Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    Eddig abban a tudatban éltem, hogy digi mobilneten lévő telefonomat távolról nem lehet elérni, mivel NAT-olt ip címet kap. Úgy tűnik tévedtem. A mobilom mobilneten volt, így 100-al kezdődő ip címet kapott, amiről tudjuk, hogy nem publikus ip. Elindítottam a mobilon egy ssh szervert. Van egy ftp szerver alkalmazás is rajta, de az csak akkor megy, ha be van kapcsolva a wifi, az ssh szerver alkalmazás megy mobilnettel is, wifi nélkül.
    Az itthoni vezetékes internetre kötött gépemről a 100-al kezdődő ip címet megadva simán rá tudtam jelentkezni a mobilon futó ssh szerverre.
    Az itthoni gép a vezetékes digi netjét használta, a mobil pedig a digi mobilnetjét, a wifi ki is volt rajta kapcsolva. A mobilon futo ssh szerver jelezte, hogy rá vagyok jelentkezve egy 178.164-el kezdődő ip címmel, ami az itthoni vezetés netem publikus ip címe.

    A kapcsolat oda-vissza működik. A routeremen VPN szerver fut. Ha nem vagyok itthon és távolról mobilneten jelentkezek be rá a digi mobilnetjét használva, akkor a router logjaiban azt látom, hogy 100-al kezdődő ip címről jelentkeztem be. Ritkán torrentezem, de észrevettem, hogy több kliens is 100-al kezdődő ip címmel csatlakoznak hozzám, ők digis mobilnetet használnak torrentre? Ezt viszont kizárnám, mert volt olyan 100-al kezdődő ip cím, akivel több, mint 100 megabit/s volt az adatforgalom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák