Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni:
1. Jó film-e "A védelmező 3"? (Első kettő tetszett)
2. Milyen a MOM Cinema1 terme? Nézett már ott valaki filmet? (Én a 4. teremben voltam, az nekem nagyon bejött, de ott nem vetítik az Energizer-t)
3. Etele Plázában lévő moziban a Prémium terem jobb, mint a MOM? (Itt még nem voltam, de sok jót hallottam róla. Ha az Etele jobban ajánlott, mint a MOM 1-es terem, akkor ott foglalnék.)
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Bad Pritt
félisten
Are you twins in real life?
Én azt hittem ez egy fake meme, de ismét bebizonyosodott, hogy az emberek hülyébbek a vártnál.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
paatrick
őstag
Előző életek (2023) / Past Lives (2023)
imdb: 8,1Történet: ~2000 körül egy koreai család Kanadába költözik így a gyerekeknek teljesen megszakadnak a baráti kapcsolataik. Bő egy évtized után az internet segítségével megtalálják egymást és beszélgetni kezdenek.
Nem is tudom mit kéne írni hogy ne legyen nagyon ömlengős a film egyértelműen csak akkor fog működni a nézőnek ha már 30+ éves, és volt olyan szerencsés/szerencsétlen -nézőpont kérdése ugye- hogy az életében volt egy be nem teljesült vagy csak hirtelen véget ért, elszakított szerelem vagy kölcsönös vonzódás.
Emellett azért ki is kell nyitni az ember lelkét a film felé, mert inkább művészfilmes hatás lengi körbe az egészet, lassú folyású, a dialógusokon, pillantásokon, egy mosolyon van a hangsúly, amit ismeretlen színészeink tökéletesen prezentálnak.Gondolom ebből már kitaláltátok hogy a "mi lett volna ha?" kérdéskört járja körbe a film, illetve a kinek hogy alakult az élete az elmúlt időben.
Érdekes történet az életről, a végén én végighallgattam a stáblistás dalokat is mert ez nem az a film amiből könnyen átugrasz egy másikba.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
k-adi
nagyúr
válasz HUTCHDB #161801 üzenetére
Én mindig az Etele cinema-t ajánlom, számomra mindenben jobban a többieknél. Kép és hang minőség, popcorn, közönség és nekem a székek is kényelmesek.
Denzel pedig szuper színész, az első 2 rész jó volt, várhatóan a 3. is az lesz remélhetőleg, ugyan nem láttam, de gondolom hozza a kötelező rambót most is
-
Blade Runner 2049 (2017) (Szárnyas fejvadász 2049)
Nagyon látványos, jó atmoszférával, de ez a sztori már milliószor el volt mesélve, ráadásul sokkal jobban is. Így csak 7/10, mert szép meg aggya a méjjet™.
Én az 1982-es első résznek se vagyok rajongója, vagy 5x megnéztem, hátha egyszer megfog, de sose sikerült neki. Persze anno nagyot ütött látványban meg talán még sztoriban is, de ez nagyon nem az, amiért Philip K. Dick alkotásait szeretni lehet. Az pl a Total Recall (1990) meg The Adjustment Bureau (2011).
A rendező Denis Villeneuve pedig egyáltalán nem rossz, hisz pl ott az Enemy (2013), Prisoners (2013), Sicario (2015), na meg az Arrival (2016). Utóbbira tudom mondani, hogy a legjobb sci-fi filmek között van. És szándékosan hagytam ki a felsorolásból, ugyanis az ő rendezői munkája a Dune (2021) is, ami ugye egy remake, és a régi számomra annyira nézhetetlen gagyi volt, hogy nem is láttam a kettő között semmi hasonlóságot, pedig elvileg sok van.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz lezso6 #161808 üzenetére
Én az 1982-es első résznek se vagyok rajongója, vagy 5x megnéztem, hátha egyszer megfog, de sose sikerült neki. Persze anno nagyot ütött látványban meg talán még sztoriban is, de ez nagyon nem az, amiért Philip K. Dick alkotásait szeretni lehet.
Mi is maradt ki, mi is maradt ki... Ja megvan! Olyat üt az atmoszférája, mint amikor keresztülmegy az emberen egy kamion És amúgy pont ez az egyik dolog, amiben Dick nagyon különleges.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz gbors #161809 üzenetére
De semmit nem ér az atmoszféra, ha nincs mellé tartalom. Nagyon felszínesnek kell lenni ahhoz, hogy az embert ez lenyűgözze. Sajnos kevés Philip K Dick művet tudtak jól filmvászonra vinni, pl a Minority Report az kifejezetten gagyi középszer, főleg ma.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz lezso6 #161810 üzenetére
De semmit nem ér az atmoszféra, ha nincs mellé tartalom. Nagyon felszínesnek kell lenni ahhoz, hogy az embert ez lenyűgözze.
No offense, de ez elég nagy hülyeség Impresszionizmus 50%-a en bloc kuka?
Ráadásul pont Te írtad, hogy a sztori ütött - akkor milyen tartalom hiányzik?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz gbors #161811 üzenetére
Filmről van szó. Ebben a műfajban az alap a tartalom, arra kell építkezni. Ha nem a tartalomra építesz, hanem a látványra / atmoszférára / stb., akkor az kis túlzással nem is film, hanem egy hosszú videoklip.
Erről most általánosan beszélek, mert a Blade Runnerek esetén nem igaz, hogy nincs bennük tartalom. Csak kevés, gyakorlatilag a látvánnyal, hangulattal lett pótolva. Nagyobb a füstje, mint a lángja kategória.
Az első filmben anno lehet ütött a sztori. Nekem viszont nem, mert vótmá' jellegű, biztos benne van az is, hogy fiatal vagyok, habár Asimovon nőttem fel, az meg nagyon nem új.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nimona
Az eredeti képregényt nem ismerem, de nekem ez tetszett. Semmit nem tudtam róla, csak a napokban szóba jött, mert ugyanez a csapat csinálja majd a Stray (tudjátok a macskás játék) animációs változatát is. Vicces volt, jól nézett ki, végén kicsit átment emo-Godzillába, de nem bánom, hogy megnéztem.
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
válasz lezso6 #161812 üzenetére
Filmről van szó. Ebben a műfajban az alap a tartalom, arra kell építkezni.
Uh... what? Ebben a műfajban az audiovizualitás az alap, aztán mindenki azt kezd vele, amit akar / tud.
Azt én értem, hogy Neked a tartalom fontos - viszont ezt ne vetítsük már ki univerzális követelménnyé, közben mellesleg legyalázva azokat, akik másképp gondolják..."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
válasz gbors #161818 üzenetére
De hát a felszínesség definíciója az, ha egy filmben már önmagában az audiovizualitás (felszín) le tud nyűgözni, miközben a tartalmat (mélység) nem tartod lényegesnek.
A film e kettő egysége. Bár érdekes módon a fullbatolt audiovizualitásnál (látványfilmek) jobb szokott lenni a fullbatolt tartalom (kamaradráma).
Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz lezso6 #161819 üzenetére
Asszem a tartalom definíciója körül van némi félreértés Túl messze ezzel nem fogunk jutni egy írott fórumon, mindenesetre az audiovizualitás egyáltalán nem csak felszín, az atmoszféra pedig pláne nem.
-
PuMbA
titán
Na várj. És mi van akkor, ha az audiovizualitás miatt beugrik / visszaemlékezel egy számodra kedves és meghatározó eseményre, netán egy pillanat morzsa villan be az életedből. Olyan hangulatba is kerülsz, felismered ezt az érzést, amit már például egy jó ideje nem éreztél, miközben a történethez amúgy nem bírsz annyira kapcsolódni, mert az meg távolabb áll tőled, de ez a dolog számodra megtölti értelemmel a filmet, egyfajta saját értelmezést ad valami módon, mert a te életedhez így már hozzá tudod kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
...nálam egy filmnél elég fontos az atmoszféra, mert azzal tud legkönnyebben megfogni... pl az új candyman, vagy az empty man is elég erősen megmaradt a fejemben emiatt... hiába csapnivaló mindkettő bizonyos tekintetben, nem mondanám ezeket rossz filmeknek... ha meg valami jól össze van rakva, de az atmoszféra hiányzik, akkor jön az, hogy elkalandoznak folyamatosan a gondolataim, fészkelődök, nézem az időt, telefont... kb olyan ez, mint egy festmény: nem vagyok műértő, de ennek ellenére meg tud fogni 1-1 alkotás percekre... pedig az tényleg csak egy fix kép, viszont hasonlóan "vizuális művészet", mint egy film (ahol segítség pluszban a hang is az atmoszféra megalkotásához)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #161825 üzenetére
Hívjuk azért hangulat vagy atmoszféra filmnek. Kb. mint egy festmény, ahogy mephi666 írta. Csak nézed a filmet, mint egy festményt és nem a történet a fókusz, hanem az "ecsetvonások". Ja és itt nem Transformers-re gondolok, hanem inkább művészfilmek felé húzókra, például: In the mood for love, Comrades: Almost a Love Story, Lost in translation...
