Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
niof
addikt
Hát, ez egy jó régi laptop (Dell Inspiron 15R SE 7520), a legutolsó BIOS van rajta, amit kiadtak hozzá. A drivereket nem a gyáriakat használom, Driver Booster-el vannak frissen tartva, mert a Dell már jó régen levette a kezét erről a gépről. Amúgy a hangon kívül semmi gondom vele, fel van pimpelve 16GB RAM-al, meg 2 SSD-vel, i7, 4 mag 8 szál, nem nagyon kérdez.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Exodius #79554 üzenetére
Ez úgy működik, hogy az adott chipset-et más vasakban is használják, és a chipset gyártója supportálja is, de a Dell által támogatott utolsó verzió van fent a weboldalukon, ami mondjuk 2015-ös. A Driver Booster meg felismeri a chipset-et, és leszedi hozzá a legutolsó ismertet, függetlenül attól, hogy ez a Dell-nél ki van e rakva a support oldalra, vagy nem. Pl. ebben a gépben van egy dedikált AMD videóvezérlő is, ami hivatalosan nem támogatott már, mégis azzal működik jól, amit a DB talált hozzá, a Dell verziója pl. Lightroom-ban csak csíkokat tud rajzolni. Mégis a Dell szerint az az utolsó, megfelelő verzió...
-
-
IO.sys
őstag
Melyik ilyen driver findert érdemes használni? Sokszor használok DriverPack Solutiont (drp.su), ami eleve orosz, meg helyettem akar böngészőt is telepíteni, de működik. Aztán próbáltam a TweakBit Driver Updatert, egy Windows telepítőket főző srác esküszik rá, én meg nem tudtam sikerre vinni vele a driver vadászást egyszer se. Érdemes a Driver Boostert használni, vagy van jobb?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
niof
addikt
válasz Exodius #79559 üzenetére
Igen, a Driver Booster elég jó, nagy a HW adatbázisuk. Elő is vagyok rá fizetve. Sokat ér, hogy csendben a háttérben megcsinálja az update-et, és nem csesztet a restart miatt. Rád bízza, hogy mikor indítasz újra. Én már évek óta használom.
-
ribizly
veterán
Sajnálom, de mindenképpen érdemes lenne futni egy kört kompletten (szoftveresen elég) leállított hálózattal. Onnantól már van mit levadászni. Márpedig ezek a pattogások igen zavaróak.
Még azt megpróbálhatnád, hogy egy másik disk-re felhúzol egy friss 2004-et és csak a szükséges driver-eket teszed fel, semmi mást. Hogy úgy is jelentkezik e.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Zoliee
senior tag
válasz _Smooth #79527 üzenetére
Ha még a fejhallgatót sem vetted meg, akkor tényleg a folyamat elején vagy
Én k712 pro-val kezdtem, de rövid időn belül el is adtam. Sajnos próbák nélkül nem szerzel tapasztalatot. Aztán persze lehet már elsőre jól választasz.
Hogy milyen dac/amp passzolna a k612-höz 40e körül, passz, viszont simán el lehet költeni a fejes árának a többszörösét a meghajtására. -
p76
senior tag
Na [ilyet] se láttam még. Ha valaki hiányolja a bekapcsoló gombot a DAC-ról, ez a kapcsoló kell a vezeték toldáshoz.
-
MPeter87
őstag
válasz MPeter87 #79482 üzenetére
Nah, csak nem bírtam ki, rendeltem egy pár Mullard M8161 csövet is.
Kíváncsi vagyok rájuk. Az M8083 most kifejezetten tetszik. Mondjuk a Voskhod még jobb lenne, csak másik DAC kellene elé, ami finomabb, lágyabb.
Néhány alkatrész is bekerült a kosárba, de 14k-ba kerülnek, sokallom kicsit néhány kondiért, meg valami más fogalmam sincs milyen cuccért. -
bkercso
nagyúr
Hali!
Milyen DAC-chipre érdemes most építkezni, ami beszerezhető kiskerben, nem drága, viszont jó?
- PCM1793 ?
- PCM1798 ?
- PCM5102 ?Vagy valamilyen Sabre, AKM?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
válasz bkercso #79572 üzenetére
Ugyebár attól függ, milyen karaktert akarsz az analóg résszel kiszolgálni vagy kompenzálni. A BB-k, a Sabre-k, az AKM-ek jellemző hangkaraktere viszonylag kiszámíthatóan más-más karakter felé visz - vegyesebb a Cirrus Logic...
Például kb. a PCM17xx-ekkel a legkönnyebb "kedves", "analógos" hangot csinálni úgy, hogy ne feltétlen legyen laidback. Sabre nagyjából ugyebár az ellentéte, tipikusan "digitális". "Látványos" hangot meg az AKM 449x-ekkel tudsz legkönnyebben - talán ár-érték arányt is.
Aztán nem mindegy ugyebár, hogy milyen szolgáltatást akarsz tőlük felbontásban, fájlkezelésben... versus 1bit/multibit...Hangilag én a BB-kkel dolgoznék legszívesebben, de odavenném a PCM1796-ot a listádba. Ha nem kell friss tudás, ott a jó öreg PCM1738 opcionális DSD-vel... Annak ellenére, hogy "elvileg" én a túlmintavételezés és szűrés nélküli multibiteket kultiválnám, de az nem annyira az ár-érték arány területe.
Amilyen hangú készülékeket te szoktál építeni, ahhoz elvileg jellemzően a BB-k állnak legközelebb, legkönnyebben valószínűleg azokkal dolgoznál - hacsak nem akarsz magadnak forradalmat.
-
bkercso
nagyúr
válasz #71562240 #79574 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
PCM1793 és WM8524 maradtak versenyben. Utbbi nagy előnye nem csak a 700Ft-os ára, de az is, hogy külső neg. tápról tényleg jó hangja van. További előnyük, hogy már megterveztem velük a DAC-ot, csak az újraórázót szabom át kicsit a jó öreg PCM2706 után aszinkronról szinkronra.
Valami olcsó DAC-kártyán töröm a fejem, ami jobb az eddigieknél de nem drágább. Aztán ugyis csak 1db készül majd beőle magamnak...[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
csƵ
addikt
Nem akar működni a Sabaj DA1-es az iPhone-nal. MicroUSB-TypeC átalakító van a DAC-ra kötve és Lightning-TypeC kábel jön ki a telefonból.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Nem akarunk szervezni Pécsen egy kis HiFi talit? Nincs annyi pénzem, mint ahány cuccot ki akarok próbálni.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
p76
senior tag
Csak azt érteném miért kellett a kék LED-et az elejére tenni?
-
-
nLali
őstag
válasz bkercso #79575 üzenetére
Valami olcsó DAC-kártyán töröm a fejem, ami jobb az eddigieknél de nem drágább. Aztán ugyis csak 1db készül majd beőle magamnak...
És mi lesz az LM1875 alapú fejes erősítővel? Beharangoztad, hogy március-április körül lesz belőle 1db magadnak....[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
p76
senior tag
válasz Exodius #79595 üzenetére
Olvastam egy erősítő építése könyvet. Úgy írja a szerző hogy "cheap red led"
Kék led-et volt a legnehezebb előállítani, gondolom az is a legdrágább.[Itt] egy program mekkora hangerőt szabad használni fejhallgatóhoz.
HD6XX a Loxjie P20-on
33 a biztonságos az SE kimeneten
42 a balanced-en
Már csak ezért is szuper ez a kijelző (már ha jól írja ki a dB értéket)[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz ribizly #79561 üzenetére
Úgy tűnik, hogy sikerült megszüntetni a pattogást. Magában a driver csere nem volt elég, mert a wdf01000.sys még mindig magas értékeket produkált. A LAN-on kívűl minden nem használt eszközt tiltani kellett az eszközkezelőben, majd az aimp kimenetét WASAPI-ra állítottam. Így az aimp-al való lejátszás már zökkenőmentes lett, viszont a Spotify még néha pattogott. Abban ugyebár nem lehet kimenetet váltani, nem támogatja. Kicsit böngésztem, és ezt a progit találtam. Igaz, ez ASIO-t használ, de úgy tűnik, a kettő megfér egymás mellett. Azért az szomorú, hogy kb. másfél éves hibára egy ilyen bonyolult kikerülő manővert kell használni, és erre is csak tök véletlen találtam rá. De most 2 napja így van, és azóta nincs hiba...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest