Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Tulku #59949 üzenetére

    Még azoknak a hifi készülékeknek is jelentős változás történik a hangjában (és valamelyest a mérési eredményeiben) a bejáratódás során, amelyekben "csak" az elektronok mozognak (kábelek, erősítők...). Ráadásul, a "normá" DD-hez hasonlóan az armatúrás fülhallgatóban is van materiális felfüggesztése a mozgó membránnak.

    Bizonyos "guruk" azt tapasztalják, hogy az armatúrás akár még hosszabb bejáratódást is mutat, mint általában a "normál dinamikusok". Erre még nem láttam összehasonlító vizsgálatokat, főleg nem méréseket, tehát ez egyelőre elég szubjektív terület, de nem lepne meg, ha sokszor igaz lenne az állítás.
    Én a saját armatúrásomon hosszabb bejáratódási időt véltem tapasztalni, mint a DD-imen, - ha nem hibás a tapasztalatom, akkor egy példa az egyik álláspont mellé.

    De mondom, minden elektromos hifi készüléknek, alkatrésznek van bejáratódási változása, annak is, amelyekben "csak" az elektronok mozognak - ezt persze te is tudod. Alkatrésztípusa válogatja, hogy milyen jellemző arányok vannak a bejáratódási, optimális működési és elhasználódási szakaszok között.

Új hozzászólás Aktív témák