[ Szerkesztve ]
-
válasz mephi666 #161822 üzenetére
Persze, mert az atmoszféra érzelmi, a
tartalommondanivaló pedig értelmi. Leghamarabb és legjobban az előbbi tud ránk hatni, míg az utóbbihoz már nekünk is kell tenni valamit. A legjobb az, ha kettő egyensúlyban van. Mert ha csak mondanivaló van, akkor elég száraz, sótlan, unalmas, sőt ha nagyon tolja akkor didaktikus gagyi is tud lenni.Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #161827 üzenetére
"Mert ha csak mondanivaló van, akkor elég száraz, sótlan, unalmas, sőt ha nagyon tolja akkor didaktikus gagyi is tud lenni."
Pont valami ilyesmit akartam írni előbb Önmagában a történet ugyanúgy hatástalan, belerakhatják egy filmbe a világ legfordulatosabb sztoriját, ha mellette egy érzelmetlen dara. Mint ahogy a Marvel filmeket sorra potyogtatják most is. Hiába van ilyen sztori a sok részes sorozatokba, amik aztán kapcsolódnak a filmhez, amibe idemegy, máshol ott történik, de az emberek már alig kíváncsiak rá. Nincs benne az Infinity War előtti érzelmi töltet. Szerintem sokan azt se tudják már, hogy lesz olyan film, hogy Marvels.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz PuMbA #161826 üzenetére
...nálam pont nem művészfilmeknél szokott nagyot ütni az atmoszféra, mert ott általában egy kötelező erős elemnek kell lennie ott szokott ütni, ahol nem számítok rá... azzal, hogy simán lenyomja a film egyéb hiányosságait és nézhetővé tesz hulladék filmeket is legújabbakból a Boogeyman lett nálam igen erős atmoszférában... habár ott a film első 90%a szerintem zseniális volt, a vége meg kicsit elbaltázott
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Peterhappy
őstag
válasz lezso6 #161808 üzenetére
A '21-es Dune nem a Sting-féle film remake-je, hanem a könyv egy újabb adaptációja, amely értelemszerűen egyes pontokon hasonlít a korábbi feldolgozásra.
Érdekes, amit írsz, nekem a BR'49 eszméletlen mód tetszett (Az Arrival is!). A '82-es filmet magam sem tudtam sehogy sem megszeretni, ugyanakkor elismerem, nekem a film alapjául szolgáló könyv sem tudta soha elnyerni a tetszésem
Mondjuk nekem a Total Recall mozi is épp csak, szódával elmegy kategória lett...
Jahhh, és mondom mindezt úgy, hogy én is Asimovon nőttem fel -
HUTCHDB
nagyúr
válasz k-adi #161806 üzenetére
No megnéztük tegnap este a Védelmező 3-at.
Film kifejezetten tetszett, olasz vidéki feeling, maffia, 90'-es és 2000'-es évek akció filmje, mindenféle pajzs, szupererő, és CGI nélkül.
Nulla unalmas rész, nagyon jó látvány, és érzelem, pláne annak, aki szereti Olaszországot.
Kb. ugyanolyan, mint a korábbi részek, kicsit fűszerezve az előbb említett olasz kisvárosi érzéssel.
Mindenképpen érdemes megnézni, aki az ilyen stílusú filmeket szereti.Film értékelése: # 8/10
Etele Prémium mozi 12-es terem.
A film előtti ételek egyszerűek, olcsók, nem egy nagy szám, mondhatnám úgy is, hogy nem éri meg az árát.
Kötelező filmnézős kellékek (popcorn, nachos) jók, korlátlanul fogyaszthatók, mint ahogyan a coca cola cég gépi üdítői is.
A székek nem VIP érzést keltenek, nem azok, mint amit hirdetnek, pontosabban, ez nem az a terem, ahol azok a vaj színű, motoros mozgatású székek vannak kb. 20 fő nézővel.
Itt az "alsó szinten" ment a "sima" vetítés és néhány, kb. 25-30 fő a karzaton ülhetett, mindössze annyi előnnyel, hogy mi előttünk nem ült senki. Ez volt a Premium.
A hang, a kép rendben volt, az átlagos Cinemacitys képtől, hangtól jobb, de nekem valamiért a MOM mozi összességében jobban tetszett.Etele mozi, Premium 12-es terem értékelése: # 6/10
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz PuMbA #161832 üzenetére
Félre értetted.
Itt a normál terem hangját és képét kapod. Ebben nincs semmi premium.
Tehát a hang Dolby Digital volt, és a képminőség is jó volt, mint ahogyan írtam." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
PuMbA
titán
válasz Bad Pritt #161835 üzenetére
Az Etele Cinema oldala szerint nem: "Valamennyi termünkben a jelenleg elérhető legmodernebb, 3. generációs 4K lézer vetítési technológiát használjuk, ami elengedhetetlen a minőségi filmélményhez. Még egy ilyen mozit ma Magyarországon nem találsz!"
Ezért nem is szoktam riszkírozni, hogy más termekbe megyek Az biztos, hogy a legnagyobb, azaz 1-es és 2-es termekben tuti csúcs képminőség, mert jóval a Cinema City-k és az IMAX felett van.
#161837 Bad Pritt: Én nem így értelmezem, de lehetséges. A Kids teremben voltam már, de ott annyira kicsi a vászon, hogy nehezebb megmondani a felbontást. Mindenesetre a nagy termek képminőségét azért nem érte el.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Magyar film vitte haza a legjobb film díját a velencei filmfesztiválon
Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét október elejétől láthatjuk a hazai mozikban.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz PuMbA #161834 üzenetére
Ez a legnagyobb termük, alul kb. 15 sorral, felül a karzaton volt a prémium rész 3 sorral.
Éppen erről írtam, ez nem a kis méretű prémium terem volt.
Bocsánat a hangot elírtam, az atmos volt.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Bad Pritt #161843 üzenetére
"A valamennyi szó ebben az esetben azt jelenti, hogy az összes. Szinonimák."
Akkor miért nem a "minden" szót írják oda, ami ráadásul rövidebb? Nem 1920-ban vagyunk, hogy ilyen elfeledett, szóbeszédből már rég kikerült kifejezésekkel dobálózzunk. 35 éves vagyok, de a "valamennyi" szó jelentése számomra ismeretlen volt, illetve arra gondoltam azonnal, hogy a jelentése: nem mindegyik.
HUTCHDB: Ja, így már érthető. Nem tudtam, hogy a 12-es terem is olyan nagy, mint az 1-es vagy a 2-es
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Napi WTF.
Macskafogó - Blu Ray kiadás jön, ami csak Amerikában lesz elérhető egyelőre (hazai forgalmazásról nincs hír)
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
válasz oriic #161846 üzenetére
Tegnapelőtt linkeltem is a Filmgyűjtés topikban, annyi, hogy azon kell izgulni, hogy ne legyen A régiós, mint a Jancsó pakk, ami szintén a jenkik adtak ki, persze A régióval lolnoobok, bár abból létezik szigetlakós brit verzió is ami B régiós, de az is felháborító, hogy itthon a saját hazájában nem jelenik meg. Ahogy a több ezer magyar filmmel, ami 4k-val van beszkennelve és digitalizálva...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz k-adi #161849 üzenetére
Sajnos ott csak a Barbie-t adták, amit nem akartunk.
A 8e/fő prémium árat itt is elkérték, összességében nem volt rossz, de annyira jó sem.
A film viszont tényleg tetszett!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest