Hirdetés
- PlayStation 5
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Age of Mythology: Retold teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
-
SpydeR3412
aktív tag
-
cd334
tag
válasz SpydeR3412 #66703 üzenetére
Ok, én elfogadom.
-
RevoneX
csendes tag
válasz SpydeR3412 #66706 üzenetére
Okés, köszi! Milyen töltőt ajánlotok hozzá?
-
mrbig
csendes tag
válasz vandor01 #66618 üzenetére
Elkészültem végre az EOS2/Nano2/NanoRacer összehasonlító videóval
-
mrbig
csendes tag
Ha 1.8mm-eset akarsz, akkor Nano2
Ha 16:9-eset, akkor EOS2
Ha a pénz nem számít, akkor a RacerElső kettőt a szemüvegben gyakorlatilag meg sem tudtam különböztetni egymástól.
-
vandor01
őstag
akkor ugyanaz a technoogia azaz CMOS... EOS2 vs nano2
csak a jo kinai nemzeti szokás szerint az EOS2-őt papiron feltuningolták..
700TVL vs 1200TVL vagy 0.01lux vs 0.001lux....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Johnny_vT #66664 üzenetére
Összevágtam az RX LOSS-os videót. Mit gondoltok?
Alaposabban visszanézve még kevésbé értem mi történt. Lehet, hogy igazatok van és simán firmware hiba, délután frissítem majd a BF-et.
RSSI 50+ volt végig és a manőverek/takarás sem tűnnek vészesnek.Más1: a DVR a Tobyrichből van, egyáltalán nem szar
Más2: az hogy lehet, hogy a DVR jobb minőségű (kevesebb a zaj és szétesés) mint amit élőben láttam? Csak a memóriám jatszik velem?
Más3: tegnap megpörgettem a Trashcan-t az irodában a Tobyval. Ergo van anyag az EV800 és az "EV800D" DVR-jének összehasonlításához- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Peaceliker
addikt
csak bele néztem még idő híján, de látszik amit írtam is (lehet nem itt), hogy eos2 t magasabb kamera szögre kell rakni, mert maga elé néz...itt is látszik, hogy felfelé jóval kevesebbet lát.
Amúgy repültem nano 2 vel is és azzal nem volt annyira "testidegen" az egész, mint eos2 vel, szal tuok vele értelmeset repülni bent, míg eos2 vel szenvedek valszeg az hogy nem lát annyira fel, magasabb kamera szög miatt meg gép már máshogy viselkedik"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
nalam az egyik EV800D csinal olyant hogy boldogan repkedek kozben felvetelkor már elveszti a fonalat egy komolyabb jel kieses/gyengulés utan....
Lehet azert hasznalok az EOS2 bol 4:3 mert a 16:9 nel kevesebb lathato fent és lent..
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
RevoneX
csendes tag
Mennyire nehéz egy vevőt kivenni, és forrasztani hozzá egy másikat?
-
DJGABI
addikt
válasz RevoneX #66717 üzenetére
ha még mindig whoop a téma akkor a gyárit nem tudod kiforrasztani, az fc tartalmazza [link], másikat így is lehet forrasztani hozzá, kérdés érdemes-e (súly?). elég türelemjáték, meg mütyür. könnyű hazavágni. van választék bőven, szerintem keress gyárilag flysky-os gépet...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #66718 üzenetére
az pal/ntsc dolog sztem
néhány kamera nekem is olyan. tán nano2 az első aminek mindent ki tudok rakni a széléig felül alul"Oh my Goa'uld!"
-
mrbig
csendes tag
válasz Peaceliker #66721 üzenetére
Nem ugyanannyi sort használ a PAL és NTSC (PAL: 576, NTSC: 486)
Az OSD beállításoknál ki tudod választani melyiket használod, és akkor nem fogja rossz helyre tenni a feliratokat.
-
Blizzardking
őstag
Érdekes hogy a verseny/freestyle drónnak kinéző tenyérnyi pár-tíz grammos gépekig nem az oldschool versenydrónok miniatürizálásán keresztül jutottunk el, hanem a szénkefés játékgépek robbanásszerű fejlődésén át.
Amúgy van valami definíciója a toothpick osztálynak és a whoop osztálynak?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
vandor01
őstag
válasz Blizzardking #66728 üzenetére
a miniaturizálást megprobalták... csak zsakutca volt... BAT100.. SP95...
kismennyisegben eladott és gyártott de legalább gyenge minusegu cuccokbol...olyan átfedések vannak ma már hogy jol megfogalmazni?
Whoop?
gyenge tejfolosdoboz muanyagbol kialakitott propellervedős gép 40mm tol 5"-igToothpick?
extra konnyu de legalabb vekony es torekeny fogpiszka vastagsagu carbon vazas gép 40mm tol 5"-igCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
jaja, toothpick névre ugrálnak páran, mert hogy az Kabab vázának neve...pedig nem ő szarta a spanyolviszat, de mindegy is Nekem toothpick class De elvileg "Ultra-light micro"
"Oh my Goa'uld!"
-
Johnny_vT
senior tag
Saját értelmezésem és eddigi olvasataim alapján:
A toothpick "osztály" 1-3S platformra épülő ultrakönnyű, alsó akksis, vékony karú, általában AIO stack-et használó típus/stílus, jellemzően 70-200 mm közötti méretben 1,5-5"-os propellerrel. Küllemre egy kb kocka alakú központi blokkból és ahhoz aránytalanul vékony karokkal kapcsolódó, relatíve nagy motorokból áll.
A whoop propellervédővel felszerelt, általában teljesen műanyag vázas (már vannak kivételek főleg a GEPRC vonalon), általában szintén AIO stack-et hordozó "osztály" 1-2S platformon. Ezek a toothpick-hez képest alulmotorizáltak, de méretük is kisebb (60-120 mm) és a propvédőnek hála akár benti használatra is alkalmasak. Mivel kevésbé kihegyezett a súly-tolóerő arány, ezért kialakult a cinewhoop alkategória RunCam Split, Caddx Turtle vagy akár Tarsier és társai felhasználásával.
Más: alant pillanatkép az EV800 / Tobyrich összehasonlító videóból.
Igen, más a DVR képarány (habár a szemüvegben azonos volt), de azon kívül tökugyanaz. A vétel kicsit jobb volt a Toby-n, mert Realacc TripleFeed + Realacc Pagoda volt rajta a gyári botok helyett, míg az EV800-on a gyári gomba.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
nagyúr
Skacok. Valahol van egy neves tesztertől(pl. Kabab) egy összesítő lista a toothpickekről, előnyök, hátrányok, mit érdemes megvenni? Köszi
-
addikt
válasz Johnny_vT #66731 üzenetére
Kérjük szépen a linket!
Mai napi kérdésem, hogy senki ne unatkozzon. HX100-hoz vettem GNB 350-es HV akksikat 2db-ot. Viszont gyárilag nem írják hogy oly fontos lenne a HV. Szóval mit lenne érdemes vennem? HV nem HV?
Amit még furcsáltam, hogy a 450 és 520 GNB HV akkuk ugyan olyan tömegűek a leírás szerint és árban is kb azonos.Van valami bestbuy 2S akku?
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
SpydeR3412
aktív tag
Sehol nem fogják írni, hogy fontos a hv.
Mindenképpen hv-t érdemes, már csak azért is mert kb azonos árban mozognak. Ha van rá lehetőséged és kedved, akkor több energiát tudsz benne tárolni. De számomra az igaz lényeg a nagyobb c érték.
A Best buy aksit valószínűleg megvetted már. -
Saccco
nagyúr
Nem muszáj HV-re tölteni. Viszont a kapacitás úgy kevesebb.
Szerk.: nem frissítettem.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #66736 üzenetére
300mah nem marha kevés? mondjuk kb 3p ezzel is kijön...csak nem mezőn/parkban, ott az 500assal sincs 3
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz HornedReaper #66739 üzenetére
nekem az a tapasztalat, hogy ha simán 4.2 re val töltve akkor lassabban döglik meg
"Oh my Goa'uld!"
-
nagyúr
Hehe mennyire igaz
-
DJGABI
addikt
válasz HornedReaper #66739 üzenetére
én is az ellenkezőjét olvastam, kb ugyanannyit kéne tudnia. volt valami olyan összeesküvés hogy a jobbakat kiválogatják, aztán ráírják hogy HV...
viszont kapacitást tuti HV-n mérik? Hmm...jó mondjuk mindegy is, mennyi a diffi, ~3%? 7,6V vs 7,4V. Azt tudom TC gyárijára hiába van ráírva hogy tudja én is csak normál feszültségen használom.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #66738 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy ez is 350es.
-
mrbig
csendes tag
válasz DJGABI #66742 üzenetére
Én sem hiszem, hogy nagy különbség lenne a HV és nem HV között. Legjobb esetben kicsit változtatnak valaminek az anyagán (anód/katód/elektrolit). A tömegükben ez biztosan nem jelentős.
A kapacitásból nyilván a jobbat írják rá, alapvető marketing trükk ez: ha van két mérési mód, akkor a jobbat fogod nagybetűvel a címkére rakni Nemrég valamelyik tesztben ki is mérte a tesztelő, hogy 4.2V-ról szignifikánsabb kevesebb volt a kapacitás a ráírthoz képest.
Egyébként ha valakit érdekel ez egy egész jó cikk arról, hogy mennyi mindent lehet variálni a lítium akkumulátorokon.
-
HornedReaper
senior tag
HV akksik igazából kicsit könnyebbek, mivel ugyanakkora fizikai méretben nagyobb mennyiségű töltést tárolnak
Oscar Liang régebbi bejegyzés, alja az érdekes, 30-40 töltést bírtak nála (meg úgy általában) a HV akksik rendes töltésmegtartással, hagyományosak 300+ töltést is bírhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz HornedReaper #66745 üzenetére
Nekem bőven túl vannak azon a GNB-k és köszönik szépen jól vannak.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
HornedReaper
senior tag
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok véleményt mondani az Eachine EV100-ról? Azt hallottam tesztekben hogy elég kicsi a látószöge, lehet jobban megérné egy EV800?
-
vandor01
őstag
válasz RevoneX #66748 üzenetére
most ez a jo vetel:
TOBYRICH TR1 EV800D 5.8G 40CH Diversity FPV Goggles 5 Inch 800*480 Video Headset HD DVR Build in 1200mAh Battery For FPV Racing Drone45euro a cuponnal!! -> BGTR49
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- PlayStation 5
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Sweet.tv - internetes TV
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Öregszem
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs