Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz Bici #42240 üzenetére

    DAC chip azért szerintem bonyolultabb annál, hogy le tudják utánozni a működését. Eszmefuttatás:
    Úgyértem oké, ott egy félvezetőgyártó gép; adott néhány ismert, vagy közkézen forgó műveleti erősítő alapkapcsolás nem kerül sok munkaórájába a kínainak bevinni a gépbe, mehet a gyártás, majd ráírnak valami népszerű típust, mehet e-bay-re.
    DAC-nál viszont nem hiszem, hogy közkézen forognak ezeknek a pontos architekturális tervei, elméleti anyagból, könyvekből meg a kínai mérnöknek is sok munkaórája lenne megtervezni egy audió DAC-ot. Visszefejteni/felbontani megint nem az a dzsunka kategória.
    Egyszerűbb szerintem nagy tételben berendelni, így jóval olcsóbb az anyagár /db, beleteszik kész, kondin, ellenállások esetleg spórolhatnak de nagy tételben az is semmi.
    Oké, ismert, könnyen felbontható, lemásolható alkatrészek pl. elkók, ellenállások és persze egyszerűbb félvezetők könnyebben másolhatók.
    De lehet hogy csak naiv vagyok, és sok kínai mérnökóra lemegy arra, hogy picit olcsóbbért előröl lefejlesszenek valami szar audio DAC-ot, amit aztán neves tokban eladnak, de ez már drágább a leves mint a hús esete szvsz. Szerintetek?

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák