Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #149147 üzenetére
8 perceset az előző gépem nem is bírta. Kisebbik meg fél perc környékén is bedobta a törölközőt.
Akkor ruháztam be Fujira, ott egy elszámolt 40 perceset is kibírt, teljesen rábuktam, hogy milyen occsó és jó az érzékelő miatt, nekem már funkció nem kellett. Hosszú zár, timelapse, sem érintőképernyő, gyors sorozat, mittomén. Több modell is beszopatott, ment a háztól. Van jópár APSC obim, majd idővel váz is, meglátjuk miből kell kiszállni, mi lesz az amortizáció. Előző vas 7 évig bírta, mostaniban szerintem több lesz, most ezek 6 éves modellek, 3 éves vázak, jóvanezígy. Főleg mert az új nagy Sonyn már nincs rendes vezetékes kioldás, csak egy fos USB-C port és azzal nem tudok mit kezdeni, de még nagyok sem ugrottak rá asztró vonalon. Viszont van hozzá teljes értékű API meg gyári SDK ha valaki igényli :-O
Ez egy hajnal 1 órás kép:
Ennyi még visszajött belőle:
Aztán felkapott hipszter gép lett, drága is, fejlesztésben és tartozékokban is. Bár én egy szem occsó obival meg egy Canonos nagylátóval el voltam rajta, de olyanokat művelt mindegyik ami nálam volt, hogy hajam kihullott, ha meg már erre fenntart valaki egy rendszert akkor nem árt az sem, ha máshol másra is jó. Vagy X. -
Jahno
veterán
válasz qnadam #149157 üzenetére
Próbáúltam mindent, nem ment. Ez micro. Ha megnézed akkor a szabványnál több csati van benne, de itt is bumzik voltak, mert ami a 6600al műxött az IIInál már nem, pedig 6600as az újabb gép ésvagy.Én eddig úgy válogattam, hogy mindenhez ugyanaz jó legyen és 2 szál vezeték, összes többi nem érdekel. Összeállt, jóvanezígy.
USB-C full balfasz szabvány, egyeztet a host-kliens, hogy mi legyen, nem ilyen egzakt dolog és nem rakták bele 2 érre a kioldást, de lehet még majd szórakozom vele.
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #149157 üzenetére
Mert az alap micro is ilyen
Már ezzel is trükköznek, ráadásul a régi A sorozat kábele belemegy, de nem jó hozzá. És az is Sony. Fujis töltőkábellel műxik, legalább ez is ki van kavarva, mert sok Fujinál külön jack port van, senki nem tudja, hogy micron is ki lehet oldani meg az nem is USB, elég a szárazkontakt. Összességében mindenki bekaphassa
-
-
zetor2000
őstag
válasz npera #149138 üzenetére
Ha egy rendes telepítő médiáról indítod a telepítést, akkor a Windows felkínálja / felismeri, hogy van/volt ott rendszer, és megkérdezi, mi legyen. Fájlok és mappák, alkalmazások megtartása, vagy "szűz" telepítés, ekkor talán particionálni is lehet / kell.
Amikor a fájlok és mappák megtartása mellett döntesz, akkor a telepítő a régi vackokat behányja egy Windows.old mappába, és a sime Windows mappába meg telepíti a rendszert.
A Windows.old mappában lesznek a régi rendszer alkalmazásai is, némi könyvtárszerkezettel.
Igen, ilyenkor is minden app ugrik a levesbe.Ha tiszta telepítést választasz, akkor meg naná...
Ha BSOD van, akkor valami driver is összeszarhatta a rendszert, vagy egy nem jól sikerült frissítés is bekavarhatott. Esetleg memória vagy merevlemez (SSD) hiba is okozhat ilyet, meg még ~10K másik opció is van, hogy miért omlott össze a mátrix.
Volt régen rendszer visszaállító opció a Win7ben, az néha működött, de asszem a W10ben ez elkopott / átalakult, általában nincs bekapcsolva ésvagy helyhiány miatt nem használják.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #149173 üzenetére
Long-on volt, de a max amit tud az 30sec. Viszont érdekes az astro módban elszüttyög vele, de nem lesz jó. Persze lehet a raw-al utólag játszani kell.
Végül a sima fényképezőmódban raktam fel maxra az expot és feljebb vittem az iso-t, pici utómunkával ezt sikerült kihozni:Persze most lehet átment mindenféle konvertáláson, mire ide fel tudtam tölteni
-
Sipi-
őstag
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #149176 üzenetére
Felőlem csinálja aki akarja, de csak a négy fal közt :-D Fele demagóg szélsőséges fasság ahogy eddig, de azt sem általában a napi melóba járásra erőltetném vagy megint kinek mi. Ott csak időszakosan kellene, de én nem fikázom azt sem akinek igen, meg amúgy is 3 biciGlistával vagyok egy irodában, azok is engem szoktak kérdezgetni merrefelé menjenek és hol mekkora a szintemelkedés
Most legalább a Limot is beáraztam, meglepő módon /kilométer és /éves árfekvésben sem jött ki gazdaságosra a marketingjük, de ezt már írtam. Sejtettem is előre, csak nem tudtam olyan opcióra sem ha a Limos éves futásból nagy udvariasan elengedem a harmadát
Ha ma kocsival jövök és viszek ki sört havernak külső kerületbe, akkor az 1 óra kocsifutás, kb. 40 km teljes kerülővel, meg persze üzemanyag. Tömegközzel legalább 3.5 óra, ennyi idő most a világon nincs. Persze tudom, ne intézzünk dógokat és hétvégi nyaralásra is menjek Oscárral meg busszal. Fele kivitelezhetetlen ésvagy drága, mellé még szopó is.
Legalább megnéztem ezt is, ugyanazok a távok autóval, gyalogosan és bicajjal is teljesítve vannak, megnéztem térképen merre van külső kerület és előző 5 évben már majdnem kétszer jártam a belvárosban gyalogosBKVval és autóval is
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #149177 üzenetére
Ez így jó, nullának kellene lennie mert múltkor még az volt a hír, hogy leszorították az inflációt vagy mi :-D Ezeken már nem igazodok ki, Kopasznak meg a másik majomnak elraktam 1-1 extrám posztját, néha írok alá, de értelme nincs, pedig sokkal megfoghatóbb lenne, mint ez a számokkal művészkedés, hogy a gonosz prüsszeli hatalmak nem engedik, hogy 500 forint legyen az Euró, de majd mi itt megmutassuk :-D
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #149174 üzenetére
Így szokott ez kezdődni, aztán kisebb cső, tubus, nézegeted weben a mechanikákat, infra szűrő, spéci kamera majd azon kapod magad, hogy asszony időpontjait a fodrásznál is holdkeltéhez igazíttatod és egyre nagyobb kiskocsikon húzod a nagy akkut ki a pusztába, hátadon a pakkal
-
Jahno
veterán
Na, vidék kontra falu. Tesóm jön Pestre a gyereknek lakást nézni, megdumáltuk, hogy iszunk valamit. Mondta, hogy még egy sört sem, de limonádé jöhet valahova üljünk be dumálni. 14:22kor hívott, hogy indulnak van még 1-2 dolga, nem kapkodunk "majd délután" összefutunk. 14:45kor hívott, hogy faszkivan ennyi hülyétől, mondjam merre vagyok és igyunk valamit, a lakást meg majd megnézi Gtérképen :-D
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #149183 üzenetére
Néha megtehetik, oda rendszeresen van, de ahogy nézem több kisbuszos is épít ilyen irányokra. Viszont a vonatra van egy söröm, hogy ma a szokásos Mátészalka személlyel is baj van még minimum egyik debreceni ICvel Bp-szombathely felől. Majd este ránézek a mávinfóra. És Oszkár ugye útközben is kirak meg itt-ott ha falura kell tovább menni akkor az agyhalál tud lenni.
-
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #149180 üzenetére
Nem nem
Bár már eszembe jutott, hogy nem az ablakból vagy erkélyről kiállva fotózok, hanem kisétálok a szemközti mezőre az állvánnyal, de végül elmaradt.
Mondjuk amikor a teljesen sötét égbolt felé irányítom a telefont és képes az astro mód azt mondani, hogy túl világos, akkor azért pofánbasznám. -
Vodike
tag
Durva volt az idei halloween, 63 fogado es 300 gyujto regisztralt itt a varosreszunkben. Atom jo installaciok voltak es cuki kicsik es persze nagyok
exTiga
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #149183 üzenetére
Én annó amikor az Oszkárt lestem, akkor a Margitai gátőrházhoz kellett volna mennem, az sokszor teljesíthető volt Debrecen felé. Legfeljebb vissza nem vagy nem abban az időben, mikor nekem jó lenne, de ennyire még rugalmas lehetek ha szeretnék.
Ezt írtam is, mikor azzal érveltem, hogy vannak adott időpontban rugalmas helyszínek ahova el kellene jutnom vagy adott helyek ami rugalmas időpontban léteznek. Ennyi előnyt adok, de nekem nyilván semmi sem jó
Mávinfóra benéztem, helyzet változatlan. Néha nem is az, hogy 1-2 óra késéssel jussunk el Debrecenbe, hanem mellé szomszéd faluba. Mit is emlegettem? Menetrendszerű kisfröccs, szerelem és Mátészalka?
Ez nem közvetlen Debrecen, de azért a Nyíregy fele biztos sokat borított Keleti felé:
Tegnapra hirtelen nincs borulat október 30ra Szamos, Kraszna összekapott 1 órákat és kavarást, szóval nem meglepő ha valaki biztosabbra menne akár 800 forinttal drágábban Oszkárral, ha közelebb száll be, kb. akkor indul mikor kellene, oda is ér, vagy valahol fél kerülővel sarkon kiadja míg Debrecenbe kb. 3 óra alatt odaér vele (ha nincs több utas és kerülő akkor inkább 2.5) vasúttal alsó hangon nettó 3.5, de inkább 5 óra lesz belőle. Mikepércs (Debrecen vasútállomástól kb. 10 kilométer) környékét ismerem az Alsónémediből 7-8-X óra vasút, Oszkárral 3 óra alatti futam. Van még kérdésünk?
Van hát, ha valami Lisztferihegy-Debrecen az kb. 5x szorzó, mint egy Bp-Debrecen Barcára eljutsz szinte garantált 3 órán belül, míg más opcióval 4-10 óra, több átszállással.
Nézhetjük bármerről. Gántra, Soltra meg csomó más helyre továbbra is esélytelen eljutni, de javaslatok jöhetnek.
Jövő hétre van egy kastélylátogatós időpontom és Dabason dolgom, addig tán előkerül az autó mert ehhez nem nagyon lesz kedvem főleg mert este FOS koncert, ami nem mindennapos és nem kellene lekésni.
-
Jahno
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #149190 üzenetére
1-2 kisvárosban atom jól nyomják, de még külsőbb kerületekben is. Farsang helyett meg átvette a beöltöző bulik szerepét.
-
veterán
piszkos fred animáció - a sztori minőségéből semmi nem derül ki, de látvány igen jó.
hanyas vagy, te disznó?
-
npera
őstag
Linux Mint live boot alól lementettem a fontosabb fájlokat a C:-ről, bár a dokumentumok úgyis fenn vannak OneDrive alatt. Utána asszony laptopján csináltam USB-boot Win 10-es installt, majd hajrá. Megtaláltam az alaplap dobozában az install CD-t, rajta volt a serial is, jéééééé....
Most már van brózer, QNAP util, Office és jönnek le a frissítések. Ha megint megdájol, akkor már röhögve tudom újrahúzni...
-
Jahno
veterán
Holnap fotós csavargás Csepelen, aztán mivel idehaza szekrényt kell rendeznem most sorban elfogyasztom a felgyűlt mindenféle "valamire jó lesz" filmeket, gépekből kicsavarom ami benne maradt, meg 1-2 vackot kipróbálok, hogy mi az ami működik, marad, vagy megy a háztól.
Évek óta nézegetem dísznek ezt a cuccot, ami úgy néz ki hibátlanul működik. Szerencsére van wikipédia, megfejtem, holnap meghajtom. 1937ben gyártották, hamisítatlan olasz cucc:
Budapesti kerület kerülőnk utolsó előtti állomása, már csak Pesterzsébet van hátra.
-
npera
őstag
Nagyon szép 911 Sport Classic manuális váltóval. Az ülés az egyik kedvencem, a kockás textil középen, oldalt meg a karamellás bőr.... Aaaaa.....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest