Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
válasz wwenigma #8199 üzenetére
Állítgattam én már oda meg vissza ezerrel, de újraindításra mindig ugyanúgy belassult... Letakarítottam, azóta jó lett...
Jag
Azért volt fent, mert otthon ADSL-em volt, gondoltam hátha csinál itt is valamit, mert otthon az ADSL-t pl.nem gyorsította, de torrent mellett a weboldalak gyorsabban bejöttek, mintha semmi le/feltöltés nem ment volna...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
brd
nagyúr
Ha te nem éreztél változást, akkor rosszul állítottad be, vagy a neted volt olyan, hogy azon lehetetlen ilyen módon szabályozni (pl. nagyon ingadozik a feltöltés, vagy olyan nagy, hogy ezzel a módszerrel nem lehet különbséget elérni). Az, hogy te nem tudod (tudtad) beállítani, nem jelenti azt, hogy nem is működik.
The only real valuable thing is intuition.
-
Atapi
senior tag
és gondolom az asszony ugyanazon a gépen nyomkodta az msn-t, ahol te lőttél (volna)... --> a cfos azon gépen csinálja a csomagütemezést, ahova fel van telepítve. ebből kifolyólag meg persze csak annak a gépnek a forgalmát variálja, amelyiken fut.
az msn nyomkodás egyébként kb nulla forgalmat generál, ugyhogy amellett nincs is szükség semmi ilyesmire, javitani se fog a helyzeten, mert nincs mit javitani. -
brd
nagyúr
Mondom én, hogy beállítási probléma lesz (volt). Ezen hozzászólásod alapján nagyon úgy tűnik, nem is értetted meg a program működését. Hogyan, miként lehetne befolyással az egész internetelérésre, ha nem egy olyan eszközön fut, ahol az egész internetelérésed forgalma átmegy...? Ettől a programtól nem lesz az összes környező eszköz (általad beállítható) QoS képes, csak az adott gépről kimenő csomagokat állítja sorba.
The only real valuable thing is intuition.
-
Jag
senior tag
Akkoriban egy 900-as cerkán futott a szekrény tetején a "server", arra lett felétéve a cfos.
Lehet, hogy így nem volt megfelelő a konfig, de ez nem volt kizáró okként leírva, vagy én nem találtam annó erre külön beállítást.Mondtam, hogy lehet, hogy beállítási probléma volt, a ludas, de akkoriban kipróbáltam szinte mindent. Sőt, ha jól emlékszem 2 féle is volt belőle. Már nem tudom mi volt a különbség a kettő között. Mindenesetre számomra a csomagoptimizálás pont annyira hangzik egzotikusan, mint a "korreláló újraelosztó-rendszer". :-)
Letöltésnél persze, hogy nem veszed észre, ha egy file 8 perc alatt jön le és nem 6,9 alatt, mert a kettő közötti különbséget elvette csomagoptomizálás néven. :-)
-
McLaca
őstag
válasz RootRulez #8198 üzenetére
Így van, illetve teljesen felesleges használni, semmit nem ér LAN netnél, ill. a digi enélkül is megy mindkét irányba "röccenés" nélkül maximumon - ha bírja a hálókártyád/routered.
Itt Miskolcon tegnap - gondolom a vihar miatt - masszív net kimaradás volt este 7-től ma hajnalig, de az egész városban. A város másik végén lakó ismerősöknél sem volt net - ebből kifolyólag telefon sem. A kábeltv-vel nem volt gond, csak eleinte akadozott kicsit, de aztán pár perc után helyreállt.
Viszont ma megkérdem más netet használó ismerőseimet, mert szerintem nem a diginél volt a hiba, hanem valahol előtte, így lehet, hogy más szolgáltatók is lehaltak.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
őstag
Udv!
Egy egyszeru kerdesem lenne: Budapesten altalaban kb. mennyi ido a megrendelestol szamitva, mig behuzzak digikabelt?
A valasz(oka)t elore koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
TIT
veterán
Nekem 60 nap volt és az 57.napon hívtak(de már 2 hete volt net) úgyhogy nem kapkodják el de a ltpn rohangálnak!
Az normális,hogy recseg a net mint a telefon? -
stvnppp
senior tag
Amúgy van olyan beállítás is benne, hogy ha "a számítógép változó sávszélességgel rendelkezik és/vagy az internetkapcsolaton több géppel kell osztoznia", és minden gépre fel van telepítve, akkor működjenek együtt. Gondolom így meg lehet oldani, hogy másik gépről az msn ne zavarja be játékot.
Próbáltam én is a DIGI-vel, de nekem is csak bekavart, nélküle ment minden korrektül.szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
-
Tas
tag
Udv!
Digire kellett atternem a Rubicomrol. Nem eppen zokkenomentesen. A telefonert kulon harcolni kellett, mert szamhordozast kertem, amirol rajtam kivul senki nem tudott a Diginel. A net is messze a varttol. A Rubicom hasitott. Ez meg... Top csomagot kertem, mert miert ne. A 80/25 helyett 30/10 a valos es az sem mindig. A p2p is igen harmatos, jelenleg nem megy a http-n kivul semmi. Gyakran kell melo miatt itthonrol nagy meretu fajlokat kuldenem, es nem mindegy, hogy 10 percet var a megrendelo vagy orakat
Ugyfelszolgalatnal leraztak annyival, hogy siman hozzak a minimumot, nem erti a problemamat :S
Tud valaki valami korlatozasrol/szuresrol/lassitasrol a Diginel? -
murex
tag
Tud valaki valamilyen tesztelésről, mert a TopNet-em feltöltése - igaz csak 5 percre - de felugrott 3-ról 4MB/mp-re.
-
murex
tag
Csak azért írtam, mert nálam 2 éve ilyen még nem fordult elő!
-
qestion
aktív tag
mi a ...... volt már megint , károm származott belőle.. pont akkor, kell szakadoznia, amikor használnám, nem beszélve, h milyen kurva ideges lettem...
[ Szerkesztve ]
a pálya
-
Jag
senior tag
Lehet, hogy épp szerelték az optikát valahol és azt a kalapácsolást halottad.
Meg ugye ilyenkor, ha optikát toldanak előfordulhat, hogy befúj a szél a kábelbe és mire odaér hozzád felerősödik, mert a sok bit, meg bájt lökdösi jobbra-balra.
Aztán az is lehet, hogy a szomszéd fingott bele.Vigyázni kell, mit beszélsz, mert belehallatszik. Az üvegszál átveszi a hangot. Ezért, ha az utcán Digis zöld elosztó doboz mellett mész el, ne beszélj arabul, pláne ne említsd meg a bomba, fegyver, merénylet szavakat egy mondatban.
Ááá én mindig mondtam, hogy nem jó ez a Digi az optikai kábelével.
[ Szerkesztve ]
-
Scrym
tag
Mi a búbánatot csinálhatnak egymenetben nálunk?!
"
Hálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:19:16
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.31-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBENHálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:18:57
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.27-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBENHálózat karbantartás - Pécs
2010-08-13 22:17:56
Tisztelt Ügyfeleink! Munkatársaink 2010.08.24-én 00:00-06:00 között pécsi hálózatunkon karbantartási és fejlesztési munkálatokat végeznek, ezért az internet és telefon szolgáltatásban kimaradások fordulhatnak elő. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
BŐVEBBEN"
-
TIT
veterán
Nem is minden nap úgyhogy hálókari kilőve
-
ArchElf
addikt
Lehet, hogy a szomszédban indítják be a mikrót/mosógépet/betonkeverőt/kukoricadarálót.
A Netnek ehhez semmi köze (nem szabad legyen). Vagy valami elöregedett a gépedben (kondi/forrasztás).AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
vOrOn
tag
A zajnak forrása és több terjedési útja is lehetséges pl.:
- a tápon át a konnektorokon, vezetékeken keresztül (láttál már vezetékre kívülről felpattintott kis szűrő mágnest?),
- kisugárzott (biztos hallottál már közeli mobiltól ciripelni hangfalat).A keverőpultnál a mikrofon le van némítva? Mert amiatt is gerjedhet, akkor is ha nincs rákötve mikrofon a gépre.
Más.
Szerinted egy profi erősítőkben, hangstúdió berendezésékben mi az, ami sok millióba forintba kerül?
Csodálkozni fogsz....
Amatőr nyelvezettel szólva - az hogy a hangcumók ne szedjék össze egymástól és máshonnan a zajokat, tehát az "átsugárzás/áthallás/bezavarás/bugás" elleni védelem.
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
Sziasztok,
A gazdagréti ltp-n lakik közületek vki? Hamarosan váltana egy ismerősöm UPC-ről és szeretném megkérdezni, mennyire stabil/megbízható gréten a Digi szolgáltatása?
-
McLaca
őstag
Akkor nem a neted recseg, hanem a fülesed... (vagy a hangkártyád)
Amúgy is elég érdekes lenne egy digitális jelben a recsegés... hacsak a digi nem kódolja vissza, beleteszi az analóg recsegést, aztán ismét digitalizálja és úgy küldi tovább neked.FeRkE: kipróbálja hűség nélkül, ha nem jön be neki, bármikor lemondhatja és visszatérhet a UPC-hez (nem valószínű, hogy vissza fog... )
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
FeRkE
őstag
Köszi szépen a válaszokat Gréten is elérhető a Topnet csomag?
Csak amiatt kérdem, mert olvastam hogy a Rubicom hálózatát vették meg. -
FeRkE
őstag
még egy hülye kérdés: 300Mbps-es wlanon ki tudjuk használni a teljes 80/25-ös sávszélt vagy maradjon inkább gigabites lanon?
-
McLaca
őstag
Ha nagyon csúcsra járatod a netet (lefelé jön 80-nal a cucc, miközben megy visszafelé is 25-tel), akkor jobb, ha maradsz LAN-on, de egy N-es router és hálókártya minőségi kombójában is meg lesz a sávszéled. Elvileg. A dolog készülékfüggő.
Üdv!
-
őstag
Udv!
Ujabb kerdesem lenne bekottetessel kapcsolatban.
Bekotes elott kb hany nappal szoktak felhivni idopontot egyeztetni? (feltetelezem legalabbis, hogy egyeztetnek...).
Valamint online igenybejelentes soran van lehetoseg megjegyzest irni? (hogy pl. csak szept. 5 utan jo nekem bekotes ... mert azutan leszunk alberletbe...)A valasz(oka)t elore koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
VINIKOR
senior tag
Diginetem van. Még nincs wifi képes telefonom, csak eszembe jutott valami és megkérdezném.
A laptopom wifi routerrel kapcsolódik az internetre. A wifi képes telefont és a laptopot össze lehet kapcsolni a wifi-n keresztül? Így lehet adatokat átküldeni a laptopra?
Telefonról bluetooth-al szoktam képeket átküldeni a laptopomra, de nem tudom, hogy wifi-n keresztül is lehet ilyet csinálni.
Köszi a választ.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Segítsetek nekm, mert digitv-re és vele együtt a netre is szeretnék váltani, de a nettel kapcsolatban lenne kérdésem. a TOPNet csomag 80/25, mennyivel jön ténylegesen, mert ha 80--al tölt le, az 10 Mb másodpercenként ezt tudja? Van e területi korlátozás, gondolok itt a lakóhelyre és mennyire stabil?
Köszi"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
OBrien
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos kezdek kicsit elveszni a sok Digis (TV, Net, PPPoE, mittudomen) topik kozott. Talan megis leginkabb ez lesz az, ahol kapok a kerdeseimre.
Amik pedig olyannal kezdodnek, hogy Budapest, VI. kerületben ez a PPPoE-s fajta lan-net van? Ergo: bejon egy UTP kabel a hazba, (semmi koax, modem), de megis kell "betarcsazni".
Ezzel kapcsolatosan, ezen a kornyeken (Szondi, Szinyei Merse utca), valakinek van tapasztalata, akar pozitiv, akar negativ a stabilitassal, sebesseggel, ugyfelszolgalat segitokeszsegevel kapcsolatban?
Koszi szepen elore is a segitseget:
OBrien
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs