Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Pirates of the Caribbean 1-2-3-4

    Az egyik legtúlértékeltebb franchise, iskolapéldája annak, hogy egy középszerű filmsorozatot a komoly stúdiótámogatás miként tud eladni. Sok éven át gyakorlatilag mindenhol Jack Sparrow-val találkoztunk, Legótól kezdve vonalas füzetekig és hátizsákokig mindenből volt kalózos verzió és ez még most is kitart, bár jóval gyengébb már szerencsére.
    Most végignézve az eddigi 4 részt, óriási csalódás volt ez nekem, mert valahogy úgy maradt meg az emlékeimben, hogy ezek jó filmek, pedig nem: a hihetetlen látványon, elsőosztályú zenén és elképesztő ütemű akciószcénákon kívül nincs értékelhető egyikben sem. A történetek zagyvák, néhol nehezen követhetőek, a karakterek klisések, unalmasak és ebbe Jack Sparrow is beletartozik, mert attól, hogy Johnny Depp kialakított egy legendát köré a fura gesztusaival és manírjaival, maga a karaktere ugyanolyan gagyi marad értékelhető jellemvonások nélkül. A többi sem jobb sajnos, Davy Jones még elment volna, de alig foglalkoztak a sztorijával, Barbossa sokadik erőltetett kalózos ordibálása már inkább gáz, mint vicces, a két szerelmes porontyot meg néha szabályosan szenvedés volt nézni, a főgonosz angol nevét meg már el is felejtettem (na jó, nem, Cutler Beckett, de más tuti elfelejtené, olyan jellegtelen).
    A hangulat viszont elsőrangú, köszönhetően a zseniális jelmezeknek, díszleteknek és az effektesek kemény munkájának, emellett pedig a legnagyobb viccforrások számomra a hihetetlenül kreatívan megoldott harci jelenetek voltak (főleg a második rész kannibál szigetes részlete, későb a Hobbitokban volt két hasonlóan zseniális menekülős szekvencia).
    Ami kicsit érdekes szerintem, hogy máig nem tudják sokan, a nagyon híres és amúgy tényleg jó főcímzene másik filmből lett lopva, de azért szerencsére nem olyan szánalmas módon, mint ahogy a 13. harcos főcímzenéje felcsendült a Mennyei királyságban.
    Összességében a kalózos filmek kicsiny és nem igazán bővülő táborát vezetheti ez a széria, de labdába sem rúghat egy Gyűrűk Ura, Harry Potter vagy Star Wars univerzum mellett, egyszerűen túl buta és bárgyú ahhoz.
    Na zúztam Black Flag-ezni. :D

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák