Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Melorin #29960 üzenetére

    De van :)
    Én erre több megoldást is ismerek.
    Pl:
    Az OTL erősítőim kimenő impedanciája 20-30Ohm között van így a kimenő jelszint kis impedanciás fejeseknél leosztódik az erősítőre és a fejesre, míg nagy impedanciásnál ez sokkal kevésbé van jelen.
    Ez egy praktika amit meg lehet kerülni (visszacsatolás kapcsolási trükk) vagy alkalmazni is lehet.

    Másik megoldás a visszacsatolásba egy kapcsolóval állítható gain controlt teszel. PL (Kapcsoló egyik állás 10k - 10kOhm másik állás 10kOhm-47kOhm.) Persze itt is van gond mivel kicsit máshogy fog szólni egyik állásban mint a másikban. Nagy visszacsatolás mellett ugyan jobb lesz a jelzajviszony és torzítások de kisebb a kimenő jelszint, míg kis visszacsatolás mellett a visszacsatolás által létre jött 4-5-6-os felharmonikusok zaját és torzítását jobban fogod hallani de nagyobb lesz a kimenő jelszint.
    Szóval nem egyszerű a dolog.

    Ezért is mondják már a tapasztaltak hogy szinergia!!! Nincs olyan hogy tökéletes erősítő ami ezzel is azzal is baromi jól szól! Sajnos ez van. Én főleg nagy impedanciás cuccokhoz barkácsolók bkercso kis impedanciásokhoz. Ez egy ilyen móka.

    De azért elkeseredni sem kell. Ha a forrásod tud 2Vrms-t és az erősítőd 3-szoros feszültség erősítést is tud akkor 6Vrms-t kapsz ami már szinte a fejesek 99%-hoz elég (Talán csak a K1000-hez nem...) és 3szoros feszültség erősítéshez bőven elég egy 100k-log-os jó poti. :R

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák