Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kchris78 #8179 üzenetére

    Nyilván ha van egy harmat gyenge 1800-as LTE, meg egy erős 900-as 2G, akkor utóbbi nyert fogyasztási szempontból. Viszont a jellemzőbb sokkal inkább az a felállás, hogy van még a 900-nl is nagyobbat "szóló" 800LTE, ami viszont jobb az összes többi lehetőségnél.

    "egy mobil mi alapjan valaszt 4Gn belul savot?"

    Alapvetően RSRP alapján, de ahol van több freki (800+1800) és a magas freki is jól feljön, ott frekvencia prioritással felzavarják magas frekire az előfizetőket. Ugyanitt lehet terheléselosztani is, ha esetleg már nagyon dugul az 1800, akkor lemehet néhány 800-ra is. No meg a CA alkalmas telefonnal.

    Telefon függő, hogy mit lehet ki és bekapcsolni. Én tudok állítani mindenféle kombinációt :) De egyébként nem sok értelme van, LTE preferred a legértelmesebb beállítás. Ahol olyan gyenge a lefedettség hogy a teló (a szolgáltató beállításainak megfelelően) már menne alacsonyabb frekire/másik RAT-ra (mondjuk LTE1800-ról UMTS900-ra), ott LTE-re kényszeríteni a telót nem okos dolog. Na meg ha benyomod LTE only-ra, nem lesz CSFB --> hanghívások nem mennek.

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák