Új hozzászólás Aktív témák

  • baphomet

    senior tag

    válasz kozi71 #10198 üzenetére

    A hozzászólásod kapcsán ugyan, de nem csak neked címezve, egy kis RESológiai disszertáció, hogy később már csak linkelnem kelljen ezt.

    A He Bo már többünknek dobott jól fizető RES-t, hogy most neked meg épp' csak csordogál a bevétel az a RES felhozatal véletlenszerűsége miatt van, ahogy azt már sokan, sokszor leírtuk itt. Annyi értelme van jobb(nak vélt) helyet keresni, mintha a kaszinóban átülnél egy másik rulettasztalhoz, mert a mostaninál pechszériád van.

    Valóban van néhány tényező, ami befolyásolja a RES "minőségét":
    - A rendszer népessége: népesebb rendszerben népesebb a RES is, több hajóból több lesz wanted
    - Biztonsági szint: magas szintű sec-nél több a rendőr, akik csak ott lábatlankodnak, vagy kilövik előled a zsákmányt
    - Helyi kalóz/bűnöző frakció: az ő hajóik általában wanted-ek, így több wanted jöhet a RES-be is, hiszen az ott kolbászoló hajók hovatartozása is véletlenszerűen dől el.

    RES keresésnél érdemes még egyéb olyan kényelmi szempontokat is figyelembe venni, hogy milyen közel van állomás, vagy hogy milyen a gyűrű elhelyezkedése. Pl.: egy barna törpe gyűrűrendszere, vagy egy olyan gyűrű, ami nem párhuzamos az ekliptika síkjával, mindig jól megvilágított. (bár egy IPSZ tagnak ez inkább hátrány, mint előny :DDD )

    Ha egy rendszer a fenti feltételeknek megfelel, onnantól a felhozatal csakis vakszerencse kérdése. Ha soványka, akkor ugorj ki/be, lépj ki/vissza a főmenübe, váltogass az open/solo módok között, locsold fekete kakas vérét a billentyűzetre stb., amíg jó nem lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák