Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
Na letudtam a mait. Érdekes hétfőn túlsúllyal erősebb voltam mint ma.
Alig bírtam kezenállva nyomni. Majd becsokiztam.
Lehet nem kellett volna tegnap lábazni? Elvileg csak 4 szer edzek egy héten de ha két láb napot is be akarok tenni úgy érdekességképpen akkor meg sok lesz. a 4 + 2lábUbuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
duo
addikt
válasz kolosanyi #3450 üzenetére
én ezt úgy szoktam hogy leszarom a fájdalmat. az elme hatalma a test fölött.
a lábfejem és a bokám fáj a sok jumping jacktől, a hátam/nyakam az ülő munkától, a vállamat tudod...
amúgy meg muszáj csinálnom: elég messziről ránéznem egy tál tésztára vagy egy krémesre és elkezdek hízni.2-2,5 hónapja tolom és azon kívül hogy az izomsűrűség változott az izom javára pont ugyanúgy nézek ki: egy zsurmó gnóm. (alkatilag is hasonlóak a család ffi tagjai. persze én vagyok a legjobban kipattintva, de hát vakok között ugye...)
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
kolosanyi
veterán
Nyomtam is egy edzést. Netről loptam, de kicsit variáltam. 5*10 fekvő variáció, közte 30 sec ugrókötél, 4*30 sec oldalra rúgós izé, 5*10 könyöknyomás, közte 5*30 sec kötél és ennyi. Be kellett fejeznem, mert barátnőm érkezett a busszal. Jó volt, kellemesen átmozgattam magam.
-
westcoastog
veterán
Lehetne már jövőhét, ha délelőttös leszek kijárok majd edzeni városba.
Ezen a héten sem tudtam sok mindent csinálni, tegnap meg ma semmit.
Viszont hétfői fekvőzéstől meg nem éreztem semmit.
Karokban is semmi..
Tényleg kéne egy kiadós súlyzós edzés is mellé, nagyon szeretném már edzés végén azt érezni hogy be vagyok durranva mint a szemét, másnap meg fel sem bírom emelni a karom.
Nem nyomom elég intenzíven? Nem nyomok elég ismétlést? Vagy kezdjek bele sokkal nehezebb gyakorlatokba, vagy +súly?
Jó azért crucifix fekvővel a széles hátizomnak lehet adni, meg mellnek egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz westcoastog #3455 üzenetére
Szerény tapasztalatom szerint a fekvőtámasz esetében (igaz, hogy én a falnál állva csinálom) az ismétlésszám állandósága és a köztük lévő rövid pihenőidő az, amellyel meg lehet terhelni a kart - legalábbis az én esetemben.
Például kitaláltam a 30-ast, amelynek a lényege az, hogy 30 fekvőt csinálok a falnál 10 ismétléssel, és köztük 30 másodperc a pihenőidő. A felénél (tehát az 5. sorozatnál) már menekülne az agyam és a testem, a 7. sorozatnál már szenved a karom, a vége pedig éppen hogy megvan. Ezután érzem is a karom alsó felén azt, hogy csináltam valamit. Mindez 60 másodperces pihenőidővel már nem ennyire fárasztó.
Persze emellett más gyakorlatot nem is csináltam, mivel a végén mindig kifulladok.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Gaben360
senior tag
válasz petipetya #3456 üzenetére
Én ma azt próbáltam ki fekvőbe,persze falnál állva,hogy az ujjaim nem felfel néznek,hanem egymásfelé befele,egész más úgy.Csináltam ötujjas veriót is.
Sőt láttam egy olyan gyakorlatot,hogy könyöklés keresztbetett kézzel és úgy fekvőtámasz,ez falnál állva is kivitelezhető,jól megdolgozza a tricepszet állítólag.
De miért nem lépsz szintet inkább?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
petipetya
nagyúr
válasz westcoastog #3457 üzenetére
Megerősítve. Most direkt kipróbáltam azt, hogy 10 db fekvőtámaszt csináltam a falnál 30 ismétléssel (hogy itt is 300 db fekvő legyen a végén), melyek között 10 másodperces pihenőidőt tartottam. Olyan, mintha meg sem csináltam volna, mert csak a levegőt kapkodtam a végén, de a karomban nem nagyon érzem.
Szóval ha eredményt akarunk, akkor kell egy felmérés, majd ahhoz képest növelni kell az ismétlésszámot, és egyúttal csökkenteni kell a köztük lévő pihenőidőt.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Gaben360 #3458 üzenetére
Ez még nem jutott eszembe. Dec. 11. óta 17 napon át csináltam ezeket a fekvőtámaszokat a falnál, közben pedig a többi gyakorlat lemorzsolódott. Ha fejben helyre akarom tenni a dolgokat, akkor megfogadom a tanácsodat, és kipróbálom a fekvőtámaszt előredőlve.
"nincs rá lezsóidő"
-
-
Gaben360
senior tag
válasz petipetya #3463 üzenetére
Ja nem ártana.
Mondjuk én a fejenállást kihagytam,de előbb-utóbb meg kell csinálni azt is,pedig hogy utáltam már testnevelés órán is.
A guggolást egyből átugrottam a 2-es szintre,meg térdfelhúzást is,a többi még alapjáraton február elejéig.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
kolosanyi
veterán
Nincs ebben semmi különös, a szervezet elég gyorsan tud adaptálódni egy terheléshez, onnantól az kevés lesz. Megpróbálhatod növelni az ismétlésszámokat, de sokat nem érsz el vele, az állóképességen fog dobni egy nagyon kicsit csak. Én azt figyeltem meg, hogy az erő-állóképesség összefügg a dinamikus és a max erővel. Persze, hiszen intenzív izommunkáról beszélünk, nem aerob mozgásról. Ergo ha több fekvőt akarsz nyomni, akkor annyi a megoldás, hogy max erőt és robbanékonyságot is fejlesztesz, beveszel a programodba nehezebb fekvő variációkat (a leghatásosabb a külső ellenállással nehezített, gumiszalag, súly, családtag a hátra), illetve pliometrikus variációt is. Szóval ha ki akarod csinálni a nyomóizmaid, akkor ne a szokásos fekvőzést válaszd, pakolj meg egy hátizsákot nehéz dolgokkal (könyvek, ásványvíz stb) és nyomjad azzal. Lehetőleg egy 10-15 kilós nehezítést adj neki, másnapra hidd el, érezni fogod. Illetve ha teljesen ki akarod fárasztani magad, próbálj meg egy "bádis" jelleggel edzeni. Nyomóizmokra több gyakorlat, több szögből. Pl kezd fekvővel (nehezítve), csinálj 3 sorozatot bukásig, majd nyomj tolódzkodást (3 sorozat bukásig), utána pike fekvő / kézállásból fekvő (szintén 3 sorozat bukásig), valamilyen gyakorlat az oldalsó deltára, majd a végén tricepsz (szűk fekvő, tricepsz nyújtás fekvőből stb).
Ha kipróbálod, arra figyelj, hogy csak addig menj el, amíg a pozitív szakaszban bekövetkezik a bukás, erőltetett ismétléseket nem érdemes sokszor alkalmazni. Ne az ismétlésszámokat figyeld, hanem az izomfeszülési időt. Egyes tanulmányok szerint baromira mindegy, hogy mekkora ismétlésszámmal dolgozol, az izmokat csak az izomfeszülési idő és az ellenállás stimulálja. Ha nagy ellenállású gyakorlattal végzel 40-50 másodpercig tartó szetteket, azzal teszel a legtöbbet a növekedésért. Érdemes robbanékony pozitív és nagyon lassú, kontrollált negatív szakaszokat alkalmazni, ebből következik, hogy nem eszetlenül nagy terheléssel kell dolgozni, hanem olyannal, ami felett tökéletes a kontroll.
szerk.: Az ellenállás megválasztása a legfontosabb. Tehát olyan terheléssel dolgozz, ami 40-50 másodperces izomfeszülési időnél bukást okoz, na ezt belőni nem könnyű. Értelemszerűen, ha az első szettnél bukásig mentél egy gyakorlatban és a maradék kettőt is meg szeretnéd csinálni hasonlóképpen, akkor ott csökkenteni kell az ellenállást. Gyakorlatilag nem az ismétlésszámokat csökkented így, hanem a megmozgatott súlyt.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Én a plussz súllyra szavazok!!! Mondjuk én fekvővel még nem nagyon csináltam... Tolódzkodva meg húzódzkodva odaba....!!! Annyit dob hirtelen erőben... Meglepődtem!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
brownus
veterán
-
kolosanyi
veterán
Tescoban (legalábbis Kaposváron) 17 kilós ACÉL (!) kézisúlyzó szett 7 rugó. Én mindjárt be is dobtam kettőt, mert ez jó ár érte és az acél cuccot csak egyszer kell megvenni, ráadásul ez a legpraktikusabb is, ennek a legkisebb a súly/térogat aránya.
-
kolosanyi
veterán
Fel is avattam a két kézit egy köredzéssel, naggggyon durván jó volt.
• Thruster
• Kitörés hátrafelé bicepszhajlítással
• Elöl terhelt guggolas
• Combhajlító gimnasztikai labdán
• Plank
• Ugrókötél
Mindegyik gyakorlatot 1 percig csináltam, pihenő csak annyi volt, amennyi idő alatt neki tudtam állni a következő gyakorlatnak. Ebből csináltam 3 kört,4 volt a terv, de azt nem bírtam már. Végem van. -
westcoastog
veterán
válasz kolosanyi #3465 üzenetére
Vagy csinálom hogy már alapból nehéz gyakorlatokat tolok majd, lásd crucifix, planche fekvő(mármint csak a kézhelyzet planche), tigerbend, 1-kezes stb..
Na meg a súlyok, bár jövőhéten szerintem megyek játszótérre, nem tudom miket fogok csinálni, valakit a hátamra ültetek majd szerintem.
Állóképesség nem érdekel, az erő meg a minél nehezebb gyakorlatok végrehajtása ami nekem kell, nem érdekel hány fekvőt bírok lenyomni.
Ja meg street workoutban is inkább a statikus elemeket preferálom mint az ugribugrit. -
SkyS1gn
félisten
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #3471 üzenetére
Akkor nyomjad neki, hajrá! Én se szeretem az ugribugrit amúgy, az nekem túl fekás. Meg olyan komolytalanul hat számomra amikor pörögnek a rúdon, inkább az orosz stílus. Bár én azt a sportot nem művelem, abszolút nem az én alkatomhoz lett kitalálva. Olyan lennék egy sw csapatban, mint elefánt a porcelánboltban a 2 méteremmel, meg 115 kilómmal. Azért persze remélem egyszer megtanulom a mérlegszerű tartásokat, legalább az alap változatokat.
(#3472) Cris99
Bazz...[ Szerkesztve ]
-
-
bagyulajuve
addikt
válasz westcoastog #3475 üzenetére
nálam a muscle up a non plus ultra, szeretném 1x megcsinálni majd
na ma fekvőtámaszos és felüléses nap lesz
fekvőtámasz nehezítés: 10 kg súly + gumikötél, meglátjukResistencia eterna
-
westcoastog
veterán
válasz bagyulajuve #3476 üzenetére
Én meg szeretném már újra megcsinálni.
Jövőhéten ha sikerül már levideózom az biztos. -
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #3475 üzenetére
Vitathatatlan, hogy jól néznek ki.
Nekem a hátrányom az erősportokban onnan ered, hogy hosszúak a végtagjaim, meg a törzsem. Nagyobb az erőkar, illetve a mozgástartomány, ergo nagyobb izommunkát igényel egy-egy gyakorlat. Plusz ugye nehéz is vagyok, ez már eleve meghatározó tényező. Eddig a legnehezebb ember, akitől ilyeneket láttam, Adam Raw, de ő is 90 környékén van, én meg 115 kiló vagyok. Oké, ott van Kali Muscle a 110 kilójával, de ő legalább alacsonyés szét koxolta az agyát.Cserébe labdajátékokhoz és küzdősportokhoz szerencsés egy ilyen alkat, de ugye ezt már befejeztem. Nem fogok visszamenni a versenysport világába, elég volt az a 12 év. Inkább az egészségre helyezem a hangsúlyt, pláne a rengeteg sérülés miatt, amit összeszedtem eddig. Marad számomra a lassú fejlődés, de ez nem baj, tudomásul vettem, hogy ez van. Nem akarok én semmi extrát, csak erősebb, gyorsabb, ügyesebb lenni. Addig akarok elmenni, ameddig az adottságaim és a lehetőségeim engedik, nem vágyom irreális dolgokra. Persze a versenyzés nem erről szól, ezért is hagytam ott azt a világot.Most jól megmagyaráztam, de a lényegen nem változat, egész egyszerűen csak gyenge vagyok.
(#3476) bagyulajuve
Az jó gyakorlat nagyon. Jelenleg nem tudok hol edzeni rá, ugye az ajtókeretre erősített húzódzkodón ez nem olyan egyszerű mutatvány, de a terv az, hogy amint kijön a jó idő, gőzerővel rávetem magam és nyárra megtanulom. Olyan nincs, hogy ne menjen.(#3479) fi:zi'k
Persze, hétfőig szólj, mert kocsival megyek most fel vizsgázni. Ha nem kapsz, fel tudom vinni.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #3480 üzenetére
Pedig tényleg. A testsúlyhoz viszonyítva gyengének számítok. Egészen pontosan középhaladónak, ha az erőszint standard táblázatot vesszük alapul, csak nekem nem két évre volt ehhez szükségem, hanem hétre. Igaz, nem csak súlyzóval edzettem végig, na de ez van. Saját testsúlyos gyakorlatokban is középhaladó szint környékén járok, már ha lehet ilyet mondani. Na, tényleg befejezem, mert önmagam elemzése nem visz előre, meg úgyse kíváncsi rá senki. Egy a lényeg, edzeni kell.
(#3481) fi:zi'k
Buszra nincs jogsim, azt nem tudok vezetni.
A héten maradok, pénteken szolgálatban leszek.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Valami otsó mp3 lejátszót keresek mert a kezenállós fekfőtől kiesik a zsebemből mindig és a múltkor sikerült visszaérkezéskor rátaposni. Régi kis hitachi volt de nem bírta a gomb a strapát.
MyAudio Pop 4GB ra gondoltam hirtelen de itt se MM, se expert, se tesco, se spar sehol nem kapok.
vagy nagyon otsó vagy 20-30e. Nekem annyit nem ér.
Lehet belesek a decathlon ba.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kolosanyi
veterán
válasz Gaben360 #3483 üzenetére
Minden relatív és mindig van hova fejlődni, ez a szépsége a sportnak. Aki szereti, az mindig talál magának kihívást, új célt.
(#3484) RBJ
Sansa Clip, 10 rugó, nagyon jól szól, sok formátumot megeszik és csíptethető, kisméretű, praktikus kis kütyü. Egyik legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik.[ Szerkesztve ]
-
Tyer
őstag
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
kolosanyi
veterán
És van nekünk egy Szarka Ákosunk is, aki képviseli hazánkat a külföldi versenyeken. (Emberfeletti...)
-
enginev3.0
félisten
Srácok
Kezdek szépen lassan leszokni a gyúrásról és átállni saját súlyra
Ma próbálkoztam egy egyszerű kézenállással, de annyira nem ment jól, hogy teljesen elment a kedvem
Megtartom magam, sőt ki is nyomom ha lemegyek, de csak fal mellett megy, és ott sem stabilanAnnyira demotiváló, hogy jövőhéten még csak terem közelébe se megyek
Rengeteget kell gyakorolni, ami nem zavar, kitartó vagyok (na jó, most nem), de ha valamiből egyet se tudok csinálni, hogy gyakoroljam?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
kolosanyi
veterán
válasz kk831228 #3496 üzenetére
Sajnálom. Esetleg próbáld meg az inSportline-nál, bár ilyen áron csak cementes van, az sajnos nagy a tömegéhez képest.
enginev3.0
Üdv!
Az is szép eredmény, hogy elsőre támasszal ment. Ez gyakorlatilag a mellről nyomás fél mozgástartományban, a testsúlyoddal. Egy kemény erőgyakorlatról van szó. Ha már szériázni képes vagy fal mellett, kezdj el fokozatosan gyakorolni támasz nélküli állást, majd abból nyomást. Eltart egy ideig. -
kolosanyi
veterán
válasz enginev3.0 #3497 üzenetére
Egyébként ezek a progressziós lépések vannak: link. Ajánlom még figyelmedbe az ezt elemző videót is.
-
enginev3.0
félisten
válasz kolosanyi #3498 üzenetére
Támasszal, jópárszor kinyomom magam, ha megmarad az egyensúlyom, nem nehéz, azért elég rég óta edzek, és megerősödtem valamennyire (sajnos a törzs eléggé lemaradt)
És pont ez a nagy bajom, hogy régóta edzek, és hozzászoktam a jóhoz, hogy gyúrás az már megy, nincsenek nagyobb akadályok, csak mindig feljebb és feljebb lépni
Itt pedig minden új, minden nehéz, semmi nem megy, ami ezek után elszomorít, és elveszi a kedvem pár napra, aztán újra és újra megpróbálomViszont a legrosszabb, hogy egy időben keresgéltem kifejezetten ilyen gyakorlatokat, és edzéstervet, hogy mit hogy mennyit, hogyan, de SEMMIT nem találtam ,mindenki mondta a könyvet, fegyencedzés, de nincs kedvem kiolvasni csak ez miatt egy egész könyvet (tudom lustaság), nekem csak egy egyszerűen leírt terv kell, hogy ne legyen idióta a teremben , gyúráshoz bárhol találok, de ehhez sehol, vagy itt bármikor bármennyit, bármiből? Csak mindig nehezítsek , vagy nem értem
A nagy baj pedig a másik, hogy mindent azonnal akarok, ma pl csinálhattam volna csak falnál a dolgokat, de én már próbáltam fal nélkül, amitől mindig eldőltem, és rengetegszer, több tucatszor megpróbáltam, de nem jött össze, pedig mit is akarok még... erről egy idő után, ha már egy két dolog jobban megy akkor leszokok, de addig.... bár most így már az is jó, hogy legalább leírhattam bánatom
Illetve, gyúrással ellentétben itt senki nincs aki ebben tudna segíteni, mivel szinte senki nem csinál ilyet az ismeretségi körömben
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest