Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz bkercso #79892 üzenetére
Kösz az olvasnivalót.
Exodius: Ja, nem gyenge szintre fejlődött fel a Topping, szinte a mérőberendezés határait feszegeti, sok fórumon, videóban, kb. endgame erősítőként emlegetik. Plusz árban is eléggé rendben van, erős a verseny és ezzel csak jól járunk.
Hangja ennek és a hasonlóknak nyilván nem nagyon van, a hangsúly azon lehet, hogy alapból olyan fejest válasszunk, ami nem szorul erős "feljavitásra". Sokkal okosabb megközelités, mint különféle módon torzitó erősítőkkel azon lottózni, hogy épp melyik éri el a kedvező eredményt egy problémásabb fejessel.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #79901 üzenetére
Sokadik endgame. Mindig volt egy, lesz is, ez nem jelent semmit.
Ha minden ugyanúgy szólna, akkor a 99 dolláros Atom, Heresy, stb után kb minden felesleges is lenne. De az emberek furcsák, szeretnek kicseszni magukkal, képesek különbséget hallani, így el lehet adni a drágább erősítőket is.
Amúgy értem én, a minél jobb mérésekre csorog a nyál, de abban továbbra is biztos vagyok, hogy az emberek 9x százaléka nem tudja értelmezni ezeket, halvány lila fingja sincs, hogy mi mit jelent neki hangzás szempontjából, mekkora különbség esetén kap hallható változást, stb, stb, stb. Pl ASR jó ilyen szempontból, van párduc, szöveges értékelés, így azért könnyebb a dolguk. RAA mérésekre furcsa mód nem szokta magát senki verni.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Azert van némi különbseg, mivel korabban szinte semmi indok nem volt az endgame jelzőre azon kivül, hogy valaki ugy vélte, hogy hall valamit. Aztan persze nem egyről kiderült, hogy vicckategoria, még elég energiat se tud leadni sok fejesnek, vagy hogy még a 16 bit is túl sok adott eszköznek, miközben az audiophilek arrol aradoztak, hogy nagyfelbontasu anyagokkal micsoda minőseget hoz.
Am nem egeszen ugyanaz, mint az Atom vagy a Magni, a teljes képet nézve lényegesen tisztább, raadasul szimmetrikus is, ahol igencsak odaveri az emlitetteket erőben, jobb funkcionalitasban, szerintem bőven megvan ennek a helye.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #79903 üzenetére
THX akármi is volt endgame pl, túl sokat akarsz visszamenni időben. Most éppen a Topping. Rövid idő múlva megint más lesz...
Ó, az erő. A fejesek nagy részéhez nem kell ez a fene nagy mért erő, mint tudjuk. A szimmetrikusság is csak játék a számokkal nemde? Szóval nélküle is lehet brutál értékeket hozni, innentől meg csak parasztvakítás.
Helye mindennek van ami valamiért eladható.Jaj, na sikerült az RME fejes erősítőjét is elverni, ami csak egy marék opamp... Máris elégedetettebben dőlök hátra, hogy az endgame csak kicsit győzött. Nem véletlen a példa, ezt a képet más kapcsán már tolták a pofámba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exodius
őstag
-
Sinesol
veterán
Hát, a THX AAA is kb endgame körül van, azon ez a cucc nem valtoztat lényegében.
Az erő meg azert mindig jo ha megvan, több rosszabb kepessegu fejes erősítő is azert szolhat jol sokak szerint, mert sok esetben az emberek vérszegeny erősítőről váltanak es azert latvanyos az ugras. Plusz sok könnyen hajthato fejesnel is vannak olyan frekvenciak, ahol többször akkora energiaigénye is lehet adott fejesnek mint amit általában kér, a nehezebben hajthatoknal pedig még rosszabb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #79907 üzenetére
Endgame körül. Kicsit vagy nagyon körül? Pl az Atom az árát is figyelembe véve körül körül vagy messze körül? Számokat nézve megéri az 500 dolcsit az A90 hozzá képest? Vagy drága is kell hogy legyen az endgame? Valahogy az olcsóbb darabokat nem szokták ennek kikiáltani. A szent tehén SINAD lista hanyadik helyétől endgame az endgame vagy körüli endgame? Szóval konkrét számokat várok, hogy ne legyek elveszve!
Roppant jól szórakozom őszintén szólva, de nem húzom tovább az agyad inkább. Még a végén elkezded komolyan venni.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Sinesol #79901 üzenetére
Hangja ennek és a hasonlóknak nyilván nem nagyon van
nyilván...
Nyilván az OPA2134-nek sincs saját hangja, hiszen az is kb. 0,00008%-ot torzít. NE5532ről nem is beszélve.2%-ot torzító csöves is lehet end-game, ha úgy szól éppen.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Sinesol
veterán
Szerintem ja, megéri, kapsz jobb funkcionalitast, overall tisztabb, erősebb kimenetet, jó minőségű, igényes házat. A THX AAA persze olcsobb valamivel, de nem olyan nagy a különbseg, hogy ez ne férjen bele. Az meg hogy mi az endgame? Hát elvileg 115db körüli zajszintre mondják azt, az emberek 99%-ának tuti elég, szerintem ott meghuzhatjuk a határt, persze aki maximalista es nagyon bizik a hallásában, az mehet 120 környékére is, a lényegen nem valtoztat. Plusz nem árt ha van elég erő, hogy kb a legtöbb fejesnek neki lehessen menni, plusz legyen meg a kellő funkcionalitas is. Ja meg valahogy nezzen ki az egész, mert hiaba van meg az emlitett 3 dolog, ha a kinezete miatt megsem lehet megallapodni vele.
Ha ez mind pipa, akkor szerintem ez endgame, mivel nincs ertelme tovabblepni. Kiveve persze ha jön mondjuk egy olyan fejes, pl. Stax, aminek speci cucc kell.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Sinesol #79910 üzenetére
Miiiiii? Valahogy nézzen ki? Hát hogy lehet ilyen szubjektív szempontokat is figyelembe venni? Csalódott vagyok. El kellene kezdeni mérni pl az anyag összetételét, vastagságát, festés minőségét is a házaknak. Máshogy ez nem fog menni.
Na megyek akkor 115dB feletti cuccokat nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Elképzelem, ahogy egy szett demonstrációjánál ott ülnek az érdeklődők mindenféle oszcilloszkóppal meg ampermérővel felszerelkezve, lehurrogják a bemutató személyzetet, hogy őket nem fogják becsapni ilyen vuduval, hogy elindítanak valami zenét, mert bárki bármit hallhat, semmire nem jó, és megrohamozzák a demócuccot, megmolesztálva minden nyílást rajtuk a mérőeszközeikkel, hogy lássák milyen hangminőségre képes. Aztán ha pozitív az eredmény, vesz egyet, hazaviszi, rádugja a mérőcskéjét és elégedetten nézegeti.
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #79916 üzenetére
Ha csak mérni lehet őket, meghallgatni nem, hiába arra tervezték, akkor értelmetlen eszközök.
Csak a számok kedvéért tervezték volna őket?
Arra egy sima számológép is jó.
Számomra teljesen logikus, hogy ha a dolog a fülemen keresztül érkezik meg hozzám, akkor a fülemet használom mérőeszköznek ehhez a dologhoz és magasról teszek a számokra amik a papíron vannak.
A mákosgubát meg a számba tolom és úgy ellenőrzöm, hogy ízlik, nem tolómérővel méricskélem a gubát, meg mákszámlálóval számolgatom a mákot, hogy ezek alapján döntsem el, hogy ízleni fog majd amit végül a számba teszek. -
Sinesol
veterán
válasz fericske #79921 üzenetére
Hát meghallgatni csak a fejhallgatot/ hangdobozt tudod, tagabb ertelemben nezve pedig a láncot teljes egeszeben nezve. Egyebkent nem ertelmetlen eszközök, mivel ezek tovabbitjak, erősitik a jelt.
Csak mert nem eszed meg a dagasztogepet, attol meg igenis fontos szerepe van a makosgubában.
Huh, fura hasonlatokhoz erkeztünk meg.A számok pedig fontos dolgok, nélkülük nem lenne se dac, se erősítő, se teló amin épp pötyögök.
Értem amúgy mire gondolsz, bizonyos szempontbol nézve megvan a letjogosultsaga, de ettől még nem tetszik ez az irány, feleslegesen bonyolitja a dolgokat es elég zsakbamacska is. Nem tudom mennyire vilagos.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Még jó, hogy van aki számolja.
Mondjuk úgy látom te sem szereted a számokat, ha jól nézem az a 108 perc még belefér egy nagyon bő másfélórába, de még ha nem is, akkor is elég nehéz sokadik másfélórát belelátni.
Na mindegy, bocsánat, hogy kicsit később indultam el otthonról és még elküldtem egy üzenetet, remélem nem dőlt össze a világ.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #79922 üzenetére
A számok a tervezőnek kellenek csak. A végfelhasználónak nem érdekesek.
Számok alapján sosem mondanád meg, hogy a drágaszág Qp1r vígan, szépen meghajt egy hd650-et, hogy a Feliks Echo szépen megszólaltatja a 8-20-32 ohmos Final, Quad, Meze fejhallgatókat, holott 100 ohm-tól írják a használatát.
Ebben a két példában semmi placebó nem játszhat szerepet. Simán csak gyakorlati tapasztalat amit a megadott számok nem előlegeznek meg.
Ez már a sokadik kör. Hallgatni kell, nem számtanozni. A számtan maradjon a mérnököknek. S azok is besz@pják, ha csak mérik és nem hallgatják. -
p76
senior tag
Egyébként érdekes hogy High Fidelity (nagy hanghűség) szempontból csak a mérések mérvadóak.
Mivel nem tudjuk mihez kellene nagy hűségűnek lenni. Így aztán marad a mérés hogy ennek kisebb a torzítása akkor biztos közelebb van az eredeti hanghoz.
Én viszont ultra szubjektív vagyok. Minél kellemesebben szól számomra annál jobb
Nem tartok attól hogy valamelyik metál gitáros megjelenik nálam hogy na ennek nem is így kellene szólnia. Megmutatni persze nem tudja hogy kellene. Mert azóta más gitárja, más típusú overdrive, distortion, boost, fuzz, chorus, tremolo, phaser és flange pedálja, na meg a csöves erősítője helyett félvezetős van. -
Sinesol
veterán
válasz fericske #79925 üzenetére
Hát, nem nagyon van miből kiindulni, mivel a Feliks-nél pl. nem sok mindent ad meg a gyártó a teljesitménnyel kapcsolatban, szóval kis túlzással élve kb. bármi lehet, főleg ha azt is hozzávesszük, hogy a mérések tanulsága szerint elég ritkán találkozik a gyártó által megadott teljesitmény a valóssal. - Kicsit félretéve a konkrét gyártót, általában véve már az is elgondolkodtató lehetne sok gyártóval kapcsolatban, hogy ha a specifikációval kapcsolatban lódítanak, akkor logikusan merülhetne fel a gyanú, hogy esetleg másban sem teljesen tiszták, nem feltétlenül kéne elhinni a marketingszöveget sem. Persze jelen esetben erről nem tudunk semmit, mivel nincs objektiv mérés összevetéshez, ok nélkül meg nem gyanústhatjuk őket, szóval legyünk jóhiszeműek és fogadjuk el a számokat, már amik vannak.- Szóval a lényeg, hogy nagyon nem tudok meglepődni, mivel nincs semmi amihez képest meglepetés érhetne. Ha azt mondod meghajtja őket, én simán elhiszem, de ezt ugyanugy megtudhatnám abból is, ha ott lennének az adott impedanciához tartozó teljesitményadat, mint pl. a Schiit esetében. Egy 350mW van megadva, de hogy az mihez tartozik, azt nem tudni, de önmagában véve az nem annyira rossz.
A Qpr1 esetében vannak számok, elvileg high gain-ben tud 14mW-ot, a HD650 energiaigénye a hangos 90dBes hangerőn 0.16mW a nagyon hangos 105 Db-es hangerőn 5mW, 120dB-nél pedig 160mW. Ez alapján azért lehet látni, hogy ha abszolút értelemben véve nem is hajtja ki, de közepes hangerőn azért bőven van esély a jó megszólalásra.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A BTR5 hangerejét felvihetem jelentősebb torzítás nélkül a maximumig (60-ig)? Ennél tovább nem engedi. Gondolom a torzítás elkerülése érdekében. Azért is akarom maximumig, mert Galaxy S9+ telefon a forrás (Bluetooth kapcsolattal) és úgy olvastam eléggé torzít magasabb hangerőn. RHA MA750i-füllhallgatóval hallgatom. PowerAMP-vel játszom le, beállítása: [kép]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bkercso
nagyúr
A hifi szabvány 40 éves; akkor volt szerepe előírni min. műszaki követelményeket. Egy műa. zsebrádió ma sem tudja ezeket a saját hangszórójával. Viszont egy 5000Ft-os mp3-játszó már igen.
A kompozioterősítők meg ugye arra valók, hogy a mikrodinamikát is szépen ábrázolják, viszint a korábban tárgyalt fárasztó "álészletezés" nélkül. Ezeket akkor is felismered, ha nem hallottad a hallgatott művet előtte élőben.
-
bkercso
nagyúr
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #79927 üzenetére
A Feliks példa azt kellene mutassa, hogy 100 ohm alatti fejeseknél lefelé csökkenve egyre nagyobb torzításnak kellene történnie. A Spartan csöves erősítő ezt szépen meg is mutatja, ameddig az Echo-val a 8 ohmos fejesem is tisztán, gyönyörűen muzsikált nagyobb hangerőn is. Papírforma szerint az Echo-val is ugyanúgy torzítania kellett volna.
Ennek semmi köze az erősítő teljesítményéhez.A Qp1r-hez meg szám szerint az van, hogy high gain-en tud 40 mW-ott 32 ohm-on.
Egy Lotoo Paw Gold tud 500mW-ot 32 ohm-on.
A Qp1r jól hallhatóan lezenéli a Goldot egy hd650-el, hd600-al meg egy he400s-el is, miközben hangerőben sem marad el tőle.
A számok alapján ez hihető?
Na de ez megint gyakorlati tapasztalat, ezért nem értetted amit írtam. -
fericske
addikt
válasz bkercso #79934 üzenetére
Ha elírták, akkor mindnél elírták.
Alulra görgetsz, ott vannak a számok.
QP1R
QP2R
QPMA Woo Wa6-nak 400-590mW van megadva papíron 32-600 ohm között. Jó nagyot és masszívan tud szólni.
Szerintem a hordozható lejátszóknál vannak elírva a nagy számok, vagy nem korrektül van megadva, vagy nem tudom, de a Qp1r még low gain-en is normálisan meg tud hajtani sok fejest közepes hangerővel, mint a Quad planárt például. A Final-hoz még hangos is maxra tekerve low gain-en. Az 55 ohm 102dB Akg is már inkább hangos low gain max hangerőn.
Torzítás, sivalkodás semmi persze, sosem.
Néhány fejes még ami jó vele már low gain-en is:
Denon AH-D 5-7-9200, B&W P9, Klipsch Heritage HP3, HE400s, Grado fejesek, Meze Emperyan, néhány ZMF fejes (már nem tudom melyikek).
Biztos volt még néhány ilyen. Hamar hozzászoktam, hogy szinte bármit rádughatok.
Olyanok fogták meg teljesen csak amik asztalikban is válogatnak.
Final D8000, a nagy Abyss, HE560.
Innentől átadom. Számolgasson akinek van kedve. -
p76
senior tag
válasz bkercso #79930 üzenetére
Akkor összefoglalva hogy én is értsem
Ezek a topping féle gyártók most jutottak el oda hogy az általad már régen használt kompozitot elkezdjék használni.
Ami sokkal jobb mint az eddig csúcsnak tartott THX.
Mekkora szerencse hogy legalább ennek a THX marketingnek nem ugrottam be. -
niof
addikt
Jó az a THX, nincs vele semmi baj, ha a single chip megoldás elterjed, felkötheti mindenki a gatyáját, aki nem üti meg azt a szintet. Jó kis "néphifi" lenne belőle! Persze kérdés, hogy ki fogja tőlük licencelni, és mennyit kérnek majd érte!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
fattyu
veterán
válasz fericske #79925 üzenetére
ogy a drágaszág Qp1r vígan, szépen meghajt egy hd650-et
leírom már sokadszor, az elég hangos meg a rendesen meghajt egy mocskosul különböző dolog.
nem hallottam tehát csak kétségem fejezem ki.
Asztali méretű brutális erősítők közül egy dolog volt amivel a hd650 megmutatta igazán mit tud. volt ebben épített csöves meg vioelectric meg kínai meg épített tranyós meg bármi amibe be tudtam dugni.
én nekem erősen az a véleményem hogy nagyon kevesen tudják valójában mit tud a hd650.
mindenesetre a hd650 el való elsőkezi tapasztalataim nekem erősen kétségessé teszik hogy bármi hordozható kihozza belőle akár a felét sem annak amit tud.
17 éve van birtokomban egy első genes hd650 megfordult nálam ez az. na nem Bodz szintű az elmebajom de azért na... azt sem kétlem változott az évek alatt, tudjuk hogy driver színben legalább kétféle van de a saját példányom a legháklisabb fejes erősítőre amit csak próbáltam. ennél a vintage planarjaim sokkal kevésbé válogatósak. Kell nekik erő de 90%ot sokmindenről hoznak.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tim82
félisten
válasz pulutodurumo #79943 üzenetére
Ha ChAmp, akkor bajnokpityu.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Exodius
őstag
válasz fattyu #79940 üzenetére
Ez teljes mértékben így van. Jól lehet lakni számunka semleges kajáktól is meg olyantól is, amiket imádunk, mert a kedvenceink.
Ez ugyanúgy igaz a fejesekre. meghajtani és kurva jól meghajtani két különböző dolog. Az egyiknél van szinergia, a másiknál nincs, csak hangerő. -
fericske
addikt
válasz fattyu #79940 üzenetére
Nem írtam, hogy kihajtotta a hd650-et, hanem szépen meg tudja hajtani. De még a hd800-at is! Bár annál már hangerőben több is kellene, de szépen szól vele.
Amúgy ha van kedved, itt ebben a topikban visszakeresve a Qp1r-re (esetleg Feliks Echo-ra is előkerül) akkor találni fogsz egy másik ilyen dap tulajtól bejegyzést, ami pont a hd650-et hozza fel példának, miszerint meglepődött milyen jó ezzel a dappal az a fejes.
Egyébként nem tudom melyik generációról ír, én biztos, hogy az újabbról.
S ha ez megnyugtad téged, akkor bár mindegyik fejesem (Final pandora 6, Quad era 1, Akg k301xtra) igen kellemes hangminőségben és bőven elegendő hangerővel szól vele, nem hajtja ki egyiket sem. Ezért nem is álltam meg nála.
Viszont hordozható dapként egy örök darab, gyöngyszem, mindegy mi jött ki azóta is a piacon.Nem tudom, de nem hinném, hogy van még egy ilyen multiszinergikus hordozható lejátszó. -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Milyen dac alkalmas rá hogy telefonnal használjam? Mikro USB átalakítóval müködni fog?
-
bkercso
nagyúr
Mostanra lett úgy leírva a fórumokon, hogy még a kínaiak is megértették és reprodukálták.
A THX-nél nem tudom, hogy jobb-e, de nem is rosszabb szerintem. Nagyban függ a kiviteltől, pl. a táplálástól, csatolástól, DC-szervótól, OPÁ-któl stb.
A THX nem marketing, hanem az feedforward error correction, ez meg feedback e. c.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest