Új hozzászólás Aktív témák

  • aviator

    tag

    válasz hhelikopter #12586 üzenetére

    Úgy érzem néha, hogy teljesen felesleges ez a topik. Mert nem olvassák el pont azok, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Pedig az egyik legértékesebb magyar FSX fórum. Ha van egyáltalán másik

    Vannak azért itt topikban igen nagy tudású kollégák a témát illetően (magamat nem feltétlenül sorolnám ide). Van ezen kívül egy FSX tweak-ekről (és nem csak arról) szóló blog

    Én télen építettem új gépet az FSX alá, de mielőtt egy fillért is kiadtam volna a kezemből, elolvastam minden ide vonatkozó, magyar, illetve külföldi leírást, véleményt, fórumbejegyzést, és feltettem a (néha triviális, néha értelmetlen) kérdéseimet itt is. Mindenre kimerítő választ kaptam, 120k-ból olyan gépet építettem, ami nem több és nem is kevesebb, ahhoz képest ami az FSX használható futtatásához szükséges. Ahogy az előttem szóló fórumtárs is írta, az FSX processzor igényes. Hozzáteszem ez olyan dolog, mint például az, hogy az első két ember a Földön Ádám és Éva volt...

    A "minden csúszka fullon van" egy elég hibás megközelítés, ha FSX-ről beszélünk, de ha egy kicsit képben vagy, akkor bizonyára olvasgattál a témában már pár cikket, leírást...ha még esetleg nem, akkor tedd meg és rá fogsz jönni, hogy alig van 1-2 olyan csúszka aminek az ajánlott értéke maximális.

    Jó, hogy megvan a 40 FPS átlag, de miután az emberi szem 24 FPS-től látja folyamatosnak a képet, kérdezem én, hogy miért is van erre olyan nagy szükség? Az persze más kérdés, hogy jó ha külső FPS limitert használunk az FSX-ben pedig unlimited FPS beállítást. Így néha elérhető a 40. De véleményem szerint ez nem szükséges a használatához. Én boldog voltam stabil 18-al is annak idején. Sőt. :)

    A HDD-ről SSD-re való váltás volt az én véleményem szerint a beruházás értelmes és szükséges része. Ezt én is megtettem, a gyorsabb elérés néhány plusz FPS-t hozott. De nem sokat, csak eleget.

    Többször is szó volt már róla, hogy az FSX valóban egy nem kimondottan jól megírt program. Én magam is legalább harmadszor írok már a VAS-ról (Virtual Adress Space) ami egy 4 Gb nagyságú virtuális memóriahelye az alkalmazásnak. Ide pakolássza azokat a dolgokat amire futás közben szüksége van. Scenery, textúra fájlok, repülőgép kiegészítők...ezeknek minden olyan elemét amelyet folyamatosan használ a program. Ha ez a hely megtelik, először instabil lesz a futás, utána eltűnnek a képernyőről bizonyos dolgok (változó, hogy mikor mi), végül OOM errorral kilép. Ez pedig nem a géped hibája lesz hanem az FSX-é, amin nem tudsz változtatni. Azaz, hogy dehogynem. Írtam már valakinek olyat, hogy az első dolog amit el kell döntenie az az, hogy kísérletezni szeretne az FSX-el, vagy használni szeretné. Neked is el kell dönteni, hogy az FPS számláló meg a csúszkák fontosabbak-e, vagy a stabil, megbízható futás és a problémamentes használhatóság. Olvasnivaló

    Innentől kezdve lehet mondani nyugodtan, hogy az egyszer FSX felhasználó aki sok sok órát tölt azzal, hogy kiegészítők tömkelegét pakolja be a szimulátorába az a VAS eléggé véges mivolta miatt maga alatt vágja a fát.

    Én 11 éve nyúzom a szimulátort. Ha kellőképpen értesz hozzá és rászánod az időt akkor igenis létezik két (közel) egyforma telepítés. A videokártyával kapcsolatban igazad van, bár kicsit drága tanulság volt. Az FSX pedig valóban nem a legjobb program és ennek valóban nem feltétlenül így kéne lennie (mondjuk a trágár kifejezésektől azért tartózkodtam volna), de ha az ember megtanulja használni (időt energiát nem kímélve...nem fog egyik pillanatról a másikra úgy működni ahogy azt te akarod), akkor néha csodálatos élményekkel leszel gazdagabb egy fél nap szimulátorozás után.

    Sajnos ez nem egy NFS vagy egy COD amit felteszel és megy 237 FPS-el és "mindencsúszkamaxon" beállításokkal. Lelke van és azzal bizony törődni kell, ezt pedig kevesen fogadják el, inkább pénzt költenek rá, az nem kerül olyan sok időbe, hátha attól jobb lesz. Nem. Nem lesz jobb. Legalábbis nem mindig. Úgy biztos nem, hogy a megfelelő információ hiányában teszed ezt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák