Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a fülhallgató hamis?
Reggel úton lesz ide, de a képeket megnézve lehet rábaszarintottam.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
Pierre75
senior tag
Próbálta innen vki a TinAudio T2 fülest?
Miben más/jobb a Pro verziója mint a sima? Megéri-e a felárat?
Ha ajánlott, elsődlegesen milyen műfajokhoz?[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
válasz darvinya #81157 üzenetére
Ha sz@r az ma650 akkora ajánljatok valami jobbat. Használtan ebayről gondolom drágább darabokat is be lehet rántani.
[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
fericske
addikt
válasz milkabrams #81160 üzenetére
Nem sz@r az ma650.
-
darvinya
titán
válasz milkabrams #81160 üzenetére
Mint írtam, hogy 2000-5000Ft-os hangját adja, hiába van AptX, ami nem ad SBC-nél többet.
Neked csak zsinór nélküliség kell, arra ott Jabra Elite65t, amit itt többen használnak.
Vagy veszel kinezetre és találomra 2000-5000Ft közöttit.(#81161) fericske
Nem szar, csak 5000Ft-nál többet nem ad.
Akkor mire kell +20.000 fizetni?
RHA felirat miatt.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
milkabrams
őstag
válasz darvinya #81162 üzenetére
Nem csak zsinórmentesség kell, jó hang is. Csak van ennyiért valami értelmes? És nem airpods féle full zsinórmentes kell.
[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
bot1978
senior tag
Az összefoglaló eléggé vesztésre áll. 10-20 közötti ajánlottakat néztem. 10-ből 8-at nem lehet kapni.
-
darvinya
titán
válasz milkabrams #81163 üzenetére
Elsősorban hang miatt írtam T10+ES100, mert azt nem fogod semmivel überelni.
Max. T10 fölé mész.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
Pár szót a TWS IEM-ekről...
Azt hiszem, az egyik legjobb hangú ilyen készülékkel rendelkezem, de sajna ez is egy szükségmegoldás.Kapcsolódásról, extrákról most nem írnék, csak hangról.
Alapvetően - bármennyire furcsán hangzik - itt nem az elektronika határozza meg a hangot elsősorban.
A hangkeltő egység (BA vagy DD) sokkal inkább hozzájárul, úgy látom, hogy az a cég aki valamit is invesztál ezeknek a felépítésébe, annak nyert ügye van.Ami nagyjából egyforma:
- Kis dinamika tartomány
- Közép mély kiemelés (pont emiatt)
- Erősen korlátozott tér (szélességben is, de mélysége szint nincs)
- A BT jelátvitel valahol középmagas környékén erősen karcol, ezt jobbak többé kevésbé ellenpontozzák, de eltüntetni nem tudják
- A "ottlét" élménye nagyon csekély, jobbára technikai karaktere van a zenének, tetemes hangolással (és sok armatúrával) lehet persze teremteni, de ezt senki nem fogja felvállalni, mert költséges, nem éri meg...Nagyjából erre lehet számítani, ha már elfogadható, tisztességes tech hangot hallunk, akkor fogadjuk el, ez nem lesz jobb....nyilván ehhez is mélyen zsebbe kell nyúlnunk...
-
milkabrams
őstag
válasz darvinya #81165 üzenetére
Mi az a bt füles ami megközelíti a t10 hangját? Csak van valami olyasmi, amiért nem kell bankot rabonom?
-
vicze
félisten
Ez az átalakított Muse-ra is érvényes?
Ugye ott van AptX van tehát elsősorban nem AAC a korlát, bár ezek majdnem ekvivalense, de az AptX kicsit jobb dinamikát kéne adjon.
Teljesen elméletileg ha lesz végre valós BT 5.0-ás füles(csak az új Samsung és Apple-ről tudom ami biztos az), akkor a 2Mbps átvitelbe talán bele lehet préselni az LDAC-ot, de kérdés, hogy lesz-e igénye bárkinek is rá.Az kifelejtetted megemlíteni, hogy elsősorban az 1000$+ kategóriához méred.
A Galaxy Buds-ról majd írok pár nap múlva, ha végre sikerült eljutni vele edzeni egyet legalább. Pusztán hangra általánosan ajánlható, de nem biztos, hogy mindenkinek ilyen izélésű hangolás tetszik.
-
Tulku
veterán
-
kemcso
Ármester
válasz milkabrams #81167 üzenetére
Darvinya ajánlásaival óvatosan, általában nincs összhangban azzal, amit a nagytöbbség ajánlani szokott. Az ma650 vitába nem szólok bele miután nem hallottam
-
arminlok
senior tag
Sziasztok,
Most ment tönkre az E10-esem 5 év után elkezdett leválni a műanyag(gyakorlatilag még most is működik csak olyan mintha széttépte volna egy vadmacska). Soha egyik fülesem sem bírta eddig pedig zsebbe gyürögetve volt. Lényeg a lényeg szeretnék valamit vásárolni 20-30 között ami
- Minőségbeli előrelépést jelentene attól füöggetlenül, hogy szeretem a hangzását nagyon az e10-nek.
- Hasonló mélyekkel rendelkezik
- Hasonlóan hangos (gondolom az azért volt mert 16ohmos)
- Hasonlóan jó a külső műanyag borításaAz e80 előrelépés lenne ugyanettől a márkától? Ti mit ajánlanátok egy E10 imádónak?
-
darvinya
titán
válasz kemcso #81170 üzenetére
Pedig mindkét eszközt (jabra 65, ES100) Ti ajánlottátok.
650-t meg fercsike ajánlása után meghallgattam, és nagyon-nagyot csalódtam benne.
Vittem saját illesztéket másodjára is, de ugyanazt a hangot tudta.
Azaz 5000Ft-nál többet nem ér, mert 5000Ft-os eszköz is ugyanazt adja.Akkor érdemes +20.000Ft-ot adni RHA feliratért.?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
gaben22
senior tag
Helosztok, milyen illesztéket mondanátok AKG N40-hez? Nem vagyon nagyon képben, IEM vetőcső méret az szabvány? Ha igen, akkor gondolom Comply jó lehet. Esetleg más javaslat? Most csak Magyarországon kapható játszik, 2 hét múlva elutazom, addigra kellene.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
kemcso
Ármester
válasz darvinya #81173 üzenetére
ES100 ajánlott is, Jabrát én nem hallottam arról nem nyilatkoznék. Úgy általában a BT-vonal tőlem messze áll és érdekelni sem nagyon érdekel. A Bragi The Headphone és Tulku TWS-e (a típusa nem ugrik most be), amit hallottam és TWS-ként ajánlott is.
Nem tudom milyen a MA650, nem is ajánlottam szerintem még sose, nem is erről szólt a hozzászólásom, hanem hogy több esetben előfordult, hogy ami szerinted isteni volt azt többen meghallgatva botrányosnak ítéltük és ugyanez fordítva.
-
-NoVa-
addikt
Hozzátenném a saját teljesen szubjektív tapasztalatokat, kevésbé hangminőség, mint inkább usability. Meg persze mikben vérzett el a BW FYE3 egy hét alatt:
Transparency mód kell. Nem software szimulált, fél másodperces késéssel, hanem eszközbe épített instant áthallhatóság. Mivel nincs kábel, amivel a nyakadon lógna a fele, nem kényelmes kivenni pl boltban pénztárnál az eladóval beszélni. Ezt simán kompenzálná. Az Airpods erre majdnem tökéletes lenne, nem kell kivenni a füledből, ha bárki hozzádszól, cserébe nincs semmilyen zajszigetelése, amikor az jönne jobban.
A töltődoboz legyen kicsi, lapos. Nadrágzsebbe rakható méretű, hordozható. Powerbanknak úgyis kevés, hurcolni viszont kell.
A mikrofon úgyis szar lesz, ha nem nyúlik ki a fülből. Márpedig nem fog, mert ez a diszkrét apró forma jobban tetszik. Ezt OS szinten kéne kezelni, ha csak a mikrofonnál ki lehetne választani hívás közben, hogy a telefonét használja, de a fülesre tolja a hangot, az jó kompromisszum lenne. Mivel nem lehet, minden hívásnál ki kell venni a fülemből az egyiket, az ujjaim közé fogni, mint egy cigit, és tartani a telefont. Ha rosszul fogom meg, akkor az érintőfelülettel bontom is a hívást. Megint az AirPods puskamikrofon pálcával lehetne érvelni, ha nem taszítana a kinézete.
A ledek, ó a ledek. Dícsértem a FYE3-at, hogy nem világít fülben, nem villog, de jó. Na visszavonom. Csak akkor nem, ha mindkét felét előveszem. Ha az egyik felét nem használom, és elteszem a tokba tölteni, akkor 3 másodpercenként kéken felvillan a másik, bármelyik is. Tipikus példa este, amikor a gyerekeket lettem aludni, és még előveszem a gépet dolgozni, fél fülbe podcast. Csak a félbe, hogy meghalljam, ha valamiért felkelnek. Na ilyenkor sötét szobában 3 másodpercenként a szoba erős derengő kék vakufénybe borul, pocsék. A másik felét simán az asztalra téve elmerülget magában is, na ezért valakit nagyon tarkón kéne csapni.
Az érintőfelület nem tűnik nagy előnynek a gombhoz képest, ugyanúgy hangos, kellemetlen élmény egy zárt jól szigetelő fülesen doboló ujj hangja, sokat talán nem lehet rajta rontani gombbal. Mondom ezt most, aztán ha megjön a FYE5, korrigálom.
A szoros jól tartó illeszkedés jó, de ha nem tökéletesen találom el a fülemben a jó állást, és mocorog, ha mozgatom a fejem, az hangos.
A jelerősség jó, de irodaház külső részen mászkálva még így is folyamatosan resyncel a két oldal, ilyenkor a hangminőség egy pillanatra nagyon low bitrate mono jellegbe megy át. Jelzajos közeg, szóval belefér. Otthon/boltban/erdőben ritkán csinál ilyet.
Pár nap használat után elfogadhatóbbnak tűnik a Samsung Buds 4x-es ártöbblete, a transparency és a nemvillogás miatt. Megvárom a FYE5-öt (a belföldi feldolgozás túsza tegnap óta), aztán meglátom, érdemes-e feljebb lépni. A 3-asra már megvan a lelkes jelentkező házon belül, tinifüllel nincs olyan, hogy túl sok basszus .
-
-FreaK-
veterán
Megjött végre a Massdrop-os Tin T3. Igaz, hogy hamarabb itt volt az USA-ból BP.-en, mint BP.-től ~45 Km.-re, valamint a Posta futár nem hozta ki a címre, hanem lerakta a Postán, de ide ért. Vámot szerencsére nem kellett fizetni.
Még nem volt alkalmam nyugodtan meghallgatni, csak épphogy, de elsőre annyi tűnt fel, hogy a KZ ZS10-nek jobbak, tisztábbak a magasai. -
vicze
félisten
válasz -NoVa- #81176 üzenetére
"sokat talán nem lehet rajta rontani gombbal"
Abba gondolj bele, hogy egy gomb megnyomásához erőt kell kifejtetni, így vagy belepasszírozod az egészet a füledbe, vagy megtámasztod az egészet a maradék ujjaiddal, hogy ne kelljen az előbbit átélni. Ez külön vicces ha egyforma kitapinthatatlan gombok vannak és 2x kell megnyomni valamit gyorsan egymás után, sok szerencsét hozzá.
Az érintős összességében kellemesebb, és barátságosabb. -
-
darvinya
titán
válasz kemcso #81175 üzenetére
Jabra -t Tulku ismeri a legjobban, ES100-hoz pedig volt szerencsém, s azt kell.mondjam, hogy lenne hirtelen 30 feleslegem, egyből beruháznék rá.
Sok lehetősége van, azonkívül, hogy asszimmetrikus kimenete is nagyon jó.
DAC-ként használva meg még ad egy pluszt.Most csak azon agonizálok, hogy nyár közepéig legyen még vásárolható, hogy tudják venni.
Mert mostani 6j1 csöves erősítő mellé nagyon is kellene.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
-
-NoVa-
addikt
Tudom. A konkrét esetben egy nagy gomb lesz, a nyomás ereje és a kattanáseffekt kérdéses, majd ha megjött, megy a review.
Az érintőfelület az úgy teszi a dolgát, hogy lenevel róla, hogy használjam. Egy fülbedugott műanyagdarabon, ami jól szigetelve csatlakozik a hallójárathoz, nem szívesen dobol az ember, nagyon hangos.
Ha már kivettem a fülemből az egyiket, azon állítom meg a zenét, amúgy meg előveszem a telefont, és azt piszkálom.Aktuális legfrissebb esemény, melóhelyi folyosón sétálva sikerült elcsesznie a sztereo időzítést, és nem vette észre, úgy maradt. Pause/resume kellett, addig legalább tizedmásodperces eltérés volt a két oldal között.
-
-NoVa-
addikt
-
vicze
félisten
válasz -NoVa- #81187 üzenetére
"nem szívesen dobol az ember, nagyon hangos."
Galaxy Buds-on nem vészes szerintem, alig zavaró, vagy legalábbis a gombok sokkal fájdalmasabbak sajnos. Mint írtam a dupla nyomás meg bűvészmutatvány kb. Mivel a Bragi-n volt auto pause ha kivettem, így szerencsére nagyon nem kellett használni egyáltalán. -
vicze
félisten
válasz -NoVa- #81190 üzenetére
Mivel pont azért használok IEM-et, hogy kizárjam a külvilágot, így ki van kapcsolva minding.
Van működik, nincs semmi késés nagyon gyorsan kapcsolható, van jó pár beállítása(voice fókusz), de kb. ennyi. Kicsit halkabb maxon is mint a Bragi, és a Jabra azok erősítették mikrofon hangját azért.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Milyen illesztéket tudnátok javasolni RHA MA750i fülhallgatóhoz? A bal fülem hallójárata szűkebb, mint a jobb, oda nem igazán találtam eddig megfelelőt.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
akos727
senior tag
Sziasztok, Plextone X41M-et használok már pár éve. Kipróbálnék valami mást is, viszont maradnék ennél az alacsony árkategóriánál, mert elhagyom, lerágja a kutya, stb stb. Tudnátok mondani hasonlóan best buy kínai vagy bármilyen fülhallgatót? Főleg elektronikus zenéhez használom, Plextone túltolt mélyes hangképét is imádom. Előre is köszi.
-
Kékes525
félisten
válasz Astrolagoon #81194 üzenetére
Köszi, remélem jó lesz, megrendeltem.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
vicze
félisten
Az app hiányában nem tudsz FW-t frissíteni, ami azért elég jelentős, + nem tudod kikapcsolni az alap dinamikus EQ-t, ami elég szörnyű, nem tudod a vezérlést változtatni, ezt többnyire nyilván csak 1x kell, de ha nem jó az alap nem árt. Amennyiben használod a transparency-t nem tudod a mértékét állítani.
Most még ennyit tud csak az app, de valószínű lesz még több funkciója is. -
Remus389
veterán
Sziasztok, elvinném javíttatni az MX 475-ösömet, lejárt a garanciája már, de nagyon tetszett a hangja, meg a füles kialakítása is.
Most egy kis Sony alsókategóriás bud-ot találtam itthon, azt használom, hát olyan is.
Az MX 475 hibája az, hogy az egyik oldala nem szól, ezt gondolom jack cserével javítható.
Kérdésem melyik céget ajánljátok és kb mennyibe kerül? Ezt találtam, ők jók? Tartós a javítás?
2000Ft rendben van és a helyszín is egyébként. [link]https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest