Új hozzászólás Aktív témák

  • Jackal2

    senior tag

    válasz mgy #13368 üzenetére

    Szerintem nincs értelme megvenned, ha csak nem vagy nagyon burzsuj. Ez egy 300 dolláros táv, 83.000 Ft. Ezért kapsz 2.5 db Radiolink AT9-et.

    A 7 csatorna is nagyon kevés, én ezért 30.000-nél nem adnék többet de valószínűleg annyit sem. Nincs értelme és a csatornákat nem fogod tudni bővíteni, már pedig a 7 elég kevés. Pont most írok róla cikket, idevágok egy részletet belőle, hátha segít:

    "A fentiekből azért az már látható, hogy egy racer esetében nem kell olyan sok csatorna, de a 6 még itt is kevés. Sokkal problémásabb a helyzet akkor, hogy ha egy kamera platformot akarunk építeni. Feltételezhetjük, hogy a kameraplatform hordoz majd egy gimbalt, egy kamerát és valamilyen FPV szettet, amivel élőképet biztosítunk arról, hogy mit lát a gép. Nézzük meg, ilyenkor mik lesznek a foglalt csatornák és hogyan kell majd sáfárkodnunk a számokkal:

    + 4: throttle, yaw, roll és a pitch foglalt, ezek az alapcsatornák
    + 1: kamera ki, kamera be (esetenként, profi gépeken a zoom is elvihet egy csatornát)
    + X: gimbal vezérlés. A gimbalt három irányba fordíthatjuk, tilt (fel-le), pan (jobbra-balra), roll (oldaldöntés), ezt ugye mind külön kell szabályoznunk. Ráadásul ezek a csatornák finom mozgást követelnek meg, vagyis jó eséllyel egy potméterre kell kitennünk. A csatornaszám annyi lesz, ahány tengelyes a gimbalunk (1-3)
    + 1: FPV szett, vagyis a ki és a bekapcsolása a kamerának
    + 1: Üzemmód választó kapcsoló, pl. GPS Position hold (GPS pozíció tartás), Altitude hold (magasság tartás), Return to Home/Land (visszatérés, leszállás)
    + 1: IOC, vagyis Intelligent orientation control (Home loack, Crusie Lock) ezek a különböző orientációs irányításhoz köthető funkciók (kisebb gépeken ezt hívják headless módnak)
    + 1: egyéb funkciók, pl. felemelhető elektromos talp
    + 1: világítás ki és bekapcsolása
    + 1: van aki az élesítés/leállítás funkciót is kiteszi egy külön csatornára (Arm, disarm)

    A fentieket összeszámolva 14! csatornát kapunk, ami azért elég durva, ha belegondolunk, hogy egy 10 csatornás táv kb. 50.000 Ft-tól kezdődik."

    Szóval azt döntsd el, hány csatornára van szükség. 4 alapból kell, marad 3. Mit áldozol fel?

    [ Szerkesztve ]

    Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák