Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz -szabi- #149049 üzenetére
A "jó" képeket meg kell nézni miképpen álltak össze, mert mindenki csal. Kompozit, sok PS. Amivel itt a reptéren félrementünk azt sem írják le, hogy van, mit kellene csinálni, legtöbb ilyet nem is tanítják, nem tudják tanítani, aztán van amit átadni is nehéz.
Nyomni kell oszt jóvanaz :-D Lásd ez a belelátszik-e a kerítés vagy kell-e létra a repcsifotózáshoz. Max. Olys csoportban lehülyéz a szekta, páran írjuk mennyire félre tud menni és miket állogattunk, akkor max közli, hogy Ő nagy esküvői fotós (amúgy nem) meg szrítfotós (az inkább) és márkanyagkövet. Ja, madarat meg nem látott életében, oszt ha másik vázzal könnyen meg tudom csinálni, ezekről meg nem csak én írom a hibákat, akkor kinek nem lesz igaza? Baromi nehéz ám ez és nagyon végig kell szopni akkor is, ha csúcs készülék ennyire megy félre a világba egyszerű visznyok esetén:
-
Jahno
veterán
válasz npera #149048 üzenetére
Nekem itt az új csaptelep, holnap lehet nekirontok a cserének. Most éppen anyázok, szobában már 50 féle dobozba próbáltam belepasszintani a grill rácsot, meg hatszor átpakoltam mindent, de nem adta ki.
Most egy zöldséges láda, egy lapos monitoros doboz és meg vagyok, de egy rács a nyelek miatt kilóg, azt lehet csak bezacskózom vagy 2 nagyobb kartonlap közé teszem és el lesz valami szekrény mögött. Csak a "valami szekrény mögött" már 5ezer hasonló kezelhetetlen méretű és formájú cucc lapít.
Holnapi projekt ez is, meg néhány Atari tesztelése.
Előző csaptelep érdekes volt, mert jó 10 centi mélyen volt a flexi cső bekötése, amit bele kellene csavarni és ne már, hogy a flexi csövet tekerjem spirálra :-O Azzal beforgattam, majd nagyon hosszú fogóval próbáltam rajta húzni. Egyelőre nem ereszt, csak előző csapnál is ilyen baj akadt, szépen konyhaszekrény aljába folyt a víz, lehet fél évig észre sem veszed.
Aztán lehet rosszul csomagolták, mert azóta láttam, hogy van olyan cső aminek a vége merev és fentebb is van egy anya, amire rá lehet fogni:
Nálam itt bal oldalán a menetes rész és gumi tömítés felett közvetlen flexire csatlakozott és vakarhattam a fejem. -
npera
őstag
válasz Jahno #149052 üzenetére
Vizes dolgoktól alapvetően fosok, de most nekidurálom magam. A fürdőszobában elvileg (!) nagy bajt nem lehet csinálni, mert ugye van lefolyó. Konyhában szivárgó cső már nem olyan mókás....
Ha nagyon nekiduráltam magam, akkor a konyhai csaptelepet is le tudom cserélni, mert jó lenne késleltetett zárásút rakni. Amikor asszony és a gyerekek 0,3 nanoszekundum alatt zárják a csapot, akkor picit rángatózik a szemem sajnos....
-
zetor2000
őstag
válasz npera #149048 üzenetére
Itt felénk a házban a múlt hét végén csőtörés volt,de csak egy kicsi. A lakásom felszálló strangja tört el. Mindenhol máshol volt víz, persze alattam-fölöttem meg nem. Reggel még fürödtem, de ~9-10 óra felé már nem volt melegvíz, csak hideg. Ez volt szombaton. Nna, estére visszanyitották a vizet, hogy azért fürdeni lehessen. Van 1-2 kiZSgyerekes család fölöttem, meg talán a fsz-ten is.
Vasárnap semmi.
Hétfő reggel volt valami hidegvíz, gyors mosakodásra elég volt, gondoltam, du. lesz minden IS. Nna, nem. Semmi nem volt. A gondnok írt egy üzit, hogy a lakótelepen is eltört egy cső, a vízművek tolja a szopórollert, este 10:30 körül kezdték el feltörni a betont a megfelelő helyen... 2-3 helyen. A ház melletti füves részen meg csak ástak... úgy 150 cm mélyen, egy 1x1 méteres gödröt.
Keddre kábé helyreállt a rend, lett víz. Persze az a barnás, koszos. A kézmosóból csak pisilt, a konyhai rendben volt, a WCben a tartály meg csak csurgott. A kádtöltő / zuhanyzó csap is rendesen működött. Na, jeleztem, hogy baj van. Az egyik szomszéd ír, hogy a csapszűrőket pucoljam ki, a WC betöltőt is tisztítsam meg, akkor jó lesz minden megint.
A kézmosó olyan eldugult volt, hogy alig tudtam kipucolni. 10-15 év dzsuvája elkezdett kijönni
A WC betöltőnél elzártam a vizet, meg leengedtem a tartályból, és kiszedtem a betöltő szelepet. Azt is elkezdtem kimosni, azt látom, hogy a kádban van valami "izé". Na, a betöltőszelep gumiharangja. Elmostam azt is, azt szerelem vissza. Látom, hogy nem mindegy, hogyan, mert van egy kis pucuka, aminek van ellendarabja a szerelvényen, közé menne a gumiharang. Összerakom, de nem megy a helyére. Lelazítom, igazítok rajta, összerakom, megnyitom a vizet, telik a tartály, már majdnem tele... hoppá! nem zár el... szedem szét, hol a gumiharang? Sehol! valahogy eltűnt... Szóval vettem egy új WC tartályt. Kapható csak a kis gumiharang (4000Ft), de a szerelvény már így is volt cserélve, és nem az igazi. A lefolyóra menő harang rész is jó régi, alig akart mozogni. Van felújítókészlet, 23990ért, a komplett tartály meg 19900 volt. Szóval vettem egy új, komplett tartályt, és ~20-30 perc alatt kicseréltem.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
Megnéztem a nagykörút átalakítása felmérést, aztán be is csuktam:
Mi tenné számodra vonzóbbá a Nagykörutat?
Minőségi bevásárlási, vendéglátási és szórakozási lehetőségek
Több és sokszínűbb kulturális program
Turisztikai lehetőségek
Rendezett gyaloglási körülmények
Az épületek egységes homlokzata
Biztonságérzet növeléseMi köze ennek a BKK és városnak? Főleg majd az összes homlokzatot átalakítják? A cél asszem az lett, hogy BIZTONSÁG, leegtöbb kérdés erre van kiélezve, míg nem tudom pontosan, hogy a "Turisztikai lehetőség" mi a fenét is takar, vagy mi változna, mi lenne más.
"Mennyire értesz egyet azzal, hogy a Nagykörút fejlesztése során a legvédtelenebb embereket (gyalog, kerékpárral közlekedők, különösen gyerekek, idős vagy fogyatékkal élő emberek.) igényeit előnyben kell részesíteni?"
Idős vagy fogyatékkal élőt miképpen lehet ennyire egy kategóriába vonni és mi lenne a megvalósítás?
"Elégedett vagy a Nagykörúton található szolgáltatásokkal? (pl: vendéglátás, szórakozás, üzletek)"
Ha erre azt mondom, hogy IGEN/NEM, akkor mi fog változni? Lesznek jóféle helyek, fővárosi garantált áron nem pancsolt fröccsel és occsó sörrel?
Esetleg tapasztaltam-e közlekedésben konfliktust. Na, villamoson többnyire, azzal akkor kezdenek valamit?
Főleg ha az elején felvázolják, hogy mi a terv.
-
npera
őstag
Ó, ez de jó! Demon core játék gyerekeknek :wub:
-
Jahno
veterán
Teszteltem, nem is energiaitalos ízű hanem fogkrém, szóval teljesen jó így is:
-
-szabi-
addikt
válasz Jahno #149050 üzenetére
Tegnap 134 repülős képet lőttem abból végül 2-3 ami elmegy.
Mivel a pálya végén álltunk (többen is voltak komoly géppel, meg persze volt aki mobillal) a gép felettem húzott el.
A fókusz a repülő hátulján ragadt és hiába volt f5.6 az orra nem éles. Ehhez hozzájön, hogy az ég volt a háttér, szóval a repülő hasa jó sötét lett.
Nah de mindegy is mert kiderült A6700 nem tud videózás közben fotózni. Erre még az én gépem is képes némi korláttal és Z30 is tudja.
Paff neki, elvette a kedvem.Nemrég értem körbe, mai táv 25km.
Lett egy kis kóválygás, előtte összeraktam az útvonalat és majd megy úgyis fejből ügyes vagyok. Nos nem vagyok.
Többé kevésbé tartottam az utat de volt alkalom mikor fogalmam sem volt merre kellene tartani.
Aztán előbb utóbb kijutok olyan helyre amit már megismerek.
Elég kellemetlen ha többször is irányt váltok mert úgy jönnek a mezőgazdasági kis utak akkor teljesen elvesztem a tájékozódásom.Nálam volt a gép de nem ma nem fotóztam.
Egy helyen volt csoportosulás valami Halloween összejövetel, többen beöltözve.
Ott szívesen lőttem volna pár képet de embereket fotózni mindig zsákbamacska, nem tudni ki, hogy reagál.
Meg ugye nem volt nálam a Michael Myers kosztüm sem.Most gyorsan dehidratálok egy nagy fröccsel. Egészségetekre.
-
Jahno
veterán
válasz -szabi- #149060 üzenetére
134-ből kettő már teljesen jó. 100+ képpel néha a reptérig jutok el, de már visszafogom magam, hogy minden vackot ne kattintsak le amiről tudom, hogy úgyis mindegy. Éppen ma törölgettem az útközbeni képeket.
" Ehhez hozzájön, hogy az ég volt a háttér, szóval a repülő hasa jó sötét lett."
Korrekció, én ott erősen csúcsra mérek és még tekerek is rá, ha úgy adja ki. 2. majd jó lesz, 5. gépnél úgyis változik a környezet és lehet újra játszani. Ebben is jobb az APSC, bár az A7-IIInál mintha azt venném észre, hogy jobban bírja a túlexponálás,t mint a többi, de lehet csak behaluzom. Egyéb esteben meg spotterguide, szépen leírja melyik irány milyen napálláskor jó, de én sem minidg bonyolítom, ha ráérek és kiadja akkor ki kell menni, ha nem ilyen irány van, akkor majd lesz más, vagy 27. radaros képem a semmiről
Kis korrekcióból már lehet utólag bindzsizni és mehet a vita, hogy minek utómunka, az kell, amit láttunk és a gép látta. No de amit mi látunk, az nem mindig van párhuzamban:
Szóval árnyék meghúz, hátha kiadja különösebb zaj nélkül. Reptér körbesétálása nekünk is terv, de szerintem csak az marad, mert többiek nem tudják mire vállalkoznak, vagy ha két helyen megállunk fotózni akkor az 1 hetes fesztivál lesz így nem teljesen értem mi a terv. Azt nem nézem ki belőlük, hogy 25 km-t gyalogolnak, főleg nem az én tempómban. Azt már teszteltem, hogy 20ig eljutok egész értelmes átlaggal, onnan már sok nem lehet hátra.
Pályavégnél érdemes átmenni a csatornán, vagy itt nem véletlenül van kitaposva, van 1-2 domb ami pont annyi fél méterrel magasabb, hogy jobb a rálátás a pályavégre. Ha ismered, akkor bocs: [link]
Közelben van még két ilyen alattomos, ahonnan rálátni, nyáron meg majd jöhet a naplemente üldözése. Idén már erdő/kerítés van az utunkban, azt a szezont lezártuk.
-
npera
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #149062 üzenetére
Ja, ez egy ötlet, ami megfordult bennem tegnap este. Kipróbálom ezt előbb.
-
Sipi-
őstag
Ez a presta szelep?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz -NoVa- #149069 üzenetére
Ilyet árulnak még 2024-ben?
Tavaly december legvégén vettem a biciklit, ilyen szelepes belső volt benne. Nyáron cseréltettem külsőt keskenyebbre és akkor raktak bele új belsőt a keskenyebb gumihoz. De az is ilyen szelepes. Van álló pumpám ami tud autószelepet fújni és ezt is (rajta van ugyanazon a fejen vékonyabb lyuk),https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-igu-
addikt
válasz Sipi- #149073 üzenetére
Dunlop-hoz ugyanolyan fej kell, mint a Presta-hoz. Ha ragaszkodsz ehhez a belsohoz, akkor eleg egy adapter, par szaz forintra tippelnem (legalabbis aliexpress-en ezek ilyen 1-2 dolcsi korul mennek).
Pesten hasonlot hordtam magam is a nyeregtaskaban, mert a potbelsot konnyebb feltolni benzinkuton defekt utan, mint a presta minipumpaval
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
őstag
válasz -igu- #149072 üzenetére
Lovat is! Mielőtt elkattintja a gépet az ember el kell ereszteni egy felfújt lufit, ami körberepül spirálban, valamint egy olyan konfettilövő csövet is el kell sütni. Akkor a ló "arcán" csodálkozó kifejezés uralkodik el, amit aztán a vaku nagyon szépen ki tud emelni. Beltérben az istállóban külön móka.
Ha a ló ideges lenne ettől, akkor az ember ráteszi a tenyerét a "homlokára" és mély hangon mondja neki, hogy "nyugodjál le, mert attól lenyugszol". A lovak 97%-a lenyugszik ettől...
-
Sipi-
őstag
válasz npera #149080 üzenetére
Állópumpámon van mindkét fajta, de belegondoltam, hogy nem sok értelme van vinni a defektjavító készletet magammal pumpa nélkül. Abban hinni elég optimista, hogy pont egy bringajavító állomás mellett kapok defektet.
Az állópumpát meg nehéz a hátamra rögzíteni kényelmesenhttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
WiZARD
addikt
válasz -NoVa- #149064 üzenetére
Ha épp nem raw-val akarsz küzdeni, akkor gcam megfelelő verziót is érdemes kipróbálni.
S23U-t 12mpixellel használva tud meglepetéseket okozni a gyári apphoz képest.Fold4 egész használható volt 108mpixel módban bizonyos körülmények között. (és onnan átméretezve)
S23U 200 mpixellel elég béna, de az 50 mpixel mód az nagyon sok részletet tartalmaz, az nagyon jónak tűnik.heic meg még android rendszeren belül is szar. Egyrészt tök jó hogy jól tömöríti és kis helyet foglalnak, de olyan mintha az appok nem teljes felbontásban nyitnák meg utána a képet és csak valami nagyon szarul leskálázott (recés élek) képpel dolgoznának. (instagram, snapseed)
Úgyhogy vagy heic-be fotózok, és utána valami külön felületen jpeg-be konvertálom felhasználás előtt. Vagy lehet jpegbe fotózni eleve...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
eattila
őstag
-
npera
őstag
válasz Sipi- #149083 üzenetére
Ah!
Melóba járós hátizsákban van punepa is, egy helyi vasedényes pici. Azon van mind a kétféle "lyuk", lehet vele autót is punepálni vagy autós szelepes bringát vagy versenygépet is. Egyszer használtam úgy, hogy a hátsó kerékben a tömlő konkrétan végigszakadt egy kábé 10-centis szakaszon. Azon nem volt mit tapasztani. Ott akkor hazafelé menet kicseréltem a tömlőt, felfújtam, aztán haza. És még így is elértem a gyerekek edzését asszem. Hamar ment a csere
Aztán egyszer dupla defektet kaptam, két helyen fújt a kerékből a levegő. Valami éles üvegszilánkba mentem bele. Egy áldott lélek ledobott egy palackot a bringaúton. Ott már csak 2 km volt hátra hazáig, így néha punepáltam rajta és akkor nem a felnin gurultam.
Lehet kapni adaptert is, de azt csak elveszíti az ember...
-
npera
őstag
-
npera
őstag
válasz eattila #149089 üzenetére
Érzéssel kezelve a magasnyomásút szerintem nagy bajt nem lehet csinálni. Én a Nishikit szétszedtem elég alaposan többször is. A tengelyt széthúztam, kipiszkáltam a golyókat, kitakarítottam az "árkot", bezsíroztam és újra összeraktam. Ugyanúgy a váltót is szédszedtem, a jockey kerekeket is, beszíroztam. A pedált is szétkaptam, azt is újrazsíroztam. Ahogy néztem a magasnyomású nem ment be a csapágyakba, de ugye nem is közelről nyektettem a csapágyakat vele.
Érzéssel és megfelelő szögből "permetezve" szerintem abszolút nem drámai. Persze merőlegesen be a csapágyba nem jó ómen. Akkor lesz a zsírból emulzió, ami nem ken, hanem csak rozsdálja a csapágyakat. Akkor be fog állni minden.
-
Jahno
veterán
Tegnap semmi Limo nem volt a kerületben (most jelent pillanatban is a legközelebbi kb. 1 óra tömegközzel :-O) így lefelé a liftben foglaltam egyet, ami gazdaságosnak nézett ki, éppen csak odaértem és elvileg lehet hosszabbítani a foglaláson, vagy én bénáztam el vagy passz, de kocsi eltűnt a térképről, pedig már itt kerestem a fák alatt a susnyásban. Össze is ütköztem egy gyerekkel, az is bámulja a telefonját, na mondom a 188as Limot keresed? Azt. Az itt van, elbújt (ha nem szabályosan megyek át a zebrán meg zöldre várva akkor marad 2+ percem is, az élet kemény):
Nem teljesen derült ki miért buktam a foglalást, azt mondja Ő már "régebben" befoglalta, de itt van egy másik nem messze. Tudom, már néztem, közben meg is nyomtam, időben sem árt haladnom leloholtam azt a kb. 1.5 kilométert és azon agyaltam, hogy most 6 kilométert megint azért autózok és kb. 12 percet, hogy odahaza elkezdjem amit kell. Éppen sikerült az 1 órás limiten belül maradnom, nem sokon múlt, kb. 1 lámpaváltás:
61. percnél már +2ezer kerül a számlálóba, inkább elsöröztem :-D Ha belecsúszok, akkor TAXI olcsóbb, meg persze nincs ez az oda-vissza logisztika.
Azt nem is számolva, hogy ha este 10 körül kell odaérnem a helyszínre, akkor 21:30 felé vagy utána lazásan elindulok és még lehet úgy is időben vagyok, így most este 8kor elmentem autóért, hogy ne legyen fennakadás, mert ki tudja mit visznek el és honnan, ettől meg persze már este 10 előtt odaértem, kb. akkor mikor indulni kellene. Ezzel senki nem akarjon órára rendesen tervezni, nem adja ki, de izgalmas kalandjáték utolsó 1+1 órában nézegetni a térképet, hátha valaki jön hazafelé és lesz közel autó, majd megtenni a téteket, hogy megjelenik-e egy autó a környéken vagy eltűnik-e a közelebbi, amire esély van.
Hazafelé haver hozott, most kb. 7-8 darab órát átállítok és jó lesz a vasárnap.
-
eattila
őstag
Es, mivel van garazs, eletbe lepett a permission +1 bringara. Most vadaszok valmi nem draga outit. Trek alpha, meg hasonlok. De mar normalisabb fekvaltokarral.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-
blueboi69
senior tag
Most fedeztem fel, hogy a telefonon van astro mód, expert raw app-al.... kiálltam az erkélyre csillagokat fotózni, ez egész jó!
Persze a dji osmo-t állványra rakva, mert nem tudom máshogy a telefont az állványhoz rögzíteni. -
-igu-
addikt
#no comment
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest