Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz jézusom #72597 üzenetére
Pont valamelyik nap írtam, hogy az összes lámpáim ami régebb az olcsó kategóriába volt besorolva azokat most 30-50 % drágábban lehet megvenni
A nagy Lumintop BLF GT tartja a csúcsot 52000ft volt 4darab Samsung butontop aksival együtt , csak azért is vettem meg[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Ott vajon milyen hő termelődhet turbo alatt? Mert ha nem veszélyes, egyszerűbb módon is megoldható egy hasonló rögzítés a mágnesnek. Igen, szarrágó vagyok, örülök, hogy tudtam venni egy l18-at ennyiért , nem akarok egy Acebeam akksiért 14 ezret adni, de még 10-et sem. Egyébként remek ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz csibe1 #72592 üzenetére
Az előbb lemaradt: Sofirn SC18-as a gyári oldalról lett rendelve, és ott lehet hozzá kapni mágneses kupakot.
Most elég jó árban van a Wurkkos HD20, 27 dollár akksi nélkül, akksival meg 30 dollár.
Tavaly ilyenkor aliról 40 dollárért rendeltem akksival együtt.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, budget 18650 fejlámpát keresőknek egy jó kis HD15 teszt (és most elég jó áron is van, nemmbírtam magammal, egy kék meg egy fekete úton is van )
Wurkkos HD15Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
z123456z
őstag
Az mitől lehet, hogy a két, technikailag szinte azonos lámpa ( U22 III és L18, ugyanaz a LED, akku, TIR, lumen, kandela, dobás, minden egyforma) turbó fokozatán a 1lumen ennyire eltérő ampert mér? Manker 4.73A, L18 pedig 8.6A. ez valós lehet, esetleg mérési pontatlanság, vagy semmit nem jelent?
-
Vlah
tag
A 1 lumen megbízhatatlansága. Anno Zozz kampányolt a lakatfogós ampermero mellett, mert nagyobb aramiknal a multimeter kábelek túl nagy hibát okoznak. Valószínű a kisebb áramot így mérték, mert a nagyobb reális.
-
H-Zol
senior tag
Ez így van , nekem is van 2 multiméterem az egyik jobb minőségű a másik egy nagyon olcsó allkategoriás , és az alul mér nagyobb ampernál , mert a kábelje is alul van méretezve alig van benne drót
De van egy harmadik amelyik multiméter is és kalapács mérő is egyben , az a legpontosabb !! -
z123456z
őstag
Csak azért egy olyan oldaltól, amelyiknek kimondottan a zseblámpa a fő profilja, elvárható lenne közelítő pontosság. Ez egy kicsit nagy szórás. Biztosan nehéz ezt mérni, nem vitatom, de azért na.
-
Lacerta
aktív tag
A multiméter többnyire tök jól méri az áramot. Annyit mutat, amennyi átfolyik rajta.
A gond inkább az szokott lenni, hogy sorbakötött multiméter nélkül viszont nagyobb áramok folynak.Van egyszer a multiméterben egy áramérzékelő ellenállás, ami sorba van kötve a terheléssel. Ez sz*r multiméterekben nagyobb, jobbakban kisebb értékű, de mindeképp ellenállás.
Aztán van a mérővezeték, ami ilyen 18-20 AWG szokott lenni. 10+ ampereknél, 2x 50 centin, krokodilon vagy mérőcsúcson keresztül már számottevő ellenállást képvisel az is. -
WestBam
Topikgazda
Új cikk a blogon: Acebeam E70 CRI GT-FC40 LED-del szerelve.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Beri
addikt
válasz FBLLMAG #72604 üzenetére
Egy nyomorult XP-L a pattintott kőkorszakból már tudta a 200 lm/W-ot. Oké, nem nyélen, de ott mindennek csökken a hatásfoka. Te azt állítod, hogy 60 lm/W körül tud valami random lámpád. Az hogy jön ki? Hova megy a többi áram, vagy fény? Elnyeli a foncsor? Elfűti a vezérlő? Elviszi a cica? Fűtöd vele a lámpatestet, hogy ne fázzon a kezed télen?
Mit tud az a meglájt, hogy tizenezer forintért ajándék?
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz Gymbeam #72608 üzenetére
Ha az akkun, a specifikációk felsorolásánál helyesírási hibát látsz (mint a mellékelt képen látszik - "less THEN 0.9A" ), akkor inkább engedd el a kezét annak a lámpának. Nem tudom, mennyiért vetted, mennyit használtad, fűz-e hozzá bármilyen emocionális kapcsolat, vagy valójában mekkora fénye volt, de szerintem inkább tűzveszélyes, mint javítandó.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
H-Zol
senior tag
válasz Lacerta #72618 üzenetére
Biztosan így van, ha te mondod , én ennyire nem értek hozzá !!
De azt tudom , hogy a SZa. Multiméteremröl le esett a vezetekröl az a kis hegy , és jó vastag szigetelés belsejében megbújt egy pár szál vékony réz drót a másikról le vettem én , mert gépeken töltést szoktam mérni és tettem rá krokodilt és annak dupla vastag volt a drótja !! -
FBLLMAG
senior tag
Hu, megint sok a kérdés.
Az lehet, hogy a XP-L 200 lm/W hatásfokot tud, de a lámpában rugó (-k) is van (ami lehet nem belírium ötvözet), és a meghajtó sincs a helyzet magaslatán az olcsóbb lámpáknál. Magasabb fokozaton elfűti, alacsonyabb fokozaton meg a belső ellenállása eszi meg a teljesítmény 1 részét. És a Convoy, BLF, Sofirn foncsora, szemre, mattnak tűnik pl a Nitecore foncsorához képest.
Hogy jön ki? > A -t, lm -t, V -ot tudsz mérni, + 1 kis számolás és kijött a lm/W hatásfok. Ha nem megy, lesd meg Zozz táblázatát. Ő mérte, számolta szintén.
A Maglite XL200 -ast vette meg. Hogy mit tud? Hát giroszkópos vezérlésű. Gyorsan, fokozatmentesen állítod be a fényáramát, a villogás sebességét, csuklóból, az egész lámpa elforgatásával. De csuklóból tudom kapcsolgatni is (ha jelezni szeretnél). Este az éjjeli szekrényre letéve, elég ha hozzáérek a szekrénykéhez és feléled a lámpa. A 2011, 2012 körül vásárolt XL200 -as 4900 cd fényerőt tud. Stabilan. Akárhányszor indítva, merülésig. Az idővel játszik, 12 perc után a felére (50%) visszavesz, így meghosszabítva az üzemidőt. Én 3 db AAA NiMh Eneloop akkuval használom. (A friss 6660 cd.) A XL200 -as holdfényre is képes. 218 órán keresztül. Lezárásához, feloldásához az egés lámpát kell elfordítani, fentről lefele, miközben tartod a kapcsolóját. Egyetlen lámpa sem forog a táskában, pláne nem hosszanti irányban. Ja és a 10 év garit újra indítottam neki.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
És mielőtt megkérdeznéd.
Rájöttem, hogy a Convoy S2+ miért merül gyordan. Öcskös a garázsban tartja a hidegben. 3 7 V akkufeszültségnél már nem kapcsol be.
És hasonló meghajtót hassznál a legtöbb olcsóbb lámpa. Lehet mindegyiket melengetni. Számomra nem biztonságosak. Mert én meg az autóban szoktam felejteni ami nincs rajtam.
Nagyon életszerű sodorni a tenyérben a 0°C körüli akkut.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz z123456z #72630 üzenetére
Bármelyik jó, ha nem feszül túlságosan a rugó. Én a Convoy L6-ban (míg megvolt) 1 mm vastag mágnest használtam.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
z123456z
őstag
A filléres kókány a drága lámpába.
Keménygumi, pont ekkora furattal a közepén. Szerintem valami bútorlábhoz volt régről. Nem stimmel a külső átmérő, de kizárt, hogy bárhová elmozduljon, ahol zárlatot csinálna. Úgysem nézegeti senki. Ja, és köszi az ötletet.[kép][ Szerkesztve ]
-
HD15 tulajoktól kérdezném, ez mennyire gáz: "Temperature regulation is quite active (and the output varies wildly because of it)" [link] A grafikonok azért elég furák.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Beri
addikt
válasz Gymbeam #72626 üzenetére
Ha három szót nem tudnak angolul, de megpróbálják, valszeg akkut se nagyon tudnak gyártani.Az van, hogy a te akkud egy standard li-ion cellánál magasabb névleges feszültségű, a lámpa töltőáramköre is valszeg ehhez passzol, tehát ha meg akarod patkolni sima 18650-nel/-ekkel, cserélned kell bms-t is. Oké, 2-5 dolcsi között kapsz aliról, de az már lassan olyan, mint úgy javítani a kalapácsot, hogy a fejét, meg a nyelét is kicseréled
Én új lámpát vennék, egy FT02s pl. most csak 52 dolcsi banggoodról.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Bocs , hogy ide írok nem találtam a megfelelő fórumot, ha tudtok olyat kérlek irányítsatok át oda.
Olyan helyre keresnék mozgásérzékelős lámpát kültérre, fix helyre, ahol nincs áram a napelemes igazán nem jó, mert fák vannak a területen két épület közötti éjszakai átjáráshoz kellene, cserélhető elemes . Fontos, hogy automatán kapcsolna le-fel 20-30 méter körüli távolságra nembaj, ha egy nem tudja ezt vennék többet is ha szükséges. Ha tudtok ilyeneket ajánlani, amely alkalmas lehet ilyen célra előre is köszönöm szépen segítségeteket . -
FBLLMAG
senior tag
Én meg azt próbáltatom megértetni, hogy a rugó (-k) + menetek + meghajtó + led + akku belső ellenállása, mindegyikből tevődik össze a lámpa össz hatásfoka. Az elektronikával azt hozzák ki, ami fontos a gyártónak.
Pár lámpagyártó tipikus hatásfoka:
Nitecore > 120 - 140 lm / W
Olight > 140 - 160 lm / W
Fenix > 160 - 180 lm / W
Armytek > 140 lm / WA Maglite meg USA termék, 10 év garival. És a "Maglite" is kerül valamibe. Másik oldalról, csempe sarkára esett és nem törött az üveg. 10 év használat sem tette tönkre. Nincs túlhajtva, mégis használható a fénye. A Maglite az Maglite.
De a Malkoff, Elzetta, Streamlight, SureFire, Zebralight, EagTac, FourSevens is hasonló cipőben jár. Pedig, ezen a topicon nem nagyon lehet olvasni róluk. Hiába, kelet felé nyitottunk (de nem Japán a célpont).
-
H-Zol
senior tag
válasz andrás47 #72640 üzenetére
Passz !!
De anyit tudok, hogy ezek a kis ellemes vackok nagyon kevés fényt adnak, a napelemes reflektoroknál is nagy a szórás, sok a pénzt nem érő kínai vacak de viszont akármilyen jók is téli borús napokon nem töltődnek fel ugye télen hidegek is vannak az aksik le fagyhatnak stb !!De jó hejen jársz itt tudunk neked ajánlani minden féle jó lampát vagy kézit, vagy fejlámpát , ellemeset aksisat ami neked megfelelő !!
-
saril
senior tag
Olyan sületlenségeket írsz hogy az ember zsebében kinyílik a bicska, olvass már vissza ÉRTŐEN, ott írta a kolléga hogy 8 évet használta azzal az akkuval.
Nem arról van szó hogy nem tudnak akkut gyártani, a 8 év élettartam egy akkunál minden, csak nem rossz!Ha nem értesz az elektromossághoz, elektronikához, akkor miért osztod az észt???
4 voltos akku, tehát ha át akarná alakíttatni akkor tökéletes lenne bele a 4,2 voltos li-ion cella, semmi baja nem lenne!
A lámpa meg olyan puritán hogy nincs benne bms, ez kb az akkuból, vezetékből és egy kapcsolóból épül fel, ezért is bírta ilyen sokáig...[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
őstag
válasz andrás47 #72640 üzenetére
Nekem az udvar végében a garázsnál egy napelemes lámpa van. De ott egy hatalmas diófa ami miatt a napelem oda nem szerencsés. Találtam olyan lámpát, aminek a napeleme 3 méter kábellel csatlakozik a lámpához. Én még toldottam rajta +3 métert, így a 6 méter kábellel a napelemet oda tudtam tenni ahol nem árnyékol a diófa.
Valami ehhez hasonló lámpa [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest