Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Golden Kamuy (2024)
    Jesszusom, ez meg mi a Jóisten volt? De (többnyire) jó értelemben! :D
    Szóval ez egy anime alapján készült film, ami igazából nem önálló film, csak egy prológus a később érkező sorozathoz. Ha ez nem lenne elég, akkor a sztoriról annyit, hogy hőseink (egy japán katona és egy ainu leányzó) egy aranykincset keresnek, amit egyikük (a lány) falujából raboltak el, és a hozzávezető információ 24 fegyenc között van felosztva - mégpedig úgy, hogy mindegyiküknek a bőrére van tetoválva egy titkos jel, amikből összeáll a térkép / kulcs / whatever. Aztán kiderül az is, hogy a tetoválások előrelátóan úgy készültek, hogy a delikvensekről a megfelelő időben könnyen le lehessen nyúzni őket :Y

    Szóval ez egy ilyen teljesen bolond valami - de a bolondság ugyanúgy része a dramatizációnak és a történetvezetésnek, mint a sztorinak. Helyenként wuxiába hajlóan cool, helyenként cuki (pl. amikor a mámi üdvözült mosollyal taglalja, hogy Asirpa állandóan azt csinálja, amit a férfiak, teljesen haszontalan, és ugyan Sugimoto vegye már el feleségül), helyenként nagyon vicces, és helyenként teljesen retard. Mindezt valami határtalan lelkesedéssel adja elő.
    Normálisan egy ennyire katyvasz filmre 6 pontnál többet nem adnék (sőt), de a Golden Kamuy kapcsán a normális szó eleve fel sem merül. Igazából minden hibája ellenére kimondottan bírtam, kár lett volna kihagyni, úgyhogy 7/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák