Új hozzászólás Aktív témák

  • hhelikopter

    tag

    Egy kis mese estére. Idáig is egy igencsak brutál PC- én futattam az FSX- et és nem is panaszkodtam, panaszkodhatok. A légi forgalom és a felhőzet kivételével minden csúszka fullon van, és megvan a 40 FPS átlag. Legkisebb 30 FPS, legnagyobb 60 FPS. Kiegészítők: ORBX, REX, különböző változatai…

    Gondoltam, hogy beruházok, amit meg is tettem. Vettem egy SSD –t 48.000 Ft ért, valamint egy „csúcs” videókártyát ASUS R9 290X 135.000 Ft. Mindezt azért tettem, mert régóta terveztem a fejlesztést, és nehezen kiköhögtem rá a pénzt.

    Nem voltam naiv, és nem is vártam azt, hogy 100 FPS hasítok majd, na de amit tapasztaltam az siralmas. -10 FPS pluszt vártam egyébként-.

    SSD, videó kártya – be a gépbe telepítés, full új rendszer, majd FSX, utána a kiegészítők. CFG a már korábban módosított és jól beválttal felülírva a friss telepített cfg, és teszt.

    Átlag FPS 30, legkisebb 15 FPS, legnagyobb 40 FPS. Minden beállítás ugyanúgy, mint fenti felállásnál. Azt gondoltam kiba..om az egész gépet az ablakon, és pusztuljon a földgolyóról, aki ezt a szenny programot megírta. Állítgattam, de semmi változás.

    Visszatértem a jog öreg HDD –re és most ott nyomom tovább ugyanazon FPS értékekkel, ami volt korábban. 40 FPS átlag. Legkisebb 30 FPS, legnagyobb 60 FPS.

    Tanulság:
    - Két egyforma telepítés nincs, hiába állítod be ugyanúgy, mint korábban nem azokat az értékeket, élményt fogod tapasztalni
    - Hiába veszel csúcs videokártyát nem lesz változás az FPS értékbe
    - Kibaszott szar program volt, és az is marad

    Persze ami a tanulság, azt már más is megírta. Kilapátoltam 200.000 Ft a kukába, ahelyett, hogy elutaztam volna a tengerpartra. Megtanultam a leckét.

    Azért arra, kíváncsi lennék, a nagy FSX mágusoktól itt a fórumon, hogy full cuccokkal miért ilyen csapni való FPS értékeket kaptam, és hol kezdjek turkálni a CFG- be, a javulás érdekében.
    Akinek ilyen cucca van, mint nekem, megköszönném ha elküldené az FSX. cfg kíváncsi vagyok rá.

    Ui.: Nvida kártya sem jobb, mert próbáltam...

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák