Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
-
z123456z
őstag
válasz Cyborg #73607 üzenetére
Azt mondja, hogy neki kétféle FT03 van, egy brutál ( ami jó nagy területet világít e em gyengén ) és egy klasszikus. Ez utóbbi megy a levesbe. Amúgy nekem is ez van, én nem válnék meg tőle. És erre írta (mármint az XHP50.2 leddel szerelt hagyományos modellre ), hogy összefotózhatja az TS30S-sel, de a Wurkkos fog nyerni. A paraméterek alapján nem csoda, de én falon nem láttam annyival jobbnak. Persze egymás mellett éjjel biztos más.
Ja, és honnan postáznak? Passz. Azt hiszem kínából. Valaki rendelt már tőlük, nem kellett rá semmit fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #73605 üzenetére
Ennyire nem mentem bele, refi csere, de Convoynál mindent lehet, az az sok mindent, sok tartozékot meglehet náluk vásárolni !!
Itt [link] úgy írják, hogy 2 percet megy turbón és utánna be esik 40% és ott megy stabilan még 2ora hosszát !!
Én nem fütöm túl és jól el lehet vele szórakozni -
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #73613 üzenetére
De ugyan olyan minden a fej is , ez az [kép] anyi a különbség, hogy ebben narancsbőrös refi van , na itt egy kép [kép] az SFH55 LED , oda tettem a kis újjam , hogy érzékeljem ennek a LED Nek a nagyságát
Néztem videót, ahol cserelgetik a refit , a simával szűkebb lessz és távolabra dob , de nekem ez így jó ahogy van ezzel lehet keresgélni !! -
MC Pite
veterán
Tyű, mi a fenét csináltok ekkora *** fotonágyúkkal? De tényleg? Mármint amire az én 18650es buksilámpáim már nem jók. Értem hogy erősebb sokkal, meg throver... Sünit kerestek 300 méterről?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
H-Zol
senior tag
válasz t72killer #73618 üzenetére
Ez már régebb ki lett vesézve
Sok az állat az utakon , régebbi kocsim van (2000 ből ) lámpák eredetiek, lehet nem ártana át fényezni, villantok neki, hogy jövök de már ki vakította a szememet ,de semmi, én is rá húzom, de ez őt nem zavarja, és akkor jön , hogy általában mellettem egy két lámpa ki nyúlok az oldalsó ablakon be intek neki, na az hatásos szokott lenni
Vagy két három ilyen esetem volt !! -
MC Pite
veterán
Ja tényleg, erről már értekeztünk.
És valószínűleg akkor is megemlítettem, hogy ha jó a foncsor, búra (ha nem, meg kell csináltatni, cserélni, főleg egy lámpabubusnak!) és vannak jó minőségű retrofid ledek, amik normálisan világítanak (és nem vakítanak). És akár 7 európai országban már legalizálták is egy csomó autóhoz (de itthon azokat sem engedik).
[link]Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Cyborg
őstag
Köszi z123456z magyarázatot
Akkor már csak az a kérdés, hogy mit csinálsz így, mint én, csak nem kardozol a lámpával?🙂
Más:
Tegnap este próbálgattam a BL03-at, elég jó fénye van. Csináltam pár fotót telefonnal, de inkább csak tájékoztató jelleggel, a pixeleken nincs manuális mód, viszont a különbségek így is látszanak.
Referenciának a xanes bringalámpát, és a borjút használtam, mert az sokatoknak van. A fa, és villanyoszlop olyan 80méterre van.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Cyborg #73621 üzenetére
Nem tűnik rossznak ennyiért.
Tartó korrekt, elvileg az akkukapacitás is. Vegyes használatra korrekt.Ebben az ársávban még a Rockbros RHL1000et ajánlanám aki főleg aszfalton megy (nem vakít). Bár picit feljebb fordítva szódával terepre se tűnik rossznak.
Ja, és most akcióban kb ennyi a Lumintop B01 is, az épp úton van. Kicsit sok a táv a spot és flood között (vagy minek hívják az ilyen foncsorozottságú STVZO-s lámpáknál?), meg kicsit meleg színű (4000-4500K). Majd ha ideér a BC25R is, csinálok képeket.
Az Aldis nem tudom nálam marad-e addig, de 6-7K-ért egy féklámpás hátsóval együtt nem kell mondani milyen ajánlat . Bár itt is nagy a gap, de 1-200 méterre is elvilágít a 'spot' - gondolom ezért nem lumenben adják az ilyeneket meg főként, hanem inkább luxban.Extra, HL55 55 és 165 lumennel, amivel a papírformánál sokkal jobban látni: [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
t72killer
titán
mire jó az akksi végére ragasztott nikkelbolha ? Ezt mar szabad/lehet forrasztani?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Cyborg
őstag
Kinek mennyi pénze van ugye.
Nekem a kis xanes is bejött ~3000ért anno, nyilván a BL03 majd 9000ért jóval jobb, aztán egy fenix/nitecore még még kiralyabb lenne, csak, hát ugye mennyiért.
Azoknak aztán olyan szofisztikált vetítési képük lehet, hogy rajzolni se tudnál jobbat🙂Ami hátrány kicsit, hogy nem nagyon vágja le a vetítési kép tetejét a BL03, mivel szemből vannak a ledek, és nem lefelé világítanak, mint a xanesban, vagy az autólámpákban, úgy sokkal könnyebb tökéletes vetítési képet kihozni. Emiatt szerintem ez is tud vakitani, ha nincs jól beállítva. Amúgy meg kézilampaként is jól szuperál, kivéve, hogy neutral párti vagyok, így zavar a hidegfehér távfénye, de ennyiért tényleg megéri.
Majd MCPite lumintopja lesz jó, ha megjön, az tuti lesz, felső ledes, jó a refije is képen, ha lesz még olyan elérhető árban, akkor veszek egyet majd, esetleg a rockbrosnak a 600lumenesét.
Szerk.
MC Pite
Igen az az rlh1000 is tuti cucc, csak nekem a tartója nem tetszik, nem olyan mobil, de ezt leszámítva nagyon tuti lehet.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
BR25/35 nem olyan szifisztikált, de jó cucc. BC25R meg olyat tud, amit tudtommal senki (kvázi felsőledes, meg még egy kicsi spot, és végig homogén fény, azaz kombinálja a kétféle megoldás előnyeit). Minősége frankó, akkuban nem erős, sajna a nagytesója nem kapható már. Inkább abból utódot csináltam volna megszüntetés helyett, csak az extrák nélkül, olcsóbban; és akkor nem a low lenne az egyetlen stabil fokozata. Hiánypótló lenne.
Meglátom mennyire fog zavarni másiknál a gap,Teszem hozzá a lumintop képe messze nem tűnik olyan jónak (ahova nem kéne jusson fény) mint az öszvér BC*5R-eknek.
[kép]Nem beállítás kérdése, mindenképp zavarni figja a bribgásokat, futókat, gyalogosokat (autósokat csak kicsit) a klasszik bringalámpa. Fejen kis fénnyel, lefelé, pcit félrenézve oké, de kormányon sok embert zavartam sima lámpával. [link]
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz Cyborg #73626 üzenetére
kép alapján a xanes is okés. ha majd lesz? bringa lámpám, szerintem itt megtalálom. van itt egy két hozzáértő szaki. nekem se tetszik az extra fehér, xpl-hi 5000 tetszik, de mostanában bejön az osram w2-es emisarom fénye is. persze az a kérdés, mit mutatna bringa lámpában. egy biztos, a vetítési képe ott legyen a szeren, de kulturált is legyen. én se csípem ha a képembe világítanak. ilyenkor pattan a turbó az emisar d4sw2-őn, és mostanában egyre sűrübben. minél drágább a nafta, annál több a verda, na meg a fejekben is egyre nagyobb a zűr
-
MC Pite
veterán
Ha vannak igények (pl a körbe értelmes fokozatok legyenek csak, normális minőség, védelmek, akkuvisszajelzés, ne vakítson, ne jégfehér kihipózott fény legyen, stb) akkor most 19K-ért (ali) a BC25R messze messze a legjobb ajánlat(főleg aszfaltra, de fejlámpával kombinálva elmegy ismerős terepre is).
Ami hasonlóan jó (B01 akkuban és fényerőben jobb, minden másban rosszabb, de aszfaltra nem is biztos hogy kell több) vagy még kicsit jobb, már sokkal drágább.[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
válasz benfolds #73630 üzenetére
Nem tudom most megnézni sajnos, mert nem találom az s2+-t, elhányták a gyerekek valahova. Nekem amúgy 6x7135 verzió van, annál biztos erősebb maxon a BL03, és jobban is terít oldalra. Astrolux s1-em nincs. Ha meglesz a convoy, meg lesz kicsivel több időm, lehet összefotózom mindet.
Esetleg tudtok S2+-ra jó, és olcsó forrást, ha nem találom meg, veszek egyet, mert az egy alap lámpa, a lámpázás alfája, és omegája, mint régen az 501b voltMC Pite
nekem ezen képek alapján is tetszik a lumintop azért, tény, hogy nem vág le annyit a tetejéből, de azért szerintem annyi kell is, a táv is lenyűgöző. Persze ezek csak képek, Te meg valós tapasztalattal rendelkezel hamarosan mindkettőről, de nyilván valahova mennie kellett a majd 2x árnak, pl tervezésbe[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
Nekem most jött meg a Convoy S21E Nichia 519A leddel.
4500K, nem sok lumen, 1300, cserébe magas CRI ~90 felett.Első olyan lámpám aminél nem a lumenre mentem
Low costVery
great CRI and CCT from the 4000K Nichia 519a
Ramping option
USB-C charging works great (at over 2A, so “fast charging”)
C to C charging works, tooAkkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
H-Zol
senior tag
válasz Cyborg #73621 üzenetére
Kardozni is szoktam de már írtam, tanya, földek, vad les stb !
A BL03 tényleg jól megy , nekem is teszik, de mind" iatti " kollégának , nekem is először egy bringa kellene !
Tegnap este csináltam pár képet
FT03 SFH55 LED [kép] [kép]
Wurkkos TS30S [kép] [kép]
Convoy 4x18A SBT90.2 [kép] [kép]
A telefon antenna olyan 250 méterre van !![ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz zolikaDB #73634 üzenetére
Borzalmas lámpa. Kulcstartóra nagy, kézben apró, rossz fogni, kényelmetlen kezelni, igénytelen kapcsoló.Turbó tényleg jó, de csak 10 mp-ig, vagy addig se. Töltője nincs. Ellenben szép. Kutyagumit szedni és végső tartaléknak, ha mindened lemerült, és egyszercsak ráakadsz valamelyik zsebedben, arra jó.
-
-
Ereshkigal
őstag
Tegnap megjött a tőtő (Vapcell S4 plus V.2.0 ).
Masszív darab, meg a tápja is. Azóta folyamatosan megy, eddig meg vagyok vele elégedve; úgy néz ki, megbízhatóbban tölti a NiMH akksikat, mint az XTAR VC8 (nem szerencsétlenkedik a töltés végén, nem tölt túl).
Ami jó benne:
- nagyobb töltőáramok
- nagyobb kisütőáramok
- teljesen független a 4 csatorna
Ami nem annyira:
- egyszerre egy csatorna látszik, léptetni kell
- a független csatornák miatt több a nyomkodás; mondjuk valamit valamiért
- a gombokat "izomból" kell nyomkodni, nem kényelmes
- csipog nem tudom hányszor bekapcsoláskor és a töltés(ek) befejezésekor is; engem idegesít
Mondjuk ezek mind kényelmi dolgok, ettől még jó töltő.[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz Ereshkigal #73637 üzenetére
Ha idegesít a csipogás, vágj bele egy baltát. Garantáltan elhallgat.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
zolikaDB
veterán
válasz z123456z #73635 üzenetére
Attól még lehet 90+ CRI
Ez egy kis EDC/ékszer. Ennyi. Figyelj, nálam az S2+ is hamar elmelegszik high-on...
De körtét az almával. Nem sok lámpa van 20$ alatt, 3 LED-del, AUX LED-ekkel, 14500-al, high CRI-vel, választható színhőmérséklettel/AUX LED színnel/eloxálási színnel... -
H-Zol
senior tag
válasz Ereshkigal #73639 üzenetére
Akkor jó ha jó
Több helyen olvastam, hogy a csipogó az szinte mindenkit idegesít szét kell kapni megnézni mi csipog és mind ahogy írtad le forrasztani egy lábát !!
Nekem LiitokalaLii 500S em van az érintő gombos, és csak nyomkodásnál csipog az úgy elviselhető !! -
H-Zol
senior tag
válasz zolikaDB #73640 üzenetére
Vedd meg jó lessz az
Anduril 2 fut rajta , feljebb tolod a hő fok leszábájozást és nem fog rögtön vissza esni én a Wurkkos TS21 feltoltam 70 fokra nem turbón hanem fokozat mentesen jól fel nyomom a fenyerőt, de turbó alá, és nagyon jó erős fénye van és jól tartja, de ha már sütős akkor visszáb veszem !!
45 fokon így [kép] be esik
60 fokon így [kép] néz ki[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Ha beállítod a ramping maxot is, akkor még tovább fogja bírni. Természetesen a turbó is a rendelkezésedre fog állni. Én kb 1000 lm -ra állítottam a 4000 lm -es turbó alá. Így 10 - 15 perc is megy gond nélkül, miközben nem egetverő a különbség. És az akkut sem szívja annyira.
Ha még jobban visszaveszed, még tovább fogja bírni. Én inkább több fokozatot állítottam be.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Tamás9x #73533 üzenetére
Nna, igértem visszajelzek, ő lett a végleges megoldás, elvileg jövő 7végére itt lesz . Kicsi kedvezménnyel 37.83£-ba került, ennyiből nem hoztam volna ki egy 6Ah-s 4s 32700 pakkot még doboz nélkül se.
Ahogy megérkezik, ráeresztem a töltőt-merítőt és jelentkezek, hány Ah-t találtam benne
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- MinDig TV
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.