Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nem elektromos, ezért offban kérdezem, talán így elfér itt: falicsap szereléséhez van valami spéci szerszám/trükk? Akármilyen eszközzel/módszerrel csináltam eddig sosem sikerült megoldani, hogy teljesen karcmentesen megússza az anya.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
stratova
veterán
válasz loncsika #11442 üzenetére
Évekkel ezelőtt, amikor a Lidl a Parkside-on még 18V-t tűntette fel, az Aldi meg éppen rákapott a Workzone-nal a 20 V-hype-ra, akkoriban kerestem, lesz-e pót akku a fúrójukhoz, ha WZ-t veszek. Ekkor kötöttem ki a Trotecnél, szóval ők is kínai termékeket címkéznek, ami nem feltétlenül baj, csak nem érdemes többet adni érte, mint a Parkside/Workzome/Ferrex-ért.
Annyira német ez, mint amennyire Japán a Yato elektromos gépcsaládja (aminek egyes példányait felfedezhetted WZ, a szomszédban Womax vagy éppen márkajelzés nélkül az Auchanban nívó néven) az már más kérdés, hogy a kínálatnak ki-ki melyik részéből rendel párezres tételben, gombokért, egyedi színben.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #11453 üzenetére
Valamivel drágábban kapod, mintha szinte csak gépként Tuson néven és olcsóbban mintha Poweplus vagy Graphiteként veszed feltehetően ezt a gépet. De ezek a cégek eltérő garanciát is vállalnak és tartozékokat kínálnak.
Powerplusnál ez sárga gép, azaz már nem a kínálat abszolút alja. Náluk szürke/sárga/zöld a sorrend lentról felfelé.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz canniball #11451 üzenetére
A Knipex fogókulcsot részben erre találták ki. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor betétet is kapsz a pofára, de nekem anélkül sem karcolta meg a krómozott anyát. Nem olcsó, de nagyon hasznos szerszám.
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Akkus sarokcsiszoló / flex :
Szerényebb kategóriában mi ajánlott, mi nem ajánlott?
(Nem, még nincs semmilyen akkus készülék.)Köszönöm.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
addikt
bármit veszel arra készülj, hogy 4Ah akku alatt a kisebbekkel szinte egyáltalán nem lehet értelmezhető ideig dolgozni
egy szögvasat még elvágsz egy akkuval, de ne tervezz 20 percnél hosszabb munkameneteket.
Parkside most van a Lidl-ben, a fekete brushless motoros Premium széria, plusz a 4Ah akku plusz a töltő, nagyjából 40 ezerből megvan. ez alá nem mennék.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A Stenley FME360-QE és a Bosch PSA 700 E orrfűrészek közül, ablakcsere, othoni barkácsolás, stb. feladatokra, ti melyiket ajánlanátok?
Az áruk, súlyuk kb. egyforma, 30 000 Ft., 3.1/3 kg. A Stanley kicsit erősebbnek tűnik. 900 w szemben a 710w-al. Ezt ellensúlyozza a Bosch márkába vetett bizalom, márka megbízhatóság?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Findzs
addikt
válasz macera2 #11462 üzenetére
Szerintem az a bosch túlárazott.
Akkor már inkább ez a skil 3év cseregaranciával.A stanley ről meg az kell tudni hogy b&d amit a kínaiak vettek meg.
Sajna ez a makita a legolcsóbb neves gyártóé.
De itt a fűrészlap csere szerszámmal történik.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
dellfanboy
őstag
-
macera2
aktív tag
Mindenkinek köszönet az infókért. Inkább a Stanley felé hajlok. Teljesítmény, néhány plusz funkció, remélem megbízhatóság szempontjából van olyan jó, mint a zöld Bosch.
Szablyafűrészlapot is kinéztem, „BOSCH S 611 DF Heavy for Wood and Metal”. Ott akadtam el, hogy a forgalmazó kiírja: „Minden S befogószárú szablyafűrészhez használható”. A Stanley speckójánál meg nem szerepel, hogy milyen befogószárakat tud fogadni. Biztos ami biztos, majd hétfőn pontosítok a forgalmazónál.
Egyébként Findzs, az általad belinkelt Skill adatlapján a fűrészlap sebesség adatnál lehagytak egy 0-t. „Fűrészlap sebessége: 0-300 löket/perc” De gondolom mindenki tudja, hogy ez elírás.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Tasunkó
senior tag
Lesz a lidl-ben 50l-es álló kompresszor 55000-ért. 10 bar, azt sejteti erősebbek közül van, de alighanem nincs a kimenetén szabályzó. Azt nem tudom mennyire tartós megoldás az olaj nélküli, illetve melyek a hátrányai. Az ára is csak korrekt, nem egy nagy vétel. Tetszik hogy nem fekvő de amúgy...
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
dellfanboy
őstag
ti lattatok olyan tesztet/videot ahol az utvecsavarozo vs human szerepel? vagyis mivel tudok nagyobb erot kifejteni egy csavar ki/be hajtasakor? egy utvecsavarozoval ami tud kb 500 nm, vagy ha veszek egy 2m erokart es 'izombol' rahuzom a csavart?? raadasul latok 1-2 noname szerszamgepet ami tud a doboza szerint 600nm-t es kerul 50ezerbe, mig egy 200nm-es makita akksi nelkul szinte 50.. itt megint azt irnak a dobozra amit akarnak?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
kopepe
aktív tag
válasz dellfanboy #11471 üzenetére
Az az érdekes,hogy a bal oldali gép 360 nm-el nem mindíg bírja betekerni a 30 centi hosszú szerkezetépítő csavart, a jobb oldali 60 nm-el viszont bármikor !!!
-
Tasunkó
senior tag
válasz gyenesmartin #11476 üzenetére
Az jó lenne, mert lamentálok egy Stanley sarokcsiszolón, de például leoldódó szénkefékről nincs szó, pedig az nagyon hasznos, mert teljesen megáll ha elkopnak a szénkefék...meg egyebek, lágyindítás. Amelyik részt olcsó legyártani illetve drágább lenne módosítani a gyártósort, azt benne hagyják, legjobb esetben egy lebutított dewalt.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
kopepe
aktív tag
válasz dellfanboy #11473 üzenetére
Igen, jól látod...
-
addikt
válasz kopepe #11479 üzenetére
nem vagyok biztos, hogy az áttétel miatt, az ütve csavarozó ütőművön keresztül fejti ki az erejét, ami nem állandóan áll rendelkezésre, hanem minden ütéskor. ez lehet egy körbefordulás alatt 4 vagy 400 (két random számot mondtam, hogy érzékeljük a különbségeket). az ütve csavarozóban van ugye egy ütőmű amiben van üllő és kalapács (2/3 kalapács van gépenként általában, de itt is van kivétel). a gép motorja közvetlenül forgatja a kimenő tengelyt, az üllőt egy rugós mechanizmussal kioldódó kalapács üt meg, és az elfordítja a csavart, így ebben a térben a kalapács és az üllő csak átjutnak egymáson, hogy aztán teljes erővel összezárják a rugót.
ez nagy nyomatékot (és egy kicsi lefelé irányuló erőt) eredményez, a kulcs belsejében az erőátvivő rész felütközik a kulcs házára, így tulajdonképpen nem forgatónyomatékot fejt ki a gép a csavarra, hanem az arra átvitt impulzus fordítja el a csavart. az ütve csavarozó gyorsan ismételgeti ezt a folyamatot.a csavarozó meg ugye folyamatosan, a körfordulat egésze alatt egyforma nyomatékot fejt ki
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
headhunter
addikt
Adott egy Parkside fúró-csavarozó. PABS 20 Li-C3
Hogyan lehet "kiszűrni", melyik tartozék adta meg magát? (Akku vagy töltő)
Töltő nem tölti az akkumulátort, mind a kettő led villog a töltőn. (Zöld és piros) -
Findzs
addikt
válasz gyenesmartin #11476 üzenetére
Ez szomorú
Akkor dewaltot se veszek már"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
kenand
veterán
válasz headhunter #11484 üzenetére
Szia!
Csak 1 aksid van hozzá?
Ki tudod mérni a 1865-öa cellakat ha szétcsavarozod a házat. 5 dbnak kell benn lenni. Ha mar nem garis. Ha az meg vidd vissza.
Töltöt is mmérhetedvadve le 18v-ot.András
-
San398
őstag
válasz headhunter #11484 üzenetére
Töltő hiba is lehet e szerint: [link]
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
domerator
veterán
Makita csavarozó PA09-es NiCd akkujában (12V 1300mAh, nem mai darab) ha kicserélem a cellákat NiMh cellákra, akkor ugyanazzal a töltővel tölthető?
Sub-C cellák vannak benne, itthon hol a legjobb ezeknek az ára?Illetve még egy dolog: Parkside fúró 1500mAh Li-Ion celláit (zöld színű) kicserélhetem powerbankból származó, lila színű 2000mAh Li-Ion cellákra?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
YAS-dude
őstag
válasz domerator #11491 üzenetére
Szerintem a nicd-nimh váltással nem lehet gond, de a li-ion 18650-es celláknál nem mindegy, mekkora maximális áramot képes leadni. A szerszámgépek 20-30 ampert simán felvesznek adott esetben, de egy powerbankba biztosan nem ilyen terhelésre választották ki a felhasznált cellatípust.
-
domerator
veterán
válasz YAS-dude #11492 üzenetére
Köszi, épp ezért kérdeztem, mert tartok tőle, hogy nem egyforma fajta a két színű 18650-es... van ezeknek "színkódja"? Mert a rajta levő írás nem sok mindent mond el a fajtájáról.
f4lcon: neked is köszi a választ.
Sub-C cellát hol a legolcsóbb vásárolni?
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Lakásfelújításhoz keresek (ütve)fúró/vésőgépet 3J ütésenergiájú környékit, ami nem túl nehéz, amivel folyamatosan lehet dolgozni, nem forrósodik fel 10 perc vésés után.
Egyenlőre ezt találtam, ismeri valaki? -
csapee
őstag
válasz gyenesmartin #11498 üzenetére
Csak ez még nem szereti ha folyamatosan vesnek vele.
A legjobb ha kölcsönzőből 1-2 nap alatt kivésed az egészet. Nem véletlenül az 500e-s gépeket tartják ők is.Csapee
-
gyenesmartin
őstag
válasz csapee #11499 üzenetére
Nem kell otthonra még egy lakásfelújítás miatt sem 500K-s gép. Egy Makita, Dewalt, Milwaukee 100 alatt is bőven sok lenne. Azok is foglyák bírni, ha tudja az ember kezelni. Ahogyan ezt a Hikoki-t is. Nem kell kell otthonra megvenni a legdrágábbat.
Kölcsönzőből már vett ki bátyjám Hilti koronafúrót. Na az úgy le volt strapálva, hogy nála adta meg. A kölcsönző cég pedig elvárta volna, hogy kifizessük annak az árát. Kölcsön gépeket nem kímélik az emberek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest