Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz Ulv #24893 üzenetére

    Minden pajzs generátornak 3 alap értéke van tömegre vonatkozóan: minimum hull mass, optimal hull mass, maximum hull mass, illetve ezekhez tartozó hatásfok-változók (%-ban megadva).

    A hull mass hajónként fix érték, nem lehet megváltoztatni (hasonló mint pl. autóknál az öntömeg, amibe nem számít bele sokminden, pl. az utasok tömege, szállított áru tömege, stb...).

    A 3 alap érték modul méretenként mindig azonos (a class-t (E D C B A) most ne keverjük ide!), és a minimumot el kell érnie. Ebből következik, hogy hajótípusonként mindig azonos a legkisebb modul.

    Például ha egy hajó hull mass értéke 200T, akkor olyan pajzs generátor megy rá, ahol a minimum hull mass 200T, vagy nagyobb.

    A pajzs erőssége pedig attól függ, mennyire áll közel a minimum/optimal/max értékekhez, valamint a modul class értéke. Ez utóbbi lépésenként fix 7%-ot jelent, azaz pl. egy 4E modulhoz képest egy 4D modul 7%-al erősebb pajzsot eredményez, 6C-hez képest a 6B megint +7% pajzs, 7D-hez képest a 7B +14%, stb...

    A minimum/optimal/max már sokszor nem ennyire egyértelmű. A legjobb hatásfokot mindig az optimális érték adja, azaz a minimumhoz képest arányaiban jóval nagyobb a delta, mintha a maximumra építenél.

    Fapados példával élve van egy 100T hull-os hajód és 3 pajzs generátorod (mondjuk 3E 4E 5E) ahol a min/optimal/max érték pont 100T. A 100T min. pajzs modullal tegyük fel kapsz 50MJ pajzsot, ha rárakod a hajóra azt a modult aminek az optimal értéke a 100T akkor kapsz 200MJ pajzsot, míg a 100T max. modullal már csak 250MJ-t kapnál.

    Hab a tortán, hogy ugyanaz a pajzs generátor másik hajón teljesen máshogy viselkedik, hiába lenne közelebb/távolabb a hajó hull mass értéke az optimálishoz viszonyítva.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák