Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nosam
aktív tag
válasz Menthirist #1397 üzenetére
Itt is lesznek több személyes hajók stb, de sem a szövetség sem pedig más rendszerben nem lesznek képesek csoportok "vezető hatalommá" válni vagy saját képükre formálni a "törvényeket", és ezt semmilyen külső app-al nem lehet majd megkerülni.
-
veterán
Szövetség volt, van, lesz, ez ellen nem tudnak mit tenni. Ha azt mondom beállok egy állomás köré 50 haverommal egy-egy anakondával, akkor beálltam. Azt mondom az enyém, és lelövök mindenkit aki elhalad, mások meg feltakarítják. Megtehetem? Várhatóan. Csak kellően nagy méretűnek kell lenni, hogy kihasználják a kiskapukat, lehetőségeket, stb. Ha lehet majd emberek között közvetlen kereskedni, akkor pláne. Már az első szöveges mud-okban is voltak klánok, amikor még a net is gyerekcipőben járt. Hacsak nem limitálják az emberek szabadságát, akkor márpedig itt lesz nagy klán, erőltetés, aztán meg mindenki mehet solo-ba akinek nem tetszik. Megakadályozni nem fogják tudni, ahogy azt sem hogy az Elite-nél 100x nagyobb projekteket is meghack-eltek már, max próbálhatják kordában tartani. Persze ez akkor igaz, ha elég sokan fognak játszani. Ez nem 10-50 ezer főnél jön még feltétlen elő, hanem több százezres vagy milliós táborban.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
duvi
nagyúr
válasz Menthirist #1402 üzenetére
"Ha azt mondom beállok egy állomás köré 50 haverommal egy-egy anakondával, akkor beálltam. Azt mondom az enyém, és lelövök mindenkit aki elhalad, mások meg feltakarítják. Megtehetem?" Meg. Max 1x. Aztán ingnore listára kerülnek ezek a játékosok és onnantól már soha nem kerülsz ugyan arra a szerverre ezekkel az emberekkel. Nem is fogod látni őket az ignore lista után . Ez egy durva lehetőség, amit eddig senki nem próbált ki élesben.
-
Nosam
aktív tag
válasz Menthirist #1402 üzenetére
Megteheted, de nem lesz értelme mert a játék koncepciója olyan, hogy nem lesz kellő anyagi haszon a csoport minden tagjának... Maximum kis csoportokban éri meg majd összefogni, a nagy csoportok meg ha lesznek is nem fogják tudni jövedelmezővé tenni 50 ember számára a fegyelmet és összetartást, nem fogja megérni anyagilag, nem fogja megérni hierarchiában játszani más irányítása alatt...
-
Nosam
aktív tag
válasz Diopapa #1406 üzenetére
Ahhoz, hogy itt egyáltalán bárki eszébe juthasson, hogy elindul vadászni, ahhoz először saját tökét kell kovácsolni. Kínkeserves lenne itt összeszedni egy anacondára valót, ha egy guild útmutatása szabályai alapján kéne megkeresned rá a pénzt, vagy harcból. Egész egyszerűen más a játék felépítése...
-
Terrorista
senior tag
Nem kell Anaconda ahhoz, hogy kilőjenek bárkit. Sőt, a kisebb hajók szerintem alkalmasabbak small gang pvpre mint a nagy "dögök". Tény, hogy az első nap nem lesz akkora agresszió, de ez egy hosszú távú játék lesz...
Valaki fentebb írta, hogy milyen jó lesz majd T9-ekkel befolyásolni a gazdaságot pár rendszeren belül. Összefogni, közösen kereskedni stb. Erre majd jönnek olyan válaszok, hogy milyen jó lesz ezeket a konvojokat levadászni, szállítmányokat zsákmányolni, rabolni és fosztogatni.
Az emberi faj genetikailag a csoportok és közösségek "építésére van kódolva". Nem lehet kizárni sehogy azt, hogy bizonyos érdekek köré ne sorakozzanak fel tucatjával az emberek. És ennek ellen menni szerintem nem túl jó. Klánok (vagy hívjuk őket cégeknek, szövetségnek) szerintem kellenek egy ilyen mmoba.
Ehhez nem fog kelleni majd semmilyen guild management, se semmi. Elég lesz egy tag-et tenni a név elé, meg felmenni egy TS-re és kész.
Amúgy meg isten óvjon meg minket a GOONSWARM-tól!
#Diopapa
EVE-ből kiindulva nem a haszonért vadásszuk / vadásszák a playereket, hanem mert megtehetik.
Meg a töménytelen adrenalin miatt amit a PvP-s közben a kap az ember. Jó érzés, na.[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
válasz Terrorista #1408 üzenetére
Hát ha felteszem az anacondára a rail gunokat, meg mellé három db heat seank-et, hogy ne melegedjen túl, akkor bizony baj van. Egy lövés egy hajó, olyan lesz mint a szúnyogirtás.
-
veterán
Oké, akkor látatlanban, "nem megbeszélve" csak 2-3 haverommal elmegyünk emberekre vadász, mert csak. Kidobnak? miért? mert pvp-zek? nem szoríthatnak túlságosan meg, mert azzal maguknak mondanak ellent. Szóval megint ott tartunk hogy azt mondják, korlátlan szabadságot nyújtanak, és vagy ezt is teszik, de akkor ezzel visszaélnek, vagy nem teszik, és s*egget csináltak a szájukból, és kapunk egy mégiscsak limitált játékot. Ha meg mindig mindenki ignore listára teszi azt, aki nem tetszik neki, mindenki single playerben fog játszani legalábbis nem lesz nagyban más, mintha solozna.
#1409 Nosam: ez fordítva is igaz. Csak lehet hogy két-három ilyen hajó fog cirkálni a bolygók körül, mert megtehetik. Azért ne felejtsük el, hogy Brabenék nem csak a szép és jó embereknek készítették a játékot, hanem kő keményen a kalózok számára is. Skype-on vagy ts-en meg bárki szervezhet egy kisebb-nagyobb csapatot, hisz repülhetsz a haverjaiddal.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Terrorista
senior tag
A szúnyoginváziót nem lehet egy flakon chematoxal megoldani.
Viccet félretéve, az hogy npc-ket milyen könnyen lehet kilőni, nem lesz egyenlő azzal, amikor 20-25 ember tekereg körülötted és mind a Te hajód lövi. Lehet, hogy kinyírsz majd 2-3 hajót, de a végén Te húzod a rövidebbet. Tudod, sok lúd, disznót győz...
EVE-ből kiindulva erre is lehet majd számítani. Lesznek mondjuk 30-40-en és elindulnak valamerre vagy épp kempelnek egy rendszerben. Akivel találkoznak azt lövik. Az ilyeneknek vannak felderítőik, figyelik a szomszédos rendszereket és leadják a drótot ha valami zsíros közeledik, vagy épp egy másik csapat keres balhét.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Terrorista #1411 üzenetére
És nem az a lényeg hogy ignore listára rakják-e azok őket akiket lelőnek. Hanem az, amikor két ilyen izgága csapat találkozik És nem fogják egymást ignorálni, elvégre élvezik hogy "veszélyes az űr".
-
Nosam
aktív tag
válasz Menthirist #1410 üzenetére
Dehogy dobnak azért ki, sőt, úgy van kitalálva a játék, hogy fejvadászként megérje titeket levadászni.
Az ignore rendszer szerintem azért van-lett, mert egyébként az FBI már megkeresett egy csomó kiadót, hogy lépjenek fel a cyberbullying ellen. Ne legyen lehetősége csapatoknak egy egy emberre rászállni és kicsinálni lelkileg és minden egyéb módon. Így ha azt látja valaki, hogy tudatosan ugyan azok próbálják levadászni és véletlenül mindig őt, akkor tud ellene tenni.
-
Diopapa
addikt
válasz Menthirist #1410 üzenetére
Megmondom őszintén, nekem nem is tetszik az ignore-listásosdi. Pedig biztos, hogy hasznát veszem én is majd, de akkor is béna dolog szvsz.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
veterán
Tehát opcionális lesz, és csak azok fogják használni, akik alapvetően csak "közösségi élmény light"-ot akarnak Ebből fakadóan lesznek vadászó flották, akik épp egymásra is vadásznak Tehát megintcsak várhatóan úgyis lesznek klánok, csak ha VérIstván úgy érzi csak ő csesztethet másokat, őt ne csesztessék az erősek, le tudja őket tiltani.
Dio: noha nem vagyok egy pvp-s alkat, tény hogy sokat tesz az izgalmakhoz és a "félelmetes világűr" érzéshez, ha nem tudod annyira biztonságban érezni magad. Persze harcolni kell azellen hogy csupán egyetlen monopólium legyen, de több ilyenből lesznek a Battle of B-R5RB-szerű csaták
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Nem aszt mondom, hogy ne legyen PVP a játékban. De! A jelenlegi bétából kiindulva, közölünk hányan találkoztak már az "értelmiséggel"? Mondjuk elvergődsz egy Haulerig és örülsz, hogy lassan felpörög a pénzgyártás. Dokkolás közben belédrongyol az idióta a kezdőhajójával és a szűk bejáróban nem sok esélyed van a túlélésre. Bukod a full rakományt. Rosszabb esetben nincs félretéve biztosítás pénz se ... Máris a nulláról kezdheted egy Sidewinderrel. Na most ezt képzeld el egymás után 2x, 3x, 4x ...(ezért mentem át a béta elején Soloba) És tuti lesz egy jó pár hasonló Vérpistike, mert ez mekkora buli már! Közben gyűjti a killeket, mert ugye azt is számolja a program. Ezek után ha nem akar az ember átmenni Solo játékba, akkor muszáj lesz az ingnore listát használni. Tényleg! Arról van valakinek infója, hogy a végleges játékban is lehet váltogatni Solo és Open game között? Vagy ahol indítottad az új karit, csak ott játszhatsz vele végig?
-
veterán
-
duvi
nagyúr
válasz Menthirist #1417 üzenetére
Köszi, de nem most kezdtem a MMO-kat De ilyen kamikaze lehetőséggel még sehol nem találkoztam. Semmit nem veszítenek az idióták a kezdő hajójukkal. Auto kapják a következőt. Remélem, hogy lesz egyfajta limit, mint a SC-ben. Minél többször kamikázézol, annál később kapod vissza a hajódat. Bár nem tudom, hogy ez elég visszatartó erő lesz-e? Ezért gondolnám, hogy jól jöhet az az ignore lista.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Gondoltam megnézem a játékot megint, erre egy körre 10K profitot ír, vicc...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
tkondor
tag
az csak nálam van, hogy Open Playben, gyakran befagy? Soloban eddig minden rendben van....
Star Citizen nick: Horus
-
duvi
nagyúr
válasz Viper26 #1419 üzenetére
Mekkora hajóval, mennyi tőkéd van és honnan-hova szállítanál?
(#1423) tkondor
Milyen hajóval mész most? Néha várni kell Open játékban Anacondával. Piacon vagy térváltásnál a ki/be ugrásnál néha beakad. Várj egy percet, ha addig sem tér magához, akkor marad a task killer. Az elején nyugodtan mehetsz Soloban. Stabilabb és nyugodtabban megtanulhatod az alapokat.[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz tkondor #1423 üzenetére
Nekem mindig úgy "fagy le", hogy bejön egy Frontier Dev. ablak, hogy hát ez biza bekakilt és akarom-e küldeni a reportot, vagy simán close.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Diopapa
addikt
válasz Viper26 #1426 üzenetére
Hát, az sajna tényleg annyi...
-
Terrorista
senior tag
válasz Menthirist #1417 üzenetére
Mennyire vált be a Tesoro bill? Ha tehetnéd megvennéd újra? Milyen az anyaga, nagyon koszolódik?
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Abba tudnátok segíteni hogy mit érdemes venni/eladni, és hova kell szállítani?
Van erre esetleg valami weboldal? -
duvi
nagyúr
válasz tkondor #1430 üzenetére
Szerintem? Szerintem nem tudom, hogy mennyit játszottál ma . A telepítés óta nyugodtan lehetne Eagled vagy akár Haulered is Amúgy meg (mint tanácsoltam) menj vissza Soloba ha túl sokat fagy, mert ott sokkal stabilabb a játék. Ha már összejött egy Cobra és megfelelő tőke, akkor próbáld meg újra az Open játékot.
-
duvi
nagyúr
válasz HwAdokVeszek #1431 üzenetére
Szia!
Keresd meg Diopapát . Ő most fejleszt egy adatbázist a kereskedéshez. Addig is ITT meg tudod nézni, hogy jelenleg honnan hova mit érdemes szállítani.Egy fontos infó minden új játékosnak!
Az aktuális hajótok vételárának kb: a 10%-át mindig tegyétek félre! Ha megsemmisül a hajó, akkor ebből a pénzből ki tudjátok fizetni a biztosítási összeget és visszakapjátok az elvesztett hajótokat (rakomány nélkül). Ennek hiányában egy sima kezdő Sidewindert kaptok és mehet minden előröl...[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz HwAdokVeszek #1434 üzenetére
Köszi a felajánlást! Jelenleg még kevés itt az aktív játékos. Az év vége felé valószínűleg ez változni
-
duvi
nagyúr
Friss ropogós Elite: Dangerous TV Spot
A régieknek már nincs információ értéke. Az érdeklődőknek jó kedvcsináló -
tkondor
tag
a Solo mód miért Online van? itt is találkozhatok más játékosokkal, vagy mi?
Star Citizen nick: Horus
-
duvi
nagyúr
-
Nosam
aktív tag
válasz tkondor #1437 üzenetére
Többek között ennek köszönhető, hogy benne van a játékban az egész galaxis. Minden egyes naprendszerben a newtoni modell szerint mozognak az égitestek, sőt egyéb szimulációk is zajlanak és nem bírná a géped számolni még npc-k által működtetett gazdasággal együtt sem, hiszen annyi rendszer van mint égen a csillag.
Úgy van megoldva, hogy mind a galaxis mind pedig a gazdaság egy központi szerven fut, és arról kapja az adatokat a géped. Az online rendszernél pedig ugye a szinkronizáció miatt fontos, hogy egy központi szerven fusson a galaxis, hiszen ha te nem játszanál annyit mint mondjuk mások, akkor máshol lennének a bolygók és állomások neked mint a másik embernél...
-
veterán
válasz Terrorista #1429 üzenetére
Abszolút. Elég gyorsan sikerült megszoknom, gyorsan és kényelmesen lehet rajta gépelni, és tényleg elég jó érzés. Igazából akkor látszik nagyon, ha 1-2 hét használat után előveszed a régit
Úgyhogy simán megvenném mégegyszer, minden gomb még mindig annyira reszponzív mint eddig, és koszolódni sem koszolódik annyira (de ki lehet venni a gombokat és lehet takarítani ha kell)
-
duvi
nagyúr
válasz Menthirist #1441 üzenetére
Nem túl hangos? Számomra ez fontos, hogy éjszaka ne zavarjam a családot. Nekem is elkéne már egy utód, a jó öreg G11 helyett. Láttam, hogy van háttérvilágításos nagytesója is a tiednek...
-
veterán
-
duvi
nagyúr
C4 vagy C5 gimballos multi-cannont nem tudjátok hol lehet venni? Már keresztül kasul bejártam az összes állomást, de sehol nem láttam Van egyáltalán a C3-nál nagyobb a bétában?
(#1443) Menthirist
Ez a bajom. Nem nagyon van kirakva sehol, hogy kipróbálhassam Ez már nem a tucat kategória, amit kitesznek a MM polcaira próbálgatni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz HwAdokVeszek #1445 üzenetére
igen, lehet hozzá rendelni, de a red amúgy is a halkabbak közé tartozik, nem?
Noha eléggé szerteágazó infókat találtam anno ugyanazokról a kapcsolókról, de tudtommal:black: lineáris (nincs "kattanó" érzés és hang amikor beveszi a jelet), közepes/nagy erővel kell nyomni (60 cN), gépelésre jó mert erősen kell nyomni (mint az írógépeknél)
red: lineáris, de könnyebben nyomható (45 cN), ez inkább gamer switch
brown: ez már tactile (tehát érezni egy kis kattanást amikor lenyomjuk annál a pontnál amikortól beveszi a jelet, de még nem igazán hallani ezt a kattanást), ez jó középút a gépelős és gaming kapcsolók között, lenyomni is relatíve könnyű (talán 50 körül van). Ilyennel vettem én a tesoro-mat
blue: tactile, de ez már erősen "klikkelős", gépelésre ezt tartják a legjobbnak, szintén 50 cN erővel kell nyomni, de gaming-re gyengébb, mert kissé nehezebb/fárasztóbb hosszú távon a nagyobb erő miatt, és a dupla gombnyomás is (ugyanazt kétszer egymás után gyorsan). Ez érezhetően hangosabb a többinél
Vannak még egyéb színűek, de ritkák: clear az olyan mint a brown, csak 65cN-es, tehát nehezebb lenyomni, a grey mint a clear de 80-as, a supler black 150-es, a green olyan mint a blue, de nehezebb lenyomni, viszont halkabb, stb...
Én úgy döntöttem magamban, hogy játék és hang ha kérdés, akkor a blue kb kiesik (az is jó, de kevésbé jó ezekre), úgyhogy ha tactile kell, akkor marad a barna, ha meg lineáris, akkor a gaming-typing egyenesen a black inkább a typing oldalán van a középértékhez képest, míg a red a gaming oldalán.
Mivel én programozok és játszok is az enyémen, így nem akartam gaming vagy typing only-t (red és blue kb kiesett), és mivel tactile mellett döntöttem, így brown lett belőle. Persze itt azért ne ég és föld különbséget kell vizionálni, hogy blue-val nem lehet játszani vagy reddel gépelni, de a tulajdonságai alapján általánosabban a red-ek jobban bejönnek a gamereknek, míg kékkel nagyon szeretnek gépelni (a kollégák viszont nem szeretik )
Amúgy ebay-ről valóban lehet ilyen 5-10 dollárokért 120-150 darabos gyűrűkészletet rendelni pl ilyet vagy ilyet
[ Szerkesztve ]
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz Menthirist #1446 üzenetére
Nekem előtte egy Steelseries 6GV2 Pro volt, és az black gombos.
Szerettem nagyon, de így a red és a black között nagyon nem érzek különbséget.
(Lehet talán kicsit jobban bejön a red, de a blackel se volt problémám.)Eredetileg az O gyűrűt a Steelseries-hez vettem, és átpakoltam most a Tesorora.
Engem mondjuk nem zavart a hangja, inkább csak az asszonytOdafigyeléssel egyébként lehet némán gépelni vele, mert a red és a black akkor kattan, vagyis nem kattan, hanem leér a gomb teljesen a bill aljára, és ott "csattan" egyet.
Ezen azért eléggé sokat segít a gumigyűrű.Szóval ha nem járja be a gomb az egész utat akkor hallani se lehet
Csere nekem azért lett végülis a Tesorora, mert én is programozok, és ezen van teljes magyar billkiosztás.
Nagyon hiányzott a < jel, mert melóhelyen mindig ott volt az í betűn, otthon meg autohotkeyezni kellet máshova.Gépelni nekem teljesen tökéletes a red.
Egyébként red azért lett, mert ez volt nagykerbe raktáron, black nem volt már
De nem bántam meg. -
veterán
válasz HwAdokVeszek #1447 üzenetére
Az én tesoro-m teljesen szabványos magyar billentyűzetkiosztással van szerelve (még a gombok mérete és távolsága is, erre nagyon háklis vagyok, mert ugye szakmából adódóan is vakon gépelek, és ha megváltoznak a távok, neadjisten a kiosztás, akkor csak nehezen szokom meg. de ezzel nem most nem volt gond. Volt már olyan amúgy, hogy azért ajándékoztam el egy billentyűzetet 2 nappal a vásárlás után, mert amint megvettem és hazavittem, észrevettem hogy az í gomb valahol a 0 mellett van a felső sorban, az ű meg az enter felett -.- Nem tudom az ilyet ki találja ki, de tarkón csapnám egy péklapáttal.
amúgy igen, a o gyűrű arra van, hogy ne csapódjon le a billentyű a vaskos ház aljára, mert leginkább annak van hangja (meg a blue tactile kattanásának). Én mindenesetre nem érzem szükségét, pláne hogy egyedül lakok
Nagy különbség meg erőben tényleg nincs, 45 vs 60 cN. próbálnád a 150eset
[ Szerkesztve ]
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz Menthirist #1448 üzenetére
Jaja, a nem szabványos billentyűzetkiosztás az nagyon zavaró tud lenni.
Az volt a gond hogy amikor még én vettem a Steelseriest nem volt magyar kiosztású mechanikus bill szóval nem volt választásom.Megörültem amikor megláttam hogy Tesoro magyar kiosztásút gyárt.
Végre van prémium billenytűzet magyarul[ Szerkesztve ]
-
Bibgr0
aktív tag
válasz Menthirist #1446 üzenetére
Kösz, hogy összeszedted a különbségeket.
E kettő közül melyiket érdemesebb venni?
http://ipon.hu/webshop/product/tesoro_lobera_supreme_mechanical_gaming_keyboard/719102
vagy
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest