Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
Leafet állami támogatással vettem. 3 évig volt elidegenítési tilalom.
Lízing most járt le, naivan gondoltam hogy 3 év után törölték a tilalmat és simán átíratom.
Persze.
Kérvényezni kell a törlést, akkor elkezdik csekkolni hogy az amúgy 1 éve lejárt pályázat az rendben volt-e, hiánypótlást kérnek ahonnan kedvük tartja, ülnek rajta stb.
Végül némi sürgetés hatására 17 nap alatt meg is lett az aláírt papír - múlthét csütörtökre. (persze 15 nap lenne az átírásra)Mára foglaltam időpontot átírásra, persze tegnapi nem jött meg a papír, de elküldték tegnap emailben, mondták ezzel lehet intézni.
Okmányirodában időpont mellett csak fél órát vártam, majd közölték hogy eredetiben kell a papír nekik, pdf/nyomtatás nem jó.
E-mail Humda-nak, hogy mi van a postával, küldjenek ragszámot hátha postán tudnak segíteni.
Erre hív telefonon hogy a postázós kolléga szabadságon van, majd csütörtöktől lesz és tud ragszámot küldeni. Ha sürgős az átírás akkor menjek másik okmányirodába, sok helyen elég a másolat.
Hát persze, majd még itt-ott állok sorban pár órát, hátha elég a másolatA hétvégén lejár a 30 nap is, így a KGFB-t is felmondják elvileg és lehet fedezetlenségi díjat fizetni erre az időszakra.
Bár jeleztem most biztosítónak hogy ez a helyzet, kiváncsi leszek mit mondanak rá.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Vodike
tag
válasz WiZARD #133253 üzenetére
Hehe, amugy ezek annyira sutik. Ma felhivtak 1 honap kalvaria utan, hogy most szedtek le a trelerrol a kocsit, mehetek erte. Megerkezett Bukarestbol vegre…igaz mar jott egy szallitmany mult heten, de az enyemet es meg egy kocsit kintfelejtettek
Mondom tokre jo, papirok amikkel lehet intezni a forgalmit
Ja az nincs, akkor majd jovo heten
exTiga
-
Jahno
veterán
Ma bent voltam a gyár másik egységében és volt vízgép. Működött is. Totál meglepő szürreálság.
-
npera
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #133257 üzenetére
Erre emlékszem, ez qrva jó
-
npera
őstag
Vasárnap megpályáztam egy pozíciót, amit saját szorgalomból vettem észre a listában. Erre ma jött az egyik projektvezetőtől az ajánlás, hogy pályázzak. Akkor most 4 referált applikáció van benn. Ha jól értelmezem, akkor most fut a titkosszolgálati átvilágítás a háttérben, ami eltart egy ideig. De anélkül nincs továbblépés, mert teljesen tiszta háttérrel lehetséges csak a felvétel.
-
npera
őstag
Ma lecseréltem a láncot a bejárós bringán, hogy ne egyet koptassak. Ekkor vettem észre, hogy 114-szemeset vettem, de 116-os kellett volna. Akkor most az első 3 fokozatot tutira nem fogom beváltani, mert rövid a lánc. Szerencsére annyira durva az áttétel a lassabb oldalon, hogy a 4. fokozat is bőven elég hegyet mászni. Ha jól emlékszem 5-6 körül meg is szoktam állni, annál lejjebb nem kell menni normál emelkedőkön.
Vettem valami Shimano 105-ös láncot (116-szemes és 11-sebességes) 2 db-ot. Majd lehet akkor 3 láncot rotálni. Az eredeti KMC X11-est meg elmostam petróleumban.
-
jcage
tag
Na jó, csak hogy legyen ellenpélda is: 1-én megrendeltem, 2-án beadtam lízing papírokat, hétvége, 5-én lízing jóváhagyva, deviza utalás, stb és 13-án hazahoztam, miután 20p alatt végeztem okmányirodában. Listaár -3m, mert volt készleten. Inkább befejezem.
A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
zetor2000
őstag
Még nem mertem mondani a főnökeimnek, hogy elég bzuik vagyunk, mert csak RDM ethernet kábelt használunk. Pedig lehetne Nordost Valhalla 2 is, éppen, csak a költségvetésen kéne faragni... [link]
"Ami még jobban megkülönbözteti a V2 Ethernet kábelt kihívóitól, hogy a Nordost alkalmazta benne egyedi mechanikai hangolás folyamatát. Minden egyes vezetőt kiszámolt, egyenlő hosszúságúra vágnak, ami csökkenti a belső mikrofoniát és magas frekvenciás rezonanciát. A precíz vágással olyan hosszúságot határoznak meg, amit a kábel anyaga, geometriája és felhasználása határoz meg. Így garantált minden jel egységes érkezése, ezáltal drámai mértékben lecsökkenthetők az időzítési hibák. "
Pistike fogja a krimpellőfogó CUT feliratú részét, majd a megblankolt vezetékeket egyszerre, egy határozott nyomással hirtelen méretre vágta. Ezzel "drámai mértékben lecsökkentette az időzítési hibákat" Miiiiivaaaaan?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #133271 üzenetére
Ellenség keze betette a lábát.
-
-NoVa-
addikt
válasz hobizoli #133281 üzenetére
Voltam én is ezen az állásponton, aztán most mégis akad olyan USB drótom, aminél szeparálva fut az adat és a táp külön árnyékolva, benne az egyes szálak szintén árnyékolva, és számít. A digitális audion csak addig digitális, amíg a lejátszóprogram összeállítja a fileból a dekódolt streamet, onnantól ez is digitális tartalmat vivő analóg jel, ami iszonyatosan kényes az időzítésre. Az órajelgenerátorok jóságától a csatlakozókig minden tényező. Network streamerem nincs, de hallottam már igazán jót. Amikor 2 hangfal előtted meggyőz, hogy mögötted derékmagasságban 2 méterrel hallasz valamit, vagy egy jó felvételnél a zongora nem egy pontból szól, egy irányból, hanem mérete van, és az egyes húrok helyét, távolságát is érzékeled, akkor ott vagy minden analóg, vagy ilyen apróságokkal végig van pakolva a lánc. Persze végtelenül pofátlanul áraznak, mert hifi, de általában tudják demózni egy-egy elem hatását egy rendszerben, nem tiszta bullshit. Csak 100x-os felár.
-
Sipi-
őstag
Sonnentherme még mindig nagyon jó, tesztelve. Nem olcsó, inkább drága, de élveztük nagyon. Érdemes hétköznap, még júniusban menni (július 2-ig suli van még az osztrákoknál), mert így összesen kétszer kellett sorban állnunk a csúszdáknál, pedig elég sokat mentünk.
A 2x2,5 óra vezetés azért annyira nem volt szórakoztató, de kibírható. Bár az majdnem teljesen üres, jó állapotú M85-ös után beesni a zsúfolt M1-esre nem volt annyira kellemes.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
Bicikliket kellene eltárolnom valahogy. Van egy 150 cm széles, kb. 2-2,1 méter magas fal (fából készült tároló egyik fala). Ott van most 3 db 26-os "MTB" és egy kempingbicikli egymás mellé állítva, de ez így nem tetszik, nem jó (és még egy 4. 26-os biciklit is oda kellene rakni). Az nem lényeges, hogy fél mozdulattal, könnyen előszedhetőek legyenek a biciklik, mert csak akkor rakjuk be oda, ha hosszabb ideig nem használjuk.
Két opcióra gondoltam:
1. Felrakok egy ilyet és ráakasztok 2 biciklit és alá a másik 2-3 darabot a földön, egymás mellett:
2. Vagy felrakok 4-5 ilyet a gerendára. De ennél nehézkes előre kitalálni, hogy hova rakjam, milyen messzire a másiktól, mennyivel fentebb-lejjebb, hogy a kormányok elférjenek. (ehhez kellene valami "dinamikus" megoldás)
Vagy valami egyéb ötlet?
Milyen magas egy átlagos, 26-os bicikli (most nincs itthon egy sem)? Elfér egymás felett kettő darab kb. 2-2,1 méteren (ha az első megoldás lenne a nyerő)?https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #133290 üzenetére
Előbb szokott baj lenni a felfogatással, mert mindig kap egy kis dinamikus rángatást, aztán szép lassan kimozognak a csavarok. Fához főleg átmenővel kell rögzíteni, de egy rendes menetes szálhoz vagy kapupánthoz meg kicsi a luk. Legtöbb az konstrukcióban jó, a végeredmény meg hosszabb távon el van baszva.
-
-
-igu-
addikt
Házat kell cserélni, hogy legyen hely mindennek IS.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #133295 üzenetére
Jó látni, hogy vannak még kattantak. Bár bicajból nekem max. kettő is elég lenne, örülök ha a mostanival jutok valamerre. Egyik este ki akartam tolni a térre levegőért, de lebontották a köztéri punepát :-/
Lassan majd lehet rakok be képet a pinyóról, hátha belefér a sok marhaság közé. Itt is néha kérdezik melyik kütyüt vagy fotómasinát gyűjtöm, meg milyen sorozatot.... Hát, ha jól néz ki valami annak max. adok esélyt, a többi olcsó/ingyen legyen és használható. Ahogy látom a bicajosnál mások a szempontok és nem azok, hogy olcsón fenntartható legyen, poénos és ne sajnáljam közprédára tenni egy Budapest Parkos buliban. Bár ahogy most alakul a piac a romokat is platina rudakra fogom cserélni nyugger koromban, úgy megy fel mindennek a piaci ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest