Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz fericske #78743 üzenetére

    True Wireless esetében 95%-ban (láttam párat ami nem, de az a rosszabb minőségű, tipikusan a sok kínai) master/slave felállás van, azaz többnyire a jobb oldali füles kapja a BT jelet és végzi a feldolgozást, és NFMI (near field magnetic induction) megy át a fejeden a másik "sáv".
    Ahol meg BT megy ott úgy csinálja, hogy valósan 1-1 mono jelet kapnak (legjobb tudomásom szerint), ami a sztereóból van leképezve, ezért se ajánlok kínai fülest.

    @Tulku: Nem igazán értem, hogyan lehet "jobban" vagy valósabban balanced?
    Balanced hordozható audióban arról szól, hogy szétszeded a jobb és a bal sávot külön feldolgozva és külön meghajtva. Ezen kívül az ég világon semmi extrát nem ad. A valós haszna az, hogy sokkal nagyobb kimeneti feszt lehet ráengedni és így nagyobb fejest is meghajt, illetve ad némi +szeparációt, de ez már a "misztikus" kategória, hallani nem hinném, hogy bárki hallja.
    Az a baj hogy sokan belekeverik a PCM jittert a dologba, de az egészen addig nem létezik, amíg nem "analóg"(na jó legalább PCM) a jel, míg adat utazik és nem pulzus moduláció, addig nincs zaj, meg az az jelentené, hogy sérült az adat és kitömöríthetetlen lenne, ekkor kezd el akadni vagy kihagyni.
    Nem stúdióról van szó, ahol sok méteres kábelek vannak, és 220-ból és sok sok egyéb transzformátorból érkező zaj van tápban.
    Manapság PCM-mel, valósan egyre ritkábban találkozol hordozható audióban, ha igen azok általában 1-2cm-es jelutak jobb esetben, rosszabban lehet akár 20-30cm is (ezen a távolságon szedhet össze jittert.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák