Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Ha kiszedem a lámpát a gumis tartóból és feltépőzárazom a sisakra az szerintem nem tart olyan szorosan, de majd kipróbálom úgy emlékszem van valahol ilyen szalag tépőzár.
#72501 Lacerta
Ez felett elsiklottam, bocsi.
Keresgéltem már ilyesmit csak reméltem van valami házibarkács megoldás.
Youtube-on láttam gyors-kötözős megoldást is. -
Lacerta
aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni, de nemigen fog összejönni a dolog.
Az 500lm kb. az, amit egy emberi méretű fejlámpa stabilan tartani tud, és ezek már az igényesebbek ( = árban limit fölött, még Kínából rendelve is ). Van 1-2 lámpa, ami többet is tud fixen, de árban igen húzósak ( cserébe megveheted itthon is, és gyorsan kézhez kapod - pl. Acebeam H30 ).
Ha nem érdekes, hogy az 500+ lument számottevő ideig tartsa a lámpa, akkor viszonylag sok olyat találsz, ami turbó módban tudja ezt - egy rövid ideig. De árban ez se nagyon fog beleférni.
Ha ragaszkodsz az árhoz, a Sofirn - Astrolux - Convoy - Wurkkos négyszögben érdemes keresgélni. Ezek jellemzően nem stabilizáltak, tehát a valós lumen folyamatosan csökken ahogy merül az aksi, ami nagyjából azt jelenti, hogy ha van 500 lumenes mód, az majdnem kimerült akkunál olyan 250 lm. Árban beleférhetnek, ha nem itthon veszed. Sofirnnek pl. van EU raktára, vagy a Banggoodnak, onnan gyorsan itt vannak a cuccok.
-
csibe1
addikt
válasz Gargouille #72465 üzenetére
Köszi, hogy elírtad.
Ez az Armytek a lámpák báránykás márkája, majdnem, mint a telefonoknál az almás cuccok.
Vedd meg jó drágán, de javítani ne próbáld, mert minden is ragasztva van.
A gyártó sem igazán tudja javítani, a garancia annyiból áll, hogy cserélik.
Már ha foglalkoznak vele, mint ez az agyonsztárolt lámpás csapat."de Convoy lámpából például van itthon vagy 6 darab egyik sem krepált be 5 év alatt,"
Nekem is van egy kicsit kopott S2-es, talán még a legelső szériából; párszor már koppant, egyszer fel is melegedett rendesen, de még mindig megy. Az Astrolux C8 és a Convoy L6, meg a Sofirn D5-ös is üzemel gond nélkül.
Eddig se voltam oda az Armytek lámpákért, ezután meg messziről el is kerülöm az összeset.Az megérne egy próbát, hogy megnézni az európai képviseletük székhelyét, és az ottani fogyasztóvédelemnél, egyéb hivatalnál bejelenteni a problémát.
Máshol már régen beperelték volna az egész bandát, de rájuk is férne ilyen hozzáállással." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
FBLLMAG
senior tag
válasz csibe1 #72508 üzenetére
Az a fejlámpa ami elromlott, a haveré volt. Nekem ugyanolyan volt. Az enyémet megkapta, és az övét (mintha az enyém lett volna) gariztattam. Kaptam másikat. Ez (Armytek Tiara A1 PRO - régebbi XPL ledes) azóta is üzemel. Mint írtam, kb 1500+ üzemórát már raktam bele.
U.I.
Mint írtam, a tulaj átállította AA akku / elem használatára, belerakta a 14500 -as akkut, majd megküldte a turbó fokozatán. Utólag elárulta.Én AA akku segítségével állítom be a megfelelő tápegységet. A biztonság kedvéért. Ugyanis ez a lámpa NiMh és 14500 akkuból is tudja hozni a 600 lm fényáramot. Ezért kell átállítani. De a Prime A1 PRO -t is be kell állítani ahogy a Prime A2 PRO -t is. Mivel ezek 1 db, 2 db AA NiMh / alkáli akkuval / elemmel és 1 db 14500 / 18650 akkuval is képesek üzemelni. Elég jó hatásfokkal.
A Viking, Predator, Barracuda, PRO lámpáimat 1 vagy 2 db 18650 -es akkuval (-kal) lehet használni. Ezek dupla áramkörösek. Ha az egyik megkrepál, ott a másik.
Itt valaki 1 m -ről leejtette a lámpáját, 1x, és belehalt. Én meg tegnap este kb 10× dobtam 8 - 10 m magasságba (a Prime A2 PRO lámpámat) és semmi baja. Nyilvános, fent van a FB -on. A fejben a kapcsoló lapja "Renault" mintás maratásban ül. Elöl a led a tir lencsével (és üveglapkával) a lámpa elülső lapjához van nyomva. Csupán 2 db lyuk van rajta a vezetékek részére. A fej hátulja lehetne nyitott (bár szűkített), de a begyantázott áramkör csücsül rajta, beragasztva. Tehát az akku a lámpafej falának nyomja az áramkört a biztonság kedvéért. Ez a gyantázott áramkör egyébként kb 5 mm vastag és fekete a gyanta színe. Nem átlátszó. Az üreges fejben csak a fehér és piros vezetékek lógnak szabadon. Még ez a modell is nagyon össze van rakva. Mégis meghibásodhat. Viszont nagyon kicsi a valószinűsége, hogy teljesen meghaljon. Míg a legtöbb lámpa működik vagy nem. És Acebeam, Nitecore lámpám is fagyott be már a Tátrában. Nekem.
-
H-Zol
senior tag
Folyamatosan nem , lehet az akár milyen lámpa kicsi , nagy , nagyon nagy általában amit tudnak maxon annak a 30-50 % tudnak folyamatosan világitani !!
Az este a convoy l21a osram LED es lámpám volt velem [kép] amire világitok, az egy mobil antenna torony olyan 200 méterre volt , mondjuk ez egy aránylag nagy lámpa kint +4 fok volt , nem mertem de szerintem 10-15 percet világídgattam de csak ép, hogy langyosodott , de ez egy nyári 30 fokos melegben már sutős lett volna!![ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
válasz FBLLMAG #72510 üzenetére
Nincs mit szépíteni, többen vagyunk akik nem akarnak/nem szeretik/túlárazottnak tartják az Armytek-et.
Azért az árért amivel egy Armytek-et vennénk, bőven van más/JOBB alternatíva![ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
H-Zol
senior tag
Már én is sokszor írtam nállam Astrolux, Convoy, Lumintop, Sofirn , egy Emisar és ennyiből álnak a lámpáim, de nem ítélem el aki a drága lámpákat díjazza , de nekem már lassan ez az olcsóbb vonal is drágának tűnik !!
Minden lámpám amit begyüjtöttem , a mostani áránál sokkal olcsóbb volt!
Kiváncsiságból most néztem , elméletileg Alin van Lumintop BLF GT XHP35HI LED el 132000 ft
Én 51000 Ft ért vettem 4 aksival együtt , üzletből újonnan, mondjuk ott volt egy kis szerencse is , azért is vettem meg -
Gargouille
őstag
Szerintem mindenki érti, tudja, hogy nagyon szereted a prémium lámpákat. Nincsen ezzel semmi baj, én örülök neki - és ezt nem cinikusan, hanem őszintén mondom -, hogy szép gyűjteményed van belőlük és rengeteg tapasztalatot és információt megosztasz velünk, ami tök hasznos. Mindig örömmel olvasom a leírásaidat, mert olyan információkra is kitérsz rendszerint, amikről máshol nem feltétlenül írnak.
Azt viszont tényleg kár bizonygatni, hogy az Armytek mi mindent kibír, mert egyrészt valószínűleg a legtöbb normálisabb lámpa kibírja ugyanezt, másrészt nem vagy releváns minta, ahogy persze a mi egyedi tapasztalataink sem azok.
Csak személyes benyomásként (és semmiképp sem tényként) tudom mondani, hogy azért a sok hozzászólás alapján az a kép rajzolódik ki inkább, hogy korántsem annyira megbízható, mint amilyennek mondják.
Amúgy csak érdekességképp jegyzem meg, hogy az enyém sem "teljesen" hibásodott meg, például ha kiveszem az akkut belőle és az USB töltőn adok neki áramot, akkor hibátlanul működik.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Ez alapvetően igaz, sőt még a túlárazással is egyetértek, viszont a korrektség kedvéért azért megjegyezném, hogy olyan minőségű eloxálással, kapcsolóval, vetítési képpel, kezelhetőséggel mint ami például az Elf-nek van, nem nagyon találtam más lámpát.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
saril
senior tag
válasz Gargouille #72517 üzenetére
Érdekes, pedig van pár száz/ezer féle
Nem inkább nem volt még pénzed/lehetőséged/időd kipróbálni eleget?
Arra akarok utalni hogy nehogy már egy gyártónál, aminek a termékei rendkívüli mód túlárazottak, legyen csak ilyen minőség amit említesz.Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
papucsiga
csendes tag
A videókat nézegetve a wizard c2 pro max kapcsolóját én is szívesen megnyomkodnám. Ránézésre is nagyon jónak tűnik. Viszont ugyanabban a videóban látszik az is, ahogy kiveszegeti a tartójából azonnal karcos és mondja is a srác, hogy irgalmatlan módon gyűjti őket. Talán ennyire érdes a felülete, hogy harapja a műanyagot meg minden mást?
Most tényleg nem a márka fújolásából írom, de tök véletlen elolvastam pár kommentet egy videó alatt alig egy hete és mi jött velem szembe? Egy döglött pro max. Így utólag sem bántam meg, hogy nem azt vettem meg.
Nekem főként nem azzal van bajom amúgy, hogy hamar romlik hanem, hogy leszarják. Vagy ne romoljon vagy foglalkozzanak vele. -
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #72514 üzenetére
Nem állt szándékomban túldimenzionálni az Armytek termékeit. Csupán a tapasztalataimat osztottam meg (szétkaptam a Prime A2 PRO fejét, fagyasztottam az autóban a lámpákat, dobáltam, ejtettem, stb). Szerintem, nem egyforma a gyártási minőség. Főleg az alacsonyabb kategóriánál. Nem szabadna ilyen szórásnak lennie.
Ahogy TE is írtad, fénye, eloxálása, kezelése, stb nekem is tetszik. A Viking, Predator, meg kipróbálva, a hideget is jobban bírja. Zolinál a fagyasztott Convoy másnapra meghalt. Már pár éve is Zolinál mértük, 1°C, 2°C -nál is már 40% -kal gyengébb fényerőt, fényáramot mértünk a Convoy és más olcsóbb lámpáknál.
Mindenki anno a hájpolta a Convoy termékeit, a Sofirn, Wuben, Lumintop sem maradt el, ezért vettem én is (most a család használja a Convoy -t). Nekem is van Wuben, Convoy, Sofirn, Lumintop, Emisar, stb lámpám is. Próbáltam használni huzamosabban ezeket is. A Lumintop FWAA kapcsolója nekem olyan izé (löttyedt érzésű), a Sofirn csúszós, a Convoy festése kopik, elgurul, gyorsan merül, nincs rendes holdfénye, a Wuben, Emisar is problémás nekem. A Narsil-M, Anduril 1/2 sem igazán jött be a sok kapcsoló nyomogatással (az Olight, Nitecore, Led Lenser, Zebralight, Armytek megoldása jobban tetszik).
Nem vagyunk egyformák.
-
UberMutant
őstag
nekem 2 lámpám ment eddig tönkre:
Olight S30R ez 2 év alatt , alig használtam.
Convoy s2+ ez meg 1 hét után.
(a nitecore tupnak meg a kijelzője alig pislákol, de a lámpa része még jó.)soha többet olight vagy convoy
-
bedvóter
tag
válasz UberMutant #72522 üzenetére
A Nitecore TUP-pal én is így jártam.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz UberMutant #72522 üzenetére
Felénk az Olight főleg a vadászoknál romlik. Ott az 5 év gari. Nekem elég jól bírják. Nincsenek túlhajtva.
A Convoy meg ugye "olcsó", javítható. A TIED is 1 példa, nagy a szórása, de azért azonnal nem írnám le.
-
kugyu21
senior tag
Sziasztok!
Még a VÁM és ÁFA "rendszerváltás" előtt rendeltem utoljára, ezért nem vagyok tisztában a feltételekkel. A "Price includes VAT" csak reklámfogás, vagy tényleg nem fogja már hozzászámolni a 27%-ot a POSTA Vámhivatala? -
H-Zol
senior tag
válasz kugyu21 #72534 üzenetére
Majd írnak az illetékesek , én Romániában élek ide simán haza jön és nem is a Román postára hanem különböző gyors posta ( GSL, FAN, CARGUS stb) haza hozza, se vám sem Áfa nem kell !
A múltkor féltem mert 12 különböző lámpát rendeltem mind Sofirméktól, de nem volt gond haza jött !! -
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #72536 üzenetére
Hát bocsi , ha fel csigáztalak benneteket , rosszul fejeztem ki magam 4 fajta lámpa [kép] meg háromszorozva és erről mindről meséltem is
Haverok szomszédok család részére, akkor nagyon jó árban voltak!!
De azóta még pár SC18 lett rendelve az ár érték arányban verhetetlen kis lámpa , az minden háztartásban el kellne , itt egy nagyon rövid videó róla [link] -
MittuDomain_
őstag
Srácok, garantáltan új ár/érték bajnok lámpás a porondon, én már rendeltem.
Ma elég kemény az alza, komolyan visszafogtam magam, hogy csak 20e-t verjek el náluk 100 helyett...
Edit: egy Sofirn LT1-el tudom majd összefényképezni, mire megjön, de addigra félek elfogy, aki gondolkozna, vállalja be.[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz MittuDomain_ #72540 üzenetére
Vásárlói értékelések alapján azért nem egy nagy szám, bár ennyiért mit kapsz
-
MittuDomain_
őstag
válasz Zoli-bácsi #72541 üzenetére
Pl zsebkést 860-ért. Bicikli zárat 690-ért.
De ezek olyan pofátlan árak, hogy inkább a spórolósba valók.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
csibe1
addikt
"Itt valaki 1 m -ről leejtette a lámpáját, 1x, és belehalt. Én meg tegnap este kb 10× dobtam 8 - 10 m magasságba (a Prime A2 PRO lámpámat) és semmi baja. Nyilvános, fent van a FB -on."
Akkor legalább arra van bizonyíték.
Attól függetlenül ez még csak 1 példa, hogy kibírja; a külföldi fórumokon meg itt is biztos csak poénból írják, hogy gond van a minőséggel és a garanciális ügyintézéssel." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
FBLLMAG
senior tag
válasz csibe1 #72543 üzenetére
Az van, hogy lehet, hogy 10 kapcsolástól tönkremehet valamelyik db, vagy eséstől (ez bármely márkával megtörténhet), és mivel fel vagyunk háborodva, ezért nyilvánosságra hozzuk. Ennél a lámpánál meg benne van az is, hogy a tulajdonos teszi tönkre. Ha meg nincs gond, akkor meg csöndben maradunk. A Wizard -ból van ezen a topicon több mint 50 db. Nekem magamnak van ezen kívül 10 db Armytek lámpám. ELF is akad pár ezen a topicon. Meg a többi, amiről még nem tudunk. Kb 1 kezemen megszámolom, hány termék ment tönkre, amiről szóltunk. Ezek viszont többségében cserélve lettek. Külföldön, sokszor 35% - 40% -os árkedvezménnyel jutnak az Armytek termékeihez. Jóval az Olight, Nitecore és igen a Fenix lámpáinak árai alatt. Miközben tokkal, vonóval árulják. Kezelésük, fényük is jó az Armytek termékeinek. Jóval több forog belőle mint gondolnánk. És ezekből jeleznek meghibásodást. Ez a nagy számok törvénye. 100 db -ól 2, 3 meghibásodás sem vészes, szerintem.
A felépítéséből kifolyólag (ha a gyárban nem hibáztak), minimális a meghibásodás esélye vízbemerítéstől és eséstől (de megtörténhet). Más gyártók lámpájával is megtörténhet, előfordul. Felénk az Olight a romlandó (fegyveren használva - G erők).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz csibe1 #72543 üzenetére
Másik probléma, hogy a lámpát cserélik, nem javítják (egyes gyártók, a Maglite is, Németországban szervizel). Az elektronika gyantába van öntve. Visszaküldés (pl Kína), ellenőrzés (Kanada), cseretermék (kb Kínából). És nem a leggyorsabb express szállítással. Akár pár hónapos átfutás is lehet. Sok idő az úton, ezért lehet nehézkes a komunikáció is (ha nincs infó, mit közöljenek).
Ha jól emlékszem, nálatok MO -gon talán a Fenix -el is gond volt pár éve. Ma meg már ott van a Kronium. Velük nekem régebben sem volt gondom. Ez meg a közvetítés, ki árulja. Én is van hogy a hazai közvetítőt inkább kihagyom Armytek, Maglite, EagTac, stb ügyben. De van, hogy elég a szomszédba, pl Csehekhez mennem (azok meg kérdik miért, hisz van nálunk is viszonteladó). Viszont tisztességesek, pláne több vásárlás után már a minnél könnyebb utat keresik (számomra is). Azért akad itt is rendes, segítőkész.
-
z123456z
őstag
Hátha érdekel valakit, vadonatúj.
Most fizettem érte ~11.300 forintot elemmel és ingyenes szállítással. Ennyiért nincs sem MC13, sem Speras M4 sem Catapult mini. Szerintem ez a Sofirn IF19 rokona. Az pedig az IF22A rokona. És az jó. Meglátjuk.
Itt egy 5%-os kupon: WKZHCODE5[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz FBLLMAG #72545 üzenetére
"Viszont tisztességesek, pláne több vásárlás után már a minnél könnyebb utat keresik (számomra is). Azért akad itt is rendes, segítőkész."
Ez tök jó, csak azt a kapcsolatot te építetted ki a viszonteladóval.
Ennek a gyári garanciáztatással is így kellene működnie." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz FBLLMAG #72544 üzenetére
"Jóval több forog belőle mint gondolnánk. És ezekből jeleznek meghibásodást. Ez a nagy számok törvénye. 100 db -ól 2, 3 meghibásodás sem vészes, szerintem. "
Nem is a meghibásodási százalék a vészes, hanem a gyártó hozzáállása a garanciális ügyintézéshez, mint itt a topikban is említették.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Gargouille #72514 üzenetére
Szóval akkor van egy vezetékes lámpád?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest