő jack nélküli, így marad a typec végű vagy Bluetooth megoldás. Zenehallgatásra megvannak az eszközök, most kifejezetten tablet/telefonhoz kell videók nezesehez. De valami atlathato normális hangot szeretnék ahol minden tartomány megvan, egy kis mély kiemelés jöhet, de ne legyen valami mosott doboz hangú akármi? Johet minden ajánlás, fej-fülhallgató, typec végű vagy Bluetooth is. Offba teszem azért, ki tudja mi lesz még ebből.
-
Tulku
veterán
És vannak dolgok, amibe beleszaladunk, aztán dühönghetünk...
Tegnap jóhiszeműen levettem az MMCX csatit a P1-ről, majd nem tudtam visszarakni, folymatosan leesett róla....de a másik biztosan kattant....no gondoltam, túl erősen húztam, vagy valami ilyesmi, fel is hívtalak bűnbánó módon, hogy átalakítom, megveszem..
Erre ma reggel 5x nagyítóval szemrevételeztem a kábelvégeket:
Tisztán látszik, hogy a piros vég abnormális, nem az az acélgyűrű van rajta, hanem csak egy acélperem....no kínai embertársaink kissé szabatosan kezelik a szabványokat...
Nem baj, most P1 projekt van... -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
UE TF10-hez keresek szimmetrikus kábelt, de nem nagyon találok. Van valami ötletetek?
Köszi! -
RetepNyaraB
veterán
OFF
"szabados" volt a szó, melyet kerestél. Szabatos akkor lenne, ha egyforma (és jó) peremmel ellátott csatikkal szerelik a cuccot. Igazán akkor se, mert a szabatos szót a pontosan megfogalmazott beszédre használják, de ez már csak nyelvtannáci 😈
OFF"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a vezeték nélküli fülesekkel? Edzéshez vennék a mostani blitzwolf helyett egy apple copy airpods-ot. Max 30e, android kompatibilitás, zajszűrés, érintéssel vezérlés, legalább 3 óra zenehallgatás.
Ezeket néztem eddig, nem várom hogy úgy szóljon, mint az ATH E40-em. De ha valahogy szól, akkor már jó.
QCY T3
Xiaomi Mi Airdots Pro
Huawei FreeBuds Lite CM-H1C
Anker SoundCore Liberty Air[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tulku
veterán
válasz RetepNyaraB #83574 üzenetére
Egen....csak siettem kissé...van munka bőven, de ezt a bonbont meg akartam osztani a nagyérdeművel...
-
addikt
válasz Speeedfire #83576 üzenetére
ebből nekem van Airdots Pro-m és Liberty Air-em is.
egyik sem fog úgy szólni, mint az ATH-E40-ed.
ha ebből a kettőből kellene választani, akkor a Liberty, mert kisebb, a doboza is kisebb, és kiegyenlítettebben szól (ellene, hogy micro-usb a töltése, és hogy néha Apple eszközzel csatlakoztatva elmegy a balansz, azaz vagy az egyik, vagy a másik oldalt erősebben hangosítja, ha az eszközön állítom a hangerőt, ami elég gáz tud lenni filmezésnél)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Speeedfire
félisten
válasz f4lcon #83580 üzenetére
A micro usb nem zavar annyira, elég sok termékem van még ezzel. Szóval akad otthon töltő minden egyes helységben.
A kiegyenlített alatt mit értesz? V, vagy simább? A xiaomi jobban mélybe húz? Melyiknek jobb a vezérlése? Ahogy látom a libertyn mindent lehet, de a xiaomi korlátozott, és ott inkább asszisztens van.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
addikt
válasz Speeedfire #83582 üzenetére
a xiaomi nemcsak mélybe húz, hanem ott is tart a laposabb görbe az se magas se mély kiemelést nem jelent nálam (meg ugye úgy általában másoknál is)
a xiaomi-t nem tudom vezérelni érintésre mert annyira esetlenül működik, de annyit tud, hogy ha kiveszem a fülemből az egyiket (bármelyiket) akkor megáll a zene és/vagy a film is ellentétben a Liberty-vel, ahol megy tovább.
a xiaomi egyébként fizikailag nagyobb, és butábban is áll a fülemben“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
szente
addikt
válasz Speeedfire #83584 üzenetére
Hali!
Ha megjön, akkor írhatnál pár sort, kíváncsi vagyok, hogy hogyan szól egy komolyabb füles mellett.Üdv.
-
addikt
válasz Speeedfire #83584 üzenetére
nem tökéletes, de a sub $100 kategóriában szerintem egészen vállalható
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Speeedfire
félisten
válasz szente #83585 üzenetére
Hallgattam egy kicsit. Nem rossz. Vezetékesben az 5-10e tudja ezt. A hangja kellemes, kb minden a helyén van. Egy picit talán doboz szerű a hangja, de egy másik gumiharanggal, bejáratással talán finomabb lesz. Kellemes mélye van, nem túlzó. Van közép is.
Alapvetően elégedett vagyok vele, elég jól reagál az érintésekre is. Nem volt vele gond. Egyedül az első párosítás volt fura, mert nem találta. Kicsit játszani kellett vele.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tulku
veterán
Nos Tinihifi P1 bemutatás egy újabb állomásához értem….talán közel a véglegeshez.
Eredeti méréseket lehet találni a neten, nálam mindegyiknél nagyobb és meredekebb 8-9 kHz-es csúcsot mutatott, valószínű ez az él érződött a hangképen, amit reszelésnek hívtam.
Nos 16 mm-es hosszúságú és 4mm belső átmérőjű csővel most ez így néz ki:
Mielőtt a 1-2 khHz-es és a 6 kHz-es csúcsról kérdezne valaki, megmutatok egy Audeze I4 mérést (szintén planár de 10x akkora membránnal):
Nost ezt hallom most én is…vagyis visszaköszön az Isine20 tere és hangszeri…ha valamiben talán jobbnak írnám le (de ugye teljesen más a dap is tehát bizonyos mértékig irreleváns) azok a magas regiszterek…na azok valóban csodásak, de mint említettem, a tér tágassága és a hangszerek életszerűsége ami együttesen vonzóvá teszi az egészet.
Az is látszik, hogy 1/24-es simítás ellenére mennyire sima a frekimenet, mondjuk az Audezee-hez képest....és biza ez vissza is köszön hallgatáskor....rendkívül alacsony torzítású a kapott hang..
Még nincs rajta faceplate, szerintem ott is lehet majd kalibrálni enyhén a lyukak átmérőjével (mert lyukat hagyni kell, nem szeretném lezárni, ekkor beszűkül).
Kellett hozzá tehát egy gyártási hiba, kellett némi kísérletezési kedv és elszántság, illetve baromi nagy belső fül ahhoz, hogy létrejöjjön a kapott eredmény…nyilván ez már nem az 5 ezeres hang kategória (annál sokkal több) de nem ajánlom senkinek hordozható forrásról SP1000, NWM1Z és N8 alatt, bár az előbbi kettőnek koránt sincs akkora erősítő teljesítménye mint az N8-nak. -
-NoVa-
addikt
válasz fericske #83590 üzenetére
Na most elképzeltem egy még nagyobb házba beépített erősítős változatot, ahol továbbra is 2 tűs csatlakozója van, <<csak ilyen>>.
-
fericske
addikt
Hmm..A Quad planár szépen megy a Mate 10pro szir-szar gyári usb-c-jéről is, szinte ugyanazokkal az idevágó specifikációkkal. P1: 20 ohm , 96 dB vs Era1: 20 ohm, 94 dB
A Quad rendkívül könnyen hajtható fejes, szépen zenél bármiről amire eddig rádugtam; régi ipod nano, régi samsung mp3, telefonok...
Szóval, az, hogy planár, tehát nehezen hajtható, nem helytálló kijelentés
"...erős vas kell alá és némi cső a vetőcső után..."
Igen, ezeket már akkor leírtam, mikor "bemutattam" a P1-et itt a fórumon. Csak én illesztékkel csináltam hosszabbítást. Az erős vas meg adott volt. Csak hát, sajnálatos módon csak azzal az erős vassal igazán élvezetes a produkciója.Menj el a fejestalira ha tudsz, és dugd rá egy TMP Ant-ra. Akkor fogod tudni, hogy miről beszéltem, mikor ez egekbe dícsértem a képességeit. Az Ant készítője is ott lesz.
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! Haveromnak kellene egy jó TWS fülhallgató, 5-6eFt-ért. Alirol rendelné. Van ajánlott típus? Köszi! (Akár több is jöhet, had válogasson..)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs