Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz katt777 #9166 üzenetére

    Hát, a krájendzsin sem kevésbé bugos, mint az gamebyro, a CS-ről nem beszélve.

    Egy modell import Max-tól Oblivionig nem nagy ügy. Nade, hogy 10 próbálkozásból 9szer nem sikerül, egy adott, az első példányához höz képest módosítatlan nyersh mesh-el/beállításokkal, s ennek tetejében nem is mindig ugyanott crashel. Na ez már gáz.

    Heightmap editnél sem én voltam a hülye, hanem a fejlesztők. Pár helyen írták is, hogy vigyázni kell vele, mert elrontja a meshet (mármint a terrain domborzatát, ugyebár az is egy mesh). Hagyján, hogy vigyázzak vele, de bizonyos körülmények között szinte lehetetlen gördülékenyen haladni vele, általában lépésről lépésre menteni kell, és ha szerencsém van, rendesen írja a pluginbe az uj terrain meshet. Ha szerencsém van, ugyanis a Heightmap editorban a mentés egy dolog; a pluginba hol bekerül, hol nem. Továbbá hogy mi mitől függ, azt a jóisten tudja, nem lehet a hibát replikálni, csak jön.

    NIF egy csődtömeg, ahogy van. Hogy miért nem jó nekik mondjuk a nyers .3ds, ahogy anno MSTS-hez is tökéletes volt (oda sokat modelleztem régen). De nem, betteszdáéknak ide nem jó, mert müködő, és használható. Persze semmi normális támogatás, az exporter ami van hozzá, az is 3rd party, szar is. Nem beszélve az egyéb dolgokról, néha a collision box "ér össze" az objekttel (pedig igazából nem is), néha egy-egy textura nem jól kerül fel, játékban ronda, de CS-ben még jó.

    És nem is beszéltem a plugin kezelésről, textura kezelésről, blabla...

    És ez nem egyéni vélemény, az egész szar ebből a szempontból. Nyilván hozzá lehetne szokni ezekhez, együtt"élve" ezekkel, összehozni. Persze. A Nehrim is elkészült valahogy, meg a többi is. Más kérdés, hogy bármelyik nagyobb, komplexebb modot nézem, akár Nehrim, official pluginek, Ayleid Steps, Qarl-szarságok, mittudomén, vagy akár a magyarositó pack... 10 emberből 9-nek megy is-nem is, a 9-ből felénél permanens elváltozásokat okoznak, hol textura nincs, vagy lila, hol hiányzik ez-az, ilyenkor jönnek a wyrebashos/invalidálós/loadorder-toszogatós/stb trükkök, persze ritka ha valami jól megy; az is egy darabig, mert közben valahogy mindig elíródik-változik valami... nem szeretem a túl sok problémát egyszerre. Játékos oldalról csak-csak, nade, hogy ekkora volumenű valamit ilyen környezetben... pláne ha mondjuk elkészülne, lesz mindenhonnét ezernyi sírás... ez nem jó, az nem jó, eltünnek dolgok, ha fent van XY mod, azzal vajon jó-e, nekem megy/nemmegy, nálam lila, anyunál nemliladenemismegy, havernál kilépked, stbstb... eh.
    Nehrim is pont ilyen. Ahogy halad előre az idő, alakulnak a dolgok, változnak dolgok a világában, egyre több a bug, a hiba; pedig nem szarul van összerántva. Nyilván nem véletlenül.

    Érted...
    Lényeg, hogy írogattam ennek-annak, it megjegyezném hogy szerencsére vannak jó arcok még:). Ha sikerül partnert találnom ebben, lesz értelme folytatni.

    Nem rinyálni akartam, noha azt tettem; inkább egy fkivan már az egésszel, közben pedig sajnálnám abbahagyni...

    [ Szerkesztve ]

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák