Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz FBLLMAG #72641 üzenetére
rugó (-k) + menetek + meghajtó + led + akku belső ellenállása
A led hatásfoka csodálatos (legalábbis már az XP-L-é is az volt), az akku belső ellenállása meg nem változik lámpacserével
Ha a rugón, meg a meneten elfűtenél random 2x annyi áramot, amennyit a led kajál, az látható hotspotot csinálna. A kis 18650-es zsebrakétákba is raknak olyan ledet, ami majd' 20 wattot elkér nyélen, ha arra még rájönne ez a bónusz, aktív markolatfűtés gyanánt, használhatnád merülőforralónak is
A driver meg csak simán elolvadna. Sadge.eladó Aromamizer RDTA V1
-
szroli0726
újonc
Sziasztok!
Meg akarom magam lepni egy lámpával. Sokat visszaolvastam a fórumon, néztem teszteket, leírásokat. Kettő maradt versenyben: Nitecore MH10S és Olight Baton 3 Pro. Szerintetek melyiknek jobb az ár/érték aránya?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
FBLLMAG
senior tag
Látom értesz hozzá.
Akkor kezdjük a Convoy S2+ lámpám pillanatnyi állapotával.
Rugók - 0,07 ohm > 3 A esetén 2x 0,2 V > 0,63 W
Menetek - 0,06 ohm > 3 A esetén 2x 0,18 V > 0,54 W (tudom, tisztítanom kéne már)
Kapcsoló - 0,03 ohm > 3 A esetén 0,09 V > 0,27 W
7135 > 0,2 V feszültségesés > 0,6 WAz akku 12,6 W -ot ad le. A ledre kb 10,56 W jut. Kb 950 lm távozik a lámpából.
0,15 A esetében az akku 0,63 W
Rugók - 0,001575 W
Menetek - 0,00135 W
Kapcsoló - 0,000675 W
Ezek elhanyagolhatók7135 - 0,2 V feszültségesés
És a lámpa kb 50 lm fényárammal üzemel.XPL leddel rendelkezik a lámpám. 1Lumen mérése SST20 leddel sem volt hű de meggyőző. 70 lm körűli fényárammal kb 10 órát teljesített a lámpa nála. 3000 mAh -ás akkuval.
-
H-Zol
senior tag
válasz szroli0726 #72654 üzenetére
Hát itt két pártra vagyunk szakadva de nem kéne ellenségeskedni
Én egyiket se venném inkább egy Sofirn IF25A fél pénzből , de ne hallgass rám !!
De ha teheted vegyél egy ilyet is olyat és meglátod a különbséget !
Meg 15 percig jó akciós Alin , de állandó akciók vannak, figyelni kell !
Itt egy kép [kép] a múltkor csináltam egy fórum társnak de itt van még egy kép [kép] ez Sofirn IF22A !![ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz szroli0726 #72654 üzenetére
Én kicsit másképpen közelítem meg. Mivel más - más fajta lámpákról van szó.
A MH10S lassabban léptet, távolabb világít. A Baton 3 Pro tir lencsés szélesebb fénykörrel világít. A Batton időzítővel is rendelkezik, az azonnali holdfény és turbó mellett. A MH10S csak azonnali holdfénnyel. A MH10S taktikai tokkal rendelkezik, az Olight -nak nincs ővre csatolható tokja. Akku jár hozzájuk. Az Olight speciális akkut használ.
Ennyi elég lesz?
[ Szerkesztve ]
-
szroli0726
újonc
válasz FBLLMAG #72658 üzenetére
A szempont, hogy viszonylag kicsi legyen és erős fénye. Ezeknek van nagyon alacsony holdfény módja, ami szintén tetszik. A tok nem fontos, zsebben lesz hordva. Az MH10S fénye jobban tetszik, de drágább is. A Batonhoz már nincs kupon így a két lámpa ára ~5000 forintos közelségbe került.
-
alexandrosz
aktív tag
Megérkezett a Wurkkos WK03.
Kíváncsi vagyok, majd beszámolok róla, milyen -
z123456z
őstag
válasz alexandrosz #72661 üzenetére
Jó neked. Engem kezd idegesíteni, hogy egy hete nem történik semmi a TS11-gyel. Még mindig kínában van, nekem eddig gyorsabb volt Wurkkos.
-
H-Zol
senior tag
válasz alexandrosz #72661 üzenetére
Reméljük jó lessz , de várjuk a beszámolót
De töltsd fel mert általában , kevés az áram az aksikban !! -
z123456z
őstag
Azt honnan lehet tudni, hogy egy lámpa stabilizált e vagy sem? Én nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet a leírásokban. Ezt nem reklámozzák? Csak találgatni lehet, hogy melyik lámpám az, vagy egyáltalán van e olyanom.
-
H-Zol
senior tag
válasz szroli0726 #72659 üzenetére
-
Chris Kiki
senior tag
-
saril
senior tag
Nem arról volt szó hogy nem lehet belerakni? privátban azzal kezdtem neki hogy kell hozzá egy bms-is és az megóvja, de ha eleve egy védett cellát vesz akkor is letilt 4,2 volt után, problem solved és még külöm bms modul sem kell...
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
válasz Chris Kiki #72671 üzenetére
Igazából csak az érdekel, hogy pl. maximumra rakod, van-e valami zavaró villogása vagy ilyesmi.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Chris Kiki
senior tag
Flood-on feltettem turbóra, járattam néhány percig. Ez idő alatt nem is igazán melegedett fel, villogást abszolút nem tapasztaltam. Feltöltöm az aksiját, majd mindkét emittert egyszerre hajtva turbón végzek egy újabb kísérletet, majd később beszámolok a tapasztalataimról.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
H-Zol
senior tag
válasz szroli0726 #72672 üzenetére
Nem akarlak be kavarni, egy kicsit szét néztem EDC ügyben [link]
Pár éve mindennapi használatban van nállam [kép] ami látszik is rajta, ez tényleg egy pici lámpa, tud jó fényerőt, ha ügyesen bánik az ember vele jól szét lehet nézni , de a kis mérete miatt melegszik turbón!
Nézd meg a link alatt a videót nállam is ki lett próbálva , ez a lámpám már anyit esett , hogy tiszta ütés verés de működik !!
Nem olcsó kategória pláne hazai beszerzésböl de már kint kifutó termék !! -
FBLLMAG
senior tag
A lényeg, hogy magas teljesítményen a led hatásfoka romlik, alacsony teljesítményen meg a meghajtó teljesítmény igénye végett romlik a lámpa hatásfoka az olcsóbb lámpáknál. Nincs olyan, hogy a menet, rugó melegíteni fogja a kezed. Viszont, ha átkötöd a rugót, nagyobb teljesítmény, nagyobb fényáram, fényerő érhető el. Próbáld csak ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chris Kiki
senior tag
Frissen töltött aksival, mindkét emitter turbóra kapcsolva, szobahőmérsékleten, hűtés nélkül kb. 2-3 perc alatt melegszik fel annyira, hogy a hővédelem közbelépjen. Ilyenkor látványosan, néhány másodperc alatt húzza le a fényerőt viszonylag alacsony szintre. Mintha 2 fokozattal lejjebb kapcsolnál. A táblázatban lévő villogást az okozhatja, hogy ők hűtve mérték, így feltételezem, hogy a visszahűlő elektronika visszaállítja a fényerőt. Na ez a gyakorlatban nemigen fog előfordulni A fényerő marad alacsony szinten.
Véleményem szerin mindkét emittert turbón járatva egy fejlámpán nem igazán valós felhasználás. Ehhez képest meglepően sokáig bírja turbó módban. Amikor elkezdi lehúzni a fényerőt, akkor már kellemetlenül meleg.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
-
FBLLMAG
senior tag
Rendben. Akkor azt magyarázd meg kérlek, hogy hogy lehet ez? Az Armytek Prime A2 PRO és a Fenix LD22 (2015) lámpáim 2 db AA Eneloop akkuval 1 m távolságból ugyanolyan fényesen világították meg a falat mint a Convoy S2+ XPL ledes lámpám Samsung Q30 (3000 mAh) feltöltött akkuval. A Convoy ugyebár 18650 Li-Ion akkut használ. Az Armytek, Fenix stabilan hozta az 1400, 1300+ percet, a Convoy fokozatos csökkenéssel alig lépte túl az 1200 percet. (A Fenix E20V2.0 1800 percet tud ezen a fokozaton.)
És hogy lásd az egyes futamidő görbéket.
Armytek Prime A2 PRO XPL leddel
Fenix LD22 XP-G2 leddel
Convoy S2+ XPL leddel
A convoy S2+ igaz 8 € -ba került, az Armytek Prime A2 PRO meg 42 € volt. De az Armytekhez tok, klipsz, kivehető mágnes alapból jár. 2 fajta holdfényt, 3 fajta villogást, azon a fokozaton indul és menet közben is oda kapcsolom ahova akarom. A felületkezelése is évekre van. Állandó energiaszint visszajelzés ennél is. Jobban bírja a kiképzést mint a Convoy. Ha testet cserélek 1 db AA -val is elmegy, de akár 18650 -es akkut is képes használni. A 10 lm tartalék fénnyel (ami szintén használható) legalább 75 órán keresztül elvagyok. Stabilan tartja a legmagasabb fokozatát is (700 lm) és mégsem kell eldobnom, nem égeti a kezem.
A Fenix LD22 (2015) szintén tokkal, vonóval érkezett. 2 módcsoport (ami nekem nagyon bejön). Rejtett strobe és SOS. 5 lm eco fokozata van ennek, ami kb 100 órát bír. Ez is stabilan tudja tartani a legmagasabb fokozatát is. Diffúzorok és egyébb szerelékeim vannak hozzá.A 18650 -es akku kb 300 ciklust bír, míg a "szemétre való" AA NiMh akku 2000 (na jó legyen 1000) ciklust. Miközben 1 ciklus 2x tovább tart a magasabb fokozatok végett.
A következő fokozatokat oda sem tettem inkább. Mindig azt írtátok nekem eddig, hogy tartalék akku. Ez +akkukat jelent. Ezek a tények. Senkit sem akartam, akarok megbántani.Én ezért is használok a mai napig 2x AA -s lámpákat is.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz szroli0726 #72687 üzenetére
Így van, de sajnos ezek a kis EDC lámpák minnél erősebbek annál hamarabb melegszenek, de nekem ház körül, jönni menni , javítani stb nagyon megfelel, és egy kerti, udvari szétnézésre, is tökéletes !!
De , ahogy nől a lámpák mérete, úgy növelik a fenyerejét és a rövid turbó idő mineggyiknél megmarad, de azért van pár kivétel is !! -
saril
senior tag
válasz FBLLMAG #72688 üzenetére
Ezek nem megfelelő magyarázatok, az sst40es convoy-al kellene megcsinálnod a méréseket és max úgy lenne kb. helyén való, köze nincs a kettőnek egymáshoz, még le is írtad..
Hogy a viharba akarod te az AA akku-t ami idejétmúlt dolog összehasonlítani egy li-ion technológiával? A jobb cellák nem 300 mint ahogy te hibásan említetted, hanem minimum 500 és 1000 ciklust bírnak ki!
Miért nem az AA akku és a li-ion cellákról hozol grafikonokat? az AA akku egy semmirevaló, idejétmúlt, szemét! semmit nem ér! [link]Olyan vagy mint az apám, régmúltban élsz és nem vagy képes elfogadni hogy a világ fejlődik! Addig nem hitte el hogy tenyeremben elférő li-ion akkupakkal amit építettem bebikázom az 1,4 szívó benzint 3 hónap állás után, csináld már ezt meg egy tenyérni AA akkuval! (a savas akku le volt róla kötve!)
Ja és már előre tudom hogy a hideggel jönnél, egy jó cella a hidegben is cella, tessék: [kép]
-25-ig használható...Kellene egy felmérés hogy ki az aki még AA akkus dolgokat használ, és kiderülne számodra is hogy nagyon kevesen, vagy azok akik lusták, vagy azok akik nem tudják vagy nem akarják kiváltani, és a legkevesebben 0.1% olyanok mint te lennél hogy él és hal egy idejétmúlt technológia iránt és AJNÁROZZA, szíved joga, de abszolút hülyeség hogy sztárolod, semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
FBLLMAG
senior tag
Én Li-Ion akkus lámpákat és AA -s lámpákat is használok. És igen, elég gyakran a régebbi lámpáim kerülnek folyton folyvást a kezembe. Meg van az okom rá. Mivel elég gyakran használom ház körül, házon belül, sétálok velük, kiránduláskor velem vannak. Nem mindig 50 - 100 m -re világítok előre. Sőt. Inkább rövidebb távra használom a lámpáimat. Pl parkon keresztül haladva ne lépjek a kutyagumiba. Én is szeretek jól látni. Közelre a szélesebb szórt fény számít. Ma hajnalban lemértem. A Fenix LD22 (2015) szórt fénye 1 m távolságból 52 lux, az Armytek Prime A2 PRO 65 lux és a Convoy legalacsonyabb (50 lm fokozata) 32 lux volt. De A Fenix PD35 V3.0, Nitecore MH10S sem lett volna jobb. Persze, 150 - 300 lm fokozaton is lehet használni. (Régebben csodálkoztam is, hogy 150 lm -re van többeteknek szüksége az esti sétához. Később rájöttem az okára.) Nekem a középső fénykör ami zavaró, így vagy úgy. Ezeknél.
SST-20 leddel ezt műveli a Convoy S2+, SST-40(1), SST-40(2) esetében meg ezt.
-
saril
senior tag
válasz FBLLMAG #72691 üzenetére
Elég gyakran használod, de csak azért mert ragaszkodsz hozzájuk, nem azért mert jó!
Energia sűrűségben, töltési időben, önkisülésben, folyamatos áramleadásban, MINDENBEN jobb a Li-Ion technológia mint az Ni-MhLégyszíves akkor tényekkel válaszolj a kérdéseimre.
- Tenyérben elférő AA akkukkal be tudsz bikázni autót?
- A linkelt angol cikkben mit írnak le?
Foglald össze, írd le ide egy kommentbe légyszíves!
El kéne engedned az AA akkus lámpák és az AA akkuk sztárolását, semmi értelme, szép lassan megszünnek, és utána legalább a sztárolásuk is alábbhagy.Kinek van rajtad és WestBam-on kívül AA akkus lámpája??? itt kb senki másnak!
[ Szerkesztve ]
-
-
Gargouille
őstag
Amúgy én például most nézek AA-s lámpát a sok 18650 mellé, mert EDC-nek az a jó méret. Egyelőre egy Lumintop Tool AA-t néztem, de még gondolkodom. Igenis van létjogosultsága az AA vagy AAA lámpáknak a kis méret és súly miatt.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
FBLLMAG
senior tag
Kb ez így igaz, ahogy leírtad. A Li-Ion akku magában tényleg jobb választás. Csak akad pár gondom mikor a lámpákat választom ki. Nekem számít a spot / spill arány. Hogy mennyire fényesebb a középső fénykör a szórt fényhez képest. A Viking pl jó lenne ebből a szempontból, viszont 4 cm -es a feje.
Kérlek mutass olyan lámpát, ami stabilan tud 5000 cd -át, zsebben is elfér, és nem zavaró, értsd 10 alatt van a spot / spill lux aránya. És az sem baj, ha ritkábban kell töltögetnem.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #72695 üzenetére
+1
-
Vlah
tag
Mostanában, mintha a demokrata-republikánus, fideszes-ellenzeki polarizációs kísérleteknek lehetnénk szemtanúi itt a fórumon. Régebben talán kevésbé voltak személyesek ezek a viták és megmaradt a tisztelet. FBLLMAG példa értékű, ahogy nem veszíti el a türelmét a stilusdeficites replikákkal szemben, de a legjobb lenne megtartani a régi szokásokat. AA és AAA elemek a mai napig rendkivuz elterjedtek, sőt bizonyos dolgokban megkerülhetetlenek. Annak ellenére, hogy létezik modernebb technika még egy darabig velünk lesznek. Minden háztartásban vannak ezek a szabványos cellák, amik nem mondhatóak el a lion cellakrol, habár vannak laptop akkuban, ebikeokban, szerszamakkukban pakk formájában. Ráadásul a cikk állításaival szemben nincsen forradalmi különbség hétköznapi emberek számára. Az elemeket többnyire alacsony fogyasztású alkalmazásokban használják, ahol nincs jelentősége a lion hatalmas teljesitmenyleadasanak. Egy normál elemlámpa a mai napig elegendő, ha 100 lumennel tud világítani, a többi leginkább az erekcio méretét növeli. Így az elemekkel szembeni legnagyobb ellenérv, hogy hajlamosak kifolyni és nem túl környezetbarátak. A Nimh energia sűrűsége nagyjából egy nagyságrend a lion-éval. Csak nehezebb és kisebb teljesítmény nyerhető ki. Így a legbölcsebb, ha elfogadod, hogy valaki szereti használni. Pl nekem van egy lumintop tool AAA lámpám, illetve egy manker e03h fejlampam, a 4 db 18650es portéka mellett. Jó lion töltőt kapni drágább, a lion robbanás és tűzveszélyes, emiatt pl nem rakhatod be a reptéri csomagterbe sem. És az egész vita értelme azért is megkérdőjelezhető, mert valójában olyan nagy szükség nincs is zseblámpákra, mert a telefonokon is van 50 lmes szórt fény.
[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
Értelek, Li-ion cellák, hangsúlyoznom kell ami tényleg eredeti és jó minőségű, nem robbanhat fel, ugyanis el van látva védelemmel, ami azt jelenti hogy ha túltöltöd sem robban, hanem van benne egy mechanikai védelem ami pont emiatt IS került bele.
Szerintem kevered a polymerrel, na az veszélyes és robbanásra is hajlamos, de az is inkább sűrű füst után lángrakap, minthogy robbanjon, persze tud olyat is de nagyon szarul kell bánni velük hogy ilyen történjen.
Akkor minden mobil robbanna meg lángra kapna, a több millió/milliárd mobilból van pár száz eset amikor ilyen történt, az is visszavezethető a uses error-ra kivétel mikor a gyártó cseszi el, lásd: samsung és szarul fejleszt/fejlesztet ki egy akkut.Én kicsit kételkedve fogadom hogy "sokáig velünk lesz" még pár évig biztosan de 2030után el fog tünni! (még sz a szerencse)
Ha még mindenki itt lesz a forumon és élni fogunk 2030-as évben is akkor a fejemre olvashatjátok hogy hülyeséget írtam, addig meg be kell látnunk hogy egyre inkább teret veszít a Ni-Mh! meg úgy az egész AAA és AA is.Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest