Új hozzászólás Aktív témák

  • I.T.E.M

    senior tag

    Üdv urak!

    Gondolom már volt párszor téma, és mindenkinek más a véleménye erről. A Chord és a többi gyártó által használt FPGA-k teljesítménye mára már elért egy elég nagy számot, Pl a Chord Blu MK.2 CD transportban lévő Xilinx Artix7 X7A200T 740 DSP maggal és 215.360 logikai cellával rendelkezik, amihez 16MB memória is tartozik. Összehasonlítva pl a Chord Dave 164.000 Tap-ot tud, míg az új FPGA-val a Blu MK.2 átlépte a milliós határt is. (1.015.808 TAP) Az árakon most nem érdemes elmélkedni, sokunknak ezek az eszközök, úgyis csak távoli elérhetetlen dolgok lesznek, maradnak egy jó ideig. Kérdés érdemes-e ennyit elkölteni ilyen berendezésekre, valóban annyival jobban szólnak, annyival többet nyújtanak? Egy bizonyos stílus esetén számít vagy stílusfüggetlenül minden zenét jobbá tesznek, szólaltatnak meg? :)

    Ami engem igazából érdekelne, hogy ezeket a szűréseket, feldolgozásokat szoftveres úton nem lehet megoldani? A számítógépek manapság elég nagy számítási kapacitással rendelkeznek, többek között ott vannak pl a GPU gyorsított megoldások is. A különböző lejátszó programok, mint a HQPlayer vagy a jriver, audirvana+ nem hasonló eljárások alapján dolgozik ? A sávszélesség sem lehet már akkora probléma gondolom?! Próbálok okoskodni ebben is, elnézést, ha esetleg ez itt kicsit Off téma, remélem nem az. Magát a Robert Watts féle szűrést / feldolgozási megoldást nem teljesen értem még (sőt rajta kívül szerintem más sem ;] ) a többi piacon lévő egyéb megoldásokhoz képest. Watts szerint a többi megoldás, mind mind sokkal rosszabb eredményt produkál,mint a saját megoldása.

    Folyton azt hallani tőle, hogy a fixDSP megoldások, mint az ESS vagy az AKM vagy a TI a nyomába sem érhet, ha az eredeti hanghoz a legközelebb álló eredményt szeretném elérni, reprudukalni, vagy csak a lehető legjobb minőséggel szólaljon meg a kedvenc muzsikánk. Vannak olyanok is gondolom, akik kizárólag full analóg zenében gondolkoznak, ott az analóg forrás (lemez,szalag,stb) az erősítés (előfok, végfok) és a megszólaltatás (hangfal, fejhallgató) a drága, és itt elég keményen bekorlátozódik a zene stílusa is. Nem mindenki hallgat kizárólag Jazz-t vagy komolyzenét. :N

    Kinek mi a véleménye erről, ez is olyan lehet gondolom, mint az, hogy mindenki máshogy éli, tapasztalja meg a minőséget, vagy a részletességet, az adott zene hallgatása közben?! Érdemes-e egyáltalán egy bizonyos határ fölé menni ? Nálam ez kb a milliós határnál húzódik meg és be is fejeződik. Ennél többet szerintem nem ér, egyetlen berendezés sem, bár itt is lesz, biztos olyan, aki nem ért ezzel egyet, amivel természetesen nincs is semmi baj. ;)

    [ Szerkesztve ]

    日本 - ダイレクトストリームデジタル

Új hozzászólás Aktív témák