Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Age of Mythology: Retold teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #66600 üzenetére
az a baj sztem 2s whoopokkal, hogy hirtelen jön meg a power, marhára nem linárisan, beállítások ide vagy oda...legalábbis custom gépemen is érzem ezt 2s el, trascanen emg főleg...szal van erő érzed, de egyszercsak kilőnek és akkor koppan a plafonon
de probáltam expot gázra és még szörnyűbb lett szal kénytelen leszek hozzá szokni, hogy 40% körül hadonászok a bottal
de én még mindig félek hogy megsül a moci, marha melegek ..nameg attól, hogy trascan gyári akkuk felgyulladnak
"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #66601 üzenetére
Attól az aksitól én is féltem.
A motorok meg... Szerintem ezeknek ez az üzemi hőmérsékletük. Nálam bírták, pedig tudod, hogy bánok gázzal. Bár az is biztos, hogy 2p fölött nem igazán mentek. Viszont nem is vártam aksi cserénél semmit. -
cd334
tag
Ez a hirtelen gáz jelenség szerintem kicsit motor és prop függő. 1S-n a se0703 19kkv motorokkal, gyári snapper 3 águ proppal egészen normális, viszont a 3br 0802 18kkv nagyon megvan ez az effektus.
Viszont a SE1102 10kkv motor avan proppal, nincs ilyen nagyon szép egyenletes. -
Johnny_vT
senior tag
Ma mentem egy kört az új GNB 350-es akksikkal. Nagyságrendekkel jobbak az eredeti "URUAV" átcímkézett akksinál. 3,5 perc repülési idő simán megvolt.
Kiegészítés a kondenzátor elhelyezéshez: bár a propeller elvileg elfér, gyakorlatilag mégse. Szóval mivel terepen voltam simán letörtem a kondit a forrasztásról (így a baromi rövid lábakból még rövidebb lett ) és anélkül repültem. max gázt talán nem is adtam, mert félek, hogy nem bírná az ESC, szóval csak közepes és nagyobb sebességgel krúzolgattam és így lett meg a 3,5 perc repülési idő.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
addikt
válasz SpydeR3412 #66593 üzenetére
Mert nehezemre esik ilyen apró mozdulatokat az ujjammal korrigálni repülés közben. Simán beleremeg az ujjam, annyira koncentrálok, hogy ne toljam véletlen túl fel vagy le.
Ha pedig a szimpla logikámon gondolkodok, akkor az alsó szegmensben a gáz elnyújtása pontosabb repülést kellene eredményezzen.Mivel egy IT fórumon vagyunk, felhozom példa kép az egereket. Aki nem csak koca gamer, alacsony dpi (cpi) értéken játszik. Teljesen logikusan. Én vegyítem a kettőt, pl használok accelerationt. Azaz gyorsan húzva az egeret hozzá ad a képernyőn megjelenített sebességhez. (Viszont sajnos kevés játék képes ezt jól kezelni. Pl Quake)
Persze van akinek ennyire precíz az ujja, hogy megtanulja gyári beállítással. Ezt szokta meg, kényelmetlen lenne neki átállni. Pedig nagyon szívesen látnék egy ilyen, előprogramozott dolgot, hogy 50%-ig finomabban lehessen adagolni.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #66602 üzenetére
bent nekem repül 3-4p et is, persze nem trashcan akkuval
(#66603) cd334
08028 16kkv 1s en nagyon ügyes, erős, de egyenletes, 2s en kicsit van benne ilyen törés, de nem annyira mint trascan mocival.
Amúgy érthető, amikor eléri azt a fordulatot, amikor a hatásfoka toppos, akkor olyan, mint amikor elindul a turbó.(#66603) cd334
1102 10kkv tök máshogy viselkedik...ami azzal fura vt, hogy 3s el nem igazá vt erősebb csak melegebb és zabált (2" avan szintén)
(#66604) Johnny_vT
bírni fogja kondi nélkül...
voltunk kint repülni Spyder3412 kollégával és ilyen 5A aio fc vel kitoltam a szemét 1102 10kkv nak is (marha sok padló gáz 3p repidő mellett) és olyan 08028 16kv al is, amit 1s en szabi gázfröccs nélkül el sem tud indítani, olyan mágnes van ebbe jah és ezt parkban 2s el nem kímélve(#66605) SP!T
lehet ilyet. th limit + th middle
"Oh my Goa'uld!"
-
mrbig
csendes tag
válasz SpydeR3412 #66593 üzenetére
SpydeR3412: én előtte repültem helikopterrel, és ott minden tutorial azzal kezd, hogy hogyan állítsd be a távon a görbéket ahhoz, hogy kezdőként/középhaladóként/haladóként a legtöbbet ki tudd magadból hozni.
A quadosoknál meg azt látom, hogy mintha erről semmit sem tudnának, mindent a BF-ban akarnak megoldani, pedig őszintén, a BF tudása sehol sincs ebben egy deviationhoz képest (és gondolom az OpenTX is sokat tud, csak azt nem ismerem)
Szerintem nem szégyen, ha az ember az elején nagyobb expoval és egy kényelmes gázgörbével indít, ahelyett, hogy hetekig/hónapokig szenved. Utána meg fokozatosan át lehet menni lineárisba, vagy egy olyanba, ami kényelmesebb.
Nekem ami még nagyon hasznos, hogy a távon eleve több, különböző expoval ellátott profilom van, így például gyors repüléshez vagy lassú precízhez egy kattintással tudok váltani. Nem mellesleg a távon a mezőn is egyszerűen tudok állítani, míg a BF-hez hurcolnom kellene egy laptopot is.
Amúgy valamelyik videóban Captain Vanover is azt magyarázta, hogy számára az egyik nagy megvilágosodás az volt, hogy különböző pályákat különböző expo/roll rate beállításokkal érdemes repülni.
Szerintem érdemes minél több lehetőséget megismerni, amiből utána kialakíthatod azt, amivel számodra a legoptimálisabb.
-
Peaceliker
addikt
Dr egy CP heli "idle up" beállítása eleve a gázról szól, azért az tök más Meg ott senki nem fog az fbl rendszerben állítani (már ha nagyobb gép és külön vezérlő van rajta és bele lehet nyúlni), mert macera.
De amúgy expokat én is távon állítottam anno, mert azt könnyebb volt macerálni."Oh my Goa'uld!"
-
Blizzardking
őstag
-
Peaceliker
addikt
-
cd334
tag
válasz Blizzardking #66610 üzenetére
Updatet PC csinálok és ott szoktam diff-t vissza tenni, így nem tudom, hogy a speedy be mit csinál. Speedy bee-t csak gyors átkonfigurálásokra szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Peaceliker #66581 üzenetére
Viszont a kamera lehetne jobb, meg a vtx mondjuk 200-as.
(#66614) Peaceliker: Nekem nagyon tetszik ez az emax gép, kezem a vásárlás gombon. De megvettem a TinyHawk S-t is. Nekem volt Happymodel Snapper6-om, nem szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz KaiotEch #66613 üzenetére
mmint emax gépen? Eléggé látszik hogy olcsón meg akarták lovagolni gyorsan a hypeot, szal tinyhawk s t rakták másik vázba új motorral. De legalább ár sem szaladt el, bár Happymodell cuccok árát nem lehet überelni.
Amúgy kamera sztem faja csak felfogatás kaki emax gépben, vtx ha ugyan az maradt mint első tinyhawk ban akkor elég tré.
De nem venném ezt a gépet meg amúgy. Bár kész toothpick ek elég olyanok amilyenek, de majd tán a larva faja lesz"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
van már valakinek összehasonlitasi alapja?
melyik milyen? melyik tunik jobbnak?
RCn2 lencséje cserélhetos a az RC micro Swifttel?M8 de valszeg nem?
nano
1.8mm FOV 155
2.1mm FOV 170micro
2.1mm FOV 160
2.3mm FOV 145CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
mrbig
csendes tag
válasz vandor01 #66615 üzenetére
Most vágom a videót róluk.
Röviden: szerintem a kettő tök ugyanolyan, kb 2% különbség van a RC javára.
Mindegyik M8-as lencsét használ, micro swiftem nincs, így azt nem tudom megnézni, hogy egymás között cserélhető-e.
A látószöget nem tudom hogyan számolták ki, valóságban olyan 110 fok körül van a 2.1mm-es lencsékkel
-
mrbig
csendes tag
válasz Peaceliker #66609 üzenetére
Peaceliker: nekem az ott tanultak nekem sokat segítettek, hogy a nem lináris gázreakciót kisimítsam. Főleg egy relatíve nagy tolóerő/tömeg arányú quadnál hasznos.
Az expo erre nem való, mert nehéz pontosan oda állítani ahol szükséged lenne rá. Ráadásul ellapítja az ereszkedési sávot is, amire viszont megint nincs sok szükséged.
De ez csak az én tippem, mások meg leírják, hogy nekik mi segített, aztán mindenki tanul mindenkitől
-
vandor01
őstag
akkor varom a videokat!
szoval fenykezelés es szinkezelés hasonlo?
mikozben azert EOS2-nél szépitenek a fiuk
RCn2 / EOS2
LUX 0,01 vs 0,001azert az EOS2nek a szinei nem mindig vannak a toppon de persze 1000x jobb mint agy sima AIO... szoval RCn2 ugyanaz... vegul is ezen az arszinten.... miért is lenne kulonbseg?
a FOV-ot keresztre erthetik azaz a ket szemkozti sarok....
ekkor a valodi horizontális tenyleg 110-130 kornyeke lehet
most neztem rosszul irtak....
aztan én is rosszul kopiztam azert zavaro az RC FOVRC
nano
1.8mm FOV 170
2.1mm FOV 155micro
2.1mm FOV 160
2.3mm FOV 145EOS2
FOV 160 (csak 1 fajta van)[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
cd334
tag
EV800 - PRO58 mélyelemzés:
Az EV800-ban nincs DCDC koverter ami 5V-t állít elő. Ami az 5V ágnak van kikiálltva az a belső 1S akksi kapcsolt kivezetése. Három táp van benne, egy töltőáramkör. Egy 3V3 LDO regulátor és a LCD-nek 8V-t előállító DCDC konverter. Az EV800 lévő rádió (RX5808) ezt nem is igényli, mert 3V6 ról simán működik.
De ahogy a átalakítós videókat nézem, így is rendesen működik minden. Nálam sem volt eddig semmi gond. Valszeg a pro58 szélesebb bemeneti tartományra lett tervezve(bár erről nem nagyon találok infót) és ott is a uC részere van LDO, ami 3V3-t csinál, és azoknal elég a pár tized volt különbség, hogy stabilan működjenek.
De azért át fogom alakítani, korábbról maradt két 2S 2700mAh akksim és rendeltem pár DCDC step-down konvertert és megcsinálom külső akksisra, hogy teljesen korrekt legyen minden.
[ Szerkesztve ]
-
-
vandor01
őstag
akkor ilyen esetben azaz alkonyatkor RCn2 jobb?
- nem esik szet a kép?
- nem egy mosodott maszat fos az egesz?
... szoval jobban kezeli/hasznositja a fényt a 0.01 luxxal mint az EOS2 0.001-el?[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Blizzardking
őstag
válasz Johnny_vT #66622 üzenetére
A padok közt az szép volt
Próbáld ki a gumibak trükköt, szerintem sokat segít jello ellen.
Volt valami throttle limited? Vagy csak lassan repültél? 2s-en sokkal bolondabb is tud lenni, nem?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Peaceliker
addikt
válasz syler123 #66626 üzenetére
szerintem el lett csésze optikailag valami vagy nem ide való szenzor és az sw így túl megfelelő méretű képet csinálni belőle.
Amúgy fov ami fura, égre kell vele nézni, hogy ne a földet lássa az ember.. szar semmire való kamerával ugyan azt a tempót majd fele kamera szöggel lehet repülni"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Blizzardking #66625 üzenetére
Igen, aztán jött a park biztonsági őre (emberke a videó végén közeledik hozzám) és elküldött a búsba Az én throttle limitem a kezem. Nem akartam bokorba mászkálni utána Egyébként a kamera állásán látható, hogy csak krúzolgattam, mert inkább felfelé néz mint előre.
(#66626) syler123
A 65 mm-es Furibee F36 szobadrónomra raktam tavaly egy noname 12 eurós AIO mikro kamerát. Viccen kívül annak is van ilyen "jó" képe. Ez van, ezt kell szeretni :/ (Vagy ajánlotok esetleg jobbat azonos súlyban? )- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Blizzardking
őstag
válasz Peaceliker #66630 üzenetére
Azt azért linkeltem be mert azt mondta a csávó hogy ezekkel a beállításokkal ez a legjobb toothpick kamera. De csomó összehasonlító videó van fent. Az Eos2 kb mindegyikben szerepel. De úgyis tudod
Johnny_vT - de ennél sokkal gyorsabb, ugye?
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Blizzardking #66632 üzenetére
Gyorsabb, de nem sokkal. Vagyis attól függ hogy érted. Egy-egy pillanatra eléri a végsebességét már ebben a videóban is, de ahogy írtam nem hajtottam agyon szegényt. Ha akarod csinálok neked egy végsebességtesztet az új akksikkal
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
addikt
Ma szétkaptam a Tobyrich TR1 szemcsit és furcsa dolgot vettem észre.
Alapjáraton abban tér el az EV800D-től, hogy egy 3.7V 1200mAh aksi van benne, míg EV800D-ben 7.4V 1200mAh. A sima EV800-ban pedig egy 3.7V 2000mAh.Az alábbi képen a felső az EV800(nem D), az alsó a TR1 akksija. Eléggé úgy tűnik, hogy a TR1-ben is pont ugyan az a 7.4V akku van, mivel dupla olyan vastag. Szerintem egyszerűen elírták a leírásban vagy nem tudom.
Sajnos multiméterem épp nem volt. A kép csalóka, mert az alsó kicsit magasabban van. De a vastagságuk közti különbség egyértelmű.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
DJGABI
addikt
az érdekes, mert nálam tényleg baromi keveset bír... tegnapelőtt töltöttem, tegnap kivittem, 2 akku kirepülése után -1 csík... lehet valami halott akkuval kaptam
de ev800d akkunak tűnik [link]
csak tényleg lassan ha összeadom mennyit költöttem arra hogy olyan legyen mint az eredeti lassan kijön a 800d ára is (antennák, most akkor akku? inkább marad a powerbankos megoldás)
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
cd334
tag
A GEPRC GEP-12A-F4 V1.1 AIO FC boarnál figyeljetek arra, hogyha a VTX már fel van forrasztva akkor csak úgy kössétek össze a PC-vel az FC-t, ha ELŐTTE már az akksit rádugtátok! Ellenkezeő esetben az OSD chip megmakkanhat. Legalábbis nálam egy ilyen után megmakkant.
Egy régi nem használd brushed vezérlőből kibányásztam egy jó OSD chipet és átforrasztottam FC-re és lám a hiba elmúlt, újból használható lett a board.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
fára parkoltam 2 napja ez egyik Elf88-al
ez fa kb 20 méteres és pont a tetejére!
másnap vittem egy 3 méteresre kinyithato létrát hogy feljussak a fara.... 2,5méterre kinyitva a fa mellé támasztva kb 8x-10x lehet volna a fa mellé tenni mint egy 4 emeletes ház.... azaz a fa legalabb 20 meter.... de lehet több is! Olyan 7 méternél szanaszét ágazik vagy 20 felé... számomra onnet mászhatatlan vmi majom meg tuti felszaladna ..... a gép még minimum 12 meterre lehet innet... a satorruddal (5m) esélytelen voltam.... vagyis esély az van! Ha a fa 2/3-ig feljuttatnám a puhos testem ha lehetne? aztan feladtam....mivel a gép fent a csucson a szél biztos jol megrángatja a fa tetejét 1-3 méteres kilengése tuti van... azt leesik az majd magátol is!.....de lehet pont akkor nem leszek ott??
Ma hajnal 2 kor felébredtem kinéztem a kertbe és viharos szelek rángatták a fákat! reggel irány a park! És MEGLETT az eltévedt bárányka! a fa töveben fejtetőn várta az uj tulajt!.... ölööm és bodooogsááág! Azert csak fáj az embernek elhagynia a sok munkáját meg mégis csak 40e ft összerakni egy Elfet is!!
Visszahoztam az aksit is! Pedig 2 napig nullara sütve kristályosodhatott a fa tetején.... kb 2-4 perc NiCH toltés 11voltig aztan lipoval folytatva... es aksi is mukszik.... repidő ugyanannyi viszont 'C' bol vesztett egy-egy gázadas jobban gyorsabban beuti az aksit.... egy JO aksi kb 5sec utan -0.5V ezzel 2sec utan kb -0.8V.... de ettől meg bőven a használható kategoria maradt erre a szezonra... még télre is.... jövöre meg??? uj aksit vesz mindenki
-
nagyúr
Srácok. Valakinek van már TinyHawk Freestyle-ja innen?
-
Peaceliker
addikt
válasz KaiotEch #66643 üzenetére
sztem nem jelent meg még olyan régen, hogy ide tudott volna érni bárkinek.
Amúgy látom sokan odavannak érte. Motorja még érdekelne engem is, hátha emax minőség. De többi része mitől izgi? Mondjuk súlya nem lett olyan gáz, mint gondoltam ránézésre...bár 46g sem kevés
"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz KaiotEch #66643 üzenetére
Asszem Molnigee már berendelte.
(#66641) cd334: Leíróm ide is, hátha nem mindenki van fb-on is....
Én a megjelenés óta használok 2db ilyen fc-t és semmi hasonlót nem tapasztaltam. Szóval vagy nekem van, mákom vagy neked nincs. Illetve nagy lehet a szórás is.[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz vandor01 #66642 üzenetére
Szépen beleállt a tetejébe.
Én türelmetlenebb voltam ugyan, de legalább le tudta magát dolgozni a fly+turtle kombóval.
De az az elf még mindig nagyon durván megy.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Peaceliker #66644 üzenetére
Rohadtul tetszik, pedig nem egy vadállat. Egy 3"-os gép bőven kenterbe veri 3S-el, de ez olyan kicsi aranyos, simán lehet vele tolni egy parkban. Kíváncsi lennék egy TH S vs TH FStyle kinti versenyre.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #66648 üzenetére
Videókon nagyon 2s-esnek tűnik sebesség alapján. Szóval szerintem tuti hasít.
-
nagyúr
válasz SpydeR3412 #66649 üzenetére
Igen ez 2 cellás gép, lehet picit félreérthetően írtam az előbb. Kabab videójába az elején látszik, hogy nagyon meg tud indulni és az üzemideje 5perc+. Sőt, van aki megcsinálta 1S-esre
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest