Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
-
npera
őstag
válasz Jahno #133400 üzenetére
Ja, kábé fejben dől el, hogy mit kezdesz az eszközzel. Mert ha van pénz, akkor minden IS lehetséges. Én tutira nem a városban dübörgetném, de ahogy nézem páran meg igen
Most nyár van és nyitott ablaknál alszunk és simán hallani, amikor éjszaka vonyíttatják a repedtfazék kipufogót távol, de simán hallani. Belvárosban még durvább, ott a falak között pattog a hang, iszonyatos lehet.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz npera #133396 üzenetére
szerinted ezek a hofokok mennyire normalisak...?
haaatnemtom... de a PGT-ben 105 fole meg nyaron sem ment 280-300loeros autoknal egy 19 soros aftermarket olajhutovel a 10W-60-s olajjal
a gyarival belenyalt a 125-be is, de mi mar ott nem eroltettuk tovabb
es ott sokkal kisebb hely van barmire
az olajhuto nalunk igy is az intercooler mogott volt a váltó elott, mert mashova nem fer el
vizhutobol is a 1.7TD Punto-é volt benne, ami gyarilag 70lo
100 fole a viz sem ment azzaltöbb drón kell ;P
-
eattila
őstag
válasz Jahno #133401 üzenetére
Nekem a kapuzarashoz eleg annyi, hogy egyre tobbet tudok tekerni. Es ha kemenyen hajtom akkor is elvezem.
A motor turaztatasnak varosban nincs sport erteke. Viszont egy .50-est at tudnek este kuldeni a blokkjukon lelkifurka nelkul.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #133365 üzenetére
Eljöttem ismihez a hétvégére. Szembe szomszéd ad bort, mert van pincéje meg szőlője, jó házi. Mondja, este kilenckor LGT koncert, kinn a réten.
Az pont jó, addig bőven kész bográcsban a paprikás izé, kilenctől koncert… este 8 felé kis jég, utána olyan eső, hogy az ereszen átkelt a víz, és csapongott jobbra-balra. Nem mentünk koncertre. Ez colt pénteken.
Szombaton szalonnasütés, ugyanott Wellhello, 8 kor eső. Ittunk inkább.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz hobizoli #133405 üzenetére
Ha erre van méretezve az egész olajkör, akkor erős terhelésen nem feltétlenül gond. De akkor az olaj kémiája, az egész olajkör, a kalibráció és a csereperiódus is ezzel kell összhangban legyen.
Ha nem erre van méretezve és valami utólagos tuning miatt megy ilyen magasra, akkor lehet belőle gond. Feltéve, hogy a tuning nem veszi figyelembe az olaj degradációját.
A magasabb hőfokon nem azonnal pusztul meg az olaj, hanem degradálódik és hamarabb veszít az alacsonyabb hőfokon elérhető tulajdonságaiból. Gyakorlatilag a hőmérséklet görbe alatti integrál (hőfok időn keresztül) és egyes kiugró csúcsok függvénye az öregedés a hagyományos időtartamon túl persze.
-
npera
őstag
-
Grillo
őstag
válasz zetor2000 #133409 üzenetére
Az szimpatikus, bár nem tudom, hogy a látszatbólmeghagyjuka szar/régitechnikaimegoldásokat vonatra ők is felültek-e? Gondolom igen. Volt a Harley-k között elszórtan most is.
Meg olyan nagy merítés nincs, legalábbis régi márkék között. A Buell is 40 éves csak, BossHoss meg egy külön polc.[ Szerkesztve ]
-
npera
őstag
Volt már? No Place to Place, avagy a kínai megosztott kerékpáros szolgáltatások körüli korrupció eredménye.
-
npera
őstag
No Place to Place II, az elektromos autók körüli koncessziók korrupt kezelése és az eladási statisztikák meghamisítása. BEV-ek rohadnak a mezőkön, mert el lettek adva papíron, de igazából senkinek nem kellenek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz npera #133411 üzenetére
150 fokig mutatja az olajhofokot es ahogy megjelenik a harom vonalka (=151 fok) be is jon a csekkendzsinn... 2/3-d kort tettek meg addig kb, de mar a kor kb 1/3-atol is 130 fok felett van
elkepzelni nem tudom, hogy ez direkt erre lenne meretzeve, mert a hutovize is 120 fokos ekkor, es akkor elegge butitani kell az elogyujtast, hogy ne kopogjon be
akkor meg csokken a jedi
------
a gyari Nring-s korrekordos videon meg 1.5bar helyett 1.8bar a tolonyomas is (= +30-40lo), es nem is megy fel az olaj meg a hutoviz hofoka ennyire, azaz nem kell butitana sem az ECU-nak, meg 5.bol 7000-nel elvaltva 6.-ba nem 5700rpm-re esik vissza, hanem 6100-ra a forimero = preparalt auto, nem szeria
ezekkel az okositasokkal meg a legujabbabb Michelin gumikkal tudtak 0.5sec-l megharapni a Megane RS Trophy 2019-s idejettöbb drón kell ;P
-
-igu-
addikt
válasz Grillo #133423 üzenetére
Vagy mint azok a heverok, akiknek van 1(+) gyereke, és fontosabb nekik, hogy az év 365 napjában otthon legyenek az esti fürdetéskor, miközben a haverjuk másfél évente 1 alkalommal tud hazalátogatni, és szívesen összefutna velük.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #133423 üzenetére
Néha lehet szervezni, meg ilyesmi, de többség szerintem erősem túllihegi. Haver 2 kölökkel beosztja, jön fotós csavarogni amkikor tud, meg motoros találkozóra amikor tud, meg asszonyt is elzavarja a keresztszemes klubba, hogy legyen szabad estéje, oszt ha a fürdés 17 percet késik, akkor hát késett. Másoknál meg jön a kölök és család, oszt konkrétan megáll az élet.
Én sem siettem Zetorhoz a cuccokért, mert mindig közbejön valami két éve, de ha enpera betolná az arcát egy fröccsre, akkor abból tuti kolbászfutam is lenne hirtelen. Ha csak nem akkor lépne fel idehaza a Manowar, mert akkor elcipelném oda B, C, D és ZS tervnek az is jó, ha kölköket kirakjuk a vizes játszótéren, mi meg 500 méteren belül keresünk makrózni- vagy enniinnivalót. Valami lesz, most a raktárral szopatom magam az szép történet.
Fotós csoportban is vannak ilyen arcok akik 4-5 éve nem tudnak mit csinálni, azok komolyan sem gondolják, de még gyenge hobbinak sem, oszt lehet nagy a szájuk. Aztán néha nekem is van, mikor nem adja ki, akkor morgok az orrom alatt, de hát tényleg nem lehet mindent egyszerre. Kütyüs napközit is éppen azért szervezném így, hogy délelőtt lehet jönni akár kölökkel, lehetne jönni délután, estére hazaérni fürdetésre, vagy fürdetés után még reggel 3ig csapatni, mint a régi szép időkben :-P
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #133295 üzenetére
Azon kívül, hogy fotós cuccból is kezd sok lenni, meg mindenféléből, látszik, hogy meg van az agylövése és számszerűsíthető komoly euródollárokban is a készlet, akkor vállalom, hogy pinyóban nekiláttam, megépítettem a polcokat, szórom ki a hulladékot, cuccok mennek Vaterára meg ilyesmik, de ezzel itt tartok, 2 sorban megépült a fal, ezzel most el leszek pár évig:
Nyugodtan lehet értetlenkedni
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #133431 üzenetére
Haver most felbaszta az agyát és 200al lentebb viszi a Volvo árát. Megnyugtattam, hogy bármit néz úgyis jobban vinni fogja a pénzt, bár kisebb fogyasztás még lehet szempont.
Aztán ennyit a bérlésről, eljött pár cuccért ahhoz első körben nem volt a környéken Limo, utána meg 10ezres lett a napi számla 1+ órás úttal, kb. 20 kilométerrel. Nem mérvadó. Ő is folyton matekozik, hogy mi legyen, de ugye a kényelem és a rendelkezésreállás sem árt, meg saját kocsiba betolja a kutyát és gyerek összecsokizhatja az ülést....
-
Sipi-
őstag
Napi jótanács: ha olyan túrára mész ami szurdokon keresztül vezet át és a szurdokban folyik patak, akkor számíts arra esős időjárást követően, hogy a pataknak nem lesz partja, hanem a patakban, patakba bedobált fagerendákon kell majd időnként haladnod.
Mi nem számítottunk rá
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #133433 üzenetére
Mit mondjak, valamikor 198x-ben átvittünk rajta lábszárig érő vízben egy kibicskalott bokájú leányzót, aztán egy darabig a patakban hosszában haladni hatékonyabb és értelmesebb volt, mint mellette. Keresztben ez tök általános szokott lenni és akkor még nem olvastam haladó vadkempinges túrázós csoportot, csak ilyen mikor az átlag tursitaút a Bakony közepén elveszik a vízben :-D
-
Jahno
veterán
No, ide pont nem sikerült eljutni, bár fizikailag közel voltam, lelkiekben meg vasakkal támogatja az ember: [link]
Egyre több hasonló van, mindegyik kicsit más, kicsit el is aprózódunk meg sajna ugyanazt szeertnénk (vagy hasonlót) de vannak hatalmi arcoskodások és terület foglalások.
Ez azért profi mulatság és beteg egy kivitelezés volt az biztos.
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #133436 üzenetére
Ezt valahogy sosem tudtam feldolgozni, hogy ilyen van, de nem vagyunk egyformák.
Ha a "főnök" akar valamit, akkor az ~0 idő alatt teljesül, de ha a pasas akar valamit, mondjuk kicsit kimenni egyedül (vagy épp mehetne asszony is) akkor ott meg napokig kell vakarózni, hogy hogyan legyen akkor. És nem lehet meginni egy-két bambinál többet, mert lyallymilesz.Én nem vagyok ilyen. Menni kell, akkor megyek.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz hobizoli #133416 üzenetére
Nem néztem végig az egészet, csak az elejét. Ha 150 fölé megy, akkor az már durva.
Úgy érted, hogy finoman megtuningolták a "gyári" autót, hogy a körrekord meglegyen? Az szép.
Most nyomott a Porsche is valami "riposzt" körrekordot, hogy a Teslának odavágjanak. PIcit fingszeletelés az egész, mert az átlag júzernek kábé tökmindegy. Egyrészt sosem mennének a kocsival pályán és a profi sofőr tudásának kábé a tizedét sem mutatják fel.
-
eattila
őstag
válasz Jahno #133425 üzenetére
Nekem is van olyan haverom, aki mióta van valakije, meg gyereke más irányból is, azóta sehova nem jön. Se bringázni, se sehova, mert nem ér rá, nincs ideje stb.... Ami szerintem bullshit. Nekem is van magamra időm.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
A. Crowley
tag
Nekem meg kéne valami négykerekűt béreljek, amibe befér 3 langaléta ember, értelmezhető csomagtérrel (2 kicsi meg 1 nagy bőrönd), júli 20-24-re. Ötletelés, hogy emberi áron legyen?
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #133441 üzenetére
High needs child témában ezek szerint te sem vagy érintett. Én ilyenkor általában nem megyek bele a vitákba, "úgysem érti". Nekem jutott kettő, így 2012 óta nagyjából ha néhány száz km-t bringáztam összesen, a fülesépítésen túl nincs hobbim, nincs időm igazán játszani, filmet vagy sorozatot nézni, még aTrónok harcát sem kezdtem el, és a házat vendégfogadásra alkalmas állapotba kitakarítani is lélekölő harc, ami nagyon ritkán jut el a győzelemig. Szóval ok, hogy eleve nem vagyok túl szociális fajta, kevés barátom van, azok is szétszéledve a világban szana, és mostanában max Jahnoval találkoztam utoljára, talán tavaly futólag, mert vitt valamit. Lassan kifut ez az időszak, amikor tiniként már ők is igényelnek privát időt és teret, szóval nem olyan sok az a másfél évtized egy ember életében, amit ez elvisz.
Szóval nem feltétlenül jelenti azt, ha valakit felszippant a családi lét, hogy nem akar szociális életet. Persze ki nem zárja, de szerteágazóbb ez annál.
-
eattila
őstag
válasz -NoVa- #133444 üzenetére
Ha teszem fel olyan lenne a viszonyunk, hogy korábban jártunk együtt nyaralni, bulizni, hetente 2-4 alkalommal eljártunk futni/bringázni, aztán csettintésre ez elmúlna olyan módon, hogy nincs 2-4 havonta fél órája SE egy dumálásra pl... Az nem akar. (v. nem engedi a főnök) Nincs neki high needs child.
Szóval ez a szitu. Ez nem a Te szitud. Mert gondolom, ha akarnád, Te is meg tudnál oldani 2-3-4 havonta 30-45 percet valahogy. (gyerekkel együtt is játszótér, bármi)A játszótér csak egy változó. Lehet akár sakk klub, hímző klub, galamb kiállítás....
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #133446 üzenetére
Egyfelől ja, sokféle sztori van, széles a skála. Másfelől a ha akarnánk... Asszony nem tudott idén még eljutni edzőterembe, vagy futni a szomszéd utcában lévő futópályára idén, mert annyira nem jutott idő, pedig mozgásfüggő. Nem 2-3-4 havonta, bármikor. Régebben lementünk a gyerekekkel, futkároztak körbe ők is, de most nem futhat a fiam a fejsérülése miatt, a lányom meg eddig nem sportolhatott a kórház óta, mostanában kezdhetne, aztán ezt a felgyűlő stresszt máshol kell levezetni. Ja, anyámtól 4 évvel ezelőtti születésnapomon azt kaptam, hogy elmehetünk egy hétvégére Prágába, vigyáz a gyerekekre, ha épp mindenki jól lesz egyszerre. Prágában még nem voltam, de múlt szerdán volt a temetése, úgyhogy az utóbbi 11 év alatt nem jött össze egy napnyi gyerekektől mentes kikapcsolódás. Ok, évente 1-2 alkalom akad, amikor hasonló korú gyerekekkel rendelkező ismerősökkel közös állatkert, játszótér összejön, de ez a "ha akar" ez olyanok szájából szokott elhangzani, ahol akad 2-4 aktív, és segítőkész nagyszülő is a háttércsapatban, és láthatatlanul beleolvad a mindennapi rutinba a segítésgük.
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #133449 üzenetére
Egyetértek. Mi azért szoktunk barátokkal (másik gyerekes családok) néha bandázni, találkozni. De jellemzően az esti vacsora-fürdés-altatási procedúra, ami tart 7-9ig, az annyira leszív, hogy utána nekem nem sok energiám van már bármit is csinálni.
Legutóbbi csapatépítő is ilyen volt, hogy kiváló opció a hajnalig ivásra, de egyrészt a bioritmusom ilyen, én leléptem 11 után valamivel aludni, aztán reggel meg 7kor már lent reggeliztem, miután lefürödtem, a szobatársamat már teljes pánikban ébresztettem negyed 10kor, hogy él-e még.
De egyébként két eleven nyűgös rosszcsonttal állandó kűzdés van fürdetés/altatás körül, azt nem azért hagyja ki az ember, mert rászól az asszony, meg igen, pont, hogy nemgyerekesként úgy is lehet nézni, hogy a többi napokon ott van, akkor minek még egy este, hanem egyrészt ez beleivódik a napi rutinba, másrészt tudja az ember, hogy mekkora szopás tud lenni egyedül.
Majd keresek erre valami hasonlatot.Nálunk havonta egyszer azért van olyan, hogy vagy nekem van céges elfoglaltság vagy valami olyan fizikai munka (kerti meló vagy ilyesmi) amikor kihagyom, de amióta gyerek van (6éve) asszony idén nyáron fog elmenni egy bnőjével balcsira 4napra.
Meg mi is csak akkor kapunk 1 este kimenőt, ha anyósom itt van, ez mondjuk évente kb 3-4 alkalom. És mások is vannak így, akiknek nincs segítségük. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest