Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    válasz Arti1 #30712 üzenetére

    Néhány dolog az ilyen tűbiztos dolgokhoz:
    - amikor vettem a két poroltótót, beszéltem tűzbiztonsági szakemberrel az oltó készülékek miatt és ő azt mondta, hogy:
    - olthatom széndioxiddal is, de az kiszorítja a levegőt, tehát azért annyira embernek sem jó, viszont nem csak hogy nincs éghető oxigén, egyben hűti is a felületet (-69 fokon áramlik ki).
    - olthatom porral, az ugye ABC porral oltónak is hívják, ez ugye nem hűt csak elfojt (lehet nem ezeket a szavakat kell használni, de majd dudicukrász kijavít:D)

    A probléma nem ez, hanem hogy az akkumulátorok természetüknél fogva felhevülnek, amikor égnek, tehát a kigyulladás időpontjában az számít, amin van a cucc. Mondanom sem kell, hogy a fémek jók lennének erre, de ugye ott áram folyik, tehát ha van egy zárlat, lehet megvág az áram, ahogy a tálcához érsz, pl. töltés közben

    Ő azt mondta, hogy kerámialap a legjobb, de ez is csak arra szolgál, hogy ki tudjam vinni, ha baj van (de mondta a kermia lapos serpenyőt is, mert annak a nyelével meg lehet fogni a cuccost és ki lehet dobni az ablakon)

    A lipo zsák egy hamis biztonságérzetet ad, mert pl. a zipzár része szinte biztosan nem tűzálló anyagból van, még akkor is, ha a többi igen. Ezért használom én kombináltan, de a legjobb az lenne, ha egy sokkal nagyobb, rétegelt fémdobozban lenne, aminek van nyele és rá lehet fogni, hogy ki tudd vinni.

    Mondanom sem kell, hogy vízzel nem lehet oltani, ezért is gond, mert ha kigyulladt sok esetben meg kell várni míg leég. Egy helyre lehet dobni, a mosdókagylóba, az tuti nem olvad el.

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák